-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
válasz
hape60 #17869 üzenetére
Stabis a jelenlegi uveged? Nekem a regebbi, de meg stabis verzio volt es ugy voltam vele inkabb hasznalok egy valtozo fenyereju uveget stabival mint fix 2.8as zoomot stabi nelkul. Ha plusz zarido kell akkor egyertelmu az utobbi, esetleg nezd tamron 17-50/2.8 nem stabis uveget. Az olcsobb de kerdes milyen kompromisszumokkal jar.
-
aleister
veterán
válasz
hape60 #17866 üzenetére
Parancsolj.
52 vagy 58mm lesz a szűrőmeneted, attól függően, hogy D vagy G az 50-es. -
k1csi
senior tag
válasz
hape60 #16942 üzenetére
A Sigma 17-70 variációk kb. a kitobit hozzák élességben viszont valamivel fényerősebbek.
Azok a fotók amit korábban linkeltél nem feltétetlen a használt obitól jók. Tipikusan állványon készül min. ISO-n (obi 2-3 Fé lerekeszelve) és akik készitik több alkalommal keresik a legjobb fényeket (számtalanszor a helyszínre utaznak ami már önmagában is különleges) és sok esetben jelenetősen utómunkáznak (élesítés, szaturáció emelése stb).Egyébként nyitva elég kevés üveg karcol. Canon esetén pl. az újabb telék nagyon jók. Sőt mostanában egyre több zoom nagyon jó, pl. legutóbb a micro 4/3-os 12-40 f/2.8-on döbbentem le (FF ekv. 24-80).
Nagylátó részen teljesen nyitva is szinte hibátlan a sarkokban... -
Fandango
veterán
-
Motaba78
addikt
válasz
hape60 #16344 üzenetére
ezt nem tudom, nekem a "régi verzió" van,
, ez egészen pontosan, teljesen megvagyok elégedve vele, nekem nagyon tetszik a rajza, stabija, nagyon finoman jár, igaz külföldön vettem, de nagyon nem bántam meg, mert nagyszerű objektív.(3év gar is tetszik)
Ez pedig az új a "C" verzió
-
válasz
hape60 #14871 üzenetére
Ilyen átfogás legalább ekkora fényerővel nincs.
Ha a fényerő fontos, akkor a zoomról kéne lemondanod. Akkor két versenyző marad:
A stabi nélküli Tamron 17-50/2,8 és a Sigma 18-50/2,8(EX DC / EX DC Macro / EX DC Macro HSM)
Kicsit nyitott rekeszen talán élesebb a Tamron, de mindegyiknél lehetnek minőségi szórások.
Pl. aki a régebbi Sigma 18-50-em megvette, az előtte lévő nap egy T 17-50-et próbált ki, szerinte a Sigma képe sokkal jobb volt. ---> jól le kell tesztelni ezeket vásárlás előtt. Ezek úgy 60-65k magasságában mennek.
45k körül a 18-105VR. Ha kell lent + 2mm, akkor meg 90k körül a 16-85VR, de ezek F/3,5-5,6-osak.
Vagy a Sigma 17-70 2,8-4 OS HSM-et is kipróbálhatod. -
Fandango
veterán
válasz
hape60 #14091 üzenetére
Szia!
Mivel en egy 18-55 kitobit csereltem ra, ahhoz kepest jelentos elorelepest jelentett. Kepminosegben, felepitesben szamomra nagyon jo. Fokusz szerintem gyors es pontos. Nekem teljesen megerte megvenni, arrol nem tudok mondani semmit, hogy szamodra megeri e az elozo verzio helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iPhone topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- EAFC 25
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Chrome
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged