- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
Aktív témák
-
bitfarkas
őstag
Én elgondonlkodnék a helyedben egy kisebb átfogású obin, olyanon, aminek az alsó vége rövidebb. Városnézésnél inkább a nagylátó hibádzik, a tele ritkán kell.
Most vettem egy Sigma 17-70 f:2,8-4,5 obit, ami egészen jó kompromisszum. Itt 89 ezerért árulják:[link]
Ráadásul makróhoz is jó, mert 1:2,3 leképzése van. Csodákat persze nem kell várni, mert az obi csak digitre jó, tehát az 1,6-os croppos érzékelőméretre, (amilyen a Nikon is.) és a nagylátó végén teljes nyílásnál érzékelhetően vignettál. Ezzel együtt egy jól sikerült obi. -
Dragunov
csendes tag
Szintén D50 tulaj.
Én utazó/sétáló obinak egy használt Nikon 28-105/3.5-4.5 D -t szereztem be. Szép rajzú, jól megépített objektív. D50-en nincs igazán nagylátószöge (~42mm), de nekem nem nagyon hiányzott (esetleg néhány lépés hátra). Tudod makróra is használni, így a másik kérdésedre is válasz lehet. A front lencséje sajnos forog, ez kis kénylemetlenség. Alapvetően meg vagyok vele elégedve.
Megoldás természetesen a kolléga által javasolt 18-200 -as is, de mint minden univerzális megoldás, kompromisszumokkal jár, de nagyon kénylemes az biztos.
Meg én pl. ennyi pénzért nem egy kupac műanyagot várnék...
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Facebook és Messenger
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Synology NAS
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest