- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulemuless
csendes tag
válasz
bajnokpityu #25533 üzenetére
Köszönöm a választ. Nálunk 75 ezerért lehet kapni, 1+4 év garival. A plusz 4 év csak akkor jár, ha regisztrálsz(obi s/n, gépváz s/n, név, lakcím, telefonszám, stb.), ha nem, akkor csak 1 év. Személyes adatokat, nem mindenki szeret megadni és ha el akarod adni 5 éven belül, akkor mivel a te neveden van regisztrálva, ezért a következő tulaj, nem biztos, hogy tudja érvényesíteni a garit, vagy csak macerásan. A Tamron Facebookján ezt olvastam. Szerintem csak az vegye, aki 5 évig akarja használni. Ha sikerül eladni a cuccaimat, akkor valószínűleg ilyet veszek(tudom, hogy nem egy nagy szám, de csak erre van keret), 5 év garival. Ha nem, akkor kapásból Ebay, ott 55-60e, de csak 1 év a gari - írtam a sellernek. Amúgy meg ha valamit veszek hivatalosan magyar fotós boltban, annak a többsége már Kínai(ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy ott készül, mert szabadkereskedelmi övezet, vagyis szállítják oda az árut), ami kissé fura, legalább lenne Eu vagy más országok.
-
energomatt
őstag
válasz
bajnokpityu #25522 üzenetére
Amúgy pedig, csak úgy általában:
érdekes megfigyelés, hogy olyan emberekből milyen speciáis igényeket villant fel - egy alighanem rövid, átmeneti időre a fotózás, akik feltehetően többségükben sosem használtak hobbiból mikroszkópot, nem vittek magukkal kirándulásokra távcsövet, nem jártak madárlesre sem, és aligha rendelkeztek csillagászati távcsővel. -
Byk01
őstag
válasz
bajnokpityu #25518 üzenetére
Ekkora átfogást nem azért vesz az ember, mert az az elvárása, hogy minden gyújtótávolságon szétkarcolja a retináját a kép, hanem azért, hogy ne kelljen cserélgetni folyton. Ha a penge élesség a cél, akkor fixeket kell venni, és cserélgetni. Valamit valamiért.
-
A Zéé
addikt
válasz
bajnokpityu #25518 üzenetére
de van rá egy százasom, hogy 200mm-en azért csak jobb, mint a 18-105
-
aleister
veterán
válasz
bajnokpityu #25255 üzenetére
A 18-105 az árához és funkciójához (kitobi) képest egy nagyon jó kis objektív, nemigen van alternatívája ebben az ársávban sajna.
-
aleister
veterán
válasz
bajnokpityu #25253 üzenetére
A blendét is be tudod ragasztani, és akkor legalább lesz egy fix fényerős objektíved.
Ugye milyen jó, hogy tanácsot kértél tőlünk? -
Throme
veterán
válasz
bajnokpityu #25249 üzenetére
Hsz-ben is kaptál tippet, most miért mondod, hogy csak egyet?
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
bajnokpityu #25245 üzenetére
Ez olcsóbb megoldás lett volna, nem?
-
_seth_
veterán
válasz
bajnokpityu #25249 üzenetére
Elkerülhette a figyelmedet. Bár ennyiért kérdéses, hogy megéri-e. A műanyag 1400 forint körül már kapható, rendelsz párat és baj esetén csak kicseréled
A kérdés egyébként csak az, hogy milyen hatás éri az obidat, hogy törik a bajonett. Mert ha fémre cserélsz akkor lehet nem csak a bajonett fog törni, hanem a váz is sérül.
-
_seth_
veterán
válasz
És, hogy sikerült összehozni?
Csak azért kérdezem mert ismerősi körben sem tudok olyat akinek eltört volna a műanyag bajonett, nekem is volt jó pár aminek műanyag volt, de egyik sem sérült.
-
Throme
veterán
válasz
Hogy törnek ezek a bajonettek nálad? Nekem is 2 volt használatban (18-105 és 55-200), de semmi gondom nem volt velük.
Cserélgettem is. -
Throme
veterán
válasz
bajnokpityu #25242 üzenetére
De ha kizárólag a bajonett törés az ok, akkor sokkal olcsóbb, ha veszel egy fém bajonettet a 18-105-re.
-
_seth_
veterán
válasz
bajnokpityu #25242 üzenetére
Nem gyakori a műanyag bajonettes obik között sem a törött, csak emiatt cserélni szerintem felesleges.
-
energomatt
őstag
válasz
bajnokpityu #25239 üzenetére
Ne kérdezd meg egyesével az összes rosszabb verziót. Úgy van, ahogy Throme írta. Vagy azonos minőségben maradsz, vagy előre léphetsz több anyagi ráfordítással, vagy kisebb átfogású alapzoommal.
-
Throme
veterán
válasz
bajnokpityu #25236 üzenetére
Szvsz mehetsz a 17-50 és 17-70 fényerős zoom irányba, kisebb átfogással, vagy egy olcsó kiránduló zoom, a 18-200 vc tami irányába.
Jobb képminőség elérése esetén "építs" fix sort. Egy már van is belőle.
Leegyszerűsítve ezek vannak szerintem.
-
Throme
veterán
válasz
bajnokpityu #25234 üzenetére
Gugytáv tartomány, fényerő, téma...?
Nehéz kitalálni mire lehet szükséged.
Miben korlátoz a 18-105?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest