- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz
Istv@n #20052 üzenetére
Jól tudod
De ezeket fel tudod telepíteni ugyan úgy dockerként is.
Hogy egy példát is mondjak nekem a serveremen fut a HA,
viszont pár hozzászólással feljebb írtam hogy a ház közepében van egy RPI
amin fut pl a zigbee2mqtt dockerben és küldi az adatokat a HAnak mqtt-in.
Ezt csak azért írtam mert ha egy vason volnának akkor is így kellene megoldani
ha dockerben telepíteném mind kettőt.
De szerintem egyszerűbb OMV alatt is inkább VMbe telepíteni persze csak ha a "vas" bírja.Tisztelettel
-
CheGhost
aktív tag
válasz
Istv@n #11510 üzenetére
Nekem 22-23 W átlagfogyasztás jött ki, amikor mértem.
Érdekes, hogy ennyivel többet mértem, pedig nem is transzkódolok, nem használok plex-et. A házban van 2 db ventilátorom, a rendszernek egy régi hdd-t használok, de lehet, hogy a tápegység rosszabb hatásfoka okozza. A nagyobb hdd folyamatosan megy. -
lovi27
addikt
válasz
Istv@n #11468 üzenetére
Szia! Lehet, hogy betűjel nem lehet, de nincs feltétlen szükség rá, mert van helyette fül. Az meg mindegy, hogy például a TC-ben egy meghajtó betűjel ikonra vagy egy közvetlen alatta lévő fülre kell kattintani. Fül vagy ikon - onnantól kezdve egyforma. A fülre kattintva a Windows automatikusan beléptet és máris látható a kialakított struktúra, mint a hálózati meghajtónál. Nálam is több HDD tartalma van így rendezve egy könyvtárba.
Ráadásul van egy előnye a hálózati meghajtóval szemben, ami minden Windows induláskor felcsatolódik, hogy ez viszont nem, csak az első kattintáskor. Mindegy közben hányszor indul újra a Windows. És akinél nem pörögnek állandóan az adatdiszkek, azoknak ez egy fontos tulajdonság lehet.
-
lovi27
addikt
válasz
Istv@n #11457 üzenetére
A felhasználó szempontjából hasonló lesz az eredmény, ha az SMB/CIFS / Megosztásoknál sorolod fel (adod meg) az egyes mappákat. Egy jelszóval, egy belépéssel, egy megosztásban (ablakban) lesznek láthatók a mappák. Nagy előnye, hogy nem kell manuálisan piszkálni a samba beállításokat!! Írod megszokás, tehát a múltban már csinálhattál ilyet, de az OMV-ben csak emiatt szerintem nem szükséges..
-
lovi27
addikt
válasz
Istv@n #11227 üzenetére
Szia!
Elsősorban a boot lesz lassabb és minden olyan folyamat amelyik a pendrive használatát (főleg az írást) igényli. De nem lesz vészesen lassú, mert az OMV-t eredetileg pendrive-ra szánták, arról üzemeltettük és jól használható volt. Meg az sem mindegy milyen USB portról (USB2 vagy USB3) és hogy noname, Tesco gazdaságos vagy minőségi pendrive-ról van szó. Közöttük a strapabíróság és az I/O műveletek sebessége között van lényeges különbség. Persze mára a minőségi pendrive és az olcsóbb SSD ára között nincs vagy alig van határ.
De próbáld ki magad és esetleg oszd meg velünk a tapasztaltakat.
Biztonságból először tedd félre a rendszer HDD-t, üzemeld be az OMV-t a pendrive-ról és csak miután minden megelégedésedre működik használd fel a félretett HDD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen széket vegyek?
- Már játszható a Titan Quest II korai változata PC-n
- Titan quest
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest