Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tamás1966
aktív tag
Még ez sincs kizárva, aztán fene tudja mit hoz a jövő. A kormány a távközlésbe is be akar avatkozni, ha nagyon elszálnának az árak.
Lehet, hogy a távközlés is ársapkás lessz.
Mondjuk megjegyzem, hogy pár évvel ezelőtt már volt szó arról, hogy az adatforgalom, a net, annyira alap szükséglet, hogy annak bizony dijmentesnek, alapjognak kéne lenni egy bizonyos határig.
Pl egy kb 30 Gigáig. Ha valaki többet akar, az plusszba fizesse meg.
Ebből persze nem lett semmi egyelőre. -
Landsmann
addikt
Szerintem simán elszámolták a 2 évet, hiszen 2026 július 1-ig nem 2, hanem nagyjából csak 1 év van. Majd az lesz, ha újabb ötlettel nem áll elő a gazdaság esze, akkor a szolgáltatók egyszerre érvényesíthetik a két évi emelést. Illetve a 2 évet úgy számolják, hogy a 2024-es árak maradnak. Ahhoz képest valóban 2 év, de abból egy már majdnem eltelt.
-
-
Bauka440
újonc
Hát az egy dolog hogy a DIGI Mobil hálózat annó azt a 2 MBps sebességet tudta maximum (azt is csak jó körülmények között), de a Vodafone-nak nyilván többet tud a hálózata. Arra vonatkozik a kérdés, hogy ez a sávszélesség limit amit én látni vélek, valós-e és hogy minden DIGIs szerződéses felhasználóra vonatkozik-e. Gondolom, hogy a Vodás/One-os szerződéssel rendelkezők, legyen szó akármilyen csomagról, ennek a sebességnek a sokszorosát kapják a One hálózaton.
-
gabor9991
őstag
Pedig a digi appból a számhordozást követő reggelre már eltűnt a mobil előfizetés, érdekes hogy egy ügyfélszolgálat/értékesítő nem látja ugyanazt.
Bár ha a hívó egy értékesítő volt akkor lehet előre megkapta a listát kiket kell hívnia és most ért hozzám.
Egyébként vicces srác volt, gratulált a számhordozáshoz és megdícsért hogy ügyes vagyok.10 másodperc beszélgetés után -
Tamás1966
aktív tag
Igen, de határozottnak kell lenni, és vitatkozni, veszekedni kell. Itt mindenki ezt mondja.
A volt vodafon sajnos úgy működik mint egy piac.
Direkt nem mondják, a jó lehetőségeket, és csomagokat. Ez nem àtverés ???
Én voltam egy irodában, 28 ezer ft-:ért ajánlottak korlátlan telefon, és mobil net csomagot, 5 év hűséggel.
Éreztem, hogy ez full meleg, szerencse, hogy nem mentem bele.
Kihalgatóztam, mert a mellettem lévő pultnál egy fiú, egy full csinos lánynak, 4.500 ért adott korlátlan mobilt, korlátlan nettel.
Akkor ez most mi, szerinted ????
Legközelebb transz leszek, beöltözök nőnek, jó nagy szilikon csöcseimet kirakom. -
4Grider
nagyúr
Ezzel csak az a probléma, hogy Magyarországon ez mindig is így volt, azaz bármikor lehetett módosítani az ÁSZF-et ha a határozott idejű szerződéseknél biztosította a szolgáltató a felmondás lehetőségét.
Tehát nem ezért emelték be az automatikus inflációkövető díjkorrekciót, hanem azért, mert ezt előre leegyeztették az NMHH-val. -
4Grider
nagyúr
Akkor hivatkozott volna az NMHH az EU-s szabályzásra. De csak a magyarázkodást folyt az IKÁ ÁSZF-ekbe emelése után:
https://nmhh.hu/cikk/235326/Mit_erdemes_tudni_az_inflaciokoveto_dijkorrekciorol -
-
Tamás1966
aktív tag
Ne merüljünk ebbe bele, mert talán ez nem ide való, de pár nappal ezelőtt olvastam itt, hogy ha véletlenül jövőre kormány váltás lenne, / én nem nagyon hiszem ezt/, de ha mégis, akkor állítólag ez a Digi-Vodafon házasság, ez lehet, hogy borul.
Valaki tett itt erre óvatos célzást pár napja.
A Digi tévéseket teljesen meg akarja szerezni a volt Voda, hogy biztosan hozzá tartozzanak. Ez a biztos nekik. -
gabor9991
őstag
Lehet kimondottan adott ügyintézőt keresni akivel én beszéltem megadta a nevét azt mondta ha épp dolgozik amikor legközelebb hívom a 1270-et az üggyel kapcsolatban akkor keressem nèv szerint őt és kapcsolni fogják ha nem dolgozik az se lesz probléma mert megjegyzésbe tette a fontos infókat ami alapján bármelyik kollégája be tudja fejezni a folyamatot.
Most intézem épp a digis számok ráhordozását, 22 perc alatt a 3. Ügyintéző ráz le hogy ezzel kapcsolatban nem ő az illetékes és kapcsol egy másik kollégát...de ugye az előbb emlitett ügyintézőt a ráhordozás miatt hiába keresném neki ezzel mint ügyfèlmegtartóval nem mennék sokra.
Szerk:
31perc után sikerült elindítani a ráhordozást március 31-i időablakkal.
-
kirkri
addikt
Nekem ez volt az ötödik évem, hogy az ügyfélmegtartó csoporttal egyezkedtem a szerződésem meghosszabbításáról, eddig mindig sikerrel jártam. Idén már rutinosabb pókerarcot fogtam ki, eljutottunk oda, hogy a beszélgetés végén elbúcsúztunk, hogy akkor viszlát One, vár a másik szolgáltató. Telefont letettem, majd 10mp. múlva csörgött ugyanaz az ügyintéző, hogy mégis lenne egy megoldás.
Egészen az idei évig a "mezei" ügyfélszolgálatos ügyintézők is ügyfélmegtartó csoportként hivatkoztak erre a csoportra, idén mondták először, hogy bontó csoport. Gyanítom amikor a 4iG megvette a Vodát és megváltozott az organizáció, akkor keresztelhették át a csoportot is. -
arcszesz
aktív tag
Nem egészen. A hálózat jelentős részét érintő általános problémáról írtam. Rengeteg helyen ilyen. Legfeljebb nem mindenkinek tűnik fel mondjuk hogy a one hálózatán éjjel háromszor gyorsabban merül a telefonja mint másik hálózaton. Meg lehet nem próbálnak nyomógombos telefont használni amiben sokkal egyszerűbb modem van.
-
arcszesz
aktív tag
Nem csak a hálózat kiépítettségéről van szó. Ilyen apróságok is mint pl. One éjjel folyamatosan kapcsolgatja nálam a sávokat fel-le, csak hogy spóroljanak pár forintot néhány órán át a villanyszámlán. Az újabb modemmel szerelt telefon általában reggelre lemerül az állandó hálózat kereséstől. Az egysávos cat1-cat4 modemes telefonok meg jellemzően le is szakadnak a hálózatról reggelre. Látszólag minden oké, volte kijelzés is van. Próbálom hívni másikról de nem csörög ki. Foglalt jelzést ad és ennyi.
Yettel és telekom kártyával tudok normálisan telefonálni, azok nem kapcsolgatják a sávokat ész nélkül. Egyáltalán nem kapcsolgatnak. Szóval részemről ennyi. Hiába jobb a percdíj ha nem tudom használni.
-
dredjudge84
őstag
Ok!
"Szerintem ott kezdődik a dolog, hogy mindent centire egyeztetek, hiszen később ez adhat alapot egy esetleges reklamációra."
Mivel nem adtak normális tájékoztatást, így simán lehet majd reklamálni. Ott az XXL. Arra is 4080ft-ot fizetek, mert rosszul lettem tájékoztatva, reklamáltam, és kaptam kedvezményt. Itt meg arra hivatkozok hogy elhangzott az a mondat hogy 10 hónapig 12 580 lesz, így jogos lesz, és el fogják fogadni. Ismerem őket.
-
zoltan6
addikt
Telekomos térerőm elég gyatra a lakásban is,meg munkahelyen is. Van egy régi digis sim-em a telefonban,50gb-os csak netes,annak jobb a térereje, viszont az nagyon lassú.
csacsi67 sajnos rohadt drága a telekom,pedig flottás csomagba vagyok,csak már megszünt,de a Telekom nem bonthatja fel egyoldalúan. Az egyik előfizetés 13499ft korlátlan 5g net,szinte nulla beszédhasználattal,a másik 15gb nettel kevés beszélgetéssel 8 körül,a harmadik 4gb nettel sok beszélgetéssel 6-7 körül. Be tudnék lépni másik Telekom flottába,de bőven 10 fölött lenne az előfizetés darabja. Néztem magenta kedvezményeket is az s m jobb. -
dredjudge84
őstag
Megértelek, nehéz az értelmezés.
"nálatok is el megy a mobil net 12:00kor 2percre?"
A MOBILNET!!! Nem azt írta hogy cakk-pakk minden szolgáltatás.
Lezárhatod de az igazam mellett akkor is kiállok. Pláne úgy hogy a kommentek többségéből amit írni szokott, már te is tudhatnád hogy néha katyvasz az egész.
-
dredjudge84
őstag
Tévedés! Nem azt írta, hogy elmegy a net, hanem hogy a 4g megy el! Net ettől még lehet 2g-n, ezt nem tudhatjuk. De szerintem két verzió van. Vagy csak a 4g száll el, vagy pedig a one így is úgy is bont 12-kor, hiába indít újra a user. Bár szerintem inkább az első ami valószínűbb.
-
dchard
veterán
A modem önálló életet él a routertől. Ha szarul van megírva a FW simán megtörténik, hogy a router akalmazás processzora újraindul, de a modem maga nem. Sokan nem értik, hogy az internet kapcsolatot a modem tartja fenn, a router és a rajta futó operációs rendszer csak átveszi ezt a kapcsolatot. Ha visszaemlékszel, régebbi 3G modemknél volt PPP kapcsolat. Annak is a modemben volt a vége, a szolgáltatónál sosem volt PPP szerver
Valójában nem a router kéne újraindítania akárhány óránként, csak (AT paranccsal) repülős módba raknia a modemet aztán kivenni belőle.
-
donjohnson
addikt
az a script, vagy szoftveres dolog, amit használ, látszólag nem indítja újra megfelelően. lehet hogy csak soft reboot-ot csinál.
a legbiztosabb az áramtalanítás pár percre, mert akkor sose éri el a 24 órás működést. több ember is használ ilyen időkapcsolós megoldást a fórumon. -
user01
aktív tag
Akkor ezt One üzletben nem is lehet megtenni?
Tulajdonképpen az lenne a terv, hogy van egy digimobi előfizetésem, amit átvinnék One-ba egy flottásba (tavaly már írta valaki, hogy lehetséges, talán még most is...), azután pedig a flottásra ráhordozni a 25 éves yetteles számomat.
-
4Grider
nagyúr
Hát nem annyira. Nem mindenki tud pikk-pakk roamingolni, ha fel akar hívni egy EU-s tagállamban lévő előfizetőt. Így az igen jelentős többségnek marad a 70 Ft környéki percdíj.
Itt ugye arról van szó, hogy az EU már jó régóta megrendszabályozta az EU roamingot, aminek egyik kitétele, hogy EU roamingban hazai hálózaton kívüli percdíjjal kell lehetővé tenni az összes normál díjas EU-s szám hívását. Szabály az szabály, ezt a szolgáltatók betartják. Csak éppen haza érve ezen hívószámok felhívása rögtön 70 Ft fölé kerül percenként. Ez nem csoda, hogy sokaknál kiveri a biztosítékot. -
-
evbalazs
csendes tag
Én 2024. márciusában váltottam Digiről Flotta Prémium 5GB-ra, azóta ott volt ez a vodás appban is, most is ott van, szóval akár bug, akár más, ez még a régi appból jött tovább.
Jódolgoknál nekem is ígért 500MB mobilnetet, de azóta sem kaptam meg és szintén eltűnt a lehetősége is, hogy Jódolgot aktiváljak.
Valaki írta valamikor, hogy megújultak a flottás tarifák. Szerintetek van esélye, hogy márciusban (vagy akár már előtte) úgy újítsak tarifát, hogy nem a mostani csomagommal megy tovább, hanem valami olyannal, amiben több net van? Leginkább korlátlan net kéne jelenleg, nagyjából olyan cserkészes áron.
-
csaszi75
senior tag
Nem volt átvétel.. legalábbis a mobil előfizetők tekintetében, csakis a Vodafone Magyarország Zrt-t átnevezték One Magyarország Zrt-re..
Tehát jogilag most csakis egy cégátnevezés történt..https://www.portfolio.hu/uzlet/20241106/megvan-a-datum-januartol-megszunik-magyarorszagon-a-vodafone-indul-a-one-721295
"Mint ismert, a Vodafone Magyarország Zrt. 2025. január 1-jétől One Magyarország Zrt. néven folytatja tevékenységét. Ezzel párhuzamosan a 4iG Csoporthoz tartozó távközlési vállalatok lakossági és kisvállalati szolgáltatásait (DIGI) One márkanéven, míg a Vodafone Business, az Antenna Hungária és az Invitech üzleti szolgáltatásait almárkaként, One Solutions név alatt lehet majd elérni. Ezek a cégek 2025 második felében jogilag is beolvadnak a One Magyarország Zrt.-be, derül ki a cég közleményéből." -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Otthoni szolgáltatások ITT!
● Díjnet téma ITT!
- PlayStation 5
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen autót vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest