Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunspikey

őstag

válasz daneel_hu #40098 üzenetére

Hányszor?? Ez komoly?

Minden retkes éjszakai jelenetben pl - ennyiszer.

Én tegnap azt hittem hogy lefosom a bokám olyan fekete paca lett a TV bal harmadának alsó kétharmadában. Egy konkrét fekete négyzet alakult ki a kép legaljától a felső harmadig. Kb 25-30 centi széles volt (65")

Ez úgy tűnt fel, hogy nézem a Vajákot, 8-epizód, kb 4.perc, egy éjszakai jelenet, erdőben jönnek valami szumátrai patkány majmok világító szemekkel oszt megy a bunyó.

Itt svenkel szépen a kamera és ahogy a szemed ösztönösen követi a fákat egyszer csak láttam a "lyukat" a képi tartalomban. Annyira nagy volt és annyira sötét, hogy elsőre azt gondoltam magamban, hogy mekkora looser FC ez a brigád, hogy kibás anyagot tettek ki a netflixre. :Y

De aztán persze minden jeleneten ott volt (a sötét jeleneteken belül persze) szóval jött a gyanú jéghideg mancsának szorítása, ezért beindítottam a mélytengeri epizódot az Our Planetből.

Persze ott volt mindenhol amikor a búvárgömbbel merülnek - azt hittem elsírom magam. Zsír új TV és kuka...

Youtube 5% teszt videó: Bámmm bele a pofámba, egy kb 1%-os fekete paca a körbe-körbe 5%-os szürkén belül, ami egy durván 25 x 50 centis téglatest volt... Ennek ennyi mondtam magamban.

Aztán ittam egy whisky-t, beállítottam a pixel mosást, mint utolsó lehetőséget és lefeküdtem vérig sértve aludni. Rohadjon meg az LG, talán ez volt az utolsó gondolatom...

Reggel első dolgom persze az 5% teszt video volt és mit látok? Na mit?

Makulátlan homogén képet! :C

Szóval ennyit erről - ez javítható és nem a világ vége. Kiderült aztán, hogy a párom aznap egész nap hajtotta a TV-t, reggel 7-től kb ment 12 órát és szerintem még annyira új a panel, hogy ilyenkor újra kell magát tanulnia - és erre nagyon jó a pixel mosás.

Szóval nó para uraim, nem volt egy fokkal jobb se meg rosszabb se a helyzet a plazmával.

Itt valaki említette, hogy ő odafigyel egy másik tulaj véleményére aki megjárta a VA LCD, plazma, OLED tábort, no, jelentem én is ilyen lennék: volt G20, VT50, VT60, aztán JU7100 VA paneles Samu, most meg OLED.

Bármikor csukott szemmel csak az OLED.

A plazma is ghostolt, bandingelt, feszültség esett amikor fényes pont volt, ez sávot húzott, vibrált, fals kontúrozott, rainbow effektezett, és még a jó ég tudja hány hibája volt.

A samum olyan felhős, olyan szar, hogy konkrétan nem is akarok róla beszélni. Egy vicc az egész.

Ez a szaros oled legalább meggyógyítja magát :D és amúgy meg döbbenet szép a képe - össze sem hasonlítható semmi mással.

Szóval szerintem fogadjuk el, hogy van egy über szép megjelenítő amit persze ugyan úgy atomjaira lehet a hülye tesztekkel szedni mint minden mást, cserébe ha nem ezt teszed, kicsit tudsz figyelni a tartalomra, befejezed a pixel geekinget, akkor amúgy a TV-zés legmagasabb elérhető élményét adja és emellett ne menjünk el szó nélkül! :R

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák