- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát #37763 üzenetére
Volt 4 évszak, a tél mindössze 3 hónapos volt, tavasszal nem volt 24-25 foknál melegebb, de legalább sütött a nap. Tavasszal soha nem volt zápor-zivatar-felhőszakadás-jégeső. Ezek nyáron voltak. Kb. 6-7 naponta 1-1. Nem minden nap kivétel nélkül. Júniusban már meleg volt, napsütés, alig bírtunk a seggünkön ülni iskolában, és kizárólag aznap esett, amikor ballagás volt. De akkor garantáltan. 12 évből 10-en.
Júliusig is nyár volt, nem csak júli 25-től. Nem mondták be, hogy az utóbbi évtizedek legszarabb tele, meg legtöbb csapadékot hozó éve volt éppen. június végén kiszabadultam az iskolából, és 1-2 nap kivételével nagyanyáméknál voltam falun. Ott meg pláne feltűnt volna, ha odabent kellett volna b.szni a rezet a hideg és az eső miatt. De nem, kint voltam reggeltől estig a napon, a jó levegőn, melegen, gatyában. Volt 1-2 nap amikor lehűlt, meg esett folyamatosan, csendesen, szépen, illetve volt 2-3 alkalom amikor dörgős-villámlós hidegfront jött, meg volt jégeső is. De utána mindig kisütött a nap, és hosszú ideig megint nyár volt.
A fűtést áprilisban lekapcsolták, és októberig eszébe se jutott senkinek visszakapcsoltatni. Nagyanyámnak télen (3 hónap) 1 teherautó fája fogyott el, nem 2-3 mint mostanában.
Ha elmentünk nyaralni a Balatonra 1-2 hétre, biztosak lehettünk benne, hogy jó idő lesz. Az volt. Nem pedig 13-14 fokok és egy hetes eső júniusban is, júliusban is, mint az utóbbi 3 évben.És akkoriban sokkal több időm lehetett volna azzal foglalkozni, most már a napomból 9 órát a munkára b.szok el, 6-7-et meg átalszom. A maradék amiben élhetném az életem, na azt qrja el a szar idő mostanában.
Persze lehet hogy rosszul látom. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #37737 üzenetére
Az, hogy hajnalban 4-5 fok van, lassan tehetem fel a téligumit, napközt meg a 15-öt akkor karcolja alulról, ha legalább 10 percig süt a nap (ilyen jó ideje nincs) Ilyen körülmények között a lakások szépen lehűlnek 20 fok alá... És bizony akik 50-60 évnél idősebbek, és nem a sokadikon laknak mint én, azok amúgyis fagyosabbak, meg be se nagyon sütne ha sütne nekik a nap. Pluszban állandó 30-40 km/h-s hideg szél fúj.
Hát ha hideg van, bekapcsolják a fűtést.Persze vannak akik 10 fok felett már hőgutát kapnak, melóban engem is mindig hülyének néznek, hogy a fűtött kocsiból kiszállva a parkolótól a bejáratig tartó 100 métert télen is farmerban, ingben (vagy rövidujjú ingben) teszem meg, de 15 másodpercig mindent ki lehet bírni. Ki is bírnám ha csak 15 másodpercig tartana a tél...
@: nem, ezt az élet a kitartó szívós szop
tatással éri el nálam.. -
BlacKSouL
addikt
És most már a központi fűtést is bekapcsolták...
május huszonnyolcadika 28. huszónnyóc... -
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #37698 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
Erről jut eszembe, tegnap ismét be kellett kapcsolni a fűtést. Persze nem a táv, hanem a klíma.
Nagyanyám szombat óta tüzel megint a Lepkében. És az előrejelzések szerint a következő 15-30 napban semmi más nem lesz, mint záporok zivatarok. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #37537 üzenetére
50km/8h?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #37521 üzenetére
pina..
mindig csak nekem kell kimondanom végül
-
BlacKSouL
addikt
mai nemagy:
"a legsukibb barcsinő"
-
BlacKSouL
addikt
Viasaton ez megy..mármint a film
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #37460 üzenetére
5 év alatt elfogyott a megtakarított pénzem, és ha még sokáig bejárok dolgozni, hamarosan kölcsön kell kérnem...hogy bemehessek dolgozni
jövő héten megkérdezem a főnököm, hogy a közel 4 éve változatlan nettó fizetésem véletlenül emelné-e, így 5 év letöltött után. ha nemet mond, akkor rendesen elkezdek keresgélni.
-
BlacKSouL
addikt
és kilencedszer is elkezdett ma esni
ha egy cég azt írja elvárásként: német tárgylóképes nyelvtudás, illetve angoltudás előny, akkor a megbízható angoltudásom kis alapfokú némettel nem igazán odaillő ugye?
-
BlacKSouL
addikt
Valamikor bejelölt egy csaj fészen. Visszajelöltem, mert:
Aztán meg olvasom az ilyeneket:
"Ne állj busszút azon aki meg bántot egy nap majd átéli amit veled tet!
És ha szercséd van isten meg engedi hogy végig nézd!!!!!"De a többi megszólalása is hasonlóan igényes. És találkoztam már ilyennel. Elsőre, másodikra normálisnak tűnt, és egyszercsak kaptam tőle egy efféle üzenetet. Mintha direkt lenne igénytelen. Divatból...
Amúgy nagyon nem tudom hogy ki ez...
-
BlacKSouL
addikt
Azt meg elfelejtettem, hogy a fügés márványsajt - noha kissé túl sós - igen finom.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #37395 üzenetére
Javaslom még az ablaktörő kalapácsot. Főnökömnek volt a 4 automata ablakos központizáras kocsiban.
Ugyanis.
Tételezzük fel, hogy egy rossz környéken autózol, és a lámpáknál kellemetlen alakok tudják érintésközeli távolságra megközelíteni az autót. Ezért bezárod a központit, ne tudják kinyitni az ajtót. Felhúzod az összes ablakot, hogy ne is köpjenek be amikor nem adsz aprót. Ezek után elindulsz, és váratlanul belezuhansz egy csatornába, (tengerbe, folyóba, stb..) és elmerül az autó az akksiig, zárlatot okozva. Ettől megbénul az összes elektronika, tehát nem tudod letekerni az ablakot, de a központi zár sem nyit. Na ekkor lenyúlsz az ülés alá a kalapácsért, ripityára töröd az ablakot, és kiúszol még mielőtt teljesen elmerül a kocsi.
Mindazonáltal egy darab 15 x 35 cm-es sima deszka nálam is figyel a pótkerék mellett, ha túl laza(göröngyös, stb.) talajon kellene felemelni a kocsit kerékcseréhez. Valamint van még egy pokróc(takaró) ami főleg télen lehet hasznos, viszont még eddig csak nyáron volt leterítve valami kellemes csendes, kihalt, romantikus helyen, hogy ráfeküdjek valakivel (illetve valakikkel). A tűzoltóspray evidens. Papírtörlő, budipapír, melóskesztyű, fagyasztott áru váratlan vásárlása esetére hővédős szatyor (thermoszatyor vagymi), hátszóval effélék.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #37379 üzenetére
Ne is mondd..Mióta kocsim van, állandóan idegbe' vagyok a jég miatt. Évek óta rendszeresen délután fél4 és fél5 között zuhog, mikor megyünk haza melóból, pláne nyáron, és elképzelem ahogy a borsónál nagyobb szemek elkezdik verni... múlt héten nagyanyámnál álltam és néztem, ahogy veri a tetőt, meg mindent a jég, de hálistennek nem volt nagy.
Az elmúlt 5-6 napban majdnem minden éjjel dörgött, villámlott, általában akkor alszom legjobban, mikor ilyen az idő, de mikor akkorákat csattan, hogy felébredek rá, akkor annyira nem örülök. Nézni meg azóta nem szeretem, hogy tavaly pártíz méterre innen a 18 emeletes házba talált bele. Persze az erkélyről néztem hogy jön a vihar. A dörgés az ugye már eleve egy visszhangszerű valami. De mikor csak csattan, és utána kurvanagy csend, na akkor picit azért lefossa az ember a bokájátÉs ekkor nincs idő a villanásnál befogni a füled.
Mindig is szerettem nézni a vihart, de ahogy öregszem, egyre kevésbé vicces -
BlacKSouL
addikt
Bmeg, olyan éjjeli felhőszakadás zuhant a városra, hogy az nem emberi. Először csak dörgött kicsit, távolról, időkép aszondja száraz zivatar. (Jó, hogy épp fizika házit írok az egy dolog), közben kimentem az erkélyre, elkezdett esni az eső. 1 perc után leszakadt az ég, látótávolság 30-40 m. Épp bezárom az ajtót, kulcsolok, vaku villan, mire az agyam felfogja a szememből jövő ingert, már a fülem érzékeli a hangot, meg a kezem, a lábam, a tüdőm. Ha a hangsebességet nézem, akkor 300 méteren bőven belül volt. Akkorát dörgött, hogy a szekrényben a poharak zörögtek, de még a hangszigetelt ablakok, ajtók is majdnem kiestek a helyükről. Majd holnap megnézem hol és mi olvadt el.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #37362 üzenetére
Van olyan opciója, hogy elment bizonyos alapinformációkat, és a következő kitöltésnél csak ki kell választani, hogy ki készíti a bevallást. Ugyanakkor olyan dolgokat megjegyez, hogy név, telefonszám, adóazonosító, de olyat, hogy lakcím, meg még mittudoménmi, azt nem. Gondolják az átlag polgár évente új címre költözik.
Nekem amúgy igazolás-kereséssel, frissítésekkel és bepötyögéssel együtt max 20 perc volt, igaz, én nem kapuzom, simán kinyomtatom, beküldöm postán.
Mondjuk amikor a címlapon megjelölöm, hogy a teljes visszaigényelhető összeget visszakérem, majd a teljes kitöltés után, kiírja, hogy hibás, mert csak akkor igényelhetem vissza, ha meghaladja a 100Ft-ot, vagyis csak akkor jelölhetem meg ezt az opciót. De én ezt honnan a tehéntőgyből szopjam ki már a kitöltés ELŐTT? -
BlacKSouL
addikt
Belorusszia sem rossz, illetve még esélyük is lenne, de a dal nagyon hasonlít valamelyik pár éve győztes dalra... a 2005-ös My number 1-re... illetve a 2004-es Wild dances-re..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #37311 üzenetére
Az Aerobús is megáll 5 megállóban, pl. az egyetemvárosban, a Plaza de Espanan, és a forduló végállomása a Plaza de Catalunya. de szerintem az egyik leggyorsabb, legegyszerűbb megoldás 5 €-ért. Én eddig mindig azzal mentem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #37302 üzenetére
Itt, nálunk, Magyarországon, Salgótarjánban szintén szép vörös sivatagi port tartalmazó eső esett. Az összes kocsi mintha rozsdás lett volna. Az ablaktörlő meg szép iszapsávot törölt a szélvédő szélére. Nagyon örültem neki én is..
Volt már ilyen csak ez most rajtad és rajtam kívül a kutyának se tűnt fel, vagy mindenki más lesz...ta.
-
BlacKSouL
addikt
Válaszolok Neked innen Magyarországról.
Nem. Sajnos nekünk is ilyen volt a cégnél, egy motor zajossági teszt műveletben használjuk a fülest, a Sony meg bekaphatja. Utángyártottban lehet ittott lelni neten, mindenféle kétes helyekről, kétes eredettel, úgyhogy mi azt csináltuk, hogy bevállaltuk a buhertuningot:
Mivel a Sony - aki bekaphatja - úgy csinálta meg a fülest, hogy csak akkor működik, ha ez a fekete műanyag kocka szar benyom egy mikrokapcsolót, mi szépen satuba befogva óvatosan lecsavartuk az akksiról a fekete kockákat, ami úgy jön le, hogy hozzáragad az akksit borító fólia egy része. Ezt később a ragasztó maradékával együtt el kell távolítani maradéktalanul. Veszel egy pár mezei de jó minőségű AAA akksit, feltöltöd előírás szerint (12-14 h) és erre nagyon óvatosan (akár pici kenőanyaggal megkönnyítve) ráerőszakolod a kockákat értelemszerűen. Behelyezed a fülesbe, és enjoy.
Buktatók: eredetiről leszedéskor eltörnek a kockák. újra felszuszakoláskor eltörnek a kockák. Sajna az új akksik külső átmérője általában 0,1-0,2 mm-el nagyobb, tehát biztosan szorulni fog. NEkünk speciel megrepedt az egyik, de hálistennek nem tört el.
Plusz, a füles ugye magának tölti, de ha mégis fel akarod tenni egy külső töltőre, kicsit felfrissíteni, akkor ismét b.szakodni kell a kockákkal. Mindenesetre pár hónapig, (évig?) talán megint jó lesz.
Viszont ha a kockák eltörnek, akkor bukta van (A Sony bekaphatja) -
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya #37262 üzenetére
2002-ben Ferihegyen döbbentem meg az akkor 1600 Ft-os szendvics-áron. Körülbelül 200 Ft-nyi anyag volt benne, zsömle, felvágott, talán paradicsom, kis saláta, meg sajt. Szerencsére nem voltam éhes, és csak elmentem előtte, de azóta is tudom, hogy ha a reptéren ragad az ember, és nincs szabott áras franchise kajálda, akkor szívás.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #37247 üzenetére
2001-ben egy korsó sör 1000 HUF, 2005-ben meg már 1500 HUF. Viszont a kisüveges pezsgő ára nem változott, az 5000 volt végig. 2 decis.
És azt hiszem a full lapdance is 10k volt mindkét alkalommal.Szóval 5k-ért meghívhatsz egy lányt egy pezsgőre, és beszélget veled, meg veled van úgy egy fél órát kb, vagy 10k-ért egy erős-közepesnek mondható vonaglást nyom le az öledben... hát a kora 2k-s években lelkesedés volt, pénz nem. Most pénz akadna, de már a pénzért vonaglás nem lelkesít
Nem reklámozom a helyet, pedig 3x is voltam már ott, abból egy legénybúcsú. A hely neve egy szőke amerikai színésznő művész keresztneve. És azt gondolom nem ez az egyetlen hasonló árszintű. Sőt...határ a csillagos..Most meg épp a 165 Ft-os Palóc barnát iszom, senki nem vonaglik, és mégis elvagyok..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #37224 üzenetére
Az a nagy helyzet, hogy hosszú évek (5) óta bárhol bárkinek bármilyen FF-t telepítek, az első két addon az ABP és a Flashblock. Tehát a Fplayer fent van, mert sokszor kell, de alapból blokkolja a Flashblock, kattintásra tölt csak be.
Viszont van ami ezeken is keresztülverekszi magát. -
BlacKSouL
addikt
Engem főleg csak a kétoldalt látható színes, szagos, hangos, harsány, villogó, és a képtől lefelé több oldalon keresztül lenyúló reklámok zavarnak a munkahelyen, mivel az ajtónak háttal ülök...Ahova ha véletlenül mint "üres" területre kattintok, máris egy újabb, színes, szagos, hangos, harsány, villogó oldalon találom magam.
A legutálatosabb, leggusztustalanabb dolognak tartom, ha egy üresnek látszó terület valójában egy trigger, ami mögött reklámok laknak. (mod: ez nem is itt a legjellemzőbb, csak előfordult már többször)Persze milyen legyen egy reklám...szerintem mondjuk láthatatlan...
Szóval nem az oldalt, vagy a fórumot kritizálom, és csak mértékkel használok addonokat, de ez csapkodásra szokott sarkallni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #36909 üzenetére
Én a következő helyen ettem: 2011-ben vacsora: Ciudad Condal tapas bar: 2 főnek jó bőséges tapasválogatás, amit kérni kell a pincértől, mert alapból neked kellene a menüből kiválogatni, 4 korsó sör, desszert: 75€
Tárgyalási nap vacsorára meg elvittek a Siete Portes-be, ami kb. a legnépszerűbb étterem és közismerten a legjobb a paella lelőhelye. De maradjunk annyiban, hogy saját pénzből nem mentem/mehettem volna oda -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #36887 üzenetére
Én múlt júliusban voltam kint üzleti úton, meg egy kis maszekon. Leszálltam a reptéren, majd miután túltettem magam azon, hogy lemaradt a bőröndöm, vettem egy 5 €-s buszjegyet a reptéren, az Aerobús bevisz a termináltól a Plaza de Catalunya-ig. Ott vettem egy T-Día napijegyet,(ez metróra, buszra, villamosra is jó) valami 7 € volt, meg a reptéri információs pultnál kapott 2 db városi metrótérképpel a kezemben egy kis gyalogos kitérő után elmetróztam a szállodámig(9-10 megálló), becsekk, aztán visszametróztam, és onnan mindenfelé kolbászoltam metróval, meg kis gyaloglással. (Passeig de G., La Rambla, Barceloneta, Sagrada Familia, stb.) Szóval tökegyedül, úgy, hogy korábban egyszer voltam már ott, de csak éjszaka volt 1-2 óra mászkálni, egyáltalán nem éreztem úgy, hogy el lennék tévedve vagy veszve.
Kollégák dicsérték a hop-on hop-off buszokat is (Barcelona Bus Turistic), de szerintem az főképp a fontos látnivalókat érinti körbejáratként. Bár ha az a cél, akkor pont jó. De egy picivel drágább erre a napijegy. 1 napra 26, 2 napra 34 € volt. Az útvonalait érdemes megnézni, és ha kitérő úticélok is vannak, akkor a T10 vagy a T-Día jobb.Egyébként itt írnak a közlekedésről is.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #36884 üzenetére
A japánok Japánban mindent 20 fokra légkondícionálnak, mondjuk náluk durvább is a pára.
Itt nálunk a japánok 29 fok alatt nem hagyják bekapcsolni, mert az veszteség. Merthogy ugye szerintük ki lehet bírni, meg különbenis. Tehát amikor a japánoknak kell csak, hogy jó legyen, akkor szabad. Ha magyaroknak is, akkor nem szabad. És még mondják hogy nincs rabszolgatartás...Kérdezz, hova szeretnél eljutni?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #36882 üzenetére
Az attól függ. Ha viszek magammal esernyőt, és nem mosok kocsit, akkor többnyire süt a nap. Ha vagy lemosom, vagy nem viszek ernyőt, akkor általában esik. Egyébként az elmúlt néhány nap amolyan trópusi őserdei volt. Reggel felhős, délelőtt verőfényes nap, délután (különösen a munkaidő végekor, illetve +- 15 perckor) meg felhőszakadás. Utána egész este csepegő pára.
De teljesen mindegy, amíg nem esik jég, és nem szakad a hó. Minden mással kiegyezem.
Bent melóban 28-29 fok, 55%-os pára, 0% oxigén. Konkrétan izzadt és aludt mindenki a gép előtt
Légkondi lenne, na de MÁJUSBAN?? Japánok azt hinnék hogy szabotázs.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #36879 üzenetére
Milyen verzióban nézed? Ha nagyon megerőltetem magam, akkor előveszem a céges laptopot, azon már 2010 van...vagy valami ilyesmi. Mindenesetre újabb.. De ha abban próbáltad akkor passz.
más: valami kínja volt a klímának, és nem működött..úgy tűnt gáz vagy kompresszor. Aztán szerelő rápróbált, és 5-10 perc után felépült a nyomás. Most már hűt. De ami érdekes: a múlt 3-4 napban 26,5°C és 53%-os páratartalom volt a szobámban. Most hogy már működik, 25,1°C van, és 43%-os pára, de olyan, mintha 10 fokkal hidegebb lenne (eddig ülve éppenhogy majdnem izzadtam gatyában, most meg nem éreznék fölöslegesnek egy pólót..
) Ja, és egy folyosóval meg egy szobával odébb van a légkondi. Ott 23°C és 50%-os pára van.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #36833 üzenetére
Várhatónak várható, de ennyire?
Egyébként de, ha nem is az a szigetelős fajta, de eléggé house-os, dreamhouse-os alapokon vannak a könnyűzenei alapjaim. Gigi D'Agostino CD-m volt az első amit pénzért, boltban megvettem, szóval...
Mindazonáltal mindenevő vagyok. Scooter koncerten is voltam. Meg gyakran hallgatok komolyzenét is. Kispál is jöhet. Beatles is. Sőt, mulatóstól a Queen-ig eljutok néha 30 perc tecső szörfölgetéssel. Talán a rock-metál vonulat érint meg legkevésbé, de azért attól se zárkózom el.
Szóval idén terveztük hogy kimegyünk Belgalandbe...nohiszen..mod: most meg Prodigy és Faithless van bekészítve ha vége a twoandahalfman-nek
mod2: hétvégén moziban Faithless live mozit reklámoztak, és elég hangulatos.. -
BlacKSouL
addikt
Az milyen, hogy a 2013-as Tomorrowland-re 2 hét alatt elfogyott az összes jegy?
-
BlacKSouL
addikt
Hálistennek ájfón közelébe sem kerültem soha, így nem ütköztem ilyen problémákba. A szar ZTE, HTC, a fos Nokia, a tolvaj Samsung, meg még nemtom mikkel futottam össze, meg meglepő módon kommunikálnak egymással. Meg a hp laptoppal, meg az Asussal, meg a Lenovoval. Meg a GPS-emmel. 2013-ban. Persze mind hulladék az ájhoz képest, meg olcsó műanyag gagyik, ugye, dehát az áj az egy felsőbbrendű világ, azt nem megérteni kell, hanem megfizetni és elfogadni.
-
BlacKSouL
addikt
az összes ájfón modell Mobilarénás tesztjéből telibe pontosan egyetlen egyet sem olvastam el
mindenesetre ha én csinálok egy fényképet, és azt valakinek a ájfónjára akarom eljuttatni, kopirájt ide vagy oda, akkor én azt ne tegyem. küldjem el ímélben, töltsem föl fizetős epöl üzemeltetésű internetes előfizetést igénylő tárhelyekre, és akkor az nekem mennyire nagyon jó
szóval amit itt megspóroltak, azt költik a perekre..értem. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #36723 üzenetére
Nem a magyar termelőket tette tönkre, hanem a magyar termelést és eladást lehetetlenítette el. Valamikor amikor még az ügyvédek értettek a legjobban a mezőgazdaság évezredes hagyományaihoz.
Mindazonáltal igen, még a minimális nyereséggel értékesített, hazai termelésű áru is drágább lesz, mint a fillérekért, támogatással termelt külföldi. És a minőség még szóba sem került. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #36692 üzenetére
Nálunk hétköznap 30-40 percenként járnak a buszok, adott vonalakon, de vannak szakaszok ahol 3-4 óránként van 1 busz. Hétvégén naponta 3-4 megy, de néhol 1 oda, 1 vissza egész nap. (Megyeszékhely lennénk vagy mi)
Kiemelkedő a munkanélküliség, zárják be az üzemeket, rohamosan öregszik a város, a fiatalok költöznek el, tele vanci.. megélhetési kisebbséggel, már igazából csak ők vannak az utcán, különösen mióta Ózd kiemelten nehéz környékéről költöztetik be őket állítólag. Kiemelkedően alacsonyak a fizetések. Korlátozott a boltok kínálata... Stb.Szóval panaszkodunk? Panaszkodunk?
-
BlacKSouL
addikt
Ugye nem csak nekem teljesen egyértelmű, hogy ez vagy 1) súlyos, de főleg érthetetlen pilótahiba, vagy 2) súlyos műszaki probléma?
Ha lehetne ilyesmin poénkodni, azt mondanám, hogy vagy egy vadászpilóta, vagy egy műrepülő ült a balegyben, mert amikor feltűnik a gép, már láthatóan függőlegesen felfelé próbál repülni, ami sajnos rakétameghajtás nélkül igencsak nehézkes, majd látszik ahogy felhajtóerő híján megáll a levegőben, átesik, és ilyen magasságnál az átesés borítékolható végeredménnyel jár.
-
BlacKSouL
addikt
rég írt be valaki részegen. ,
de mit lheet tenni. kijózanodni oszt unatkozni -
BlacKSouL
addikt
Nem hinném, hogy az emberiségnek a Föld felszínétől nagyon el kéne rugaszkodni mindaddig, míg egy 10 km/h-s szellő képes azonnal és kivétel nélkül mindig hazavágni a műholdas kommunikációs rendszereket, nem beszélve egy 100kJ energiájú mikrovillám katasztrofális hatásairól. Ha meg netán szemerkél is az eső? Napokra le tud állni 1-1 műholdas adattovábbítás. Hihetetlen, hogy ez a technika az elmúlt közel 60 évben egy fikarcnyit sem változott ami a jelstabilitást és adatbiztonságot illeti.
Digi TV van, és most hogy kint elkezdett fújni a szél, azonnal leállt az 50 csatornából 30. Csodálatos. És akkor nyújtózkodunk a naprendszeren kívülre...
-
BlacKSouL
addikt
Beleszagoltatok már odakint a levegőbe most este?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #36428 üzenetére
Nyilván nem, de sajna ez relatíve sok pénz a "semmire". Persze, akkor meg ne menjek gyorsan, de pont nem vagyok az a csakazértis gyorshajtó. Ezért görcsölök csak.
-
BlacKSouL
addikt
Köszi a segítségeket!
Van egy dupla lámpás kereszteződés. A város elkerülő útján 90-es tempóról jön be az ember, az első lámpánál van a várostábla, innen már 50 lenne. Itt egy felüljáróra érkezik az ember, ahonnan lejt az út a következő lámpáig. A második lámpa 50 méterrel lejjebb van, a felüljáró aljában, egy nagyobb kereszteződés. A kocsi úgy állt, hogy szerintem csak a második lámpa alá beérve lát rá az érkezőkre, de aki a lámpa vonalában gyorsan megy, azt már mérni tudja. Onnan teljesen egyenes, 2x2 sávos út megy egész a mérési pontig. Sajnos nem hiszem hogy bele lehet kötni, és fényes napsütésben volt, de azért majd meglátjuk, elküldöm ha mégis neadjisten jönne.
A 90-es szakaszon 60-al közlekedő 4-es kocsisort előztem lendületesen úgy, hogy az első kocsit már kevéssel a tábla előtt értem be, az első lámpához még nagy tempóval értem be, és utána fékeztem a felüljárón, kérdés mennyire. Sajna nem tudom hogy 7-essel kezdődött-e vagy 6-ossal, mikor a 2.-hoz értem. Ráadásul lejtő is van, tehát motorfék nem nagyon van. Most már mondjuk mindegy, csak próbálom fejben úgy rendezni az emlékképet, hogy ne jöjjön a csekk -
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát #36423 üzenetére
Ó, remek. És ezen rendőrségen dolgozó ismerős sem tud gyorsítani? Mármint az információ kinyerésében.
Na mindegy, akkor elkülönítem rá a keretet...biztos ami biztos.
És a pontokat is vonják? Ha nem a tulaj vezette? Nemtom hogy megy ez, sosem volt még ilyen ügyem. Remélem most sem. -
BlacKSouL
addikt
Meg lehet azt nézni valahol a csekk küldése előtt, hogy lefotóztak-e valahol? Mondjuk ha tudom a konkrét helyet és időt. Tehát tudom, hogy ott mértek, egy kicsit gyorsabban is mentem, de nem vagyok benne biztos, hogy benne voltam még, vagy már túl rajta.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #36327 üzenetére
A napsütés, vagy a kocsinemmosás?
A napsütésnek ez a második hete, vagyis az esőnemesésnek, a kocsinemmosásnak meg szeptember vége óta. Azaz néha letoltam 300 Ft-ért a kúton slaggal, de szivacsos, samponos, viaszos kézi mosást szeptember óta nem kapott. Teszem hozzá a slagos után is azonnal vastag sár lepte be ismét, tehát inkább kíméltem a fényezést..A szélvédőbe viszont már vastagon bele van dörgölve a lapát által elkent sár nyomán a soksok karc, szép ívesen. Szembenapnál remek.. De bánomisén, nem tehetek ellene, se róla, és legalább SÜT A NAP!!
-
BlacKSouL
addikt
SÜT A NAP
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
kételkedem #35954 üzenetére
-
-
BlacKSouL
addikt
pina?
..úgy meg voltam ma makkanva egy üveg Gösserért, hogy muszáj volt...reggel keltem 5:40-kor, mentünk Veszprémbe 7:30-kor, 3 óra odaút, 3 óra visszaút, 4 óra tárgyalás, 1 óra ebéd, 8-ra hazértem(a cégig), Tesóba be, és kiemeltem egy zöldcímkést a hűtőből.
Most meg megyek egy palóc barnáért (sör, nem nő, bár sör gyakrabban van..) ajánlom kipróbálásra..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #35896 üzenetére
update: 1-2 perc múlva Házonkívül..
Nnna... amúgymeg.
Kiszedtem a tunerkártyát, beindítottam a gépet, elindítottam a Visiont, kikapcsoltam a gépet, visszatettem a kártyát,beindítottam a gépet, elindítom a Visiont, kis tekerés, elindul.adás meg nincs...
elfelejtette?
Jaaa, csak kihúztam a koaxkábelt.
Visszadugtam (közben az alkarom bőrén tapasztaltam, hogy a gépház bizony feszültség alatt van (45-50V kkörül kiadja, hát perszehogy földelés nélküli konnektorban van a hosszabító, amiben a dugasz van..)) kis sistergés után kelek fel a földről, és van kép.
Hang meg nincs... De hangszóró bekapcs, és voilá...
Csókolom! És amúgy miazhogy egy számtech fórumon a tanács"..vegyé új gépet..!" ez nem konzumer fórum, se nem lionesselemelem. Ha berhelni akarok akkor tessék a berhelésben segíteni, nem a burzsujtanácsot osztani, hogyaszondja vegyéújat, mee vegyéújat.
Felhasználtam má' minden szmájlit?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #35896 üzenetére
Miután megszültem a hsz-t, megnéztem még a kínálatot, és láttam IPS paneles tv-s monitort is, szerintem pont amit ToBeY linkelt. Az a baj, hogy a monitor + gép + kártya már hosszú költségvetésemet nullázná le, ráadásul a tunerkártyával lehet hogy egy idő után ott tartanék ahol most. Illetve az plusz egy helyet foglalna a gépben, ha mostani gépbe venném. Akkor meg gépcserénél megint bajlódnék vele.
Viszlát: Nekem a fentebb említett lapomon a NB is és a SB is forró volt. Az északin legalább egy nagyobb borda volt forró, a délin egy 5 mm magas alu lap jelezte hogy borda akar lenni. Az északi kapott egy leharcolt 5 centis ventit 5V-ra lekötve, így kézmeleg, a délire meg rápakoltam egy Zalman NB valahanyast. Így az most alig langyos. Szerintem neked is az északira egy tüskésebb de magasabb borda kéne és egy lassabb venti.
-
BlacKSouL
addikt
E két monitor-TV közül ki melyiket választaná, és miért? Mondjuk hogy a magasabbik ár a felső korlát, tehát ne az döntsön, csak ha egyébként más nem döntené el egyik felé sem a dolgot:
Háttér: Jelenleg egy Acer AL1715-öt bámulok, immáron 8 éve hiba nélkül. Fényerő-kontraszt 42-42%. Ezen 8 éve nem állítottam. Színhőmérséklet Standard, de nem írja az mennyi. Nem cool, nem warm.
Kb. szintén 8 éve ezen (is) néztem a tévét, Pinnacle PCTVProStereo tunerkártyával, analóg koax bemenettel. Sajnos mint ahogy egyszerre szarik be minden, a vga mellett valami hardveres baja van a tunernek is, elég régóta, de különösen az új vga install óta. Mától már egyáltalán nem indul a tuner. Valami hardverütközés.. Úgyhogy sajnos kézenfekvőnek tűnik valami alternatív megoldás, és a fenti monitor-tv kombó jutott eszembe.Nagyon sokat nem költenék, Ami fontos lenne, hogy tudjon párhuzamos megjelenítést, vagyis a monitor képen belül lehessen nézni a tv-t, vagy fordítva (bár utóbbinak kicsi a haszonértéke)
PIP módot látok a Samunál, de lehet hogy a másiknál is van? A hybrid tuner mit jelent?Ja, és kábeles Digi menne rajta..
Thx L őre
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Thrawn #35847 üzenetére
Köszi. Az elolvasott kb. 15 hasonló leírásból eddig ez a legtisztább. Feltéve, hogy tényleg az van a deszkán ami van. Viszont hiába túrtam, nincs meg a driver CD. És neten sincs használható forrás a driverre. Mindenhol csak a hibával kilépő Matrix Storage Manager van. És gőzöm nincs mit nem talál megfelelőnek a telepítéshez.
Viszont driver nélkül hiába tudom lassan fejből mit kéne csinálni, nem boldogulok.Na mindegy, holnap is lesz nap, azaz ma, majd kotorászok még.
Köszi azért. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Teljesen széjjel vagyok zuhanva.
Van egy P5GD1Pro alaplapom. Van neki egy intel chipsetje/southbridge-e a következők szerint:
CPU-Z: Chipset: i915P/i915G; SB: 82801FB (ICH6)
Intel Chipset identification Utility: Chipset: Intel 915 Express family; I/O Controller: 82801FR (ICH6R)
Eszközkezelő: IDE ATA/ATAPI vezérlő: 82801FB Ultra ATA Storage Controllers - 2652 és 82801FB/FBM Ultra ATA Storage Controller - 266FNamost 3 óra internettúrás után sem tudom hogy mit kéne csinálnom, hogy a jelenleg IDE beállítással telepített Win XP a BIOS AHCI-re történő átállítása után is működjön tovább. Ugyanis telepíteni akarok a friss SSD-re, és az meg ugye AHCI-t igényel. Tehát először az XP-t kell képessé tenni, utána ha már átállt, mehet az SSD együtt a HDD-vel.
De akárhogy keresek AHCI drivert a 82801FB-hez, nem találok. Sőt, egyes források szerint az ICH6 nem is képes AHCI-re, csak az ICH6R (82801FR) és az ICH6M (82801FBM).
Leszedtem egy ilyet iata_70_CD.exe az inte chipset azonosító eredményének sugallatára, de telepítés előtt hibával leállt, miszerint a gép nem felel meg a követelményeknek és kilép...
Valaki segítsen már ki valami okossággal, mert már szétzsibbad az agyam, és nem látom a megoldást. Másrészt ha nekem tényleg ICH6 van 82801FB-vel, és az tényleg semmilyen módon, semmilyen driverrel, semmilyen patch-el nem kezeli az AHCI-t, és ezért nincs is hozzá driver, és ezért nem is tudok hozzá SSD-t tenni, akkor fel tudok ajánlani néhány alkatrészt...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #35796 üzenetére
Az utcán hétköznap látható orkok mellé lomtalanításkor feltűnnek az uruk-hai-ok.
A mi garázsunk a sor eleje felé van, de nincs műtőasztal fényességűre világítva az egész sor. Este 9 után értem oda. Hárman ültek a konténer mellett (ajtós full-size, felülről nyitott konténer) mikor látták, hogy megállok a garázs előtt, ketten elindultak. Persze mire észrevettem őket, már lőtávolban voltak, nehéz lett volna vissza becsukni a garázst, és beülni, lelépni. Úgyhogy 2 másodperc alatt belőttem a kocsit, járó motornál ki, és csattintottam be az ajtót. Mondjuk volt nálam egy gázspray, egy 3-4 kilós lapát, egy fanyelű és egy fémnyelű esernyő, egy vakolókanál, négy éles lapos fadeszka, meg egy csavarhúzó, de szerettem volna elkerülni a tettlegességet. De ugye ha véletlenül alulra kerülök, akkor kocsi, garázs , iratok, laptop, minden ott volt. Még bajlódtam a kitámasztókkal mire odaértek, és a szokásos: Van-e valami lomtalanításos cucc a garázsban...Egyből rávágtam hogy nincs, de a második lépcsőházból egy kopasz úriember nemsokára lehoz valamit, úgyhogy helyezkedjenek arrafelé de igyekezzenek nehogy elvigye más mert jó nagy és sok vas lesz benne. Mire ezt elismételték és felfogták már zártam is kulcsra az ajtót belülről, leállítottam a motort és rendeztem soraimat. Összepakoltam, aztán kinéztem, elindultam. Mentem volna a konténertől távolabbi úton, de a sarkon befordultam, pont az előző kettő ment előttem 5 méterre. Anyázás, majd elindultam a másik úton. Mikor már háromszögbe értem, a konténer felől valamelyik uruk-hai utánamszól, hogy "figyejjémá, hallod.." de láttam hogy lejjebb egy fiatal pár indul kocsival, sietősen arra vettem az irányt. Innen még volt 8-900 méter hazáig, de nem történt semmi.
De b.ssza meg miért nekem kell ezen az oldalon állni? Miért ezek uralják középföldét? Miért tehetnek meg szinte mindent? Miért kell hogy bennem felmerüljön bármi negatív eshetőség?
RTL Klub Házon Kívül, Szerda 22:40, Zöldfa út...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #35794 üzenetére
Nem rossz az, csak más, mint a többi barna amit megszoktunk. Hálistennek, teszem hozzá, mert legalább nem ismétlődő ízvilágot hordoz. Mármár Guinness-esen erős, kifejezetten kávés, kissé túlpörkölt főíz, de lageres alapokon. Nem emlékeztet sem az édeskés belga, sem a komlósabb szláv sörökre, de a németes semlegesség sincs meg benne. Alacsony alkoholtartalma miatt nem üt agyon, de közben mégis határozott ízű. Számtalan mellékíz megvan benne, de ezek már egyénfüggőek.
Hozzáteszem Zlínben csapolva sokkal finomabb volt, így üvegben kicsit veszített frissességéből.Egyéb kérdés
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #35792 üzenetére
Az igényesség és a sznobizmus noha rokon lelkek, mégis vannak köztük különbségek. Nem térek ki a részletekre. De mondjuk például a belga sörök üvegén sem véletlenül van feltüntetve a javasolt fogyasztási hőmérséklet.
-
BlacKSouL
addikt
Kocsi bele kipucolva, nyárigumipapucs felnire és kocsirahúzva, jó idő, napsütés, örülés.
Közben beköszöntött a téliszemét-elfüstölés-estéinek időszaka.Van valahol valami önkéntes által elkészített okos lista, hogy egyes söröket hány fokon érdemes fogyasztani? Most pont Budweiser Dark lager érdekelne.
-
BlacKSouL
addikt
Ahogy írtam is, többször ki kell öblíteni. Illetve mikor befejezted, akkor előbb engedni kell még bele vizet hogy híguljon, - mivel maximálva van az üzemi vízszint az úszó miatt - főleg ha sok por volt, és utána 2x-3x is bő vízzel alaposan meglötykölni, illetve amíg van benne szemcse, por, haj, bármi.
Körülbelül amennyi kényelmetlenséget csinál annyi előnye is van. A porzsákosakat is ki kell portalanítani, a legrégebbi Rakétákba lehetett kapni papírporzsákot, noha elméletileg a szövet is megfogja. Az újakhoz már vagy eleve dobnivaló papírszűrő van, azt csak kiveszed, kidobod, cseréled újra. Nekünk olyan takarítógépünk volt, ami szövetes volt, de nem igényelte a plusz papírszűrőt. És nem a zsákba, hanem a zsákon kívülre, a nagy tartályba gyűjtötte a port. Viszont egy idő után elgyengült a gumija, leesett a szövetzsák, és akkor fújta ki magán a port is, a pollenszűrőig, ami egy idő után akkor is telítődött, ha rendszeresen azt is kivertük. És ebből adódóan a porszemcsék legkisebbike átjut szárazon a legsűrűbb szövet/filc, bármi szűrőn. Azért mivel működik, még ezt is megtartottuk.
Viszont a vizesnél már eleve megköti a víz a port, pollent, mindent. Tehát sokkal tisztább, szűrtebb levegőt fúj ki magából, nincs forró porszag(porszívószag), És a szövetszűrő kirázásához képest a 4-szeri kilötykölés azért nem nehezebb meló. A kilépő levegőszűrője ezért gyakorlatilag ugyanolyan fehér, mint mikor megvettük. (Ehhez jön mondjuk a klíma HD szűrője, és sPi ionizátora, ami szintén légtisztító..)
Szóval látszólag macerásabb, de valójában és összességében nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Renault, Dacia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Medence topik
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest