- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FehérHolló #26584 üzenetére
nem, de 3 tárgyam maradt és a diploma is félig készen van.
-
köszi a véleményeket
sajna amivel foglalkozni szeretnék, ott most nem igazán van üresedés, illetve nem ártana hozzá még képezni magam kicsit. viszont szabadidőm meg rengeteg lesz, amit inkább munkával töltenék el, mint semmittevéssel. szóval ezt az egy évet lehúznám egy kevéssé szimpatikus helyen, utána pedig továbbállnék. ez a terv
-
vannak a munkaerő-piacon bármiféle íratlan szabályok?
azaz, ha elkezdenék dolgozni valahol, ami nem igazán tetszik, csak azért, hogy legyen némi plusz munkatapsztalatom, de mondjuk egy év múlva elmennék valamely másik helyre, olyat illik csinálni?
-
válasz
FehérHolló #26552 üzenetére
nem
-
válasz
fokukac #26549 üzenetére
hát, gondolhatod, hogy mennyire vigasztal
de nem muszáj feltétlenül most menni végülis, ráérünk később is. néztem repjegy árakat, dallas, ahová mennénk oda-vissza 200k, azthittem jóval drágább. onnan meg egy miami roundtrip kb 350 $.
vendéglátónk említett egy helyet, valahol messze az óceánban, ahol állnak körben a jachtok a dj-kel, és valami oknál fogva térdig ér csak a víz, és ott megy a buli. mondjuk ezt nehezen tudom elképzelni, de miért állítana valótlant..
szóval ezt ki kell próbálni, meg még 1-2 dolgot megnézni ott, jólenne ha még idén, vagy jövőre összejönne.
-
tegnap barátnőmmel kaptunk egy laza meghívást egy kis jachtozásra miamiba
kár, hogy nem úgy megy, hogy csak kiugrunk egy kicsit
-
este hazafele, totálkár részegen betörőset játszottam, az eső elöl menekülve. kár, hogy a régi gimis szerelmemék házát sikerült emgtalálni, és az is, hogy az anyukája általános iskolás osztályfőnököm volt. még ennél is nagyobb kár, hogy ottfelejtettem a táskámat a pénztárámmal, így most el kell mennem érte. én meg elhoztam a kapukulcsukat. jó éjszak volt, kár, hogy nem emlékszem rá
-
válasz
lujó55 #26434 üzenetére
ezzel nekem is óriási szerencsém van...
egyáltalán nem igényli a drága dolgokat (az más kérdés, hogy valami oknál fogva egymásnak mindig elég nagy összegért veszünk ajándékot
), nem követelőzik, és nem várja el, hogy mindent én fizessek.
mi a szülinapi ajándék mellé mindig elmegyünk valahova vacsorázni, kajálni is, ami szerintem tök király. az én szülinapomon ide [link] vitt el, az övén pedig itt [link] voltunk. névnapokon pedig csak vacsi van, esetleg valami apróság
bár fura szokott lenni, amikor nekem van névnapom, vagy szülinapom, a számlát pedig mindig elém teszik le
-
ma nagyon megmondós kedvemben vagyok, szóval neked is leírom még egyszer, amit itt már sokan mások, hogy hagyd ott fenébe... nem tudom, hogy tudsz ezek után is férfiként tekinteni rá, nekem a leírtak alapján egy hisztis picsának tűnik
szerencsére nálunk ilyen problémák nincsenek, végre eldöntöttük hova megyünk, már csak a részleteket kell kidolgozni
-
válasz
FehérHolló #26272 üzenetére
nem nem nem, nem ez a cél most
-
ahol az asszony lakik albérletben (csóka utcai megálló), felújították a 10 emeletes panel házat. viszont a 10. emeleten továbbra is krva meleg van. a közös képviselő szerintem nem lehet beszerelni klímát, én ezzel kapcsolatban viszont szkeptikus vagyok. tud erről valaki valami infót? vagy azt, hogy melyik törvény, jogszabály, akármi tiltja az ilyesmit? mert szerintem ez rohadt nagy hülyeség.
-
Jo es halk oszlopventilator kerestetik, es lehetoleg kapni is lehessen
tipp,otlet?
-
itt is megjegyzem halkan, ha valaki használt autó vásárláson töri a fejét, és a kiszemeltek között van 2005-2006 körüli nissan almera, akkor tudok egy nagyon jó vételt, amit nem érdemes kihagyni
-
ma vártuk barátnőmmel a móriczon a buszt, amikor arra jön a szokásos kattant öregember, aki csak úgy random módon el szokott kezdeni valakinek dumálni. múltkor egy mellettünk álló nőt fárasztott hosszú percekig.
na most megtalálta magának a páromat. szerintem már kicsit tintás is volt, és el is kezdte a mondókáját, hogy ő ezen a reggelen ilyen szép nőt még nem is látott. ezen először kicsit meglepődtem, aztán udvariasan közöltem vele, hogy rohadtul nem érdekel a hülyesége, és arrébb lehet fáradni. persze ebből nem sokat értett, szóval megismételtem a felszólítást kicsit erélyesebben. amire a reakciója az volt, hogy megszorította a csuklómat... na ettől hirtelen annyira ideges lettem, hogy csak a legutolsó pillanatban ütöttem el a kezét a csuklómról az arca helyett. utána persze jött a szitkozódás, hogy én mitképzelek magamról, meg eltöri mindkét kezemet, megöl, kurvaanyám, stbstb.
én eléggé meg voltam döbbenve, nem tudtam hogyan kezelni a helyzetet. ha kevésbé lennék nyugodt, vagy jólnevelt valószínűleg nem érdekelt volna, ahogy 20 ember végignézi hogyan pofozom meg az öreget aki nem képes felfogni, hogy nem érdekel reggelente idegenek hülyesége, hogy ne nyúljon hozzám a retkes kezével, és hogy felesleges fenyegetőznie amikor háromszor olyan idős, és fele akkora mint én. -
válasz
BlacKSouL #25194 üzenetére
durva amúgy, hogy japper cégeknél mi megy.. nagyon semmibe veszik a külföldieket, ezt egy volt kollégám is mesélte, aki a D betűsöktől jött át oroszlányba. nincs megbecsülés, cserébe elvárják, hogy teljesen kiégesd magad, a sok túlórát, stb stb. sosem dolgoznék japán cégnél, százszor inkább német, vagy amerikai. barátnőm mukakezdéskor, teljesen kezdőként rögtön csúcskategóriás mobilt, meg egy elitebookot kapott. szóval én a helyedben még gyorsan el is jönnék onnan, sokkal jobban jársz a németekkel az autóiparban.
-
egy fórum sok témát (topikot) tartalmaz lásd itt a prohardveren. egy levelezési lista pedig egy adott témát, csoportot ölel fel, és a kommunikáció e-mailen keresztül történik, nem pedig ilyen webes felületen. nálunk az egyetemen évfolyamoknak van levlistája, a kolinak, szakköröknek, ilyesmi. azaz az a lényege, hogy ha sok embert érint, amit közzé akarsz tenni e-mailen, nem kell egyesével beírogatni a címzetteket, hanem mindenki megkapja aki hozzá van adva a levlistához. remélem érthető
-
dalacin nevezetű antibiotikum mellett szabad-e alkoholt fogyasztani?
volt-e már valaki hasonló helyzetben? elfelejtettem megkérdezni az orvostól.
-
hehe, ma a fogorvosnál a kezelés mellé kaptam antibiotikumot is. a kezelést fizethettem kártyával, gyógyszerért viszont csak kp-vel lehetett, amiről természetesen nem kaptam számlát...
gondolom a főorvos úr jóárasítva szerzi be a dolgokat egyenesen a kórházból
mondjuk nem igazán érdekel, csak feltűnt...
-
valakinek, valaki ismerősének esetleg van-e még szabad nyaralója, apartmanja kiadó a balaton sound idejére 4 dekoratív hölgy részére?
-
válasz
Tothgera30 #24956 üzenetére
ezt csak megerősíteni tudom, én is boldog, elégedett probook felhasználó vagyok
elgondolkodnék rajta... nekem megfelelő a felbontás is, elvagyok vele, bár van mellé egy 21,5"-os monitorom is, ha valamit nagyban kellene nézni. ilyen célra szerintem tökéletes ez a masina, ma is ezt venném
nem nagyon vettem észre minőségbeli különbséget eközött meg barátnőm elitebookja között, pedig az több mint kétszer ennyibe került. szóval igazán jól össze van ez szerelve, sokkal inkább ajánlom mint valami műanyag házas consumer gépet.
-
válasz
lujó55 #24688 üzenetére
nem. ahogy írtam, azzal a feltétellel, hogy az a bizonyos ismerős érti is a dolgát
a magyar kormányokról ez a cikk mindent elmond: [link]
sosem lesz itt semmilyen előrelépés, a régióban is egyre jobban leszakadunk, nemhogy nyugat-európához képest. tehetetlen nemzet vagyunk, alkalmatlan vezetőkkel, és ez szerintem a jövőben sem fog változni. bezzeg úgy 550 éve mind a csehek, mind a lengyelek úgymond mögöttünk voltakmeg mondjuk talán 10 éve is. csak azóta fordult a kocka.
-
válasz
FehérHolló #24686 üzenetére
oké, kicsit túloztam, hogy nem kell interjú. de érted, hogy mire akarok kilyukadni
szerintem semmi baj nincs azzal, hogy ha az embernek az ismerőse jut eszébe egy pozíció betöltésére.
-
nem értem, hogy neked mi a mutyizás abban, hogy ha adott pozícióba olyan ember kerül ismertségen keresztül, aki annak a feladatait maradéktalanul el tudja látni...
azzal van a probléma, ha valaki felveszi az unokatesót, mert ő az unokatesója. azzal semmi nincsen, ha valaki felveszi a régi havert, mert tudja, hogy a régi havernak megfelelő végzettsége és tapasztalata van a munkakör betöltéséhez. így nem kell álláshirdetést feladni, interjúztatni, hanem meg is van az új munkaerő. -
pedig ez így megy... mondjuk nem feltétlenül csak abban az esetben, ha hozzá nem értő személy kerül egy pozícióba, hanem ha hozzáértő is. ha én olyan helyzetbe, pozícióba kerülnék, hogy valakit kell keresnem adott állásra, akkor egyből azokat az ismerőseimet keresném meg, akik tudom, hogy értenek hozzá, így nem csupán azért kerülnek be, mert ismernek...
többek között erre is való az egyetem, hogy kiépítsd azokat a kapcsolatokat, amelyeket később használhatsz. ha valaki tud egy jó álláslehetőséget, te jussál eszébe. persze hátrányban vannak azok akik nehezebben ismerkednek, dehát, ezvan. tessék nem antiszocnak lenni -
nem hisztizek én, csak mondom, hogy elég durva cucc
a listerin elbújhat mellette. a fogorvosnál kaptam, használom is rendesen, csak meglepett, hogy szétmarja a műanyagot
vettem elektromos fogkefét is. egyik netes webshopban sem találtam 13k alatt. extreme digitálnál 10k volt. azért gondoltam megnézem a dm-ben is, mert ott is láttam, és a pofám majdnem leszakadt, hogy képesek 21k-ért árulni... az oké, hogy van párezer ft különbség az árakban, de az, hogy valahol a duplája legyen
-
olyan frankó szájvizem van, hogy másfél hét alatt kimarta az üvegének a kupakját a gőze, vagy a felrázás, nemtudom
na így vegye az ember a szájába..
-
-
nekemaztán mindegy igazából, csak megjegyeztem
annyira de annyira kár, hogy holnap még vizsgázok... pedig a sparos akciónak köszönhetően bámul rám a hűtőből 6 db gyönyörű belga söröcske, és csak holnap pukkanthatom ki őket
-
válasz
asuspc96 #24412 üzenetére
nálam már anno a szűlő-gyerek vitatkozós kérdésed is fura volt, aztán jött a napelemes GW óránkén dolog, aztán meg ez. hogy lehet ilyen hülyeségeket kérdezni?
tele a net infóval, még ha 96-ban születtél is, talán már fel tudod ismerni, hogy melyek számítanak hihető, hivatalos, autentikus forrásnak. kiválasztod őket a google találati listából és elolvasod. szóval sztem fogd a pirula vírusod és ne kérdezgess ilyen baromságokat.
-
válasz
FehérHolló #24398 üzenetére
én még bízom ebben
aztán vagy pofáraesek, vagy nem
-
válasz
fokukac #24369 üzenetére
teljesen
tavaly nyáron állítottam össze egy asztali gépet, általános használatra, és itt a ph!-s topikokban mindenki ezt ajánlotta, hogy ár-érték arányban ez a legjobb, nagyon felfejlődött a gyártó. szóval biztos van ennél jobb lap, ha a magasabb órajelek és a nagyobb teljesítmény a cél, de ha netezni akarsz arra tökéletes, és felesleges drágábbat venni.
-
válasz
BlacKSouL #24335 üzenetére
pedig régen jó volt, de most egy óra egy kép betöltése...:/ amúgy láttam már képet a gépről, valamelyik autós topikban, de ez jobban sikerült
nekem nagyon tetszik a forma, egyszerre fiatalos szerintem és elegáns is. leginkább a kék, vagy a zöld színben tetszene, de majd lesz amilyen lesz
mindenképp az 1.8-as motorral szeretném. kis szerencsével egy éven belül meglehet a rávaló.
illetve ami fontos lenne még nekem az a könyöklő. széria ugye? -
válasz
BlacKSouL #24314 üzenetére
köszi az összefoglalást
első autónak mindenképp egy civicet szeretnék (vagy esetleg valami kiát, hyundai-t), és ez a sedan jön be a legjobban, szóval inkább spórolok erre, mint, hogy vegyek olcsóbban egy 5 ajtós 7gen-t.
valószínűleg 3-4 évet lenne használva maximum, évi kb 8k km-rel, ennyit szerintem simán ki kell, hogy szolgáljon -
eh,kösz mindenkinek, rájöttem közben. kellett kis csapokat beletenni még a keretbe, amik segítségével ki tudtam feszíteni az ágyrácsot a megfelelő méretűre.
-
vettem ágyat, ágyrácsot, matracot. viszotn a rács rövidebb mint a feltüntetett 200 cm. ez normális?
illetve akkor az ágy mely végén érjen hozzá a kerethez? vagy legyen teljesen középen?
-
válasz
FehérHolló #24172 üzenetére
hm, annyira emlékszem, hogy nem kapott engedélyt a zp, ezért elmaradtak az első héten a koncertek. de nem tudtam róla, hogy azóta már mehet a buli.
-
válasz
FehérHolló #24099 üzenetére
+1, lájk, stb stb
-
válasz
asuspc96 #23849 üzenetére
olyat lehet, hogy van neked egy 30 GW teljesítményű napelem parkod, ami teljes kihasználtsággal egy óra alatt termel neked 30 GWh villamos energiát. az, hogy 30 GW-ot termel óránként, az pontatlan megfogalmazás, mivel teljesítményt nem termelünk, csak energiát, de az más mértékegység. szóval csak pontosítok
-
ma a lakásfelújítás végén megtaláltam a régi walkmanem is discmanem is. már csak keresni kell valahol egy mp3 lejátszót, és csinálhatok egy szuper chartot a gyerekeimnek a hordozható zenelejátszók fejlődéséről
ilyen walkmanem, és [link] ilyen discmanem voltilletve van is, csak nem igazán használom már őket
-
válasz
lujó55 #23684 üzenetére
gondolom a nyitott dentincsatornák miatt van ez. nekem az alsó, elülső fogaknál gyulladt nagyon az ínyem, az lesz meglézerezve, ami már múltkor is segített. de ez is ideiglenes csak. illetve főleg a fogkő miatt nem tud megtapadni az ínyem... nahdmind1, meg kell csinálni, mert később sokkal rosszabb lesz. jah, meg lesz még egy bölcsességfog kivétel, attól parázok kissé :/
-
jeee, mindjárt indulhatok fogdokihoz. sajnos a számban szerintem valami genetikailag el van cseszve, mert akármennyire is figyelek a szájápolásra, néhány fogam elég rossz állapotban van. az ínyemről nem is beszélve. kíváncsi vagyok, hogy a most összeállítandó kezelések megállnak e fél misi alatt, vagy nem :/
-
valaki nem akar mostanában a bata nevű cipőboltok valamelyikében vásárolni? van egy utalványom amitől megválnék
-
és mŰKÖDIK! túlélte a nagymosást a telefonom
by the way ilyen legalapabb, épphogy színes kijelzős nokia. még jó, hogy nem a htc.t felejtettem a zsebemben, az szerintem nem úszta volna meg ennyivel ..
-
vajon an okia telefonok ellenállnak annak ha nadrágzsebben felejtjük őket mosás előtt? hamarosan kiderül
-
ha valakit erdekel IT security munka,akkor kaptam most egy lehetoseget. elvarasok:felsofoku vegzettseg, 3-5 ev tapasztalat,es angoltudas ofc.
-
válasz
kételkedem #23345 üzenetére
van olyan ismerősöm aki buszgarázsnál tankol, emlékeim szerint ott kb féláron van az üzemanyag.
-
válasz
kételkedem #23338 üzenetére
és úgy áll a helyzet, hogy sajnos még egy jó darabig ilyen is lesz..:/
-
ezek a magas fizuk már vezető beosztásokban voltak, project manager, construction manager szingapúrba, komplett erőműberuházások lebonyolítása, szóval vezető pozíció. egyszer csak sikerül elérni, mert ilyesmivel szeretnék foglalkozni, de itthon meg vagyok lőve, mert az elkövetekző időkben nem nagyon fog itt erőmű épülni sajnos.
-
köszi tildy a válaszokat, meg az infót
ez a lényeges különbség itthon és a nyugat között, hoyg ahogyan írod, ott egy átlagfizuból is elélhet akár két ember is, itt pedig...
nagyon jó pozíciókat találtam, sok olyan van ami érdekelne. és ahogyan nézem sok olyan is van, ami a későbbiekre jelent jót, azaz 4-5 éves (esetleg kicsit több), már évi 60-80, esetleg 100k-s ajánaltok is vannak. persze ehhez komoly szerencse meg tudás kell, de legalább nem lehetetlen
-
-
Van olyan ismerosom, akit ennel joval tobbert vettek fel kezdokent, meg nem fejezte be a sulit sem,es no is raadasul. Azota uj munkahelyen meg nagyobb fizut kap, es barmifele hatszel nelkul jutott be oda.
Persze nem ez az atlagis, de en bizom benne.. itthon 200k alatt nem kezdenwk dolgozni
..ha nem jon ossze, irany kulfold. Ha ottse jon ossze, akkor fogok elkeseredni, es elkezdek asztalosnak tanulniaz egy szep szakma, tuti az lennek ha nem jovok egyetemre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Suzuki topik
- Fujifilm X
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Renault, Dacia topik
- Jövedelem
- További aktív témák...
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- Új, bontatlan SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 (2025) UK/ISO
- Nyugatinál gyerekeknek hétvégén is átvehető! Ps4 / playstation 4 lego és egyéb gyerek játékok
- 2018 MacBook Pro i7 16/256
- Lenovo T480 I5-8350U 16/512 Touch + windows hello
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest