Hirdetés
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hello!
Jelenleg egy 14-42-es kitobjektívvel használom a Lumix G5 gépem, amatőr szinten. Kicsit keveslem a zoom-ot, ezért jó lenne egy ilyen téren komolyabb obi. Univerzális megoldásként egy 14-140-esre gondoltam, ami akár portréra is jó, de jobb a zoom-ja is úgymond. Viszont elég drága, nem tudom megéri-e?! Vagy vegyek majd 100k-val olcsóbban egy power zoomos 45-175-öt és cserélgessem?! Nem macera az egy kicsit?!
Köszi!
-
Köszönöm a válaszokat!
-
Hello! Néhány laikus kérdést szeretnék feltenni, kezdő Lumix G5 tulajként.
Ha minél nagyobb fényerejű obit szeretnék, akkor ugye ezeket az "f/1,8" értéket kell figyelni és minél kisebb, annál nagyobb fényerejű?!
Van egy második kérdésem is, amit próbálok érthetően megfogalmazni: Az objektív végén lévő üveg fizikai mérete mennyire függ össze a fényerővel?! Tehát nekem egy "hozzáértő" azt mondta, h ha ez minél nagyobb átmérőjű, annál nagyobb a fényereje. Ezzel szemben amiket néztem objektíveket a Panára, nem láttam összefüggést a fizikai méret és a fényerő között.
Itt van ez a két objektív, amelyek közül a felsőnek kisebb a fényereje, hiába nagyobb az üveg vagy mi az elején Pana obik
Remélem érthető a kérdés! Nem tudom értelmesebben megfogalmazni

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- GARANCIÁS Nikon Z6 II + MB-N11 gyári portré markolat
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest