- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Erre mondom gyakran, hogy nem, nem rozsaszin, nade nem is fekete
Es ez a nagy kulonbseg. En emlekszem arra, mikor Nolf es a Kyocera utjai szetvaltak, szoval lehet pillanatnyilag rossznak tuno helyzetbol is elorebb jutni. Nagyon jo pelda ra
Tim82: ha jol tudom Nolf tavaly nyaron indult el (2011-ben)
Mi meg az elso valsag latszolagos lecsengese kornyeken.
Ne egess fel minden hidat, szerintem jo otlet , amit kiterveltel. Valoszinuleg hasonlokepp csainalnam en is (Pont minap szamoltam, hogy itteni egy eves albidijbol siman tudnek szulofalumban lakast venni...)Mawyx: dehogynem, barmikor szivesen vagy latva. Egyetlen dolog koti a kezunk, max 3 hetig lehet kb itt valaki, anelkul, hogy az ugynoksegnek bejelentenenk. Utana az o beleegyezesuk is kell.
-
tildy
nagyúr
Vigyazz, nehogy valaki azt mondja, nagy arcod van
Viccet felreteve, tudom mirol beszelsz, es abszolut egyetertek.Tim82: nem tudom miol felsz, szerintem megallnad barhol a helyed. Tobb olyat ismerek, akik kijottek (egyikuk ket gyerekkel) , evi legalabb ketmillat nyom haza a lakashitelebe, ugy , hogy itt albit fizet, es eltartja a csaladjat. Igaz o mar kicsivel magasabb pozicioban van, de egy havi 60-100 ezres torlesztot en is ki tudnek fizetni otthon. (Ha nagyon akarnam).
Menni kell az embernek az almai utan,egy eleted van. Mawyxet sem ertem, siman kijohetne... Kozepfokon tud angolul, eleinte meg lakhatna akar nalunk is....
-
tildy
nagyúr
válasz
kételkedem #19936 üzenetére
Tobbfele lehetoseg van, de szinte oysterrel jar mindenki. [link]
Kedvezmenyek:
- 11 eves kor alatt a gyerek ingyen utazhat.
- mozgaskorlatozott, ileltve 60 even feluli ( lehe tmsot mar 65) freedom pass-szal szinten ingyen utazhat.11-15 eves kor kozt busz ingyen van, metro gyerekaron. [link]
16-18 diakoknak: berlet es jegy es diakaron. [link]
18 feletti diakoknak: berlet-jegy diakaron. [link]TFL dolgozoknak a berlet ingyen jar, es ha jol tudom csaladtagnak is (Free travel for you and a nominated partner/family member on the Transport for London network)
-
tildy
nagyúr
Oke, vannak akik erdemtelenul jogosultak tamogatasra, de aki tenyleg rokkant, pl. kezet alig tudja mozgatni, vagy a labaval van valami, tenyleg ez a korrekt lepes? Komolyan, es oszinten?
Igen, minek akarjon egy rokkant kozlekedni...(Apum miatt ezt most elegge a szivemre vettem...)
-
tildy
nagyúr
Turos csusza, piritott baconnel
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #19861 üzenetére
Ena skyscannert szoktam, hat nem olcso, tenyleg....
Bar ertem a dolog tobbi reszet, a nevvaltoztatas dolgat soha-de-soha nem fogom megerteni ebben az esetben.
-
tildy
nagyúr
Mar vasaroltam itt, hatha valakinek jol jon, ingyen szallitanak Magyarorszagra is www.cyclestore.co.uk, [link]
-
tildy
nagyúr
:-)
Szerintem ez egy kerdes
Csak vegigzongoraztam a lehetosegeket, hogy milyen valaszokat kaphatsz , ha egyik vagy masik madartol kerdezel. De nem tudod melyik melyik, es erre a kerdesre mindketten egyforman felelnek, igy egy kerdessel kideritheto, anelkul hogy tudnad az most melyik madar
Na jo az utso mondat felrertheto (hiszen csak egy madarat kerdezhetsz) , helyesen, ott kell bemenned, amelyiknel nem a mennynek a kapuja valaszt kaptad.
-
tildy
nagyúr
válasz
JetiRulez #19785 üzenetére
Mert rosszul kerdezel.
Odaallsz az egyik ajto ele, ez azt kerded:
Mit mondana a másik madár ha azt kérdezném tőle hogy ez az ajto vezet - a mennybe?
A verzio , tenyleg a mennybe vezeto ajto elott allsz:
-igazmondo madar azt mondana, a masik nemet mondana.
-hazug madar , mivel hazudik, szinten nemet mondanaB verzio: pokol ajtaja elott allsz, megint megkerded
-igazmondo madar azt mondana : a masik madar igent mondana.
-hazug madar azt mondana: a masik madar igent mondana.Ergo ott kell bemenned, ahol mindket madar nemet mondott.
Tbs: ez nagyon konnyu volt:-)
-
tildy
nagyúr
Ezt lattatok mar? : [link]
Az otlet -lakhely szerinti rendszam- jo, de ami miatt kitalaltak , na az abszurd. -
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL #19515 üzenetére
Ugyanakkor az orosz űrkutatási hivatal (Roszkoszmosz) vasárnap esti számításai szerint az űrszonda az Atlanti-óceánba zuhan. Magyar idő szerint 19 óra 04 perckor várják az orosz űrszonda becsapódását az Atlanti-óceánba, az időkeret 18 óra 50 és 19 óra 34 perc között lehet, Igor Olejnyikov, a Roszkoszmosz illetékese szerint.
Hat ugy latom, az oroszok kicsit elszamoltak magukat....
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #19437 üzenetére
Ebben az esetben : [link]
tobey: nekunk Canon sx130 van, nagyon popec kis gep -
tildy
nagyúr
Altalaban mi is, legalabbis az elmult par honapban. :-)
Baromi jo, hogy ki sem kell mozdulni, helybe hozzak. 12 ket literes asvanyvizet tuti nem hoztam volna el gyalog.
Megrendeljuk, feltoltjuk a hutot, es mindig van mibol fozni. Bar azt mondja egy ismeros, hogy nem illik fagyasztott marhabol pl. porkoltet fozni. Marpedig 2 kilo marhat nem eszunk meg egy nap alatt, ergo ment mind ( a csirke is) a fagyasztoba.
Mondjuk amilyen egzotikus kajakat te gyartasz, az hm
Spargat meg eletemben nem ettem pl.
-
tildy
nagyúr
All my order items
Quantity Product Price Total
6 Sparkling Water 2Ltr £0.19 £1.14
3 Flora Pure Sunflower Oil 1 Litre £1.49 £4.47
4 Beef Casserole Steak 450G Special Offer £4.00 £16.00
6 Clearview Sparkling Spring Water 2 Litre £0.25 £1.50
1 Fruit And Barley Peach/ Apricot No Added Sugar 1L £0.69 £0.69
1 Twinings Cranberry And Sanguinello Orange Tea 20'S £1.00 £1.00
2 Spicy Potato Wedges 750G £0.59 £1.18
2 Value Diced Chicken 410G £2.30 £4.60
2 Danepak Smoked Thick Cut Back Bacon 220G £1.59 £3.18
1 Iceberg Lettuce Each Class 1 £1.00
2 Smoked Wild Alaskan Salmon 300G £3.50 £7.00
2 Lurpak Sea Salt Butter 200G £1.60 £3.20
4 2 Chicken Breast Wrapped In Bacon With Cheese 396G £3.60 £14.40
4 Special Offer Skinless Chicken Breast Fillets 432G £4.00 £16.00
1 Pepsi Regular 4 X 2Ltr £5.79 £5.79
Order summary
Total Savings: £11.60
Guide price * (41 items) £69.55
Delivery charge: £3.00
Subtotal: £72.55Kicsit feltoltotuka hutot
-
tildy
nagyúr
válasz
Ramius #19264 üzenetére
AMi mindig is a gyenge pontom volt: angol. Hiaba jarok suliba, meg mindig nem eleg.
Szeretek kommunikalni, es rakerdezni dolgokra, nehogy elrontsam, ezert inkabb kerdezek, minthogy valami galibat csinaljak .
Es ebbol (gondolom en) azt szurtek le, hogy azert mert nem ertem a feladatot. Pedig de...
Azzal sosem volt gond, inkabb pontositani akartam jobban, ha valami nem volt pontosan megfogalmazva.Csak sok a munka, keves az ido. A munkaimmal elegedettek voltak, elmondtak az erossegeim es a gyenge pontjaim is. Rendesek voltak. Ket het felmondasi ido, nem kell bemennem.
-
tildy
nagyúr
válasz
kételkedem #19262 üzenetére
Kivancsi leszek, nekem hany nap kell. Nem lett meghosszabitva a probaidom, nem a szakmai munkam miatt ....
Sokkal sokkal jobban kell kuzdenem.
-
tildy
nagyúr
válasz
zolynet #19250 üzenetére
Akkor tenyleg szerencsenk olt, augusztusban felulvizsgalat, maradt apu amiben volt. Novemberben allapotrosszabodas, felulvizsgalat, kikertuk ot a korhazbol, kocsit szerveztunk, a vegen be sem hivtak (csak raneztek) , csak anyumat, ot kerdeztek, mikozben masoltak a papirokat, es apu igy atkerult I. csoportba. O meg addig kinn vart, azt mondtak el se kellett volna mennie oda, eleg lett volna anyumnak elutazni... pfff.
Erdekes mekkora kulonbsegek vannak.
-
tildy
nagyúr
Lab nelkuliektol nem szedhetik el, leven 1.-2. rokkantsagi csoportban levoket nem bantjak,felul sem vizsgaljak , ha jol tudom. 3. csoportban levoknek kell kb. ketevente felulvizsgalat.
Ha apumtol ezek ellenere elszednek, en nem allok jot magamert.
Apunak evekig 3. csoport volt, leven nehezen jart (erelmeszesedes a labaiban) , illetve a szivenek egy jo resze elhalt infarktus miatt , bar aki elsore latta lehet tole is elszedte volna a rokkantnyugdijat. Hat most mar -sajnos- 1. csoport
Es meg varhat masfel evet, hogy automata valtoju kocsira tamogatast kapjon. Amit olyan jol megcsinalt a kormany az uj autokkal kapcsolatban, hogy csak nem automata suzuki swiftre adnak kb 1.5 milla tamogatast. Ha az aprobetut meg elolvassa az ember, akkor meg kiderul, hogy csak hitellel veheted meg, es joval tobbet fizetsz vissza...
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #19193 üzenetére
25-30 font vagy afelett. Nekunk csak net es telefon 27 font, cserebe 35 megabites a net. (plusnet)
Skynal vannak jo csomagok (de ide pl nem lehetett)
Vizdij nekunk nincs.
Villany: havonta £30
Gaz: nincs.Meg ha dolgozik az ember , akkor sem egyszeru kijonni ... Ha meg mas allja, akkor meg szerintem erdemes inkabb otthon intenziv tanfolyamot....
-
tildy
nagyúr
válasz
kételkedem #19172 üzenetére
Akkor meselek nektek Anglia es Brit Kiralysag szeleirol
Mielott felreertes lenne, nem emesztesi problemakrol lesz szo.Mindig meglepodom, mikor odahaza mar hatalmas vihar, es orkan van kialtva , akar 80 km per oras szelnel is.
Nos nalunk az elmult ket hetben ketszer volt olyan ido, hogy szelsebesseg 100 km vagy afelett (a skotoknal 160-170 km/h is volt).Rogton a honap elejen erkezett Ulli , sajnos ket ember meg is halt .
Leven , hogy a kozhiedelemmel ellentetben esos helyett szeles orszag vagyunk , eleg szepen termeltek a szeleromuvek is.
A mai nap amugy csendes es nyugodt volt
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #19148 üzenetére
Valoszinuleg nyelverzeke , az van.
3 honap alatt nekem kb norvegbol csak annyi ragadt, hogy lo:k, hvitlo:k, meg Jeg er fra Ungarn.
Mondjuk aki norvegul tud, az saccperkabe svedul is es danul is. Apro dolgokban ter el a nyelv, megertik egymast. -
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30 #19139 üzenetére
Csak utasterben "ajanljak". Egyebkent sem javasolnam csomagterben.
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #19134 üzenetére
Az euro elszallas a vegtorlesztes + a kormany kommunikacioja miatt van. Annyira sokat nem csokkent a gbp arfolyam pl. tegnap reggel 383 volt, most 389...
-
tildy
nagyúr
383.225
@:en kicsit kezdek g+-ra raterni, ellentetben a facebookkal, itt uj, idegen, es ertelmes embereket is meg lehet ismerni tok jol , anelkul , hogy ismerosnek jeloltem volna
-
tildy
nagyúr
Jahm, nem tudok menni ugyet intezni
Mert mi masra kene , igy , gyerek nelkul? Foleg, hogy ejfelig fenn vagyok , minimum
Esm is
Alapbol utalok koran kelni, inkabb vegezzek este hetkor, akkor meg mindig van minimum 8 oram ebren lenni. Postat ebedidoben elintezem, bankor szinten. Bevasarlast este , vagy hetvegen, vagy neten.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #18956 üzenetére
Ez attol fugg, hogy kirol van szo
MErt ha rolam, en a 3 honapot meg tudnam oldani kb max 1600-2000 fontbol (kb 600 havonta) , de neked lehet nem sikerulne.
Ugyanis nagyban fugg attol, mennyire koltekezos az ember.
Albiszobat mar lehet kapni 300 fontert is, kicsit kintebb , es ha nem vagy nagy penzszoro, akkor meg havi 300bol siman megelsz. Ebbol kb 100 a kaja.Ha viszont bovebb lere ereszted... Akkor akar 1200 is elmegy havonta. (3600 osszesen 3 honapra). De akkor mar eleg durvan jol elsz. Nekunk kettonknek (es nem fejenkent) ment el havonta ennyi, tavaly szeptemberig.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #18932 üzenetére
Vagy de.
Alapfokkal jottem ki, szerintem meg most sincs meg kozepfok, 3 honap utan lett szakmamban munkam.Pedig eleinte azt sem tudtam mit mondanak a telefonban, mert nem ehhez voltam szokva.
A helyes megfogalmazas: Folyekony nyelvtudassal konnyebb, vagy egyszerubb kapni.
Azert megneznem azt aki egyszerre tol ket mernoki szakot, vagy egyszerre mondjuk kozgazt meg mernokit, mindkettore oda tudja-e teljesen tenni magat. Van par kivetel, aki igen, de ugy gondolom, ezen szakok jo resze teljes embert kivan.
@Töki15: az otthoni nyelvtanitas a grammarra es a vocabularyra megy ra. Ami a tanarom szerint -bar nem felesleges, de - kevesbe lenyeges. Nem tanitja meg az embert ugyanis normalisan kommunikalni, hanem beleveri, hogy ne hibazzon. Pedig igenis kell hibazni, abbol tanul az ember.
Ugy velem, otthon nyelvtanfolyam alatt bizonyos dolgok jobban ragadnak, fokepp a rovid tavu memoriaba, (pl a szavakat en rendszeresen elfelejtem, tobbszor meg kell neznem). Viszont a legidealisabb megoldas kinn elni, es itt jarni tanfolyamra is. Sok uj dolgot tanitottak nekem itt, es hatarozottan gyorsabban fejlodok a suli ota. Amellett, hogy egyebkent is ragadt ram par szo.
Igaz en a kozepfoku szintet folyamatos , hibatlan kommunikacio szintjere teszem, es atol en meg messze vagyok.
-
tildy
nagyúr
Kar, hogy nem keszitettem arrol a beegesrol kepet. Remelem a megfelelo bejaratassal tenyleg elkerulheto, es Dylen neked nem lesz olyan.
Jol tudom, hogy az elso 1500 oraban kell "kimelni" ?Na most eszmelek, baromi sz.rul jott ki ez a hozzaszolasom itt, nem akarok vele megbantani senkit.
-
tildy
nagyúr
válasz
tiv83us #18913 üzenetére
Nem volt mas lehetoseg, elozo delutan 6kor indultunk Elvasbol, ejfelig a badajozi buszallomason csoveltunk, aztan busszal madridba, aludtunk vagy ket orat, reggel 7re repterre erkezes. este 9kor indult a repcsi Londonba. Eronk nulla, hullafaradtak voltunk.
Szerinted?Hol kellett volna vizet vennunk?
No de hat ez van, nem vagyok sikeres ember.... -
tildy
nagyúr
Madrid Barajas, Terminal 1
[link]Tudogatok nemetul, angolul , szerintem az utobbi nyelv ismerete azert valamennyire elvart egy repteri kiszolgalo-szemelyzettol. Csak nem varhato el, hogy egy turista, akarmelyik orszagba utazik, az osszes orszag nyelvet tudja.
Portugalia ilyen szempontbol sokkal korrektebb volt. Gondolhatod, oreg bacsi, angolul sem tud, de kezzel labbal magyarazta, merre kell menjunk, intezkedett. Spanyolorszagban meg segiteni se voltak parszor hajlandoak, meg spanyolul sem (Hataron levo telepules (Badajoz) , buszallomas, informacio)
Ha valasztani kene, Portugalia vagy Sapnyolorszag, gondolkodas nelkul Portugaliat mondanam, lehet csak mi fogtuk ki, de sokkal, sokkal kedvesebbek es segitokeszebBek a portugalok.
Vicces volt amugy, Madridbol jottunk nyaron vissza repcsivel , Portugaliabol, a spanyol portugal hatarrol el kellett oda jutni.
A fesztival szervezoje ingyen es bermentve bevitt minket Elvasba(P) a vasutallomasig, (sajnos nem a buszallomason tett ki, vonat meg nem lett volna Madridba csak masnap delben, nem ertuk volna el a gepet.) Szoba elegyedtunk ott par emberrel, egy kavezoban ultek, egy tudogatott angolul, hivtak nekunk taxit, 25 euroert atvitt Badajozba (Spain, kb 20 km) , (onnet tobb busz meg vonat van) , teljesen lehidaltunk a kedvesseguktol. -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #18888 üzenetére
A repter nagyon lepukkant volt, legalabbis a terminal az a resze, ahol mi voltunk . De olyan igazi szocreal feeling. Ha kimentel a bejarathoz, ott meg a varos is annak tunt.
Az egyik ujsagos shopban elado NEM BESZELT ANGOLUL, kertunk szensavas asvanyvizet , kb haromfele modon ( carbonated water, sparkling water, water with bubbles) egyiket sem ertette, raadasul iszonyat draga is a hely. Sajnos a beszallokapunal is eleg minimalisan beszeltek angolul. (PEdig en sem vagyok asz, de meglepett , hogy ennyire csak spanyolul hajlandoak kommunikalni)
London, lutoni repterhez viszonyitva mocsok draga, es nagyon lepukkant. Nekem nem jott be.
Ahol a buszrol metrora szalltunk, ott is elmehunyt arak voltak.
Ha spanyol atszallassal utazunk valaha megint, soha tobbet Madrid. Nem jott be. Bar az is igaz, csak kis szeletet lattuk, de sem az emberek viselkedese, se amit kb 12 ora alatt lattunk nem jott be. -
tildy
nagyúr
Buekot mindenkinek
Bementunk a varosba, hogy ne tv elott toltsuk mar a szilvesztert, erre a tuzijatek nezoter lezarva, igy nezhettuk a trafalgaron a kivetiton
Na jo azert par fellott motyot lattunk igy is.
-
tildy
nagyúr
Meleg van
Hazaertunk, a lakasban ket hete nem volt se sutve, se fozve, se futve. 16 fok. Nice
Imadom ezt a varost, jo itthon lenni -
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #18738 üzenetére
Meg kinn, a chek-in elott, az egybenyilt reszen. Raadasul szerencsere nem osztottak az ulesek, lehet pihenni
-
tildy
nagyúr
de, csak mechanikus, és nem pontos. legalábbis a csomagot 32-33nak mérte, aztan csak kevesebb volt. 32 a sulyhatar. a hatiba meg jajj csak még ezt vagy azt bár azt nem igazán szokták lemérni, jajj a pulcsi kimaradt, ó inkabb magamra kapom, ó esmeinnel még van hely, kabatzsebbe is elfér a kávé. megoldottuk, hati 9.8, nagycsomag 31.6
-
tildy
nagyúr
lisztferihegy 1, maradhatunk éjszakára. cserébe bombariadó volt, fél órára kiküldtek. nagycsomag 31.6 kiló (hehe sulyhataron belül) kis csomaggal még mahina , mert 11.8.
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #18712 üzenetére
Utolso szegedi vonat 20.30kor felegyhazarol ferihegyig
Kinn a checkines varoban meg majd alszunk
Azt hiszem van valahol konnektor is, egyszer mar felfedeztem valahol a bejaratnal, meg tan hatul a szekeknel isMost kiderul lehet-e ott aludni, nem lesz oszinte a mosolyom, ha nem.
Kecskemeten frankon felhuztak ezt a merci (nem a csoki!) gyarat, jo nagy teruleten van.
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #18706 üzenetére
Hajnali kettokor 120 kmrol? Nem, nem igazan.
De nem lennenk elorebb Szentgyorgyrol jove sem. Anyum alig lat es vezetni sem tud, jogsija sincs, apum meg fizikailag keptelen most autot vezetni.
Baratnom onnet el tudna mondjuk vinni, de o meg a 4-esen nem mer vezetni, vegulis ertheto miert.
Marad a MAV es ismerosnel alvas Pesten ( de ketten, nagy csomaggal maceras) vagy pedig repteren szunya.
Nem akarunk masnak a terhere lenni, igy az utobbi marad. Reggel 6-kor indul a gep, 4re fel kell erni. Mawyx igy is rengetegszer segitett mar, azt hiszem most ez a legegyszerubb megoldas.
Mindegy megoldjuk, remelem nem zavanak ki.
Feherhollo: probalok bud.hun utananezni, de nem irja. A vicces, hogy azt a honlapot anno en is fejlesztettem.
-
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló #18701 üzenetére
2008-ban, mikor mentunk eloszor , akkor 3-ra ertunk fel videkrol, az egyes terminal epulete nyitva volt.
Nem tudjuk maskepp megoldani, fennalvas maceras, aki felvitt volna az eppen az intenziv osztalyo fekszik, sajnos.
-
tildy
nagyúr
Éjszaka csövezés a Ferenc Liszt International Airporton. De jó lesz... Remélem wifi van
-
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys #18650 üzenetére
Jóó, nálunk kinn azért van pintes is
szeretjük.
De mikor fél pintet adnak otthon buliban 4 fontért, az kicsit ijjj...Hm, még két nap is irány haza
Bár meg kell valljam, most jól éreztem magam itthon, leszámítva az első napokat, az időjárás is kitett magáért, igazi felüdülés, hogy fehér volt a karácsony
-
tildy
nagyúr
Sejtem nekem is lett szanva.
Tudom, hogy meg a minimalbert sem kapjak meg nyugdijkent a szuleim, es tobbnyire naprol napra elnek. Nem ertem edesanyam, aki eron felul vallalja be mindezt, es pakolja honapokig felre ra a penzt (feleslegesen) , en meg latod nem ertekelem, de ez legyen tenyleg a sajat problemam. En mar csak ilyen rossz gyerek vagyok. -
tildy
nagyúr
válasz
kételkedem #18576 üzenetére
Fejlődni mindig érdemes, egyrészt látni kella korlátokat, de azt is, hol lehet korlátot ugrani
Amúgy miért kell állandóan szidni a "gazdagokat" , meg ilye tmondani , hogy vegyék el tőlük? (most nem rád mondom).Kvázi bárki előtt ott a lehetőség, hogy nagyot alkosson, híres és gazdag legyen. (Igen tudom, van akinek kétszer annyit kell dolgoznia érte).
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #18563 üzenetére
Ismerem magam , ha előttem van, csipegetek.
Ha nincs előttem, nem csipegetek , meg sem kívánom. Ez utóbbi bevált módszer , kinn tökéletesen működikA másik meg az, hogy direkt kértem, ne. Legalább ennyi emberség kéne legyen az emberben, hogy ezt tiszteletben tartja.
Kb olyan, mint ha kínálgatod olyannak a cigit , aki leszokóban van, vagy pl olyannak az alkoholt , aki rá tud kattani az alkoholra. Nem illik, meg nem is korrekt. Nekem a gyengém ha előttem van olyan kaja, amit szeretek . (De pl.a répa hetekig is ott lehetne, akkor sem nyúlnék hozzá ).
Nem szegeztek amúgy nekem vasvillát, de míg odakinn csak napi kétszer eszek, itt ez minimum 3, és gyere már enni, kaja van, mindenki rád vár....
-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30 #18560 üzenetére
Jó ötlet
Szerintem ez mindkettőnknek jót tenne. Szétnézek a környékünkön.
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83 #18555 üzenetére
Esmeinnek terhelési asztmája van, fullad ha fut , nekem a térdem van kikopva 170-190es pulzus futáskor.
Inkább lemegyek gyúrni (mellgép, vállgép, lábgép) vagy havat lapátolni 2 órát, minthogy fussak. -
tildy
nagyúr
válasz
venember83 #18546 üzenetére
Ilyenre nem fogtam, és benne van az akaratgyengeség is, hogy ha ott van az ember előtt , akkor vesz. IGen, ezt odakinn meg tudom spórolni azzal, hogy nem csinálok ennyi kaját , vagy olyat készítek, ami megfelel.
De az valahogy nem döfi, hogy odakinn sosem szedtem fel 5-6 kilót , még két év alatt sem, itt meg 10 nap alatt sikerült?!?!
A hólapátolást elvégeztem, a faluba bicajjal mentem, konditerem nincs. Egyéb opció? (Tudom kifogás
)
És mint Lujóéknál is, itt is sértődéshez vezet, ha azt mondjuk nem, ne , ne hozzon. Azt vazze lerakja az ágyra, ahol gépezünk, a gép mellé. -
tildy
nagyúr
Két karácsonyunk volt kinn, ott mégsem volt ez.
Mawyx: zöldségköret felesleges , ki nem állhatom ( ha répa van benne, akkor meg főleg). Kinn tuti lazacot készítettem volna, mert nem drága, és finom, de itthon?!
Max annyit tudtam elérni (apu miatt), hogy a sütik teljes kiőrlésű lisztből és édesítővel készüljenek.
Nem fogom megérteni, hogy miért kell sütit nyomatni, ha már tömni akarnak , mint egy libát, akkor legalább gyümölccsel tennék.
F34R: Ott mi magunk döntjük el, nem a szülők. És nem ezzel van kimutatva a szeretet. Kinn is vannak egészségtelen kaják hidd el, csak mi döntünk.
Amúgy én sem igazán eszem disznóhúst, két éve nem vettem egyáltalán , max feldolgozva (bacon, vagy füstölt kolbász) eszem meg, erre hugom: de hát régebben megettem. Igen, de most meg nem, mert büdös.
-
tildy
nagyúr
válasz
lujó55 #18538 üzenetére
Ezek a nők. így mutatják ki szeretetüket!
Aztán meg megy az okoskodás, hogy de nem muszáj ám enni belőle. Nem , basszus, de ha az ember orra alá van tolva, óhatatlanul vesz ....
+5 kiló , mielőtt jöttünk haza mérekeztem, 90 alatt voltam, tegnap a mérleg fölötte mutatott, infarktus közeli állapot, sosem voltam még ennyi. Szégyen. Nagyon sürgősen fogyókúra. ÉS SOHA TÖBBET MAGYAR ZABAKARÁCSONY!
(De ha anyumnak nem mondtam el már 20szor régebben is, hogy NEM, NE csináljon , nem kérünk sütit, ki tudjuk szolgálni magunkat, és ne tolja a pofánkba a kaját, akkor egyszer sem. Lehet nemcsak a szemével, de a fülével is baj van. ) -
tildy
nagyúr
válasz
philoxenia #18524 üzenetére
Fakkamakka. Fehér volt. Túl közel van a "v" a "b"-hez.
Egyébként hazajöttem, meg is fáztam. De már jól vagyok. De soha többé idehaza karácsony, annyi kiló vagyok, mint még soha....minimum 5 kiló rám jött 10 nap alatt.
-
tildy
nagyúr
válasz
venember83 #18466 üzenetére
lasd a kepen. IGen, valami olyasmi, realis valahol 70 kene legyen.
-
tildy
nagyúr
Imádom a családom, de utálom, hogy ha itthon vagyunk zabáltatnak minket. Főleg karácsonykor. Ne ezzel mutassa már ki anyám, hogy "szeret".
Most láttam pár képet magamról...Esküvőig minimum egy 20ast le kell dobnom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Emotiva BasX A2m + Airmotiv B1 + Norstone Stylum 2 + Ajándék
- Nintendo Switch OLED - Atmosphére - 256 GB - gyönyörű állapot - minden tartozék - ingyen játékok
- Új (bontatlan) 512 Gb OLED Steam Deck eladó
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ Gold teljesen moduláris tápegység garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest