- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így lehet kiszúrni, ha kamu AirPods fülest akarnak eladni neked
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
Aktív témák
-
jeges
senior tag
válasz
Necrolyte
üzenetére
ezt találtam közbe':
''A két gáz térfogata azonos a teljes térfogattal, ekkor mindkettőnek nyomása kisebb az össznyomásnál. Ez a parciális nyomás. A komponensek parciális nyomásainak összege az össznyomás''
ezt speciálisan a levegő nitrogén-oxigén elegyére írja, de lehet, h általánosan is igaz... azt írja, hogy a p1*v1=p2*v2 egyelőségből következik
szerk: már ha a hőmérséklet közben állandó marad...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Necrolyte
üzenetére
Csak az a baj, hogy alapvetó tárgybeli hiányosságai voltak a témát illetően. Ez még nem lett volna baj, ha nem küldte volna el arrogánsan azokat, akik segítő szándékkal erre felhívták a figyelmet. Lásd nyomás vs. parciális nyomás.
De ezt az offolást szerintem hagyjuk abba még az OFFTPOC-ban is, mert hasonló sorsra jutunk...
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T14s G2 Core i7 1185G7 16Gb 1Tb NVMe Érintőkijelző Intel Iris Boltból Számlával Garanciával
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
jó, mondjuk nem naponta, inkább kétnaponta...

, nem tudom miért.