- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
no az időjárásra most sztem senkinek nem lehet panasza, van 30 fok, de nincs 35, és éjjel legalább hűvös van
csak hogy a már vagy 1 hete nem emlegetett témához visszatérjünk
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac #39337 üzenetére
nagymuterék régen fogták, levitték a pincébe, tavasszal még bőven semmi baja nem volt
néztem is amúgy, hogy másfél-2 hónapja 330-350 körül volt a teszkóban, aztán 400, most meg talán 850/2kg a legolcsóbb. máshol nem tudom mi a helyzet, mert többnyire oda megyek (pedig egy rendes zöldségest el tudnék viselni azért a környéken)
-
concret_hp
addikt
egéybként a lidl-ben vajon miért új zélandi almát lehet venni? (olcsóbban, mint az európait!)
-
concret_hp
addikt
volt az orvosi rendelős trafik, a fogarasi úti teszkótól 1 utcányira gyógyszertár mellett nyílt.
poénból néztem térképet, 1-2 helyen tényleg van, hogy ilyen 1km a legközelebbi, talán pár + leszokást generál ez is.
-
concret_hp
addikt
dél amerikai kommentátorok miért üvöltenek mindig 1 percig a gólnál?
-
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
[link] sok minden nem tetszik a politikában, de az önvédelem, de nem bosszú részben taglaltaknak nagyon örülök.
-
concret_hp
addikt
nekem leginkább egy lakatlan sziget tűnne élhetőnek, nettel + kajaszállítással 2 naponta
-
concret_hp
addikt
a szomszéd utcából hallatszik ide a tüctüc. hogy nem b@szta még arcon az illetőt egyik szomszéd sem?
-
concret_hp
addikt
szokott állni a ház előtt egy subaru impreza esténként néha. eddig azt hittem, hogy késő este meg hajnalban azzal "berregtetnek" (jelzik a környéknek, hogy megjöttek / távoznak
) , de nem. egy kockalada a hang forrása
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #38961 üzenetére
nincs olyan sport ami hosszú távon ne csinálná ki valamidet
utóbb évtizedben azért elég sokat fejlődött ez is
-
concret_hp
addikt
valaki tudja, hogy miért ordítanak dél amerikában fél percig a kommentátorok minden gólnál (attól függetlenül melyik csapat szerezte)? aki bealudt a tv előtt az ébredjen fel vagy mi?
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30 #38912 üzenetére
hát erre felé nem
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #38894 üzenetére
itt is van a lépcsőházben midnen fordulóban 2 ablak. csak nyitni nem lehet őket (ééés gondolom nyilván nem azért, mert így X forinttal olcsóbb volt és hát X * 6 emelet * 4 társasház az sok pénz)
-
concret_hp
addikt
az a jó az ügyesen tervezett új építésű társasházaknál, hogy nem lehet kereszthuzatot csinálni. a lépcsőházban véletlenül sincs egy ablak se
-
-
concret_hp
addikt
gondoltam regelek már erre a támop nyelvképzéses mókára. jó hogy szerver errort dob, ha beklikkelem a budapesti kistérséget
gondolom a 12 mrd forintból aminek nem tudomhány %át baszták el erre, nem futotta egy normális keresőre
-
concret_hp
addikt
hát a f@szomba, hogy van arcuk embereknek becsöngetni, hogy írjam alá a rezsicsökkentést.
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya #38769 üzenetére
villamosvezetőként minde nap azzal közdeni, hogy tuti van 1-2 paraszt autós, aki csakazért is rááll a sínre, hogy 10 méterrel előrébb lehessen a dugóban, de ezzel fenttartosn csomó embert, azért nem lehet egyszerű.
múltkor egyébként 1 ilyen szituban a vezető elővette a telóját, lefotózta az autóst a sín közepén biztonság kedvéért 2x, eltette zsebre, majd bemondta a mikrofonba, hogy rövidesen indulunk
és akkor ott jobban európában éreztem magam egy villamoson, mint azon kívül
-
concret_hp
addikt
ha nem lenne elég melegetek, egyetek valami jó csípőset
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya #38645 üzenetére
"sávosan" -> aki nem oda való lenne, az ne közpénzből járjon oda.
én úgy tudom most 9e körül van 1 kredit bme-n, 4 félév pár újrafelvétellel sincs 1.5M.
pl top 20% nem fizet semmit, aztán 10% sávonként +1K / kredit. így ha a középmezőnyben vagy, akkor egy 30 kredites félév 90-120K, simán kibírható, és ösztönöz a rendszer. -
concret_hp
addikt
no azért a művelődés szervező nem a bsc rendszerrel lett kitalálva
semmiképp sem jó az "ingyenes", emrt valójában ez a legdrágább. legjobb 20%nak ingyé', többi meg sávosan fizessen teljesítmény alapján, amit minden félévben az utolsó 2-3 félév alapján újraértékelnek, aztán csá.
-
concret_hp
addikt
a középiskolai oktatásnak nem a munkaerő létszáma nagyobb problémája szvsz, hanem a hatalmas karrierlehetőségek miatt kb. 15 éve 2 kategória megy tanárnak: a kisebbség, aki nagyon elhivatott és az összes többi, akit máshova nem vettek fel. ha legalább a közelében keresne egy tanár annak, mint amit 1 jobb diplomával lehet keresni, egyből változna a helyzet.
egyszeri 4000 tanár elenyésző ahhoz képest, hogy évente 10-15000 embert vettek fel éveken át teljesen értelmetlen szakokra állami képzésre (gondolom nem kell sorolni a szakokat)
arról nem is beszélve, hogy sokáig az volt a rendszer, hoyg ha egyszer felvettek állami finanszírozású képzésre, akkor a legtöbb helyről csak nagyon nehezen rúgtak ki, ill 0 teljesítménnyel is csak minimális összeget kellett fizetni.
egyébként 5-6 éve mindenki hülyének nézett amikor azt mondtam néha néha hogy az én gyerekeimnek már nem lesz ingyen a felsőoktatás.
-
concret_hp
addikt
nem vonhatnak eho-t a munkabéredből.
hatalmas suttyóság ez az eho egyébként, a többi adóemeléssel együtt. és tényleg az lesz, hogy akik sokat fizetnének (export/import cégek különösen), azok nyitnak szépen egy € számlát ausztriában / szlovákiában / szlovéniában és még annyit se fizetnek mint eddig. főleg, hogy azzal jöttek régebben, hogy ideiglenes adókról van szó. aha.
-
concret_hp
addikt
na aki a hideg időre panaszkodott, az remélem most örül
15K-s fürdőgatya mit tud, úszik helyetted?
-
concret_hp
addikt
válasz
bandus #38544 üzenetére
mindjárt kész a 4es metró, menten lehugyozom a lábam szárát, hány éve van feltúrva a város? ennyi idő alatt egy angyobb falka vakond is kiásta volna az egészet
és lesz 10 megálló, hagyjuk már.beléptető kapu elég vicces lesz, kulturáltabb helyeken sokkal több hely van ahol ki-be lehet menni, mint a bp-i metróállomásokon.
-
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
recepteknél miért nincs odaírva az is, hogy mennyi trugyis edény keletkezik?
-
concret_hp
addikt
valaki kérdezte, mit lehet venni idősebbeknek, 1 ilyen esetleg? [link] akciósan 70párK-ért sztem teljesen jó.
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid #38219 üzenetére
játékgépek eltüntetésével én egyébként teljesen egyetértek, meg azza is, hoyg a dohányhoz jutást próbálják nehezíteni, csak a módszerekkel van a baj.
-
concret_hp
addikt
hogy lehet az, hoyg a metró tele van dumaszinház plakáttal, main csak a weboldal címe van rajta, ami meg egy nagy hányadék?
-
concret_hp
addikt
ha elviszi a házát az árvíz, költözzön át máshova. belügyminisztérium.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #37974 üzenetére
viszonylag kemény világban élünk
mennyi a szállás / nap ha lehet kérdezni? -
concret_hp
addikt
válasz
kételkedem #37872 üzenetére
ez a lucidia család ez egyre szimpatikusabb
-
concret_hp
addikt
válasz
bobsys #37869 üzenetére
nem röhög, együtt érez. n éven át arról volt szó, hogy nem kell rizsázni, 3 mondatban írd le mit akarsz. erre postgrad képzésen az a házi, hogy írjál 15 oldalt
(a Duna 2 oldaláról van szó)
szóval?
Arial unicode a csúcs, de az pofátlanul nagy sorközt csinál, úgyhogy eddig a batang a nyerő, de nincs kedvem még 100at átnézni -
concret_hp
addikt
tudtok ajánlani pár betűtípust, amivel nagyon telik az oldal?
kilóra kell írni egy házit és hát mondjuk úgy, hoyg kezd fogyni a modnandó -
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya #37666 üzenetére
nekem van 1 rakat eladó polcom. darabját kb. 1500al adom olcsóbban, mint amennyi a boltban. múltkor felhív 1 faszi, hogy kéne neki 10db. postán feladom-e ja mondom ha ő fizeti, akkor fel. lenne valami 5K kb. mert 2 csomag, hú az sok, akkor nem vinném el neki, írja hova, valami 100km, megírom, h ha kifizeti, elvisszük. erre visszaír, h mennyi az annyi, megírom neki. na azóta sem írt
közgázos könyvet is hirdettem, 1500ért, eredeti ára 2800 asszem, erre ír valaki h győrbe feladnám-e 1500ért
háhóógyne.
-
concret_hp
addikt
én komolyan nem értek dolgokat. felhív a júpíszi, hogy mennire vagyok elégedett velük. mondom határeset. erre elkezdi magyarázni a faszi, hogy neki is ilyen netje van és neki jó. jó mondom. tv-m van-e meg vezetékes teló, mer van akciósan, hát mondom nincs nem kell. demérnem? 590ér van vezetékes teló/hó. de nem kell. de nem szoktam hívni vezetékest? de mondom 3 havonta 1x skype 1 cent / perc, ha ennél tud jobbat akkor szóljon. de adok meg elérhetőséget, amin ajánlatokkal tudnak megkeresni? na erre már nem akartma azt mondani, hogy most is felhívtak valahogy nem
úgyhogy mondtam neki, hogy ha ingyen akarják növleni a net sebességét, vagy csak simán stabilabbá csinálják, akkor felhívhat
mindezt úgy, hogy olyan zaj volt, mintha metrón ülne a faszi
csak akkor mi a sovány malac kunkori farkáért azzal kezdik, hogy elégedett vagyok-e, ahelyett, hogy nem-e kell tv meg telefon -
concret_hp
addikt
kaja összetételnél az ebből cukrok sor az mindig hozzáadott cukrot jelöl?
-
concret_hp
addikt
no megjöttem katalóniából, az nem igaz, hogy mindenben le vagyunk amradva nyugattól. nyelvtudásban biztosan nem
1 hét alatt a recepciósokon + reptéri dolgozókon kívül kb. 3 emberhez volt szerencsém aki nem kézzel lábbal kommunikált 1-1 egyszerűbb angol kérdésre.
amúgy minden másban van hova fejlődni -
concret_hp
addikt
mennyivel megy egy átlag utasszállító amikor elemelkedik a földről?
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya #37334 üzenetére
héten volt belőle vizsga, groupthink jelensége (könyv leírja hogy milyen káros meg stb), van olyan pont ami nem stimmel náluk?
:
1. A sérthetetlenség illúziója: A csoport nem érez semmiféle
külső fenyegetettséget, pedig indokolt lenne. Röviden így
foglalható össze: Minden rendben lesz, hiszen mi egy nagyon
különleges csoport vagyunk.
2. Kollektív racionalizálás: A csoport együttesen meg van róla
győződve, hogy ők racionálisan gondolkoznak. Ha visszajelzést
kapnak azzal kapcsolatban, hogy rossz irányban keresik a
megoldást, akkor az idő nagy részét arra fordítják, hogy
megoldási javaslataikat megmagyarázzák és csökkentsék az
aggodalmat.
3. Morális biztonság: A csoport tagjai meggyőzik magukat, hogy
amit cselekszenek az csak és kizárólag helyes lehet. Ezáltal
ellehetetlenítik a logikai hibák felfedezését és döntéseik
megkérdőjelezhetetlenné válnak.
4. A csoporton kívüliek sztereotipizálása: A csoport tagjai
korlátoltakká válhatnak, a kritikát a versennyel azonosítják.
5. Direkt nyomás a dezertőrökre: Amennyiben a csoporton belül
nonkonformitás alakul ki, akkor különböző befolyásolásokkal
például jutalommal vagy büntetéssel visszaállítják a régi
rendet.
6. Gondolatrendőrök: Az önjelölt gondolatrendőrök meggátolják
a csoport véleményével ellentétes nézőpontok előtérbe
kerülését.
7. Öncenzúra: Az úgynevezett csoportnyomás következtében a
tagok nem fejtenek ki olyan nézeteket, amelyek ellentétesek
az általánosan elfogadottakkal.
8. Az egyetértés illúziója: Az előbbi két tünet következtében a
tagok azt hiszik, hogy egyetértés van köztük, de valójában ez
nem igaz. -
concret_hp
addikt
"A tizenegy éves büntetésen kívül a férfitól egymillió forintot koboztak el, és az egész eljárás öt és fél millió forintos költségét is neki kell kifizetnie. A bíróság a bűnjelek közül két darab tízforintos érmét visszaadott az elítéltnek, elrendelte viszont egy doboz cigaretta megsemmisítését."
hát ez kész
-
concret_hp
addikt
a beszállókártyán nincs rajta
úgy értettem, és mivel már módosítani nem lehet semmin, ha kéne, gondolom korábban kellett volna megadni
jah barcelona. már csak az a kérdés, hogy a reptérről hogyan jutunk be a városba, minden oldalon más infót találok
bár az airport busz gondolom megy, de ha van public transport 1€-ért, nekem az is jó, csak ahhoz nem ártana előre megnézni, hogy hol akarok átszállni róla a metróra
46os buszt írnak több helyen, de a googlemaps tervezője az istennek se akar azzal vinni
-
concret_hp
addikt
csak azért paráztam rá, mert ott vna neki a mező
hogy állampolgárság, meg azonosító, de egyiknél sincs kitöltve, meg nem is kérte az adatokat az utasfelvételkor (meg amikor vettem a jegyeket, akkor is csak a nevet)másik irányba ryanairrel megyünk, azon a jegyen sincsen rajta az igazolványszám, de az bekérte.
legutóbbi jegyünket meg nem találom.
-
concret_hp
addikt
őőő szerintetek az para, hogy a wizzair sehol nem kérte a repjegyhez az igazolványszámokat és így nincs rajta a jegyen sem?
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #37252 üzenetére
jó 1x ittam vmi édes fehérbort, aminek az lett a vége, hogy szinkornba hányt az egész szoba (nem azért mert szar volt, hanem mert a mérték a vödör volt
), azt az 1 kivételt tudom, de ha jól vágom a szakik szerint olyan, hogy édes bor nem is létezik
a többinek meg mind ugyanolyan ízét érzem
most hogy bobsys mondja, télleg még a cidert is megiszom, de van ami abból se adja, pl a strongbow vagymi.
szal asszem az a veszély, hogy alkesz leszek nem nagyon fenyeget
Blacksoul: de ott igazából nem a piáért fizettél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPad topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gitáros topic
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest