Hirdetés
- Mobil flották
- iPhone topik
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- Milyen okostelefont vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Normál esetben megfelelő kódolással nem feltétlenül igaz már az, hogy BT-n romlik a hangminőség (a telefonok amúgy eléggé ergya jack kimenetéhez képest). Mondjuk pont az iPhone-ok esetén ezen jobb BT kodekek (aptX különféle változatai, ldac) nincsenek meg, ha jól emlékszem, SBC az elérhető kodek és kész.
Én személy szerint a különféle "madzagos" átalakítók, DAC-ok használatát nem tartom túl kényelmesnek (irodában, asztalra letéve még oké, de zsebrevágós-utazós zenehallgatáshoz több okból nem az - sem kényelmi, sem balesetvédelmi okokból nem találtam őket jó megoldásnak).
Ezért javasoltam BT-s megoldást. Az ES100 csak az én konkrét példám, amivel személyes és jó tapasztalatom van, de hogy mondjak más hasonló cuccot: a Fiio-nak vannak ennél olcsóbb és itthon megvehető kütyüi is (BTR1, BTR3), meg persze drágábbak is (BTR5). Ha ez túl drága, az Ugreen nevű kínai gyártó is gyárt pl. hasonló cuccot, 8-9k-nak megfelelő valutáért beszerezhetően pl. a méltán híres Aliexpress nevű piactérről. Ezek általában csiptethetőek ruhára, van beépített mikrofonjuk is, azt a vezetékes fejesedet vagy fülesedet használod velük, amelyiket akarod. Ezek amúgy noti mellé USB kábellel elfogadható hordozható DAC-ok is, illetve OTG kábellel Androidos telefonról is biztosan mennek, feltételezem, iPhone-nál is megoldható a használat akár valami átalakítóval, ha valakinek nem felel meg a BT.
Nyilván igen, plusz egy eszköz, amit tölteni kell, illetve amire figyelni kell, ugyanúgy, ahogy az eleve BT-s fej/fülhallgatók esetén. (Én mondjuk ezt a problémát áthidaltam munkahelyen egy több csatlakozós végű kábellel, amivel akár egyszerre tudok 1-1 lightning, type C és micro USB szabványú eszközt is tölteni.)
És hát nyilván ez megoldási javaslat, én a fenti kört az ilyen dongle jellegű DAC-okkal már végigjártam és úgy lyukadtam ki a jelenlegi ES100-ig, amivel elégedett vagyok, az a téma meg nem érint meg, hogy szarazájfonmernincsdzsekk. Lehet sírni azon, hogy elhagyják a szabványt és jogos is, csak épp a sírástól függetlenül nem fog visszakerülni a kimenet. Ez van, igazából már vagy 3-4 éve errefelé mennek a mobilgyártók. Ha megoldás kell erre, az is van, természetesen hátulütőkkel. Így megy ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- RAM topik
- Pánik a memóriapiacon
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- EAFC 26
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Gamer PC minőségi alkatrészekből! I7-9700KF/2TB HDD/800GB SSD/32GB RAM 3600Mhz Rog alaplap
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- 160 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest