- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fasyrt #56543 üzenetére
; \ | € $ < > [ ] # & ~ °
Azt hiszem ezeket használom csak rendszeresen az AltGr+ kombinációban.
Vagy ez neked sima Alt+ -al is előjön? Tudomásom szerint a két Alt nem véletlenül különbözik, sem nevében, sem funkciójában.
Egyébként Ctrl+Alt+Del-t hogy nyomsz egy kézzel pl.?
De önmagában a jobboldali Ctrl valóban ritkán jön elő.
mod: mennyire lassú vagyok most..
-
BlacKSouL
addikt
Direkt ölitek?
Salgótarjánon. Persze. Meg Pécsben, meg Szegedett, meg Hódmezővásárhelyütt, meg Budapestben
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #56513 üzenetére
Nekem egy ilyen teljesít szolgálatot, nemtom hány wattot eszik, de 220V-ról megy, és legalább 25 éves. Legalábbis én 10 évesnél nem voltam több, mikor megtaláltam nagyanyáméknál, és akkor már eléggé leharcolt volt. Ez legalább jól látható.
Csakhogy éjszaka a párnámtól legalább ilyen messze van szemüveg nélkül, és éjszaka ennyit látok belőle.És a szuperfejlett űrtechnika világában nem tudnak egy tetves órát összehozni, ami a normális emberek igényeinek megfelelne. Urambocsá normálisan kivetítene.
-
BlacKSouL
addikt
Már mióta keresek rendes vetítési képpel rendelkező digitális órát, de kivétel nélkül az összes amit saját szememmel láttam, az nagyon gagyi volt. Mindegyikben ugyanaz az életlen, halvány, fókuszálhatatlan gyenge kivetítő egység volt. És a kivetített számok is minden volt, csak nem olvasható. És mindegy, hogy 3000 vagy 12000.
Ja, és nem lenne rossz, ha a normál órája is nagy méretű, olvasható, és világítós lenne.
Tudom, óriásiak az igényeim.Ja, az meg egyenesen az óraipar megbecstelenítése lenne, ha nem AMPM rendszerben mutatná az időt, hanem rendes, normális, 24 órás rendszerben. Nem tudom, ha annyira ragaszkodnak a 12 órás rendszerhez, miért 24 órára osztottak egy napot..de nyilván ez is az én kivételes különcségem.
-
BlacKSouL
addikt
http://actioncam.blog.hu/2014/05/01/a_vadallatok_es_a_gopro
Ki szerint a legjobb a pelikán?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Integra #56480 üzenetére
Nálunk amint felhő közeledik, vagy innen 50 km-re esik, a digi tv néhány csatornája csak úgy eltűnik. Aztán mikor kiderül, visszajön. Csak tudnám mitől. Az eső megnedvesíti a tányérantenna parabolatükrét, és hanyattesik rajta az elektromágneses energia és leesik a torony mellé??
Pedig ugyanezt már a 60-as években is tudta a televíziózás. Csak most nem katódsugácső veri a szemünkbe a semmit, hanem ledháttérvilágításúelcédéképpontok ledtévének eladva.
Ha a katonai kommunikáció is ilyen megbízható atomstabil rendszereken megy...A hirdetések mikor szoknak le a ledtévézésről? Merugye most már elcédétévé nincsen sehol. Az már régi, elavult, most már az új, szuper ledtekknológiát kell megvenni. Aztán majd ha tényleg már oledek lesznek, akkor ezek lesznek a led classic? Vagy akkor ismét elcédének fogják hívni, mondván, hogy dehiszenhát az.
A másik, hogy eddig 3 háromdészmarttévét láttam, a smart kifejezetten fostaliga volt rajtuk, a 3D elment, de kb. 3-4 5 perces anyagot lehetett rajta megnézni, és a tulajdonosaik elmondása alapján a háromdészmart funkciókat úgy 0-3 % között használják, egyébként csak tévéznek rajta -
BlacKSouL
addikt
Nálatok lecsapott már ma a monszun?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #56455 üzenetére
€
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #56405 üzenetére
Nem véletlenül nincs semmi, hiszen mindenki velneszezik. Aki trendi, divatkövető, az velneszezik. A majálisozás, a fesztiválozás nem divat, most velneszezni kell. Hosszúhétvége=velneszezés.
150 km-es sugarú körben csak és kizárólag a pesti redbullnap az egyetlen esemény.
Nem tudom mire számítottam... -
BlacKSouL
addikt
Beriszpesöl csikenbaabekjú yakitori. Szójaszószba forgatva, aszparágusz mellett japán faszenes kerámiagrillen megsütve nem is rossz az.
Na de ki evett már olyat..
mod: pedig én gyerekként nem szerettem, mert túl rugós és kemény voltFehérvarnyú: Nekiestem, kompromisszumtam 25 percet, de csak mert rájöttem, hogy a pofám azért szikrázik, mert egész nap 4 deci vizet ittam, és az nem jó. Úgyhogy most döntöm be lassan a liter teát. Menta. Bors.
Folyékony fogkrém -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #56390 üzenetére
Gödöllőn voltam, hazafelé beugrottam volna a hatvani teszkóba, de nem fértem be a parkolóba. Jöttem tovább, a tarjániba beálltam, de telefonon hazaszóltam, nem kellett semmi, én is kibírom vízen, teán és mézen, szóval inkább be se mentem (még a motort se állítottam le) De botrány, hogy ilyenkor mi gerjeszti ezt az emberekben. Ennyire friss a háború élménye?
Más: felmerült, hogy holnap felzarándoklunk Pestre, majálisozni, de félek, hogy ugyan jók a pogramok, csak sok a köcsög.
De komolyan, jól sejtem, hogy szájbab... szóval nagyon nagy tömeg, tülekedés lesz, és igazából anyámnak a fájós derekával ott kéne állnia a tömegben 2-3 órát, és max repülőket, helikoptereket látnánk amúgy? Meg parkolni kész életveszély lenne, azt is messze, és ott is nehezen, és békávézni, meg kolbászolni kéne egy csomót még onnan? Nekem nem cucc, de az öregebbekre gondolva nem merném bevállalni.
Más ötletek? Nem pont Pesten, de Starjánból kiindulva. Gondoltam Tokajra, de ott ilyenkor szerintem kb. 5ember tartózkodik, és minden zárva. Szóba került Visegrád, de ott már voltunk is, nem is tudok programokról, meg mittudomén.
Most elég ötlettelen vagyok.Megint más: két nap után pofátlanság beiktatni egy pihenőnapot, ha 7 után értem haza, még csak akkor vacsoráztam (tojásos baconos hagymás virslit, de kenyér nélkül) és most nagyon tele érzem még magam, vagy fogjam be a pofám, és essek neki az izzadásnak mint a gép?
-
BlacKSouL
addikt
Na most gondold el, itt meg háborús nagybevásárlás van, szóval csak a sorban minimum 30 percet állnál. Merugye négynapos ünnep, az négynapos ünnep. Akkor hónapokig semmi nincs nyitva, éhezik a család hetekig.
Ja nem, várjál, pénteken már megint minden nyitva lesz. Nem baj, akkor is lehet özönleni majd mintha hetek óta először lenne nyitva minden.
Borzasztóak az emberek, különösen nagy tömegben.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #56328 üzenetére
Mert nem sodródom az árral, mert a jól bevált dolgon nem akarok változtatni az ismeretlenbe ugrással, mert nem vagyok trendi, mert nem vagyok divatkövető, mert szeretem, ha legalább 1-2 napig állandó, nyugodt, biztonságos dolgok is vesznek körül. És mert nem szeretem, ha helyettem változtatnak meg dolgokat, mert mások szerint nekem milyen jó lesz az.
Meg mert egy köcsög vagyok
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #56325 üzenetére
De hogy miért kell mindig 15 perceket elb.szni ilyenekre minden frissítésnél...
bandus: számolatlanul a bármennyit: zsömle, kenyér, tészták, cukor, csoki, keksz. Ez így mennyi? Sok. De ugye ezeket szeretem, nem azért eszem, mert kényszerítenek rá. Na ezeket igyekszem minimalizálni.
-
BlacKSouL
addikt
na.
a browser.tabs.ontop:false és
a browser.tabs.ontop:trueközött a 29-esben semmi különbség nincs, azaz mindig a címsor fölé teszi a lapfüleket, én bármit is szeretnék.
És aszondja mikor elindul: teljesen személyre szabhatom mostantól a fájörfoxot, állítsam be kedvem szerint, húzzak mindent oda ahova én szeretnék, tegyek oda mindent ahova én akarok, mert ez most ...Csak azt nem értem, miért ilyen vesszőparipájuk ez a mindenek fölé helyezett lapfül a fejlesztőknek, hogy a böngésző ablaktól a lehető legtávolabb, a legnehezebben elérhető helyre teszik a fülkezelést. A Nézet menüből épp ezért már verziókkal ezelőtt kiirtották ezt a menüpontot.
Ez kb. ugyanaz, mint a .. tudjukhol, hogy azt csinálsz amit csak akarsz, amíg az ugyanaz amit mi akarunk.
És pl. hova tűnt az alsó állapotsor, és miért nem is lehet megjeleníteni, és odapakolni dolgokat...
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Integra #56309 üzenetére
Ezt inkább jelképesen írtam
Mindazonáltal ha terheltem magam, régen, fiatalabban is bőven elment 180-ig, most nem mértem, csak körülbelülre, de k.rvasok volt. Plusz még a vérnyomásom is magas sajnos örökletesen is, meg a hülye ülő meló+szar életmód miatt is, de mondjuk egy nagyon enyhe ritmuszavar-csökkentőt meg vérnyomáscsökkentőt szedek a januári balhém óta. Azért ájulásig nem kínzom magam, pláne az elején.Annakidején 9 évig néptáncoltam, amit sokan ugyan nem vesznek sportnak, vagy edzésnek, de azért 30 perces bemelegítések után 2,5 órákat simán végigpróbáltunk, és sokszor egy-egy 4-5 perces etap között volt kb. 1 perc pihenő, viszont a koreográfiák végén még a szánk is habzott, mint a lónak
Azt gondolom, hogy akkoriban ha nem pusztultam bele ebbe, akkor már most sem fogok ettől. De azért vigyázok persze.
-
BlacKSouL
addikt
Ok, köszi, megnyugodtam.
Nem nyújtok, mert rendesen nem is igen tudnék. Vagyis szabályosan. Persze közben igen, de azt sem kitudjahogy, csak inkább hogy lelazuljon ami épp befeszül. Pl. mittudomén, futkosás után a vádlim bedurran kicsit, és azt lassan guggolva óvatosan kirugózom. De kb. ennyi. Bemelegíteni már más, azt szoktam. De egyelőre mindent lájtosan.Ilyenkor már nem akarok semmit enni, inni is csak teát azért, hogy pótoljam a vizet, de ízetlenül nem jó, pláne nagy kidögölve
Akkor marad a kanálka méz. Bár a banán nem hangzik rosszul, de éjszakára nem jó, ha van bennem valami, nyugtalanul alszom.
Érdemes kinyitni az ablakot, hogy jöjjön be friss oxigén, és inkább legyen hűvösebb (26 helyett 23 fok) vagy jobb, ha melegebb van, és majd utána szellőztetek? Én szívesebben szívok közben friss levegőt, ha hidegebb is. Mikor tiszta csatak vagyok, és 200-as pulzus mellett lihegek, mint egy versenyló, akkor úgysem igen hűlnek vissza az izmok annyira. Vagy mondjuk az első 10 percben zárva, és aztán kinyitom..
-
BlacKSouL
addikt
Ha egy félórás testmozgásból a 10. perctől már úgy izzadok, mintha muszáj lenne, akkor utána az érvényes, hogy miután abbahagyom, még újabb 30 percen keresztül úgy izzadok, mintha zuhanyoznék? És minél több meleg(nem forró) teát iszom ilyenkor, annál mégjobban izzadok? És az jó lesz nekem?
(Igen, 100 kiló vagyok, és egy jó ideje k.rv. edzetlen, és különbenis, de most ettől tekintsünk el)
Ja, és a teába 1 literhez egy evőkanál méz kis íz gyanánt(alig édesíti) az mennyire számít nem kívánatos szénhidrátnak ilyenkor? (Nem feltétlenül akarok most semmiféle edzéstervnek vagy szokásnak megfelelni, csak általában csökkenteni igyekszem a szénhidrát bevitelt, azért kérdem ezt) -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #56282 üzenetére
A klíma-appal nekem volt bajom, neki csak a melóval
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #56275 üzenetére
Nem is lenne ezzel gond, ha olyan sűrűséggel frissítenék, mint mondjuk a Firefoxt, vagy a Java-t, vagy a Flash Playert, csak hogy mást ne mondjak, de lassan új Windows verzió is gyakrabban jön ki
De sajnos 3-4-5 hónapig simán altatják, ami mondjuk pont nem nagyon jó, tekintve, hogy lassan klímaszezon, és ha már egyszer ki tudná használni az ember a lehetőségeket, akkor nyilván ki is akarná. De ha 4 hónapig semmi, akkor mire esetleg megjavul már nem is lesz aktuális. Télen kevésbé van használva az app, direktben otthonról van kezelve.Na mindegy, ez van. Nem is akartam én frissíteni, de hát gondoltam az újabb jobb, több hiba van benne javítva... Csak egyet tettek bele, de attól nem is megy az egész.
-
BlacKSouL
addikt
Sajnos mivel eléggé szűk körű az app, nem nagyon találtam hozzá sehol külön telepítőt.
De annakidején eleve nem gondoltam, hogy ilyen probléma lesz, ezért eleve Playről telepítettem, nincs hozzá apk. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #56268 üzenetére
Nagyon jó, akkor most mindenki gondolja ide a legcifrább káromkodásokat, azt mondja el kétszer magában, ahogy én teszem.
-
BlacKSouL
addikt
Vissza lehet állítani valahogy egy korábbi verzióját az androidos appoknak?
Mondjuk frissítettem egy alkalmazást, és az új verzió el sem indul. És kéne az, ami még működött. Megoldható ez? Vagy így jártam? -
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys #56234 üzenetére
Teljesen fölösleges, csak le kéne kapcsolni a fűtést. Mert a felszálló vezeték hőleadása nélkül szépen 23,5 - 24,5 között lenne, ami szerintem bőven megfelelő, tekintve, hogy én 23-ban is, meg 28-ban is egy gatyában mászkálok idebent, más meg úgyis melegítőben, egyesek pulóverben ülnek otthon. De ugye nekem ezért majd fizetnem kell, hiszen a hőt nálam is leadta a cső. És éjszakánként sincs már fagy.
Holló: Vagy összefogdosom azt a 20-30 bakszúnyogot, ami most erre a záporos időre előbújt a susnyásokból, és itt körözget a bejárati ajtónál, aztán berakom nekik a postaládájukba
-
BlacKSouL
addikt
a szobámban 25,4°C van, kint kb. 19,5°C, a szobámban 60% a relatív pára, ÉS FŰTENEK!
El nem tudom képzelni, hogy máshol nem 25 fok felett van a lakásban, és hogy kisebb lenne a pára, és hogy kik lehetnek azok, akik igénylik a meleg radiátort ilyen körülmények között. Nem langyos, MELEG! Emiatt a felszálló cső is mindenhol MELEG!
De 27 fok esetén már hőségriadótól szenvednek ugyanazok, és tárva-nyitva az ablak. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #56206 üzenetére
Jegyre
-
BlacKSouL
addikt
Mi az az apró ezüst színű, hosszúkás, hajlékony, hengeres testű állat, ami kb. 1 cm hosszú, 1 mm vastag, olyan az alakja, mint egy repülőgép szárny keresztmetszete, elöl hosszabb, hátulján két rövid csápja van, és igen gyorsan szaladgál padlón pl.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fasyrt #56001 üzenetére
Emlékszel a Titanicra? Azt mondták, hogy a 16 nagy hajórekesz közül, ha 3 egymás melletti megtelik vízzel (illetve ha elönti a víz, ami messze van a megteliktől), akkor nem süllyed el. De ott éppen pont 4-et öntött el, és ment tovább.
Viszont azóta eltelt pár év, másképp építik a hajókat kicsit, pláne ezeket, és adott szakaszig vízzáró rekeszei vannak. Épp így, persze nem pont ezért vannak megtervezve, hogy ha az a szakadás csak 1 vagy 2 kamrát sértett meg, akkor a többi képes felszínen tartani a maradékot. A különös inkább az, hogy egyensúlyát is megtartotta, és nem billent jóval előbb oldalra vagy előre/hátra.
De ha megfigyeled, a konténerhajók az olajtankerrel, vagy szárazanyagszállítóval szemben nem a hajótesten belül, hanem a tetején viszi a cuccot. [link]Az nem csoda, hogy kigyulladt, a durva az, hogy azok a vaskonténerek, mint a műanyag ládák olvadoztak össze. Bár, ha jobban belegondolok, a mi konténereinkben is voltak olyan anyagok, amik elég jól égnek (zsír, ragasztó, papír csomagolóanyagok, dobozok, műanyagok, fa raklapok) és vegyesen, konténeren belül.
Ha jól rémlik, 3 anyacéges cucc volt, Japánból, azok CIF Dunaszerdahely. És így volt mázli, bár anyaghiány miatt extra rendelés kellett, legalább a pénz nem mind süllyedt el.
Ha Philippines lett volna, az már inkább gáz, mert az FOB Manila. -
BlacKSouL
addikt
Namost attól, hogy azt nem szabad, attól mást még lehet.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fasyrt #55995 üzenetére
Lehet, hogy a MOL Comfortot is így akarták széthúzni Kína és Európa között?
Mázli kellett hozzá, hogy a mi cégünknek is legyen rajta 3 konténer
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Lassan be kell fűteni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Pttypang #55800 üzenetére
úgy értette, hogy miután bezárt az akkor hivatalosan még létező poltopik, gyakorlatilag finom és kevésbé finom politikai utalások, megjegyzések már csak itt születtek, ebben a topikban.
ahogy meg is jegyeztem pár napja, el volt nézve itt, mert csak 1-1 fellángolásféle volt, vagy ha rágódtak/-tunk is rajta, de nem úgy, mint ahogy páran annakidején abban a másikban. és ez a formája még elfogadható volt moderáció szinten, anno amaz már nem. illetve ennek a topiknak is megvan a maga "közönsége", "lakossága", akik nem egyeznek meg a poltopik lakóival, bár átfedések vannak/voltak. -
BlacKSouL
addikt
Na, ezt csak a rend kedvéért
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #55794 üzenetére
Igyekeztem soha nem kritizálni a moderátorokat, remélem sikerült is, de éppen ezért
Én csak azt szeretném kérni, hogy ha egy moderátor nem-moderátori-minőségében hozzászól a poltopikban, akkor máshol amikor moderátori mivoltában végzi a feladatait, akkor ne az alapján moderáljon, vagy urambocsá szedjen ki hozzászólásokat máshol, hogy ő politikailag mit képvisel, mivel azonosul, tehát ne csak azért és csak akkor jelezzen be a politikalimiter szenzor, amikor az ottani kinyilatkoztatásai alapján egyértelműsíthetően hőn szeretett politikai családját, felekezetét, párttársait, politikai testvéreit, vezérét és istenkirályát, valamint ezeknek a tevékenységét, eredményeit és negatív hatását kritizálja, vagy bírálja valaki, aki nem ért azzal egyet, vagy nem azonosul igazhitűként.
Azzal viszont többé kevésbé egyetértek, hogy ha már megnyitották a szelencét ismét, akkor ott használjuk ki azt, és ezt meg hagyjuk meg vidám homokozónak a játszótéren.
És ad 3, pina
-
BlacKSouL
addikt
válasz
szőröscica #55702 üzenetére
És minek az nekik?
-
BlacKSouL
addikt
Itt valami nem
-
BlacKSouL
addikt
Hát, ... ezt én nem bírnám napokig, hetekig nézni, és elviselni, de ezt már tudjuk
Nem konkrétan erre a márkára gondoltam, hanem a kiszerelésre.
Horvátoknál 2005-ben láttam először 2 literes söröket. Azóta is megy, fogy náluk, már szinte lényegesebb nagyobb forgalmat bonyolítva, mint a hagyományosak. Nálunk volt 1-2 próbálkozás Borsodival, de még az Ászok is csak másfelesben van ha jól rémlik. Eleve a műanyag palackos nem nagyon terjedt el. Mondjuk mostanában a Palócot literesben vesszük, de ez maszek.Crytec: Sajnos az a finomított bevonat pont a legnagyobb baja. Nagyon kellemes fogású tőle, de sajnos olyan ocsmánnyá mocskolódik, hogy az nem emberi
-
BlacKSouL
addikt
Hát az az igazság, hogy hetek óta póló-rövidgatya, vagy max hosszúnadrág vékonypulcsi időjárás volt, most meg kvrvahideg van, és olyan jégeső hull, mint július közepén szokott, 32 fokban.
De nekem jobban fekszik az elmúlt 3-4 hét időjárása, szóval az angol légtömegek helyett kérem vissza az afrikai légtömegeket
-
BlacKSouL
addikt
Feketedett, feketedett, sötétedett, oszt' lett is belőle egy fasza jégeső..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #55586 üzenetére
Egy feles rövid (40%) alkoholtartalma 20 ml.
Egy 5%-os söré 25 ml.
Egy 2%-os söré 10ml.A felszívódás/hatás/lebontás a NoLF által említettek alapján sokváltozós egyenlet.
Éhgyomorra nagyon hirtelen felszívódik/hat, de gyorsan is bomlik, hamarabb ürül.
Telizabálva lassabban szívódik fel, elnyújtottabban hat, lassabban és később ürül.
Nyugalmi állapotban lassabban, terhelt állapotban gyorsabban. És így tovább.Én 1 órán belül biztos nem ülnék autóba, 2-t legalább várnék. De a 0,00 ‰-re így sem esküdnék meg.
-
BlacKSouL
addikt
Aki MOST felnéz az égre, egy íven egyszerre látja a Szaturnuszt, a Marsot, a Holdat és a Jupitert. Lehet hogy ez csak nekem érdekes, de nekem az.
-
BlacKSouL
addikt
Szerintem k.rvanagy bunkóság így parkolni, de hogy lassan 2 hónapja...
Főleg úgy, hogy elég korlátos a hely. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #55552 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #55550 üzenetére
Az nem a róka, hanem... no de mit beszélek..
Semmit, nehogy rasszizmussal vádoljanak.. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #55539 üzenetére
Végülis... az én adómból fizetik.
Tehát akkor: IgenUi:
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #55506 üzenetére
Erre nem emlékeztem
-
BlacKSouL
addikt
Na, ilyet se láttam még.
Egy hete vettem egy paradicsomot, most jutottam hozzá hogy megegyem. Kicsit megpuhult, de ez még előny is a sok szteroidos, elpusztíthatatlan keménységű műparadicsom világában. Féltem, hogy már belül megrohadt, de felvágtam, és a magja belül elkezdett kicsírázniDe egyáltalán nem rohadt, nem is savanyú, kicsit fűízű lett, de nem rossz, mint a búzacsíra
-
BlacKSouL
addikt
Két hete viszont a bíróság – új eljárásban – első fokon ismét bűnösnek találta, így hat hónapot kapott felfüggesztve. Az indoklás lényege hasonló az egyszer már hatályon kívül helyezettével: nem ütött, de volt neje arcán bőrpír keletkezett.
Ez mi? Ha valaki szégyenében elpirul, akkor valakit meg börtönre ítélnek?
Mindazonáltal nem az ügyben foglalok állást, csak a cikk marha megfogalmazását kritizálom. VAGY a bírósági indoklást. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #55468 üzenetére
Nemtom mi a neve, de ez az, hogy egy cégnek van egy közüzemi/energia számlája, és egy külsős cég úgy tudja módosítani a szerződést, meg találni olyan javítható értékeket, teljesítménylekötést, stb., hogy az éves szinten mondjuk 2M Ft megtakarítást jelentene a cégnek. Természetesen a sikerdíj mondjuk 30%, tehát az akció éves szinten 1,4M Ft megtakarítást jelent a cégnek, az ezért kifizetendő utólagos díj pedig 600 000 Ft.
A japán vezetés nem nagyon tudta megemészteni, hogy miért fizetnénk bárkinek 600k-t. Igaz, hogy 1,4M megtakarítás volna a haszon, 600k-s befektetésre, de szerintük ez nem jó. Igaz, hogy enélkül éves 2M Ft a teljesen fölösleges veszteség, de akkor is.
Inkább fizettünk évente 2M Ft-al többet. Mert természetesen házon belül sem erőforrás, sem kapacitás nincs arra, hogy a külsős cég munkáját ingyen, házon belül megcsinálja bárki. Pláne nem ezért fizetett saját munkavállaló.
A példában szereplő számok csak szemléltető jellegűek. De a mérték hasonló.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #55462 üzenetére
Nem akarnék állást foglalni, de én néha azt éreztem, hogy már az elmúlt hónapokban többször túlmentünk a korábban igen alacsony politikai ingerküszöbön, és nem nagyon volt moderálva. Ezért írom sokadszor, hogy csodálkozom, hogy a korábbi 0 tolerancia után mostanáig ennyi el-elféregetett. A tegnapi események meg kicsit már mindenkiből kihozták a zállatot, szerintem ennek akarták elejét venni.
Ugyanakkor az #55453-al is többnyire egyetértek.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Integra #55460 üzenetére
Persze. Aszondjahogy:
"...Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
Bármely beavatkozás, mely hátrányosan változtatja meg a Szolgáltatás megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát, zavarja a többi Felhasználót (például: [...] vulgáris, [...] tartalom)..."
Örülök azért, hogy egyelőre csak a pol. iránt van kvázi zéró tolerancia
-
BlacKSouL
addikt
Azokat a szavazatszámláló bizottsági tagokat, akik az elmúlt 20 évben mindig ott voltak a szavazóhelységekben, most kiszelektálták, hogy ki a hithű pártkatona, és azok most is bizottsági tagok, aki nem egyértelműen az, vagy kétséges, vagy egyértelműen nem az, azt most nem kérték fel...
Ezt onnan tudom, hogy a házunkból 3-an is benne voltak eddig, és most egyikük sincs, és kb. lehet tudni mennyire hűek vagy nem a jelenlegi hatalomhoz.
Egyszerűbb így "összeszámlálni" a szavazatokat. házon belül...
-
BlacKSouL
addikt
Az, hogy előadó tanárként mit adott elő azon az előadáson, nem feltétlenül függ össze azzal, amit egyébként politikusként képvisel, valahol máshol. Az előadása nekem nem fájt. Nem a politikusságát jellemeztem, nem is az volt előtérben.
Mivel korábban semmiféle pozitív vagy negatív benyomásom nem volt róla, ezért felém az első megnyilvánulása éppen pozitív volt.
Mindazonáltal a második előadására már sajnos elővette a kampányszöveget, és az már nem is tetszett.
És így már nyilván árnyaltabb a kép.Mivel egyetemi előrehaladásomat fogja legalább egy jeggyel elősegíteni, kénytelen vagyok szelektálni, elvonatkoztatni a politikai résztől, és a szakmai elvárásra koncentrálni. Aztán ez úgyis csak egy félévnyi tárgy.
-
BlacKSouL
addikt
Ha léteznek földönkívüliek, nagyon bízom benne, hogy MINDENT azért ők sem látnak/hallanak. Mert ilyen esetekben teljesen jogosnak érezném a galaktikus támadást
Na őszintén, tegye fel a kezét, aki beletekerés nélkül végignézte
Azt gondolom több agysejtem pusztult el ettől, mint alkoholtól összesen...
(és itt nyilvánvalóan nem Szandival van a gond, bár azért esetében is vannak setét dolgok
)
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Az elmúlt pár évben mennyire divat volt szidni a 60-as, 70-es évek betonkockáit, paneljait, betonépítményeit, hogy mennyire gáz, meg hogy már megint a sok puszta beton...
Oszt most a M4tróban is, meg ahogy látom a villamosnál is mégiscsak megint retróznak..
-
BlacKSouL
addikt
Csajoknak most nem linkelek.
-
BlacKSouL
addikt
Ehhez valami vereteset akartam írni, de nem tudok
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Coccolino_O #55180 üzenetére
Ebben a mi megyeszékhelyünkben is az a jó, hogy miközben az ország legszegényebb térsége, közben épülnek szökőkúttal ékesített körforgalmak, városzászlót lobogtató zászlórúd, amelyikre csak félárbocra lehet húzni a lobogót, mert elhajtja a szél, de még így is elhajtotta pár napja, illetve utca kövébe üvegfedővel fedett bányatáró emlék a föld alatt, illetve kerékpárút, meg a városháza körüli tér rekonstrukciója.
Ami mind nagyon dicséretes, meg szép, meg fasza, és alapvetően nincs is vele bajunk, de közben óriási problémák vannak, azt meg ez a tejszínhab nem fedi be, a szar kilátszik alóla. Illetve az időzítés rossz. Ha már semmiféle más gondja nem lenne az embereknek, akkor lehetne ezeket csinálni, de addig csak szít.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #55179 üzenetére
Akkor ez olyan, mint amit a japánok csináltak nálunk? Hogy a lan-kábelnek az egyik csatlakozójánál a vezetéket meg kellett jelölni sárga szigszalaggal, hogy mindenki tudja, hogy AZT a végét kell bedugni a gépbe.
Az, hogy a legtöbb, gépbe bedugható/bedugandó kábel másik vége valahol a kábelcsatorna mélyén, vagy talán a falon túl van bedugva egy switchbe, az nem számított, minden egyes kábel végét meg kellett jelölni, nehogy valaki (tehát a hülye japánok) máshogy dugják be.
Bezzeg a LAN kábel - Router - Switch kombinációban nem ám a switchből kilógó kábelt nyomdosták az IP telefonba, hanem kihúzták a routerből a bejövő kábelt, és azt dugták bele. Emiatt 3-6 laptopot használó emberke kezdett szépen lassan csodálkozni, meg anyázni, majd balhézni, de a 20. ilyennél már mindenki tudta, hol keresendő a hálózati kiesés, csak a japánok nem tudták megjegyezni. Még akkor sem nagyon, mikor 10 képből álló móricka slideshowt nyomtattam és lamináltam az egység fölé helyezve.
Sok év után már nem érzi cikinek az ember, hogy beront egy japán telefon konferenciára, és leoltja őket, mint anyu este a villanyt, hogy csinálják vissza, mert balhé lesz. Közben tudja, hogy legközelebb megint a routerből húzza majd ki az átokeszű.De nem, biztos nem olyan, mert ilyen eszetlen dolgokat csak japánok képesek konzekvensen csinálni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #55174 üzenetére
És a fali kábelcsatornán a baloldali dugaljak annyira titkosak, hogy ki kellett takarni?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #55162 üzenetére
De azt mondta, "..mi itt jól.."
Tegnap fülessel megmókoltam csengőhangnak, és úgy jobban hallható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Milyen egeret válasszak?
- Suzuki topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest