-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
-
goldb
tag
válasz
Balinov #18526 üzenetére
Amennyiben nem a D800-as csodaszenzorját akarja kirajzoltatni vele nyitott blendén, nem ragaszkodik az újhoz és tudja nélkülözni a képstabi adta előnyt, úgy kérem szépen "megszámlálhatatlanul véges" lehetőség adott.
A Sigma 70-200 2.8-nak létezik van vagy 4 alternatívája, a régi APO HSM, a DG HSM, a DG HSM II. és az DG OS HSM. Szerintem a HSM II-es már simán vállalható, a képszéleken, FX szenzoron is.
A Nikon-nak is van a 80-200 2.8 tolózoom első (non D) és második verziója (D), amik 70-100 ezer forintos áron kerülnek ki a használt piacra, állapottól függően, illetve a hasonló lencserendszerrel rendelkező 80-200 2.8-as kétgyűrűs AF-D, illetve AF-S. Ha jól tudom, a Nikon 1988 óta futtatja ezt a lencseelrendezését, mindig aktualizálva a trendnek, úgy érzem ez sok mindent elmond. Én személy szerint a silent-wave motor nélküli, kétgyűrűs változatot választanám (az AF-S-esben állítólag alultervezett a fókuszmotor). Átlagos felhasználás mellett a használati ideje "örökélet plusz egy nap", egyszerűen nincs mi tönkremenjen benne, a fókuszmód állító gyűrűt leszámítva, és csak "20%-kal" lassabb a fókusza, mint az AF-S-esnek (bár nem tudom milyen vázon). 140 körül már ki lehet fogni egy átlagosan szép példányt. A tolózoomosoknak szerintem konstrukciójukból adódik, hogy két pofára tömik a port magukba, főleg ha a külső fémpalást (ami öntvény) kissé meg is hajlott a lencsék és saját súlya alatt, vagy egy-egy leejtés / odaverés következtében (ezt nagyon ellenőrizni kell vásárláskor!).
A Tamronnak is van 2 db 70-200 2.8-a, az idősebb típus jöhet szerintem szóba, az új igen drága. Az idősebbnek a beépített fókusz motorja igen lassú, sportfotózásra, gyorsan mozgó tárgyak megörökítésére egyáltalán nem, vagy csak korlátozottan alkalmas, pl. elesett focistákat lencsevégre kapni. Most ennyi jutott eszembe, majd a többiek kijavítanak, helyesbítenek, kiegészítenek ahol kell. A tévedés jogát természetesen fenntartom magamnak. -
válasz
Balinov #18255 üzenetére
Jó az 55-200VR, minden Ft-ját megéri. Élesség terén, főleg a kép középső részén nagyon jó.
Az AF-re sem sok panaszt hallani, kicsi és könnyű, de a háttérmosásra nem valami szép, max. ha minden homály.
Ez a háttérmosás fura volt amúgy, mert 200mm-en összehasonlítva a Sigma 70-200HSM II F8-on jobban kente a hátteret, mint az 55-200VR 5.6-on. + azonos rekeszen jóval sötétebb volt. De nem is egy kategória a kettő. -
Byk01
őstag
válasz
Balinov #18250 üzenetére
Én a Nikkort vagy a vakut venném (attól függően, melyiket használnám inkább, várhatóan) A 70-300-ak állítólag nem túl acélosak, azonkívül, ha a nagytele végét is használni akarod, nem ártana stabi, vagy állvány.
Vakuban én elmentem a 468II felé, az is hasonló árban lehet, mint az 560II, (amit a másik topikba írtál) viszont az TTL-es.
-
törölt tag
-
m3ss
veterán
válasz
Balinov #16686 üzenetére
legalabb azokkal az obikkal nem veszed eszre ha rosszul fokuszalnak
amugy nem rossz a D, van par dolog amiben jobb mint a G. torzitas, flare, rekeszgyuru, suly...
1.8-on azert nem karcol. ca-zik is. 2.2-tol sztem mar jo, 2.8-tol szep eles, 3.2-5.6-on meg b*szott eles
sztem 30-at nem er meg, akkor mar inkabb G. 25e alatt elgondolkodnek rajta.banom is hogy eladtam a kicsit serult D-t 20-ert, igy hogy lesz fokuszkalibraciom jo is lenne
-
m3ss
veterán
válasz
Balinov #16683 üzenetére
sztem G inkabb. bar 35-hoz hasonlitom, de a belso motoros obikkal sokkal pontosabb sztem a fokusz. G-hez kepest nekem eleg sokat huntolt a D, es eleg sokszor nem oda fokuszalt ahova szerettem volna.
amugy jo kis obi. itthon szokott ez 30-nal olcsobban is menni...
ha meg tobb fenyeros uveged van, akkor sok szerencset d90-el hozzajukha tudod probald ki...
-
kovaripeti
aktív tag
válasz
Balinov #11439 üzenetére
Ugy látom, többen a 18-105-re szavaznak, akkor mivel nem ismerem, és ahogy nézem van is választék, tudnátok ajánlani egyet. Vagy ha leírnátok, hogy mit keressek, mert azt sem tudom, hogy mit nézzek ezeken a sok iráson. Egyiken VR, a másikon DX, a harmadikon AF meg S. Tehát mi legyen rajt? Mi a fontos?
Vagy tényleg egy link, mert minden gépem itt vettem, megbízok a hozzáértőkben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Canon EOS M50 Mark II kit objektívvel, Canon BR E1 távkioldóval, 5680expo-val
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest