- Thunder Pro néven jöhet az új HMD mobil
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Képernyőmentes aktivitáskövetőt mutatott be a Google, ez a Fitbit Air
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A72 - kicsit király
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-19 22:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro Koryak
addikt
"QD-n magasabb a színfényerő és ezt látom is."
Ez sem mindig igaz, pl. az olcsóbb qd-oled monitoroknál van, hogy kisebb a színtér lefedettség, mint wolednél.
-
Pro Koryak
addikt
-
Pro Koryak
addikt
Köszönöm. Ezt olvastam, de tobb oldal meg mattot ír. Azvaoc meg fenyes kijelzot matt bevonattal
Eleg jo aron lehet elorendelni az alzanal. 146e ft. Elmeletileg qd oled glossy.
Szerintetek ez mennyire jo vetel illetve van vmi kifogasolni valo a markaban? Specifikacioban?
Erosen gondolkozom a, + 3ev gariban +20e ftert, mert nincs azvl az esely h ne egjen be 6 ev alatt😁
Ez milyen lehet, passz. Az AOC Agon Pro amit néztem, tesztekben elég alacsony a fényerő és a színtér is jóval kisebb, mint a többi gyártó oledjeinél.
-
Pro Koryak
addikt
-
Pro Koryak
addikt
Nyilván bonyolult a kérdéskör.
Szerintem a panel mellett a bevonat legalább olyan fontos és specifikus, hiába ugyanaz a panel.Nekem ezekből a tesztekből az jön le, hogy ha tükröződés mentes irányba mész el a bevonattal, akkor feláldozod fényerőt, és a színek is “torzulnak”. Cserébe nem gond ha világosabb helyen használod.
Lehet hogy azért vállalták be most a O%-ot mert ez a panel már van annyira fényes, hogy nem tükröződik benne a user ha nappal használja. Hogy miért Asus exkluzív na azt ne kérdezd.
Még ezt a tesztet néztem itt vannak bőven fényerőértékek, amik a legtöbbször éppen hogy jobbak, mint az mla panelé:
[link]Én is inkább a glossy paneles oledet vettem.
-
Pro Koryak
addikt
-
Pro Koryak
addikt
Pár hozzászólással előtt még ki is emeltem, hogy sem az LG sem a gigabyte nem alkalmazza az új bevonatot [link] , ellenben a linkelt tesztben ott van az Asus mért értékekkel.
[link]
Miben lesz releváns az az LG amit ide linkeltél?
Pláne hogy matt, ami le is van írva a tesztben:It competes with other models that use the same panel, such as the Gigabyte MO27Q28G and the ASUS XG27AQWMG, which feature a TrueBlack Glossy coating, unlike this monitor's matte coating
Érdekes teszt, pl. LG C5 is tud az mla panellel sdr 99,9% és 125%-ot is, normal ill vivid képmódban.
A bevonat miatt miért lesz nagyobb a színtérlefedettség?
-
Pro Koryak
addikt
...max fényerő ~170nittel több, teljes képernyőn 60-70nittel több...
De ha 585 nit a full akkor az a +160 nit bizony 38%
On this screen the ‘off’ mode actually behaves differently, and better, than previous Asus OLED monitors. At the maximum brightness setting you can see that the screens brightness varies depending on the APL and so you get fluctuations in brightness as you resize and move windows around or change your content. It reaches up to an impressive 585 nits maximum though, dropping down to 354 nits for full screen white. That 585 nits peak is a decent step up compared with previous gen WOLED panels, for instance the PG27AQDP reached 425 nits peak in this configuration (38% higher luminance).
dci-p3 színtér 1-2%-al több...stb.
Lehet én nézek be valamit, de nekem többnek tűnik.
-
Pro Koryak
addikt
Igen a panel ugyanez, de a bevonat már nem :
One of the key selling points of this new monitor is the inclusion of Asus’ new ‘TrueBlack’ glossy screen coating, distinguishing it from the competing models announced from Gigabyte and LG so far, which use the same 4th Gen 27″ 280Hz WOLED panel, but which have a standard matte Anti-Glare (AG) screen coating.
És ugye ez az amit csak az ASUS csinál egyelőre. (TrueBlack Glossy)
Ezen 0%-os az optikai réteg, ami nem tűnik soknak a 3%-oshoz képest, de ha egymás mellé tesszük őket :
És ugye ez ugyanúgy Glossy, nem matt. Én ettől várok javulást, a text clarityt illetően.
Persze egy tesztben akármit lehet mondani, a tapasztalat más tészta@Pro Koryak:
5-10% difi
. Miben?Pl. max fényerő ~170nittel több, teljes képernyőn 60-70nittel több, dci-p3 színtér 1-2%-al több...stb.
Oled tévénél az mla és a tandem panel között 40-50% difi van. -
Pro Koryak
addikt
Azért brutál a Gen.4 OLED fejlődése a Gen. 3-hoz képest :
Gen 4 LG.Display 2025 OLED Panels and ImprovementsEz az első értelmes teszt amit a leendő monitoromról találtam :
Asus ROG Strix XG27AQWMGAkinek esetleg fontos Jan. 12-én érkeznek a készletek az Oázishoz, aztán tudják megkezdeni a szállítást. [link] Jelenleg úgy tudom csak itt előrendelhető.
Ezt én is néztem, de tesztek alapján kb. 5-10% difi egy jóval olcsóbb MLA paneleshez képest.
-
Pro Koryak
addikt
Helló!
Végül egy Philips 27M2N8500 monitort vettem.
Amiért mellette döntöttem:
-fehér (ps5, SteelSeries5 füles, egér, gépház...) mindenem az, kivéve a bill. (még!)
-van hátúl ambilight (eszméletlen szép és jó funkcionál sötétben! Pedig van vagy 1/2 méterre a faltól és mégis kíválóan megvilágítja a hátteret, így nem kell lámpa mögé éjszaka)
-jó árban volt
-tesztet amit láttam róla, ott a leggyorsabb monitornak nevezték...és tényleg az!Nekem nehéz volt beállítani, mert még sosem volt OLED monitorom.
AI segítségével pontrol pontra végigmetem a beállításokon (win, game-ek, monitor app), és gyönyörű lett!
Ajánlom mindenkinek az ai segítséget, nálam jól jött.
Tudom, hogy nem a legvilágosabb, de ez plusz pont volt a megvásárlásánál nekem!
Ugyanis nem szeretném kivakítani magamat a bazi magas nit számokkal! (jó helyen van a monitor, nincs nagy fény körülöttem és amúgyis leginkább estefelé játszom.
Nem tükröződik, nem sötét, sőt még ebből is visszavettem, hogy ne vakítson!
Ez a monitor gyönyörű kívűl-belül (képileg)!
Nekem tecc!
KÉPIgen, ennyiért valóban jó vétel!
Fényerőben gyengébb, viszont a nagyobb színtérlefedettség miatt valamennyit visszahoz belőle.
Tisztítására figyelj! -
Pro Koryak
addikt
Sziasztok!
Nekem jelenleg egy ASUS TUF Gaming VG27AQ1A 1440p IPS monitorom van.
Ezt szeretném kiváltani egy oled-es monitorra.
Minél többet olvastam róla és kértem tanácsokat annál jobban elvsztem.
Sokat játszom és nézek fimeket rajta. (asszonyé a tv, én ide szorultam)
Neten is nézelődgetek és olvasok, fórumozok...
Stalker 2 és hasonló játékok, autóverseny és Playstation is erre van kötve, amin GranTurismo7-et játszom.
jelenleg a Dell Alienware AW2725D a kiválasztott, amire minden szál mutatott.
De itt láttam egy Philips ajánlást ami most nagyon akciós az Alza-nál.
Monitor 27" Philips 27M2N6501L/00
Helyhiány végett a max szélesség ami elfér 75cm, de az már faltol falig van.
A Vidkarim: MSI 3080 Gaming X Trio 10GB
Proci: Rysen 7 7800X3D
RAM: G-SKILL DDR5 4800MHz 32GB
Van esetleg egyéb ajánlás,javaslat?
1440p nekem bevált és a vidkarinak is az az optimális. (4k-tól tartok, de meggyőzhető vagyok ha szerintetek az lenne jobb beszerzés)
Ja és panelszobában játszom ablak a másik sarokban van de azért vilkágos a szoba.Fényerőben kissé gyengusz, max. 200+ ill. 400+ nit. Ezért is olcsóbb.
"Kicking off with brightness testing, this is the probably the biggest indicator that Philips is using a lower quality panel than other QD-OLEDs, given it peaks at just over 200 nits.""The first thing you need to know about the HDR is that the 27M2N6501L will not get as bright as other QD-OLEDs. It only offers peaks of up to 412 nits, basically mirroring True Black 400 behaviour, and there is no Peak 1000 nit option or an equivalent."
Ennyiért azonban ajánlható:
"It's still absolutely worth buying, even with its limitations"A színtér lefedettség viszont jó.
-
Pro Koryak
addikt
** Tisztítás **
Nem ez a helyzet viszont a QD-OLED megoldásoknál, amik nem elég, hogy fényes felületűek tehát minden meglátszik rajtuk, de pl. egy zsíros kéznyom alig tüntethető el róluk, emellett nem üveg a külső réteg hanem puha műanyag, így nagyon hamar karcolódnak.Ez még így van qd-olednél azaz a külső réteg miatt még mindig kényes a tisztításra?
Pl. ezt néztem:
MSI MAG 271QP QD-OLED X24Mondjuk játékra nem kell, inkább filmekre + általános használatra.
Ezt úgy értettem, mint a Samsungnál, hogy elszíneződik a külső réteg, ha nem a megfelelő anyaggal és szerrel van tisztítva.
#3625 koxx
Mondjuk ez pont ezzel "mikroszalas torlo es desztillalt viz" volt tisztítva. -
Pro Koryak
addikt
Reméltem valamelyik gyártónál a külső réteg ellenállóbb, nem ez a kényes, de elengedtem a qd-oledet.
-
Pro Koryak
addikt
** Tisztítás **
Nem ez a helyzet viszont a QD-OLED megoldásoknál, amik nem elég, hogy fényes felületűek tehát minden meglátszik rajtuk, de pl. egy zsíros kéznyom alig tüntethető el róluk, emellett nem üveg a külső réteg hanem puha műanyag, így nagyon hamar karcolódnak.Ez még így van qd-olednél azaz a külső réteg miatt még mindig kényes a tisztításra?
Pl. ezt néztem:
MSI MAG 271QP QD-OLED X24Mondjuk játékra nem kell, inkább filmekre + általános használatra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Videós, mozgóképes topik
- AliExpress tapasztalatok
- Trollok komolyan
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Arc Raiders
- Thunder Pro néven jöhet az új HMD mobil
- Építő/felújító topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- 27% ASUS VY249HF IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / FreeSync
- LG UltraGear 45GS95QX-B OLED Monitor! 45" 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- 27% - ÚJ Samsung Odyssey G5 S27FG506SU QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- iPad felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Új Dell 14 Precision 3490 Ultra7 165H 16mag 32GB 512GB SSD Nvidia RTX 500 ADA 4GB Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a patikaba talaltam 4400ért 1 litert

Skynet258