- Netfone
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Légies iPhone halvány színei
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hl225
tag
válasz
spgabor #56994 üzenetére
A legtöbb hardverváltozatra tudsz custom firmwaret felrakni bluetotth-on keresztül és abban tudsz eltolást állítani.
https://pvvx.github.io/ATC_MiThermometer/TelinkMiFlasher.html
https://atc1441.github.io/TelinkFlasher.html -
tradeelek11
aktív tag
válasz
spgabor #55108 üzenetére
A bt-ést természetesen bel térre ajánlom
Abban kicseréled a firmwaret erre [link] vagy ha 2es erre [link]
a lakás nagyságától függően pedig szét szórsz pár darab ESP32
boardot(mindegy milyen) azok lesznek a HUBok azokat utánna másra is fellehet használni. A HAs gépbe nálam nincs bt adapter (illetve semmilyen)
A kinti kijelzős az egy érdekesebb eset, ha ragaszkodsz a kijelzőhöz,
akkor ahogy Degeczi is írta valami akkor Zigbees lehet megoldás.
Ha nem akkor ellehet menni több irányba is. Ezt döntsd el először.Tisztelettel
-
Degeczi
nagyúr
válasz
spgabor #55108 üzenetére
Mint arról a múlt héten már pont veled volt szó róla, elemes mérőkhöz nagyon nem ideális a wifi, az összes többihez pedig mindig kell vmilyen átjáró (USB-s, hálózatos, gépbe épített), hiszen nem jelennek meg a helyi hálón. Otthoni használatban a legpraktikusabb erre a Zigbee (a linkelt kijelzős típus mondjuk pont nem olyan, hanem bluetoothos, bár sokan lecserélték azon is a fw-t amivel ez áthidalható), de pár hőmérő szenzor kedvéért valszeg egy RF megoldással jársz jobban, ott sokkal nagyobb a hatótáv és jellemzően időjárásállóak a kültéri jeladók, amikhez szép kijelzős beltérit is járhat, nemritkán még Lidi/Aldi üzletekben is.
-
jézusom
addikt
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
spgabor #54958 üzenetére
Amennyiben tényleg HAban szeretnéd vezérelni.
Akkor a radiátoronkénti okos thermofej majdnem hogy milyen a lényeg hogy ha lehet zigbees legyen. De hogy ajánljak is pl. [link]
Ezzel párban amivel a hőfokot mérném az vagy [link] vagy a 3as változat [link]
ezekre custom firmwaret (ATC/Pvvx) tenni a btét olcsó ESP32keel összeszedni.
A HAban helyiségenként ezzel a kiegészítőve [link] l kapcsolgatni a thermofejet.
(de ez simán le is programozható simát HAban is)
Természetesen amiket ajánlottam akár Aliról is rendelheted.Itt [link] nagyjából leírtam mit miért, és pár biztonsági megoldást is.
Természetesen ha eljutsz a megvalósításig, és kell abban is segítek.Tisztelettel
-
jézusom
addikt
válasz
spgabor #54956 üzenetére
Wifisben csak fix 230v bekötésűt érdemes venni. BT jellemzően a xiaomi amit szoktunk venni, az egész olcsó most és kijelző is van rajta. A nem kijelzős xiaomi, sonoff zigbee kivitelűek inkább.
Utóbbi időben a BT verzióbol is lehet zigbeet hackelni, de nem tudom vane értelme.
Nekem a kijelzős BT mijia a best, igaz erre érdemes atc firmwaret tenni, de megéri. Vigyázni kell, mert sok hasonló van össze-vissza másolják. Nekem lesz egy fix esp hőmérőm is kazánnál, ahol sok ponton kell mérni külön, de nem érkezett meg.
BT átjárónak szerezz be egy esp-t! -
4D4M
senior tag
válasz
spgabor #53492 üzenetére
Ezen igényeknek valóban megfelel az említett netatmo. Én is azt használok, bár nekem sokmindent nem tud csinálni a padlófűtéssel, langyos vízzel. Radiátoros rendszerrel jobban ki lehet használnia a beépített algoritmust.
#53496 spst:
Vajon nem ugyanazzal szívunk mindketten? #53490
CO2 mérés témakörhöz, akinek esetleg érdekes, Lewisék kiadtak egy EP1 és EPL kiegészítőt.
Bár legutóbb eléggé kiakasztott, mert egy fénymérés kalibrálást dobott be a frissítésbe, ami nem szigorúan monoton lefutású volt (: (két különböző mérést hozott össze egy eredménybe...) -
Petikeje
tag
válasz
spgabor #53489 üzenetére
Szia, computherm e280 -t használtam erre. Wifis, kell a működéshez 240V. Ezzel az integrációval lehet HA-ba integrálni: [link] Amikor van releváns breaking change, a fejlesztő 1-2 napon belül frissít. A programozáshoz kell internetkapcsolat. Az androidos alkalmazása néha nehezen veszi a lapot. Van hozzá padlóérzékelő, és 2 száraz kontakt van benne. Az így kinező beok-k ugyanezt tudják.
Most NSpanelt (nem a prot) használok ugyanerre, ezzel a fw-rel: [link] . Kicsit mintha leállt volna a fejlesztés, de elég sok mindent bele rakott a termosztáton kívül a fejlesztő. Wifis, ehhez is kell 240V. Teljesen független internettől, de a programozást neked kell megoldani. Én ezt tervezem hozzá: [link] , ez lesz az első futési szezon hogy használom. Nem emlékszem, hogy van hely benne padlófűtés érzékelonek, 2 száraz kontakt van benne. -
petakpa1
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest