- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
ClayMore #35484 üzenetére
Nekünk egy ilyen van most. Én elég keveset használom, de amikor használtam egész jó volt. Kis furcsaságai vannak, pl. csak az egyik oldali külső szűrője vehető ki egyszerűen, illetve a gégecső-fejtoldó összetételnél is merev, nincs szabadonforgó betét, ami miatt mindig csak egyenesen lehet vele haladni, de meg lehet szokni. Alapvetően a vizes szívók tulajdonsága, hogy a szétrepülő, szálló por helyett poros saras vizet kell belőle kiszedni, az egy újabb furcsaság, ráadásul a felépítése miatt hosszasan kell többször kiöblíteni hogy minden kosz kijöjjön a tartályából, de cserébe sokkal tisztább marad utána a levegő, és nincs bajlódás a porral. Viszont használat után értelemszerűen azonnal ki kell tisztítani, nem maradhat benne hosszabban a trutymó. 4 szívó fokozata van, van amihez bőven elég a legelső, de inkább 2-3-ban megy. A 4. full teljesítmény már nekem soknak tűnik. Tetszik az is, hogy nem úgy indul, hogy a teljes teljesítményt adja rá, hanem fokozatosan emeli. Ez eléggé automata-barát megoldás. Külön készenléti ki-bekapcsoló gombja van, és ezen felül két gomb a teljesítmény + és - . Kis ledes visszajelzője van a fokozatokhoz.
-
BlacKSouL
addikt
Köszönöm a választ.
Nem a DC része volt fontos, vagyis tudom, hogy annyit nem hoz a duál, mint a mennyiségi bővítés. Tehát jobban járok az 1 helyett 3 Gigával még akkor is, ha a duált cserébe fel kell adnom.
A lényeg most inkább az lenne, hogy a 3 féle memóriát két féle méretben bepakolva egyáltalán működik-e rendesen mind ahárom. Azaz négy.Ami még bezavarhat, hogy évek óta 200 helyett 214 körül megy az alaplap, és a jelenlegi memóriák bírják, még a szűkebb időzítés mellett is, de ezt nyilván alapra teszem majd, és csak utána kezdek esetleg kísérletezni.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Éppen ezért nem bánnám, ha valaki hirtelenjében válaszolna erre a kérdéskörre, mert bár már hétfőig ráér, azért jó lenne a válaszok tükrében még gondolkodnom is a dolgokon.
Tudom, pusztuljak el, és kiéhezett dögkeselyűk lakmározzanak a Nap által összeaszalt testemből a város főterén amiért megszegtem a saját fogadalmamat és szembementem a saját elveimmel, de a szükség visz rá nem az 1 hónapos napfényhiány
-
BlacKSouL
addikt
"...a tengerparton, különösen Dalmáciában esőre, jegesedésre kell számítani..."
miaf.@szom???? a Szaharában is befagynak a folyók??
[nemvagyokitt, ne is szóljatok hozzám]
-
BlacKSouL
addikt
Novemberben(1) havazott, hát megjött a tél, végre havazik. Decemberben(2) havazott, mondtátok tél van, persze hogy havazik. Januárban(3) havazott, mondtátok ez a tél, mégis mit várok? Februárban(4) havazott, dehát a február a legdurvább téli hónap, mikor havazzon ha nem akkor.
Tudom, tudom, a március(5) is még bőven téli hónap, én vagyok a hülye hogy csodálkozom teljesen természetes, szokványos, hétköznapi dolgokon...Naésakkor megfogadom, hogy legközelebb akkor láttok itt, amikor 7 egymást követő napon nem esik semmi, napi minimum 5 óra zavartalan napsütés lesz, és a napi átlaghőmérséklet nem esik +10 fok alá.
Aviszonlátás..
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Tudtátok hogy megint van Kajla meg Maci?
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Akkor idén a télnek nem lesz vége?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #34480 üzenetére
Én már feladtam a harcot. Minden nap kétszer kéne mosnom, hogy egyszer tiszta legyen.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #34477 üzenetére
2 hete 7-10 fok van napközt, 1-2 éjszaka. A fűtött garázs, és a melóhely között kell ingáznom.
A következő 3 hétben 10-12 fok lesz napközt, 3-4 éjszaka. A fűtött garázs és a melóhely között kell majd ingáznom.
Most két napig -10 fok lesz, hóesés, hófúvás, jég, fagy. Na melyik két napban kell hosszabb útra mennem, és szabad ég alatt tárolni a kocsit? -
BlacKSouL
addikt
Itt a tavasz. Örültöke?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
PindurAnna #34422 üzenetére
- közüzemi ivóvízszolgáltatás legmagasabb hatósági díja: 689,- Ft +ÁFA /m3
- közüzemi ivóvízszolgáltatás lakossági fogyasztói díja: 571,- Ft+ ÁFA/m3
- közüzemi csatorna-szolgáltatás legmagasabb hatósági díja: 873,- Ft +ÁFA /m3
- közüzemi csatorna-szolgáltatás lakossági fogyasztói díja: 500,- Ft+ ÁFA /m3No, megy a meccs..
-
BlacKSouL
addikt
Akkor ezé' lehet elterjedve ez a jéghidegen igyunk sört hogy a nyelvünk elfagyjon ne érezzen semmi ízt gyakorlat. Hogy az ócsó Kőbányait meg Ászokat, meg a BEER márkájú valamit fogyasztani tudják. Meg a csapolt, hígított vásári söröket, műanyag "korsóban", hogy a műanyagra ráfagyjon a dér.
Hozzáteszem az én torkom fázott már meg jéghideg sörtől, és az ízét sem éreztem. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Azok a multilevelesek tudnak a legjobban felháborodni azon, hogy a kedves ismerősök nem akarnak a saját érdekükben multilevelesek lenni, akik a leginkább át tudják venni a magát semmiképpen nem multileveles vállalkozásnak mutató multileveles vállalkozás marketingfilozófiáját, miután rájöttek, hogy bizony a mai világban csak erőteljes marketingmunkával lehet multilevelesnek lenni.
Eleddig a következő rendkívül kevés munkát igénylő, rendkívül hasznos, és 1 hónap után már százezreket hozó szervezetekbe nem szálltam be, és estem el sokmilliárd forinttól: 20 évre lekötött biztosítási konstrukció, aloevera, forevörliving, cepteredény, lájonessz, meg még volt egy ami nem nagyon jut eszembe.
Soksokéve nem látott ismerőst aki benne van régóta, megkérdezve a válasz sosem az, hogy ááá, egész nap otthon számolom a pénzem, hanem kitérő válaszok jönnek, meg hogy miért akarok én ilyen titkos dolgokat tudni mikor nem vagyok benne, meg kiderül hogy amőgy van bejelentett állásuk, kapnak fizetést, abból élnek, és kb. ennyi.
Az mlm szerveződések már eleve azzal indítanak, hogy EZ nem mlm, mert pontosan jól tudják, hogy itt nálunk milyen híre van az mlm-nek.
Úgyhogy kérlek benneteket, hogy küldjetek nekem 1000 Ft-ot, legalább 6-an, de inkább 10-en, és mindenki szóljon az ismerőseinek, hogy küldjenek nektek 1000 Ft-ot, abból ti küldjetek nekem 100 Ft-ot, és aztán ők is jól szóljanak az ismerőseiknek, hogy küldjenek nekik .... És ez most nem mlm, nem átverés, hiszen egyre több és több pénzetek lesz, mindenki ezt csinálja. Nem kell csinálni semmit, küldjétek, küldjétek... -
BlacKSouL
addikt
Az istennek se hiszi el senki, hogy a sör nem 0 és 5 fok között a legideálisabb, de akar győzködni másokat a fene.
-
BlacKSouL
addikt
Van egy tábla. Előtte 50-el, utána 90-el lehet menni. Ami nem azt jelenti, hogy előtte felgyorsulhatsz annyira, hogy a táblától már éppen pont 90-el haladhass. A tábla előtt 1 méterre még csak 50-el mehetsz. Pont. Ez a törvény, a szabály. Nincs megengedő része, hogy ha az a szokás alakult ki, hogy mindenki gyorsabban megy mert úgyis faluvége, akkor nekem is lehet, és akkor a szabályok automatikusan felülíródnak. És ha egy úton 70-el mehetsz, de 18%-os lejtő van, az nem mentesít az alól, hogy simán lehetne menni 90-el, egyrészt mert lejt, úgyis gurul az autó, a féket is jobb nem koptatni, meg senki nem jött arra, csak te vagy az úton. Egyszerűen nem kell annyival menni.
Ha a járdán nem szabad parkolni, attól még lehet, de nem szabad. Ha mindenki ott parkol, de senkit nem büntetnek meg csak téged, akkor igazságtalanság ugyan, de téged mások f.szsága nem mentesíthet a szabályok betartása alól.Svájcban nyílegyenes, 6 km hosszú, 2x3 sávos autópályán verőfényes napsütésben kihalt úton senki nem megy 120-nál gyorsabban, mert nem szabad. A helyiek sem. Miért?
-
BlacKSouL
addikt
A törvényt, szabályokat nem szeretni kell, hanem betartani. Vagy lázadni ellene, nem betartani de vállalva a következményeit.
Vannak ésszerű, logikus, a többség számára elfogadható törvények? Igen. Mindenki elfogadja őket? Nem. Van aki direkt szembemegy vele? Igen.
Vannak ésszerűtlen, logikátlan, sokak számára elfogadhatatlan törvények? Igen. Be kell tartani őket? Igen. Lehet lázadni ellenük? Igen.
De amíg nem vagyunk törvényhozók, addig két dolgot tehetünk. Elfogadjuk vagy nem. Előbbinek nincs retorziója, utóbbinak meg sokszor igen. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys #34196 üzenetére
Nálunk MS Outl. van. Régen a mailszerver itt volt nálunk, gyors volt a levelezés, és nem volt szinkronizáció, amit láttam az a szerveren volt. az emailcím így nézett ki: vezetéknév-k@cégnév.hu (k mint keresztnév első betvje)
Később aztán egységesítettek mindent, proxykat, mailszervereket, és most a mailszerver Japánban van, a proxy Franciaországban. Az emailcím egységesítve: vezetéknév-keresztnév@helyinév.cégnév-gr.com ahol a helyinév az adott cégcsoporton belüli leányvállalat rövidített mozaikszó neve, a gr a group röviden.
És akkor betűzd el telefonon egy külföldinek az újat... És ezzel együtt a japán szerver miatt a kifelé érvényes 1Mbit/sec komplett sávszél hirtelen kicsi lett... Bármilyen levelet nyitottunk, kb. 10kB-onként 10 másodpercccel kellett számolni. Aztán Office 2010 lett, és ott végre beállították a szinkronizálást, és onnantól csak reggelente várunk 5-10-15 percet míg lejönnek a levelek, meg a küldés-fogadás esetén. Nem gyors, de kicsit jobb lett.Ja, a scannelt dokumentumok esetén átmegyek a másik irodába a scanneres másolóhoz, beállítom a dolgokat, rányomok, scannel, kiírja ok vagy 2.lap, leokézom, leveszem a papírt, átballagok a saját irodámba, lefűzöm a dokumentumot, elrakom a mappát, és ezalatt a 650 kB körüli fájl éppenhogy megérkezik a postafiókomba. Hiszen míg én sétáltam 20 métert, a fájl kiment a helyi mailszerverbe, onnan kiment mindenféle utakon Tokyóba, onnan átment Kiryuba, ott a mailszerver a scanner címét azonosította, kiolvasta a címzettet, kikereste a központi adatbázisból, elindította visszafelé, megfordult, visszautazott Tokyóba, onnan átjött a mi mailszerverünkre, és onnan meg is érkezett a postafiókomba.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
PindurAnna #34149 üzenetére
Ezek nem működnek, mert 16-an vagyunk az irodában, percenként jön be valaki, és szemben ülök az ügyvezetővel, aki ráadásul japán
-
BlacKSouL
addikt
válasz
PindurAnna #34145 üzenetére
Ez nagyon oké, csak nem kifejezetten munkahelybarát
Pláne hogy háttal ülök a folyosóra nyíló üvegablakos ajtónak.
-
BlacKSouL
addikt
bbaaazmmmeeeg.....
én aszittem hogy ezt egy nő énekli... hát azt gondolván is egy szörnyű idegtépő, de így .... az egyetlen zene manapság amit elkapcsolok ha meghallom..
a gyökérkezelésem is megnyugtatóbb volt -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #34122 üzenetére
Itthon először rengeteg érv volt a konyhai páraelszívó ellen, ahogy a légkondi ellen is. Most hogy mindkettő megvan, semmi nem valósult meg a félelmekből, viszont rengeteg pozitív hozadékuk van. Ááá, nem is kell az igazából annyira. Ez minden beruházás alap ellenérve
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #34114 üzenetére
Burlington Tennis Club
-
BlacKSouL
addikt
Nem gondoltam, hogy egy 118d-ben is van LC.
-
BlacKSouL
addikt
mial0´f.sz az a hipszter? mert az elmúlt 3 napban kb. 3millió4száz6van5ezer4száz10en2szer hallottam/olvastam,miközben az ezt megelőző 31 évben soha egyszersenem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #34051 üzenetére
Megvettétek-e már a páraterminátort?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #34035 üzenetére
" legalabb annyit vissza kellene forgatni oda, ahonnan a penz jott, hogy a befizetok ne erezzek magukat kizsakmanyolva..."
Ez teljesen szöges ellentétben áll a titkos politikusi és befolyásosember törvényekkel. Hát csak nem képzeled, hogy bárkit érdekel az hogy a befizető mit érez.
-
BlacKSouL
addikt
Volt egy próbálkozásfélém nemrég valakivel, egy leánnyal, akinél mármár kabarészámba menően mosolyogtam azon, hogy amikor beültünk egy borra vagy sörre, esetleg egy gyros-tálra ÉS valami italra beszélgetni az egyik helyi kisegységbe, akkor az ét-/itlap nézegetése közben már azt számolgatta, hogy mennyibe fog kerülni az este, aztán menet közben is rendszeresen számolgatott, és aztán a legvégén is mire fizetni kellett, kiszámolta az összeget, hogy mennyi volt, majd hozzáadott közel-távol szigorú 10% borravalót, és letette az asztalra, hogy én is tegyem hozzá a részem, vagy ha úgy adódott menjek és fizessem. Ez eleinte OK volt, de mikor számonkérte, hogy nem hoztam el a blokkot, és pontosan, fillérre pontosan nem számoltam meg a visszajárót, ráadásul én CSAK 7-8% borravalót adtam, akkor utána mondtam hogy nyugodtan fizessen ő. És aztán meg ha utána mégis elhoztam a blokkot, akkor azt nézegette még a busz lekésését is kockáztatva úgy 10 percig, összehasonlítva az itallappal, és azon agyalt, hogy vajon jól adott-e, és jól adtak-e vissza. Ha jól, akkor is gyanakodott még utána sokáig, hátha mégsem.
Baráti társaságban viszont általában ritkán néztük hogy ki mikor mennyit. Egyszer ez fizet, másszor az, kiegyenlítődik az ügyesen.
fótosmacsek: mer' mé'?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #33979 üzenetére
Egy K20A-t nézzél már nekem mibe fájna
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #33948 üzenetére
Hát ez egy igen jó kérdés, de nemtom.
AQV12K*BN Model
3,5 kW Total Cooling Capacity
4,5 Energy Efficiency Ratio
4 kW Heating Capacity
4,5 Coefficient Of Performance
0,78 kW Effective Power Input for Cooling (for chilled water cooled Close Control units only
0,89 kW Net Electric Power Consumption for Heating Only application
A EER Class for air cooled split units
A COP Class for air source split units
61 dB(A) A-weighted sound level outdoor near the enveloppe for non ducted units
64 dB(A) A-weighted sound power level indoor unit 1 (non ducted) -
BlacKSouL
addikt
válasz
sztanozs #33928 üzenetére
Igen. Tehát akkor mi a kérdés?
Elmondtam, hogy a klímával még a normál lakossági tarifánál is megtakarítás érhető el.
Elhangzott a kérdés, hogy miért nem választunk H tarifát, ami ugye kb. 28 Ft, szemben a normál lakossági 40 körülivel. Én meg írtam, hogy én azt hiába választanám, (nem járnék jobban) mert nekünk annál is alacsonyabb, dolgozói tarifánk van. Ami több, mint a 9, de kevesebb, mint a cégünknél kialkudott 18 körüli ár. -
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #33884 üzenetére
-10 környékén már nagyon bajlódik, ez már nem arra való, hogy ott adjon alapfűtést. Olyan -5-ig volt tolerálható, azalatt exponenciálisan romlik a hatásfoka. Ott már sokszor fagy be a kültéri, mert annyira sosem száraz a levegő, és akkor meg ugye leolvasztás, 10-12 perc, utána kiszárít, majd visszafordít és újra felfűt, de már nem olyan meleg amit befúj sem. A -5 - +20°C közötti kinti hőmérsékletben viszont elemében van.
Ma pl. kint 4-5 fok van, de déli fekvés, faltól-falig üveg, besüt a nap, úgy van 24-25 fok, hogy semmi nem fűt.Az uccsó mondatot nem értem. Mit nem csinálunk?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
neduddki #33879 üzenetére
Hát az neki a teljes neve (pedig nem spanyol, de nemes) hogy 'Samsung AQV12KBBN Jungfrau Flagship'
4,5-ös COP-je és 4,5-ös EER-je van, fűtésben a pmax(bev) egyetlen egy alkalommal olyan 1235W volt. Az átlag egy 8 órás téli üzemben (0- -5fok közötti kinti, és 24-25 fokos bentire állított hőmérsékletnél) 350-400 W, tehát napi 3-4 kWh. Legyen mondjuk 40Ft/kWh akkor az csúcsban 160Ft/nap. x30= 4800 Ft.
De ennél átlagban kevesebb volt, mert a felfűtésnél megy csak 900W körülre, onnantól 20 percen belül 250-350 körülre leesik, illetve ha kint mínusz van akkor leolvasztáskor megfordulásnál, meg utána a visszafűtésnél vesz fel megint nagyobb teljesítményt. Tehát kb. havi 4000 Ft volt a fűtés, plusz a legtávolabbi szobában néha bekapcsolt a radiátor. Erre jön a költségmegosztós rendszer egységes elosztású alapdíja, ami a teljes 64 lakás energiafogyasztásának 25%-a 64 felé osztva, de ezt akkor is ki kell fizetni, ha soha egy milliJoule energiát nem fűt a radiátorom, tehát ezzel nem számolok.
Azt a kb. 5-8000 Ft-ot amit összességében megspóroltunk a klímával való fűtéssel, azt nyáron fogjuk tudni visszakölteni amikor menni fog a hűtésre a cucc. De ott a max teljesítmény csúcsban sem megy 850-900W fölé, az átlag ott is valahol 250-300 W körül lesz.
Vagyis az eddig nyáron nem létező hűtési villanyfogyasztás miatti pluszköltséget télen a légkondi+radiátor kombináció (vagyis inkább csak a légkondi) energiatakarékossága szépen kitermeli.Vicces paradoxon, hogy ha csak akkor fűtünk mikor már hideg van, akkor jobban kell fűtenie, nagyobb tömeget, jobban kihűlt lakást, míg ha napi 7-10 órát megy, akkor eleve magasan van tartva a lakás hőmérséklete(a benne lévő tárgyakkal együtt), így ha hosszabban(többet) fűtünk, akkor kisebb az energiafogyasztás
(Aki gázkonvektoros házban 2-3 napra télen letekeri vagy kikapcsolja a konvektort, és 10-12 fokot kell újrafűtenie, pontosan tudja, hogy szarabb, mintha 3 napig folyton megy a gáz.
Remélem ez a hűtésnél is igaz lesz. Kb. ez a jó hatásfokú inverteres rendszer érdekessége. -
BlacKSouL
addikt
Ha nem panelba születtél, sosem szokod meg. De én csak előnyét látom. Ráadásul nosztalgikus romantikája van számomra, mint a régi békeidőkben, amikor szombatonként meg vasárnap mindenki sütött-főzött, mindig tudtuk kinél mi a kaja, nyáron meg este az erkélyen állva tudtuk ki mosott délután. A két ház között porolták a szőnyeget, tavasszal látszott a szembeházban ahogy mindenki nekiáll az ablakpucolásnak, karácsonykor meg ahogy papucsban, kabátban mindenki faragja a fát a talpba.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #33867 üzenetére
Érdekes ez, mert az általam említett minden történet Pesten, albérletekben volt.
Itt, itthon, vidéken, a 64 lakásos paneltömbben nagyon ritkán vannak gondok. Utoljára kb. 16 éves koromban jöttek fel alulról, mikor este 9-kor néptáncot gyakoroltam, alattam a gyerekszobában meg kisgyerek próbált aludni, (tehát jogos). Azelőtt meg hasonló okokból anyámék mentek át úgy 30 éve, mikor a szomszéd gyerek a 2x500 Wattos hangfalakat próbálgatta az akkori diszkózenékkel. De az is jogos volt.
Egyébként vannak zajok, átjön a centrifugázás hangja, szögbeverésé, húsverésé, felújításé, porszívózásé, de valahogy kifejezetten meg lehet szokni, mert sosem idegesítő mértékű. És valahogy egymásra is kevesebbet hallom panaszkodni az embereket.
De mondom, ez itt vidékFelújításról meg annyit, hogy lassan 22 éve költségmegosztókkal üzemel a fűtéselszámolásunk, ami átlagosan 35%-nyi összemegtakarítást eredményezett (mod: a teljes ház hőmennyiségét tekintve) az egykori átalányos "fűtsükazutcátis" módszerhez képest. Ha hozzáteszem, hogy a régi duplaszárnyú fakeretes sima ablakok 7kamrás dupla hő és hangszigeteltre cserélése után egyedileg kb még 10-15%-nyi volt a megtakarítás...
És akkor tegnap kiszámoltuk, hogy a fűtésre is alkalmas légkondi téli alkalmazásával havi kb 8000 Ft-nyi megtakarítást realizálhatunk a költségmegosztós, radiátoros központifűtés helyett mintegy 85%-ban azt használva...
Ha pedig semmi fűtés nem megy, a lakást a mellette lévő 4 másik lakás hője 18-19 fokon tartja...
Igazán semmi bajom nem lehet a panellel. -
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #33858 üzenetére
Haveromékat az alattuk lakó Csaba (Ő szólította meg őket: "Kedves felettünk lakó fiúk", mireők: "Kedves alattunk lakó Csaba") zaklatta folyton levelekkel, mert szerinte egyik szobából átjárkálnak a másikba. Ők meg persze visszaírtak neki. Ment a levélváltás, aztán végül ellopta a lábtörlőjüket. Ők meg visszalopták maguknak az övét. Másnapra visszakerült minden a saját helyére
Végül kihívta a rendőrséget, akik kijöttek, elbeszélgettek haverommal, aki megmutatta a Karateszövetség rendőroktatói igazolványát, elbeszélgettek egy kicsit, aztán mondták, hogy ha balhéznak alattuk, szóljanak nekik nyugodtan...
Végül a leveleket, meg efféléket odaadták a tulajnak, aki történetesen ügyvéd volt... A történet vége kitalálható: Távoltartási vagy milyen végzést kaptak odalent, vagyis nem is szólhattak hozzájuk, mert akkor automatikus bünti. Asszem végül el is költöztek.
Én egyedül laktam egy albiban a két sztori között. Nekem ott is volt alattam egy öreg házaspár, akiknek meggyőződésük volt, hogy állandó ricsaj, zörgés, nyikorgatás, futkosás jön tőlem (egyedül laktam, napközben suli, este valahol voltam, vagy max tévéztem az ágyon fekve) Padlószőnyeg volt, és a folyosón papucsban jártam. Mikor huszadszor szóltak a lépcsőházban, az öreget magam előtt szabályosan felkergettem magamhoz, kicsit erélyesebben, és körbezavartam a lakásban, hogy akkor essen neki és mutassa meg mi a zaj forrása. Miután meggyőződött róla, hogy egyedül vagyok, és a lepecsételt kriptából is több zaj jön, és ha a szoba közepén dobogva ugrálok se hallani le, többet nem zaklattak.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #33847 üzenetére
Amatőr...
Egyrészt te hányszor csöngettél már be hozzá rendszeresen véletlenül hajnali 3-kor? És miért nem???
Másodszor: Hányszor kérted már kölcsön a fúróját?
Harmadszor: Most áll bosszút a Lipótasszony, mer' állandóan bementél oszt elcsórtad a kajáját.Amúgy nekem is volt ilyen anno 99-ben mikor jártam be suliba 8-ra, de 7 előtt nem kellett kelnem. Na alattunk 5-kor rendszeresen felüvöltött a Kossuth rádió. Bírtam úgy 2 hétig, de akkor lementem egy szál alsógatyában, és csöngettem izomból. 20 másodperc konstans csöngetés után a következőt hallottam a Kossuth rádiót elnyomva egy 70-80 éves öregasszonyhangtól és a hozzá tartozó öregemberhangtól:
- CSÖNGETETT VALAKIII???
- MIII???
- CSÖNGETETT VALAKIII???
- TESSÉKK!!!
- CSÖNGETETT VALAAAKIII???Na, mentem vissza, felírtam egy cetlire, hogy NEM KÉNE MINDEN ÁLDOTT REGGEL A KOSSUTH RÁDIÓT ÜVÖLTETNI HAJNALI 5 ÓRAKOR MERT MINDENKI ALUDNA MÉG!!! és beszúrtam az ajtón.
Persze utána sajnáltam szegényeket, de valamit csinálni kellett. Többé nem szólt hajnali 5-kor a Kossuth..Azé' remélem túlélték. -
BlacKSouL
addikt
Ki tud többet a magyar pornóról?
Helyes válaszok: 9 Olvasóink átlaga: 7,83
És hogy ne csak a p..a: [link]
-
BlacKSouL
addikt
Egy ismerősöm most kapta meg a gépészmérnök diplomáját. És úgy van neki beragasztva a keményfedélbe a betétlap, hogy az egyik oldal ferde, és felfelé kilóg vagy 7 mm-t. A másik oldal csak ferde.
Hát b.sszák meg, nem azért szopatták x éven keresztül, hogy rendes, tisztességes, pontos, mérnökhöz méltó munkákat adjon ki a kezéből, neki meg élete egyik legfontosabb dokumentumát úgy b.sszák oda, ahogy a kutya kihelyezi az ő dolgait.
Ez számomra annyira szürrealisztikusan visszás, hogy rendesen felháborít. -
BlacKSouL
addikt
Jaj lányok, kösz hogy mellém álltok, mert hasonlóan gondoljuk, de asszem nemsoká rámfogják, hogy nemcsak depressziós vagyok de buzi is
-
BlacKSouL
addikt
Legközelebb arra járok felveszem az egész utat a Szentmihályitól mondjuk az M1-M7 elágig.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #33741 üzenetére
Ez az a város, ahová úgy 3-4 hetente eljutok céges kocsival, aminek akár a szemét is kinyomhatom, de ha véltlenül 2 méter helyet hagyok magam előtt, oda azonnal bevág a környéken lévő bármelyik autós. Az M3 bevezetőjén gyakorlatilag majdnem az összes autó körbejárja az összes sávot, minimum 3x, mert akad olyan, aki csak véletlenül halad a megengedett 80 helyett 85-el, ami főbenjáró bűn, hiszen 92 a minimum hogy el ne tapossanak.
Belvárosban bármelyik sávban a sárgára azonnal tolnom kell az automatának a gázt, mert mellettem az 1.0-s Swift már rég bevárni készül elém hiszen olyan lassan reagálok. Itt nálunk általában én ugrom elsőnek a lámpánál, Pesten ha nagyon koncentrálok, és megfeszített idegekkel rúgom a pedált, van esélyem egy 2.0 TDi-vel úgy megindulni, mint a mellettem álló akármilyen jármű.
Lehet fényezni a dolgokat, de akkoris, motorféket soha nem tapasztaltam szinte senkitől, addig nyomja mindenki, míg már fékezni kell. Az indexet irányjelzésre sávváltásra ritkán használják (index mondjuk errefelé is kínos) csupán a megköszönéskor használódik az izzó, kivéve, ha valakit be kéne engedni, és kicsi a tempó, mert olyankor kb. a 20. vidéki paraszt (mint én) engedi be a másikat csak, hisz a többiek sietnek, nem érnek rá udvariaskodni.Higgyétek el, benne lenni, taposni, rohanni, ölni, tolni egymást egy idő után fel se tűnik, de elképzelni se tudja a pesti átlagautós, milyen bekerülni egy nyugodt autós környezetből oda, ahol 2x4 sávot, 22 kerületet, és mindenféle helyet ismer mindeni más, csak neked kéne tájékozódni, meg gondolkodni néha, hogy akkor pontosan honnan is hova.
Mondom ezt úgy, hogy 5 évig laktam ott, és 1 évig autós futárként dolgoztam, rohantam, tapostam, toltam a többi autós között... -
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys #33724 üzenetére
Teljesen átlagos, hétköznapi vezetéssel, ami számomra átlagos, a kollégáim számára: "b.zmeg, nagyon agresszíven vezetsz.." Miközben van olyan, hogy 3500 fölé meg egyáltalán nem kell pörgetni, pedig 7200 körül dadog le kettesben 104 körül (ezt a macsek majd elmeséli, hagytam hogy kinyomja a szemit)
Igazándiból kényelmes, nyugodt körülményekkel menne lejjebb is, de nem tudom elviselni az északi vidéki emberek túlzott nyugalmát.Ugyanakkor a Bp. közlekedés is egy agyfaszság: Csikorogj a sárgánál csutkagázzal, nyomjad neki 70-es táblánál belvárosban 95-el, és satuzz be lámpa előtt 10 méterrel csikorogva. Mikor 0-ra állt a kocsi, és épp kibólint a csillapító, akkor szúrj egy 1-est, és csikorogj a sárgára csutkagázzal...Közben kerülgesd az előtted közlekedőt, mindegy mennyivel megy, és előzd meg a melletted haladót, mindegy mennyivel megy....Vágtass keresztbe 4-5 sávon, hogy 2 méterrel előrébb kerülj....
Miközben a legtöbb átlagpesti 9-re jár dolgozni,.. Tehát rohadtul nem sietnek.
Ha nem sietek, városi és városközi utaknál simán el lehet vele közlekedni 3000-ig. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #33720 üzenetére
Az eddigi 3 év alapján nyáron, nyári gumival 5,8 - 5,9-et mutatott, télen 6,2 - 5,9 (idén nem nagyon ment fel 6,0-ig, de régebben inkább fölötte volt. Ez a reális mérések szerint olyan nyári 6,3-at, télen 6,7-et jelent. Általában város, interurbán és kevés országút, de a nyáriban benne van a pályázás is mondjuk pl. Horvátba. Tehát ha nagyon összesíteni akarom, akkor 68k km alatt reálisan olyan 6,5 l/100 km.
Szerintem ez egy 1.8-as benzinestől 140 lóval még a mai szuperturbók korában is elviselhető. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys #33715 üzenetére
Van egy Honda City-nk, bézs belsővel, és a kárpit soha nem volt még takarítva-mosva, csak porszívózva, de nem is látszik rajta hogy kellene.
Van egy Civicünk, bézs belsővel, és egyszer volt takarítva a vezetőülés, mert a hónapokon át fogó farmer 1-2 hét alatt megfogta, illetve hasonló okok miatt (szintén új farmer) megint kell majd tisztítani. Ezen kívül sehol nem látszik rajta, hogy koszolódna, 2-3 havonta kiporszívózom, és mintha új lenne.Persze, van aki úgy használja a kocsit, mintha csak 1-2 évig kéne neki, hisz általában 1-3 évente a többség lecseréli (különben ha nem így lenne alighanem jobban vigyázna rá) Én egyelőre maradok annál, hogy vigyázok rá, kímélem amennyire tudom, mert ahogy a dolgok állnak, ennek a kocsinak meg kell érnie vagy a nyugdíjamat, vagy a halálomat is.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #33691 üzenetére
Kb.14 éve Totalcar-t nézek, olvasok, de az ott (is) bemutatott átlagautók többségében valami fekete-sötétszürke, vagy fekete-fekete kombinációs beltér van, még úgy is, (vagy főleg úgy), hogy nekik általában a magas(abb) felszereltséget adják oda. Elenyésző azon autók száma, amiben a fekete és/vagy a szürke színen kívül bármilyen más szín fel van használva, és be is mutatódik. És itt nem feltétlenül a bézsre gondolok, lehet az barna, bordó, vörös vagy kék is pl.
Mindamellett, hogy a bemutatott autó alapvetően tetszene, ez a vidám, sportos, lendületes színvilágú beltér nekem kb. a 90-es évek legelejét juttatja eszembe, ott is főleg az olcsó japán autók belterét. És itt ne hegyezze ki senki a japánra, mert az agyonimádott Golfban évtizedek óta nem látok mást, csak feketét. (Egy Audi S2-ben elmegy, de az is pont a 90-es évek)
Nem kéne cirkuszi bazárnak lennie odabent, csak legalább valami apró motívum, varrás, betét, kétszínű kárpit, vagy akármi lenne, ami kicsi ingert okozna. És itt megemlíthetném még ügyvezetőnk Audi A4-ét, ami kívülről meghatározhatatlan barnás színű, belül meg fekete, de az üléseken a legdurvább, 50-es évek angliai öltönymintáit idéző üléshuzat van.Tudom, sok bajom van, hogy pont ez zavar, de inkább ezen rágódjak, mint az állandóan szakadó hótól/esőtől legyen idegrángásom.
-
BlacKSouL
addikt
Miért kell egy mai, modernnek tűnő átlagautó belterének hullafeketének lennie?
Miért az a szép, meg elegáns, meg űber, ha valamiben úgy érzed magad, mint a feketére festett, lesötétített ablakú hullaszállító merci belsejében éjszaka egy lekapcsolt lámpájú garázsban a lezárt ébenfa koporsó fekete bársonnyal kibélelt belsejében? -
BlacKSouL
addikt
Ha valami teljesen nyilvánvaló és egyértelmű, akkor minek róla 'tájékoztatni' (értsd: meggyőzni, győzködni, bizonygatni, elhitetni) mindenkit. Ha meg egyáltalán nem az, akkor mégis miről beszélünk?
És erre költik az én kib.szott pénzemet. -
BlacKSouL
addikt
Ráadásul a felültöltősek dobja kívülről sem vízkövesedik, ellentétben az elöltöltősökével. Ez utóbbit tudjuk a kalgonreklámokból. A miénk meg felültöltős 28 éves Hajdú, de senki nem szólt neki, hogy a kalgonszerint már a fűtőszálával össze kellett volna nőnie. De nem nő, úgyhogy a fűtőszál fémtiszta, a dob meg kívülről krómtiszta csillivilli.
-
BlacKSouL
addikt
Nagy Magyar Népnemzeti És Nemzeti Magyar Nagy Népi Nemzeti Hírközlési Hatóság.
Az nem baj, hogy be vagy oltva irónia ellen, de hogy az se tűnt fel, hogy a mai Nagy Nemzeti Népi és Magyarnemzeti Népnevelő Nemzeti Együttműködési És Nemzetinépi Magyar kormányunk mindent a Nagy Nemzeti Iróniahivatal Nemzeti Népi Együttműködési Irodájával Nemzeti Együttműködésben próbál Nemzetileg elnevezni és/vagy átnevezni az már kicsit meredekebb.
Szóval igen, vicces próbáltam lenni, de nem jött be. Kéretik mostantól megint másról beszélni. Nemzeti.
-
BlacKSouL
addikt
Én egyetérteni?
Egyébként kizárólag magyar sajátosság az egy irányba lejtő utak kizárólag a magasabban lévő részein történő hó, jég, salak, sóder, hókása, zúzalék, és egyéb más, vizet hosszú hetekig magából kiengedő anyag szigorú tömörített, egyenletes, konzervált, és mindent túlélő felhalmozása, az úttest egyenletes, folyamatos, háborítatlan, tartós, kikerülhetetlen és megkerülhetetlen állandó nedvesítése, nedvesen tartása és beszennyezése érdekében?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #33601 üzenetére
Nekünk meg régebben a Chello szarakodott, eldobálta a kapcsolatot, volt hogy órákra elment a net. Aztán mikor nekiálltam tárcsázni az üfsz-t a vonalas, Hungaroteles telefonvonalon, akkor egyszercsak megjött a net. Semmi, de semmi összefüggés nem lehet a kettő között, hiszen a telefon analóg rézkábelen, a net meg a csillagpontos kábelen jön, de miután 3-4x is éppen pontosan akkor jött helyre a kapcsolat, mikor elkezdtem hívni a züfszt, onnantól már rutinprogram volt. Aztán kihívtuk a szerelőket, és betettek egy 10x-es jelerősítőt, és azóta 99%-ban van net.
-
BlacKSouL
addikt
Filmben felirat: Automatic Door - Stand Clear
Szinkronban narrátor: Automata ajtó - Tartsd tisztán...
bobsys: szerintem nem. Ha egyáltalán van Breville, akkor max a felső kategóriából.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #33580 üzenetére
Az a baj, hogy utánaolvastam a dolgoknak, mielőtt egyáltalán eldöntöttem hogy akarom-e vagy sem.
Mert mi számít sima kávéfőzőnek? 15k-ért? Gőzösnyomásos Szarvasi?
Mennyivel jön ki drágábbra a kapszulás, mint amit magamnak darálok? Minimum a másfélszerese?
Nagy darálós meg ha csak egy százassal drágább, az olvasottak alapján kb. kétszer annyi veszélyt rejt, mint amennyi kényelmet az egy gombnyomásra készülő minden nyújtana.
Akkor ennyi erővel maradhattam volna a céges Bianchi Vending automatából kicsorgatott műanyag poharas verziónál is. Van akinek az is megfelel, én most kicsit feljebb próbálok kapaszkodni, a rendelkezésre álló kereteken belül.
Hogy közben megint engem szopatnak, az már nem kifejezetten a kávézásról és az igényességről szól. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #33578 üzenetére
Ez egy nagyon érdekes közgazdaságtani, de inkább marketing kérdés, hogy ki mit miért mi alapján választ ki. Nem sorsolás útján választottam pont azt. Tehát a van még sok másik ugyanolyan nem teljesen helytálló ebben az esetben. Mondják, de nem érzem úgy, hogy már nem cocalizmus van itt, és nem kell átvenned a zöld trabant kombit 2 év után, ha sárga wartburgot rendeltél, és "sajnos most ez jött kellvagynem?"
Mondjuk kérsz 15 deka pick téliszalámit, és kapsz 10 deka sága pulykamellsonkát. Sorolhatnám még a példákat.Mindegy, már megint a f.asz rossz oldalán állok, de úgyis hozzászoktam már
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Medence topik
- Autós topik
- iPad topik
- 3D nyomtatás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby rádiós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R5
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest