- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
poolbig
aktív tag
válasz
fogtunder #2804 üzenetére
Családi videók, képek, hanganyagok, kedvenc filmjeim, eredeti DVD-k másolatai, munkaanyagok, stb. Ha nem is az egészet, de majdnem az egész tömböt archiválni kellene, ezért gondoltam, hogy azon a pár ezresen már nem múlik, hogy ugyanakkora kapacitású legyen a NAS2, mint a NAS1. Sőt azon agyaltam, hogy a NAS2-be betükrözök két 6TB-s vinyót a tuti biztonság miatt.
-
bucihost
senior tag
válasz
fogtunder #2688 üzenetére
Nézőpont kérdése. OMV van mint "különálló" rendszer is. miért kellene TV-n, távirányítóval? SSH
Én jelenleg legyalultam az OMV-t amit 2 évig használtam kb, és feltettem helyette egy debiant gui nélkül.
Esetemben sokkal kevesebb erőforrást eszik így, mint az OMV-s megoldással.
SSH-val szépen fel lehet raktni mindent, beállítani a megosztásokat, stb stb stb. -
-
HalasKYO
aktív tag
válasz
fogtunder #1939 üzenetére
Snapraid amit te keresel. Van ovm pluginje gyakorlatilag raid 5 de ext 4 fajlrendszer folott van igy barmikor ki be kapcsolhato . Snapshotokban dolgotik az osszefuzesre pedig mhddfs t ajanlom. Hardverigenyesebb viszont az aufs nem tud torolni realtime hanem wh fajlokat hoz letre es ha szetvontod a snapraidet akkor egy nagy kuszasag lessz.
mhddfs s ebbe ugyesebb.
En ilyen setupot hasznalok nincs vele bajom esete tudok irni segitseget ha kell. -
Dave™
nagyúr
válasz
fogtunder #1935 üzenetére
illetve milyen alternatív megoldás van arra, hogy a 3db 2TB winyót egy tömbként lássam, a néhány szükséges könyvtárról legyen redundáns mentésem, és egy meghajtó kiesésekor ne bukjam a többi tartalmát? az se lenne hátrány, ha tudnék később hozzáadni könnyen plusz lemezeket.
Ezt csak a RAID5-tel fogod tudni megcsinálni, JBOD-dal (linear RAID) egy diszk kiesésnél bukod a többit, illetve bővíteni sem tudod a kötetet. A RAID5-tel mindkét feltétel teljesül viszont. Érdemes még megfontolni a különálló EXT4-es köteteket (esetedben 3 kötet), kettőn lenne a tartalom, a harmadikat pedig befogod mentésnek, és a megfelelő shared foldereket szinkronizálási szabály létrehozásával megadott időközönként automatikusan szinkronizálod.
-
lovi27
addikt
válasz
fogtunder #787 üzenetére
10-szer felesleges volt telepíteni, mert ha a második telepítés után is ugyanaz maradt a hibaüzenet, akkor változtatni kell valamit, mert különben a hibaüzenet is mindig ugyanaz marad. Az N54L hardveren biztos, hogy futnia kell!
"belső usb porton egy laptop hdd" Ezt a dolgot kifejtenéd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest