- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz
intuicio #20136 üzenetére
Ajánlották nekem is az xpenologyt, de ahogy olvastam gázabb feltelepÍteni, de állÍtólag könyebb beállÍtani utána.
Ha olyan lapot veszel, akkor a ram is integrálva van. De ssd kelleni fog a rendszernek, a filokat olcsóbb HDD-re tenni. Nekem a WD blue bÍrja egy ideje, használtam vettem goldot, az elég rossz lett(lassan olvas, szektorhibás) Meg volt egy red is, de az is elhasalt. Van egy-két purple is más célbol, azzokkal semmi baj, de lassabb.
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
intuicio #20133 üzenetére
Nekem volt ilyenem [link] ahogy Vektor77 is ajánlotta.
ezen pl. 4 Sata + M2. és pl. 2 RAM slot.
Simán ment rajta OMV alatt még egy VM is,
meg egy rahedli konténer.(16 GB RAmmal)
(ráírt 8GB RAM nem fedi a valóságot ha jól emlékszem 32GBig bírja)
Semmi gondom nem volt vele(és jó kézbe is került)
Ja és bele is fér a házadba
Tisztelettel
-
válasz
intuicio #20119 üzenetére
“Ez az OMV mennyire állítható be? Ehhez van valami leírás, tutorial video, vagy bármi?”
Nagyon könnyen használható, alap dolgokat, mint pl fájlmegosztás pár perc alatt össze lehet kattintgatni a webes felületen, de dockerrel meg kb végtelen lehetőséged van, plex-et beállítani sem több 10p-nél.
Youtubeon van rengeteg tutorial, de ha azokban elakadsz, akkor itt is sokmindent megbeszéltünk már, keresővel is megtalálsz többmindent és itt is segítünk. A topik összefoglalót én is ajánlom elolvasni.Nekem egy Dell szerveren fut Proxmox alatt virtualizálva az OMV, pár más virtuális gép mellett. Egy ssd ajánlott a rendszernek és cache-nek, nekem pl ide dolgozik a plex is ha véletlen transzkódolni is kell, de legtöbb helyen olyanok a kliensek, hogy direct-ben minden.
GitHub regisztráció teljesen felesleges és a docker sem olyan ördögtől való, mint ahogy azt páran itt gondolják -
jézusom
addikt
válasz
intuicio #20119 üzenetére
Teljesen beállÍtható, de barátkozz meg a gondolattal, hogy ssh-n telepÍtesz, dockerezel, beregisztrálsz githubra, meg ilyen nyalánkságok. NEm olyan vészes, de nem windóz
Kell majd egy pendrive (inkább 2) a megfelelő képfájlokat fel kell Írni. OMV meg egy hirensboot legyen, és hozzá rufus vagy balena etcher.
-
jézusom
addikt
válasz
intuicio #20116 üzenetére
Szia!
Tudunk segÍteni, én mondjuk inkább segÍségért jövök ide
Hasonló cipőben járok, azt leszámÍtva, hogy plexet kukáztam, bőven jobb (nekem)egy sima smb szerver. Plusz zenére dlna.
Azon is szoktunk vitázni, hogy milyen vas legyen OMV alatt, én is használtam egy pár éves mikroatx celeron integrált lapot, de az is nyugdÍjba vonult. Most egy n100 procis lapot, vagy kisgépet találsz, az elég jó ár/érték. Csatlakozók azért legyenek hozzá. Ha akarod privátban elmondom hogy kókányoltam össze.
-
Gabesz87
veterán
válasz
intuicio #20116 üzenetére
Szia! Én is kb. pont erre használom a szervert. A régebbi PC-met fogtam be erre a célra, egy i5-4570 proci, 16GB RAM, 120GB-s SSD, 2x2TB WD RED. Dockerben megy a Plex szerver, automata letöltéshez, kezeléshez cuccok (Radarr, Sonarr, Bazarr, Jackett), Qbittorrent. Ill. azóta KVM-ben a HomeAssistant is innen megy. Házimozin pedig szintén Shield Pro-val játszom le az anyagot gond nélkül. Sokszor 4K Remux 70-80GB-os videók.
Én is nulla tudással vágtam neki, sokat kérdeztem itt, és sok segítséget kaptam, ma szerencsére már stabilan fut a rendszer. Vannak nyilván kisebb fogyasztású gépek is, de igazából az enyém is (BIOS-ban energiatakarékosra állítva) egy routerrel együtt fogyaszt olyan 40W körül ha jól emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest