- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Brútusszal összelőve Ace meg ProBook, látja a mappákat, de a fájlok egy részét nem. Képeket-videókat pl. Mit nem állítottam be/át?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #26030 üzenetére
Csalóka, mert szabad ég alatt, árnyékban 36 fokban látszólag én sem izzadtam, de amint bementem a zárt térbe 27 fokba, egyből ömlött rólam a víz.
A titok a légmozgás és a páratartalom. Egyébként fejet be kell vizezni, és lábat vízbe áztatni. Akit az nem tart hűvösen, annak úgyse segít semmi -
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #26028 üzenetére
Nálunk mosás előtt 26.1 fok volt 57%-al. Most mosás után 27.4 fok van, és 73%-os páratartalom. Ez az a határ, amikor egy helyben ülve folyik rajtam a sólé.
De... legalább nincs szar idő, és nem esik se eső se hó, nincs sár meg köd.
Különben meg mondtam hogy nem kell az a kurvahideg télen mert meg lesz a böjtje...na tessék.
Persze az előző két évben pont ilyenkor voltam Balatonon... nappal nem volt 14 foknál melegebb. Na most nem mentem le. Ezért van meleg. -
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #25991 üzenetére
Az miért van, hogy a fürtnek csak a fele nő meg, a fele megmarad fejletlen gombostűfej méretűnek. Úgy elszórtan. Olyan ritkás fürtjeink lesznek, hogy az nem kifejezés. Mondjuk előzetes számításaim szerint 5 tőkéből kb. 200-250 fürt lóg, és elképzelhető, hogy mivel 4-5 évesek, túlterheltem őket. Vagy esetleg a beporzás volt bajos?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #25962 üzenetére
Végre jó idő. Derült ég, 1-2 felhő, langyos szellő, és nem esik az eső.
Igazi nyár.
Szomszéd panaszkodik hogy meleg van. Mondom persze, hisz nyár van, de miért nem megy be? Mert ott van meleg. Kérdem mennyi, azt mondja 33 fok. Mondom az hogy lehet? Nálam csak 27. Azt mondja nem tudja, pedig egész nap nyitva van az ablak, huzat van.
Na és ez az emberek mániája. Meleg van, nyissunk ki mindent, mert akkor huzat lesz, meg hideg. Nálunk éjszaka kivételével egész nap be van csukva az ajtó-ablak, és le van eresztve a redőny. Ez a módszer úgy tűnik simán 6°C különbséget jelent. És 32-33-ban már nem nagyon lehet aludni, de 27-ben még simán.
Szóval mindenki vonja le a tanulságot.
Egyébként itt kint 35 fok. -
BlacKSouL
addikt
Függ attól is milyen autó, hány éves, hogy használták eddig, de nem mindegy, hogy 70 fokos belteret kell lehűtenie, vagy 50 fokosat. Én mértem egyszer hitelesített hőmérővel úgy, hogy az ablakok belülről le voltak fedve, a szélvédő a bolti fényes alus harmonika napellenzővel, az oldalsók meg házi készítésű (kartondoboz méretrevágva+ráragasztva hófehér leporelló) ellenzővel. Na így volt 53 fok. Ha nincs takaró, akkor kb 70 fok körül van, de a fekete-szürke műanyagok ennél melegebbre mennek fel.
Az meg hogy milyen kocsi...A Cityben 1.4-es motor van, kisautó, és a klíma is kicsi, de mindenesetre a befújt levegő 6-10 fok körül van, amit kb. 20 másodperc után produkál is.
A Civicben 1.8-as motor, és érzetre kb. kétszer akkora klíma van. Ennek 10 másodperc elég, és 4-8 fok körül fúj be.
Ma volt szerencsém utazni hosszabb távon egy 530d-vel. Na ebben olyan északi jeges szélvihar kerekedik, hogy az nem kifejezés.Az átszellőztetésnél meg az a lényeg, hogy a legelején nem árt 1-2 perc kereszthuzat, félig vagy teljesen leengedett ablakokkal. Aztán fel kell húzni mindet, és egyet(hátsót) résnyire hagyni, hogy a ventilátor könnyebben átnyomja az utastéren a levegőt. Ha már érezni a hatását, akkor ablak fel, és át lehet tenni belső keringetésre a klímát, majd 5-6 perc után mehet automatára, vagy akár külsőre is. De mindez semmit nem ér, ha nincs az MF. Azaz ha nem 100%-os a klíma: elszökött a gáz, nem jó a kompresszor tengelykapcsolója, nem jó a kompresszor maga, eldugult/elszennyeződött a légcserélő lamella, egyéb. Kompresszor vagy gáz problémát ki lehet szűrni, ha a klímacső-rendszer fém és burkolatlan, mert ekkor 3 perc járás után az egyik ágnak hidegnek (párásnak, nedvesnek) kell lennie, a másiknak langyosnak vagy melegnek.
-
BlacKSouL
addikt
Bizonyos határon túli alvásnál sokkal álmosabbnak fogod érezni magad, mintha kevesebbet alszol. Nekem a 7 óra a limit. Ha 8-9-et alszok, akkor már kómásabb vagyok délelőtt, mint pl. ha 5-6 órát alszok. Mostanában pénteken 11-éjfél körül lefekszem, és 9-fél10 körül kelek. Na akkor egész nap használhatatlan vagyok. Ha viszont éjfélkor fekszem, és 5:40-kor kelek, akkor teljesen normális éber ritmusban élem az aznapomat. Na persze ha mondjuk fél2-kor fekszem, és 5:30-kor kelek, az már más, olyankor már hiányzik az alvás, de mindig mindenkinek mondom, hogy az indokolatlanul sok alvás nem tesz jót.
-
BlacKSouL
addikt
Most már annyira száraz sivatagi idő van kint, hogy 10 centis víz áll az úton, és az esőcsatornából oldalra folyik a víz. A látótávolság kb. 5 méter...
-
BlacKSouL
addikt
A Milka egészmogyorós csokiban a mogyoró olyan kőkemény, hogy a legtöbb fogorvos ezt ajánlja. Valami kalapáccsal apró szilánkosra kell törni csokistól, zacskóstól mindenestől.
-
BlacKSouL
addikt
Jaj, lehet jelentkezni a búgató hotelbe. Ez is végtelenített sorozat lesz mint a gigamegahiperűberverynagyonsztár meg az XYZABCDEFGH faktor, meg a csillag hold bolygó galaxis kvazár köd csillagkép születik....
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #25795 üzenetére
Milliók halnak éhen naponta, Te meg egy guga miatt ekkora hűhót csinálsz..
Mivel most az agyad nem biztos hogy jól működik, az irónia szót legalábbis feltűnő helyre teszem.
Mindazonáltal a portánál kifelé menet látványosan el kellett volna ájulnod, összeesned, kipróbálandó azt az esetet, mikor ugyan nem mentő hoz, be, de gonosz renitens módon mégis megpróbálnál sorszámot igényelni a balesetire. Csak hogy mégis úgy adnak-e. Vagy ki kell hívni akkor is a mentőt, akik kivisznek a portáról a mentőautóba, ellátnak, majd vissza bevisznek, és tépnek sorszámot...
Mostmár csakazértis kurvakíváncsi lettem volna. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #25765 üzenetére
Változó ez...
2006-os 2.0 PD TDI Passat lemerült akksi esetén önindítózva: csissz...csissz...csissz... az önindító másodpercenként kettőt fordít a főtengelyen.
2009-es Civic 1.8 lemerült akksival indítózva: crrrrrrrrr. Kegyetlenül kerepel, de érezhetően egy moccanást sem tesz az indítómotor.
2003-as Toyota Yaris utóbbihoz hasonlóan.Egyébiránt: [link]
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #25700 üzenetére
kérdezd meg a tőled régebbi PH-s Offos és/vagy On-osokat, hogy mi lenne, ha én most 7 év után egyszercsak elhagynám a ződufó képemet. így legalább tudják mi újság a ződséggel. van akihez az eredeti kommersz avatarja nő hozzá. én amúgy már egy ideje nem számolok hsz-t, nem nézem mikor kaphatnék új rangot, képet, nem vacakolok a fórum szabályaival, nem írogatok szakmai topikba, nem keresek moderátort a megfelelő topikban, egyszerűen nem ezekért járok már ide.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #25687 üzenetére
Az irodában 26,1°C és 81,3%. NEM megy a légkondi. Mert a házi szabályok szerint ha 28°C alatt van a hőmérséklet, (ezt a hőmérőn piros csík jelöli) akkor nem lehet bekapcsolni. De a páratartalomra vonatkozó szabályok nincsenek. Most 9 ember izzad. A japánok meg élvezik. Viszont már kezdjük érteni miért olyan büdösek mindig...ők szeretnek izzadni és abban ülni 14-16 órán keresztül. Nekik ez olyan otthonos. Csak fura, mert amikor kimegy egy magyar Japánba, és visszajön mesél, akkor elmondja, hogy mindenhol, azaz mindenhol megy a légkondi, tehát kint 28-29 fok van és pára, de bent 23-24 és nincs pára. Tehát csak ránk kényszerítenek irreális körülményeket. Ilyenkor a munkaidőm jó részét az üzemben (24°C; 45%), vagy a laborban (21°C; 36%) töltöm az iroda (26,1°C; 81,3%) helyett. Ebből is látszik, hogy a melósokat megbecsüli a cég(mehet a légkondi), az irodistákat meg csak csicska droid rabszolgáknak tekintik (nem mehet a légkondi).
Kint meg esik, és sötét éjszaka van.
-
BlacKSouL
addikt
20,2°C a hőmérséklet, és 99,9% vagy annál magasabb a relatív páratartalom a laborból kivitt hitelesített digitális hő- és páratartalommérő mérései szerint. 99,9% fölött csak csíkot mutat. Mint most.
Ha elég gyorsan szaladok egy pohárral, simán megtelik vízzel.. -
BlacKSouL
addikt
Hát ilyen faszsággal megölni ennyi időre.
-
BlacKSouL
addikt
Carmageddon-túra Írországban?
"hasonló esetben magyar állampolgárt nem lehetne kiadni az ír igazságszolgáltatásnak" -
BlacKSouL
addikt
válasz
zolynet #25640 üzenetére
Én 2005-ben vettem a Tescoban bizonyos átlátszó világoskék lapátos 30 centis asztalit, Hausmeister 'márkájút' kemény 2300 Ft-ért.
Ami ellene szól, hogy teszkós, ami mellette, az viszont minden más. Az ára, a 3 fokozat, a mérete, az hogy van egy kiegyensúlyozó fémcsipesz a ventilátorlapátok agyának merevítésén, amit ha szükséges odébb lehet csíptetni, és így kiegyensúlyozza a vibrálását. A lapátok pedig szokatlanul meredek dőlésszögűek, vagyis a levegőt sokkal jobban kavarják, miközben 1-es fokozaton gyakorlatilag semmi hangja nincs, és lassan forog (ergo éjszaka is mehet, simán lehet vele aludni). Kettesen 3-ason nem használom mert nincs értelme
Mivel asztali, betehetem akár az asztal alá is, ha ott ülök.
Sajnos azóta ilyet nem látok, csak olyanokat, amik 1-esen is őrült módon pörögnek, iszonyatos zajjal, levegőt meg mérsékelten fújnak csak. Két ilyen zajos is bekerült a háztartásba azóta. De már akkor más nem volt. -
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #25629 üzenetére
No ez nekem a délin van
Mert a gyári Asus 3 mm magas alutömb kissé égetett. Északin hagytam az Asus sajátját, de mivel az is leégette a szőrt a kezemről, kapta a régi PII-mnek a lehasznált csapágyas 5 centisét félfordulatra csitítva.
tbs: nekem kicsi a házam, nem is akartam bele egy féltéglát hűtőnek
, meg az elrendezés is olyan, hogy kell neki az átmenő levegő. Cserébe viszont relatíve hideg. Viszont DTK tápom van, és a Prescott fel van téve 3.0-ról 3.6 körülre. Lassan 6 éve.
lujó55: nem nagy cucc, akkoriban még volt időm meg kedvem a géppel foglalkozni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
lujó55 #25627 üzenetére
6 db venti van a gépemben. Abból az elöl lévő 1800-as fordulatú 12 centis le van kötve 5V-ra, így forog kb 800-at. A VGA-mon lévő 4000-es fordulatú 4 centist lekötöttem 5V-ra, így kb 1800-at forog. Az északihídra tettem egy 5 centis 4000-es fordulatút, lekötve 5V-ra kb 1800-at forog. A házban hátulra vettem egy 1400-as fordulatú S-FLEX-et, amit rátettem a Zalman szabályzóra, és 700-1300 között tudom szabályozni, általában 1000 körül hagyom menni. A processzoron van a GlacialTech Igloo 5700 MC saját 9 centise, ami max 3800 körül forog, ezt is rátettem a saját szabályzójára, így most átlagban 1500-1600 körül pörög. A tápban van egy 8 centis világítós ledes csendes nememlékszem milyen márkájú, azt is ráberheltem egy Zalman szabályzóra, így 2000 helyett jelenleg 1100 körül forog.
A lekötött ventiket tápcsatlakozók elágaztatásával és szétszedésével kötöttem direktben az 5V-os ágra, a szabályzók kvázi feszültségszabályzók, adott (5-11(12) V) tartományban.
Magyarul a gépben lévő 6 venti egyike sem megy a névleges max fordulatán, viszont mind kb félerővel fúj. Cserébe a gépnek minimális a hangja, és ennek ellenére (a jó házelrendezés és levegőramlási tervezés eredményeképp) mégis egészen hűvös tud maradni. (Proci alapon 37-38 fok, terhelve 54-55 fok. És egy P4 Prescottról beszélünk, téli fűtéskiegészítés miatt)
-
BlacKSouL
addikt
Igen, most már emlékszem. Én is utálom mikor 3 percenként be kell zárogatni az ablakot, mert ömlik be az okádék bagófüst-szag. Nem tudom kitalálni a 64 lakás melyikéből jön, még az is lehet hogy erkélyről, mindenesetre nem értem ki az a barom aki éjjel 1-kor kijár bagózni 3 percenként ahelyett hogy aludna. Ha ha tudnám, azért szívesen odaállnék fingani néhányat. Vagy az nem illdomos? Bagózni természetes, tehát társadalmilag illendő, de fingani már nem? Ja, és tényleg, az miért természetes hogy a csikket kibasszuk a kocsi ablakán? Mindegy jön-e mögöttünk/mellettünk valaki?
Éljen a dohányzás. Előnyökkel teli, hátrányoktól mentes szenvedély... -
BlacKSouL
addikt
Nnna. Szeretem a nyarat, szeretem a napsütést, szeretem a meleget, szeretem a kék eget, szeretem hogy azon az erkélyen megy le a nap ahol felkel, hogy fél 9-kor még süt, hogy 14 órán át süt, szeretem hogy mezítláb szaladgálhatok, hogy 25 fok van, hogy a lányok lazán öltöznek, hogy a depresszió elmúlik, hogy ...NYÁR az az évszak amit a legjobban tudok szeretni.
Tavaly kicseréltük az ablakokat-ajtókat hőszigetelősre. Kint 29 fok volt ma, bent 24 fok van, pedig ketten vagyunk bent, és megy a tv(mondjuk LCD) Persze a falak majd lassan átveszi egy idő után...
-
BlacKSouL
addikt
Nem értem mi a baj ezzel a ruhával?
Szerintem nem énekel jól, de a körítéssel nincs baj.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #25490 üzenetére
nem
amúgy csilisbabot úgy csinál faterom, hogy csili-alapot felforral kis vízzel, tesz bele kevés nagyon apróra vágott hagymát, kis plusz fűszereket, majd mikor meghabzik, összeönt 2 konzerv fehér, két konzerv vörös babot, egy doboz kukoricát, belekeveri az előkészített cuccba, felönti pár pohár vízzel, majd miután felforrt, beleteszi az előre felszeletelt kolbászt, és néhány doboznyi vékony magas kerek vagdalthúskonzervet hüvelykujjnyi darabokra vágottan.kukac: az nincs, mer ez nem hús
de azon csodálkozom, hogy nincs benne a kedvenc összetevőm: "zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono- és diacetil borkősav észterei"
Ez egy olyan rendkívül fontos tápanyaga az emberi szervezetnek, hogyha annakidején az őseink a középkorban a szalonna-kenyér-hagyma menüvel nem kapták meg a zsírsavak mono és digliceridjeinek diacetil borkősav észtereit, akkor önmagában a zsírsavak mono és digliceridjeinek monoacetil borkősav észterei lópicsát se értek... -
BlacKSouL
addikt
Na, ki találja ki mi ez aminek az összetevői:
water, granulated sugar, trehalose, red bean, modified starch (acetylated distarch phosphate), gel-agent (modified starch (hydroxy propyl crosslink starch phosphate), gel-agent (locust bean gum, tamarind gum, guar gum, karrageenan)) starch syrup, arrowroot starch, agar-agar, flavor
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #25474 üzenetére
Aha. Már éppen majdnem elkezdett felszáradni, de most negyedszer is leszakadt... kissé nevetséges kezd lenni, de ez van. És most már akárhányszor elkezd ma leszakadni az ég, mindig meg fogom írni. Tehát eddig 4 db felhőszakadásnál tartunk reggel 7:10 óta...
Kolléganőm azt mondja: "már világosodik" .. mire én -
BlacKSouL
addikt
Nos, itt azóta már kétszer esett...Egyszer 3 percre kisütött a nap, de devianciáját azonnal szigorúan megtorolta egy olyan jó sűrű aprószemű de intenzív trópusi zivatar. Még én is szarrá áztam, pedig csak a portáig szaladtam ki még szárazon, és 2 perc múlva befelé 30 méteren csatak víz lettem.
viszont pináról jut eszembe...ki kell mennem az üzembe..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #25469 üzenetére
Nna, most konkrétan már eldugult a lefolyó a vízmennyiségtől. Pedig 30 méterre vagyunk a pataktól..Centi víz áll az úton. A kamion nem tud beállni a rámpához...
De szép is ez a strandidő...
De ha mondjuk azt mondanák be, hogy az ország szerencsés 95%-a reggeltől estig a napon szikkadhat, ti ott Gyöngyöstől északra kurrrvára megszívjátok.. Joey Tribbiani vagyok, ez a Bummm! Szívtál! -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #25465 üzenetére
Rádió aszondja: Ma már igazi nyári strandidő lesz, a napsütésé a főszerep, 30 fok várható, vigyázzunk az UV sugárzás miatt. Vegyünk pólót, rövidgatyát, és menjünk szabadba.
Na most itt konkrétan olyan irgalmatlan sűrűn esik az eső, hogy lassan feljön a talajvíz a lépcsőn.
[link] -
BlacKSouL
addikt
appicsábais. lecserélte magát a 3.6.28 először 12.0-ra, majd 13.0-ra. most nézegethetem hogy tudom úgy beállítgatni ahogy a régi volt. meg keresgélni a kiegészítőket...
-
BlacKSouL
addikt
És akkor tulajdonképpen végülis
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #25442 üzenetére
Kompromisszumot kellett kötnöm. Sajna megvolt egy IT-upgrade keret, amiből lefelé csíptek, így is örülhetek hogy aláírták.
Én viszont azt gondolom, hogy az olvasottak meg a vélemények alapján nem az i3<->i5 teljesítménykülönbség a szűk keresztmetszet, hanem a HDD<->SSD.
Amúgy asszem 6490 lesz benne 1G-vel. Na mondjuk az éppen pont nekem se kell, de ezt dobta a gép. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #25440 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
Na még az is lehet hogy a végén kapunk laptopot... Probook i3-al, SSD-vel...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #25412 üzenetére
Két bébielemes zseblámpa...A nagy izgalomban a kupak lecsavarodott, a rugó lelökte, aztán kivéve már nem voltak elemek se...Az első elem még meglett, de a második meg a kupak nem igazán....No persze a doki megtalálta
-
BlacKSouL
addikt
Hogy mondják azt amikor úgy szakad az eső, hogy nem látni ki az ablakon 3 méternél messzebbre?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #25395 üzenetére
Más: Hát kérem én tisztelettel. Hol marad itten az integrációra való törekvés? Hát hol marad el itten a tisztességes szegénysorsú emberek joga? Hát hol van ilyenkor az ombuccmanó testűllet? Hát mit képzelnek magukról ezek ott a fene nagy büszkeségükkel. Hát hol van itten az elfogadás? Hát mi az hogy kirekesztő? Hát mi az hogy szegregáció? Hát mi az hogy diszkrimináció? Hát mi az hogy önként nem ajánlanak fel odakint házakat az önkormányzatok? Hát mit képzel ez a világ? [link] De legyen egy ország ahova mindenhonnan lehet toloncolni.. Mer ugye tudjuk hogy van szemétdomb, tudjuk hogy büdös, tudjuk hogy nem jó, de ha nem veszünk róla tudomást nem érezzük hogy büdös, akkor se ha belül rohad. Ha meg felböffen a szar, akkor azonnal intézkedni kell hogy a szemétnek a szemétdombon a helye.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #25376 üzenetére
Felőlem eshet a mezőgazdaságra amennyi akar. De a betont hagyja békén.
Amúgymeg minek a mezőgazdaságnak a zeső, mikor elfagyott a fél ország, nem is egyszer, de legalább 3x. Legalábbis azt hallom, hogy az idei termés 80%-a odalett. Cserébe jó drágán lehet adni mindent. A paprika pl. teszkóban 700/kg...no ez nem normális. A banán meg 220. De jó volt még anno mikor paprika volt dögivel, banánt meg évente egyszer láttak a legfürgébb városi elvtársak. -
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #25331 üzenetére
Úgy van az, hogy ha tőled lopnak, akkor 1) Nem veszi észre senki, csak te, de akkor már minek. 2) Észreveszik, de nem szólnak, mert ki tudhatja hogy nem jogszerűen szedi. 3) Szólnak, de aki lop leszarja. 4) Hívod a rendőröket, nem jönnek. 5) Hívod a rendőröket, jönnek, mire kiérnek nincs ott senki. 6) Kijönnek a rendőrök, látják kivel lenne dolguk, nincs kedvük a huzavonához, ejnyebejnye, tessék hazamenni, ügy lezárva. 7) Markos parasztlegények meglepik a tolvajokat, nyomást és néhány ütést gyakorolnak rájuk. Másnap az egész falu ki van fosztva, meg szétverve, mert ők mindig sokkal többen vannak.
Ha te lopsz, akkor azonnal rádordítanak, körbevesznek, megfenyegetnek, megvernek, kihívják a rendőröket, DNS mintát, vért, vizeletet vesznek, bevisznek, elzárnak, megggyanusítanak, perbe fognak, elítélnek, kártérítést fizettetnek....
Agyarország...
-
BlacKSouL
addikt
Valaki tudja pontosan hol van a chip az útlevélben?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys #25319 üzenetére
Itt tegnap óta esik. De úgy, hogy szombaton 8x kezdett el esni, 8x elállt, kisütött a nap, felszáradt, majd beborult, és újra elkezdett esni. Na ezt 8x.
Vasárnap már csak 5x csinálta ezt, de sokkal hosszabb ideig. Este meg nekikezdett, és reggel csak addig állt el, míg elindultam melóba. Mire leértem már esett.
A kakaómat otthonhagytam, a kakaós kalács kicsit száraz nélküle. Ráadásul valami papír bele lett mosva a barna-bordó-szürke-sárga-kockás-csíkos ingem zsebébe, így most véletlenszerűen fehér pöttyök találhatók rajtam.
Az outlook 4 perc alatt nyílik meg, hála a japánban lévő mailszervernek. A hálózaton lévő 200k-s excel-file 3 perc alatt nyílik meg, hála nemtomminek de biztos el van b.szva. Aztán 18 fok van kint, de úgy izzad mindenki, mintha szaunában a küblit rádöntötték volna a kövekre.
Itt az asztalomon egy szerződés megszűnéséről szóló levél, amit nekem kell intézni, de nem nekem kéne. Le kéne szerveznem egy auditot spanyolországban, de senki nem ér rá semikor.Szóval b@szott jó reggelt mindenkinek...
No most számot vetek kihagytam-e valamit. -
BlacKSouL
addikt
"fixációját megértéssel és szimpátiával kezeljük. "
És természetesen a fokukac által igen tévesen lezárt önkéntes adománygyűjtéssel
mod: pi ára nem költök, csak ha a megfelelő betű belekerülÚgyhogy dőlhet a lé
Ej, mikor még Télapu is itt p|názott velünk...
Amúgy meg ATYA ÚR ISTEN! hogy én már 7 éve itt ufódok a PH!-n..
-
BlacKSouL
addikt
Akkor ma is pina
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #25221 üzenetére
Áh, már csak használtak vannak, olyat meg nem akarunk venni. Olyan nekünk is van
Viszont úgy döntöttek hogy Tektronix lesz. Most várok árat egy helyről. -
BlacKSouL
addikt
akkor már inkább a pina
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát #25177 üzenetére
Nálunk a cég költségeinek a 80-85%-át az anyag (alkatrész) költség teszi ki, tehát a japánok elmondása szerint is sok van a vállunkon, beszerzőkön. Tehát elvárások vannak, csinálunk mindent amit tudunk, igyekszünk mindent megcsinálni, amit a fizikai határok engednek, és igyekszünk néha 6-7 ügyet párhuzamosan kezelni(ami gyakorlatilag fizikai képtelenség).
Elvárás, hogy kommunikáljunk bármilyen nációból származó angolul beszélő partnerrel, értsünk a matekhoz, a logisztikához, gépészethez, anyagszerkezettan, kémia, számvitel, meg egy kis jog. Ha kell utazunk, akár 18-24 órás "műszakot is simán vállalunk. A fizetés nem épp versenyképes.És a megbecsülést akkor hogy jellemzi az, hogy kollégám 6, én 4 és fél éve egy tetves nyomorult notebookot nem kaptunk se a külföldi üzleti útjaink miatt, se az ideérkező vendégek miatt, se azért, mert minden héten szervezünk vagy résztveszünk értekezleteken, dolgozunk műszaki rajzokkal, excel táblákkal, bemutatókkal, stb.
Van viszont notebookja az összes japánnak, az összes magyar menedzsernek, azoknak is akik reggeltől estig az irodában ülnek az asztalnál, meg a karbantartásnak akik PLC programoznak, illetve úgy 2-3 embernek még. Összesen durván 20 notebook van a cégnél. Van 28 irodista. És 15 irodistának nincs notebookja. Kb 6 ember van aki rendszeresen megy üzleti útra. Utóbbiból 2-en vagyunk beszerzők, a többinek van notebookja.
Autó... Egy 250k-s laptopot nem érdemlünk 6 és 4 év alatt...
De már megy a terv. 2 db Probook-ra jön az ajánlat, méghozzá olyanra amilyet kinézünk. Ha aláírják, akkor kussolok. Ha nem, akkor megyünk elbeszélgetésre...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #25043 üzenetére
De legalább nem mondhatják hogy modortalan vagy.
-
BlacKSouL
addikt
hideg van és esik...ja, már megint hétvége...
öccázhárom, no má nem -
BlacKSouL
addikt
Fura, hogy gyerekként fosik az ember a vizsgától, meg a helyzettől amiben olyankor van, aminek a legnagyobb okozója általában a tudás és/vagy az önbizalom hiánya.
Aki felnőttként (25 év fölött mondjuk) adja olyan tanulásra a fejét, ami vizsgaszituációval jár, az ugyanúgy tud fosni a helyzettől, ám a kiváltó ok többnyire ugyanaz, kicsit talán kevesebb magolt tudásanyaggal, és több önbizalommal. Ugyanakkor ugyanez a felnőtt ember mások, esetleg rengeteg pénz sorsára van befolyással, és megteszi a mindennapokban sikeresen mindazt, aminek a negatív következményei sokkal nagyobb befolyással vannak az élet dolgaira, (eltekintve a kötelező iskolai végzettséghez szigorúan kötött egyéni előremeneteltől) mint egy esetleges egyszeri bukásnak a vizsgán.
Fura.
Én is szoktam most már talán mondhatom hogy szinte minden nap rutinosan tárgyalni külföldiekkel idegen nyelven műszaki, autóipari szakmai témáról, néhány százezer euró sorsáról, sokszor nem 100%-os háttértudással, miközben valószínűleg egy nem 100%-os tudás esetén meglévő viszgaszituációban ugyanúgy érezném magam, mint 19 évesen. -
BlacKSouL
addikt
Valamikor meg lehetett állni a hídról lekanyarodva, alá befordulva a fák alá a poros/homokos részen [link]. De szerintem azóta ezt már tuti megszüntették. Vagy leoszlopozták, vagy egyszerűen fizetősre táblázták. Tavaly nyáron még meg tudtam ott állni 5-6 másik autó között.
Kisétterem meg vagy Visegrádon ami a Fellegvár kereszteződésével szemben a parton van (de ez nem olyan olcsó), vagy Dömösön a Dunakanyar étterem. [link]
-
BlacKSouL
addikt
válasz
stranger28 #25010 üzenetére
köszöntél az ikreknek?
-
BlacKSouL
addikt
Na hogy legyen valami jó is: [link]
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #24999 üzenetére
A garázssorunk egy rendesebb tanklőtér simaságával rendelkezik, eleve kavicsos földút vándorgödrökkel, ergo ha nem 1.-ben alapjáraton mész végig rajta, akkor szétvered a fejed a plafonon, és minimum 2 kerékcsavart elhagysz, nem beszélve a lengéscsillapító gyilkolásáról, és a rugók meg lengőkarok apró darabosra töréséről.
Namost az emberek 90 %-a ezt teljesen leszarja, és 4.-ben 50-el mennek végig rajta, a kocsijuk pattog mint egy hülye bolha, alig bírnak kapaszkodni, de tapossák neki, mert azt a 60 métert 5 másodperc alatt kell megtenniük. Muszáj. Nincs mese, Kell. Szükséges. Természetesen porzik utánuk még 3 percig az egész istenverése, de neki rohanni kell, mert csak.
Ilyen autós 'kultúrában' egy picit sem csodálkozom azon amit írsz.
Ezek az emberek a mostanában olyan jól csengő "az autó csak tárgy, használni kell nem ápolgatni" elvet vallják, és ezen 'elmélet' mögé rejtik a legmagasabbfokú igénytelenségüket. Ők simán eldobják a szemetet, mert valaki úgyis felszedi, hisz mindig felszedi valaki. Az ilyenek kidobják a kocsiból a csikket, mert ki nem szarja le. -
BlacKSouL
addikt
Tudtam hogy ez a pofa ismerős valahonnan...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #24975 üzenetére
[link] Ez egy érdekes cikk, és miután elolvastam rájöttem, hogy sajnos én is túl alacsonyan használom a Hondát. De hát ha egyszer a hülye japók úgy tervezték, hogy 1800-tól már húz. Ha meg a 2000-5000 tartományt használom, lépten-nyomon szabálysértek, vagy Carmageddont játszok, pláne városban. Le tudok jönni melóba úgy (9 km) hogy van benne lakott(50), lakotton kívül(90), 60-as szakasz is, de nem kell 2500 fölé pörgetni, és mégsem tartok fel senkit. Na ezt kell magamban felülírni, és alkalmanként hagyni hagy seregjen kicsit.
Hozzáteszem, hogy ha nem szoktál, akkor próbálj meg egyszer tank kiürülés előtt 98-as benzint tenni bele, és pár 10 km-t úgy közlekedni. És azzal is nyomhatod neki, meg pörgetheted.
-
BlacKSouL
addikt
Reggelt,
Köszi a válaszokat, véleményeket.Az SSD-t úgy értettem, hogy HDD mindenképp kellene bele, emellé lenne jó az SSD, és a DVD meg majdnem mellékes. A mostani céges asztali gépemben kb. évente 2x használom a DVD-t, tehát ezért fölösleges hogy a notiban üljön egy. SSD nem kell nagy, csak hogy a win-t, meg az alkalmazásokat kezelni tudja, bár igazából a HDD-ből sem kell 300-400GB-nál nagyobb, mert most kb. 10-20 GB személyes adatom(pszt, ezt ne lássa senki), meg úgy 60-70 GB céges adatom van a vinyón. Igaz, hogy ahogy nézem 150 GB-osnak írja a gép, 2008-ban volt még ekkora vinyó?
-
BlacKSouL
addikt
Melyik lehet jobb vétel (+megbízhatóbb)? 1 illetve 2 ? (Kérdést megelőzendő: főleg irodai alkalmazás, alkalmanként multimédia, nagyméretű kép szerkesztés, megint alkalmanként 3D fájlok megnyitása, manipulálása.)
Másik kérdés: Ha egy noti alapból HDD-vel van szerelve, akkor az adott konfigot hogy lehet SSD-vel bővíteni? (Mondjuk mert egy adott összeállítás elég nekem, de hiányzik az SSD) Teszemazt DVD-t ki kell hagyni belőle, és annak a helyére megy? DVD meg lesz külső? Sajna notikban nem vagyok otthon.
-
BlacKSouL
addikt
jellemző, hogy a ma délutáni tv-műsor választékból a 30x látott Liliomfit találtam a legnézhetőbbnek. mondjuk szeretem is.
öregszem...
-
BlacKSouL
addikt
Villámkérdés:!
Volt már a Compact Disco??
Eddig nekem nem volt adás az m1-enóapppicsába [link]
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Lortech #24690 üzenetére
Véget ért a 2. szint, megtörtént a problémafelismerés, beszéltünk a problémáról.
Eljutottunk a 3. szintre, tennivalók, helyzetelemzés, előkészítés a 4. szintre lépéshez. Mik a feladatok, mit kell tennünk, mik a helyes lépések a továbblépéshez/előrelépéshez, a probléma elhárításához, a helyzet javításához? -
BlacKSouL
addikt
Szabad ég alatt 27, irodában 29 fok van. Gyártócsarnokban 23, QC laborban 21. Kocsiban Kb 45-50. Nincs is bajom ezzel. Hiszen jó az idő.
-
BlacKSouL
addikt
Ha felmondasz akkor le kell töltened a felmondási időt, és csak az arra az időre járó béredet kapod meg. Kivéve ha trükköznek valamivel, és már nem akarnák kifizetni, de ez más téma.
Ha kirúgatod magad, akkor két eset van. Találnak valami ürügyet, hogy fegyelmivel küldjenek el, és akkor nem kapsz pénzt csak addig amíg dolgozol, de szerződést meg kell nézni ez konkrétan mit is jelent. Ha elbocsátással szüntetik meg a munkaviszonyod, akkor munka törvénykönyv+szerződés alapján fizetnek (vagy nem jár) végkielégítést. Ha le kellene dolgozni a felmondási időt, akkor az arra az időre járó bér+a végkielégítés(ha jár).
Ha közös megegyezés, akkor mondjuk a felmondási időt nem kell kitöltened, csak egy részét, de nem is kapsz pénzt csak addig míg van munkaviszonyod. És megegyezés kérdése lehetne a végkielégítés, de praktikusan nem kapsz.Asszem kb. így.
-
BlacKSouL
addikt
Beültem az új céges A4-be. Minőség az van. De hogy a menüvezérlés milyen egy rettenetes dolog. Van 6 főmenügomb, a különböző alapfunkcióknak, aztán középfelé 4 másik gomb, ami az aktuális menüponton belüli 4 alfunkciócsoportnak, és a 4 gomb között egy tekerőgomb. És a 4 almenüponton belül soksok sorban különböző menüpontok, amiket a tekerővel kell kiválasztani, és amikor a pötty az adott sor előtt van, akkor megnyomni, és azon belül kiválasztani amit akarsz. Mindezt úgy, hogy a funkciók 70%-a csak járó motornál elérhető. Menet közben a vezetőnek bármit állítani kész ön- és közveszélyesség.
Bár az igazsághoz tartozik, hogy csak álló helyzetben játszottam vele, és ha olyan mint a VW hogy elindulva ismét sokat letilt, akkor meg... -
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #24441 üzenetére
Hát 15 perc elment, míg elmagyaráztam a japán gyárigazgatónknak angolul, hogy a spanyol beszállítónk mit írt a levelében arról az alkatrészről, amin már hónapok óta rágódunk, és amit a német Audinak fogunk szállítani...ha egyáltalán. Aztán megírtam az előző hsz-t. Meg most ezt. De már így 30 perc.
De még ez semmi volt ahhoz képest, mint mikor egy német autóval magyarként elmentem Romániába egy francia céghez a japán cégünket angolul képviselni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #24427 üzenetére
Egyetértek. Ezért nem szeretem, ha az október májusban van, még ha csak 6 napig is. Pláne egész nyáron.
Múlt hét végéig, amikor napközben volt kedve az embernek kimozdulni, akkor élveztem hogy élek, és ki tudok mozdulni meló után is. Tegnap hazaértem nagykabátban, fázott az orrom meg a fülem, vacsoráztam, majd kinéztem hogy esik, és lefeküdtem aludni.
Jó dolog 9 órát dolgozni, 40 percet utazni, 30 percet bevásárolni, 80 percet étkezni, meg a maradékot aludni egy nap 24 órájából, de én ettől a vegetatív léttől többre vágyom.Nekem az jó, ha napközben süt a nap, és 24-28 fok van. Vagy legyen 20, de ne 12. Vagy legyen 30, de ne 38. Viszont most mennem kell haza, mert lejárt a munkaidőm 25 perce.
-
BlacKSouL
addikt
Na. Most már faszán elmúlt a kánikula, hideg lett, van vagy 9 fok, napközt akár(!) 12 is. Minden izzadós szívbeteg megnyugodhatott... Meg esett is...
De hidd el Róka, hogy nekünk így nem jó. Úgy légy olyan jó, menjél hátra, és verd le azt a kurva lakatot...Winner: hideg van, de ennyire azért nem
-
BlacKSouL
addikt
Hát, attól függ ki hogy nevezi: bézs, pezsgő, homok... Hivatalosan Borrego Beige Metallic YR-566M De én az egyszerűség kedvéért bézs-bézs-ezni szoktam kívül-belül.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #24342 üzenetére
Az kell hogy legyen, mert semmilyen opciót nem láttam rá anno. 1.6; 1.8; LS ; ES. Elvileg mindegyikben van.
Kék kétféle van, sötét, illetve olyan érdekeskék. Az sem rossz, csak nekem szokatlan árnyalat.
De zöldben esküszöm sosem láttam még
A régiek közt volt, asszem 6gen környékéig, de 7-8-ban már nem láttam. Erre a zöldre gondolsz?
macsek: legfőképp hőcsökkentés, de ha már egyszer kerül rá valami, akkor valami kinézete is legyen. Nem baj ha nem átlátszatlan, sőt. Inkább csak olyan füstöset szeretnék. Ha lenne gyári színezés már nem gondolkodnék. De nincs a picsábais. A H szalon azt mondta hogy B-től megcsinálják, 50k -ért, és 15-25-35-ös fóliákkal. Azok kicsit soknak tűnnek nekem, de úgyis körbejárom ezerszer még a témát..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #24336 üzenetére
az...forward...mikor még az autómagazinban bámultam a Chrysler Concorde-ot, oszt lestem hogy cabforward meg miegyéb.
Hogyaszondja: jó a légellenállásnak, de nagyon melegszik a napon...hát..ja..tervezem a fóliát minimum B-től hátra.
meg a Pug 907. Hogy a motor fele az utastérben van... no. hát ha jobban megnézzük, akkor FD1-ben is a szélvédő alsó széle gyakorlatilag a torony síkja előtt van, ezért nem lehet igazán toronymerevítőt betenni, és igazából a motor hátsó fele is az üveg alá esik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Mobil flották
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fűnyíró topik
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest