- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kwzatz
addikt
válasz BerserkGuts #3869 üzenetére
Azt már ne ajánld, mert nincs már alzán. Korábban erre utaltam, hogy 5+ db volt belőle, aztán rejtélyes módon fél óra alatt elfogyott a kommentem után.
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
addikt
Azt én sem zárnám ki, hogy nem lesz olyan ember, aki megveszi scalpertől, de az egészen biztos, hogy logikátlan cselekedet.
Én nem is foglalkozok a scalperek oldaláról a morális kérdéssel, inkább csak azért írtam, hogy aki venni akar, ne dőljön be a látszólagos készlethiánynak, mert most alapvetően a piaci környezet egyáltalán nem indokolja semmilyen formában, így valószínűleg nem is lesz ez probléma. Ahogy fokozatosan érkezik a boltokba nagyobb mennyiség, a scalperek úgysem tudják ezzel tartani a lépést. Mondom, ugyanez ment a 4xxx szériánál is.
Arról ne is beszéljünk, hogy maga a kártya ára és teljesítménye sem olyan, ami indokolna bármilyen sürgősséget, amihez hasonló ne lett volna elérhető hónapokon keresztül. Pont ezért végképp nem értem, mi motiválna bárkit a scalpertől vásárlásra.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
Miért kerülne ellentmondásba? Azért mert nincs valamiből átmenetileg az első napon egy mesterségesen gerjesztett hiány állapotában, nem jelenti azt, hogy érdemes megerősítést adni egy nemkívánatos magatartásra, abszolút retardált ár-érték arányú vásárlásokkal scalperektől, ahelyett, hogy várna az ember egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
Szerintem nem kell a scalpereket hibáztatni, ez van, ha kevés kártya kerül a boltokba. Másik oldalról meg ezzel egy időben balfék, aki a kitett árakon scalpertől veszi ezt az 5080-at és önmaga is teljes mértékben hozzájárul az események láncolatához, ahelyett, hogy hagyná, hadd erőlködjenek hiába és várna egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz Csokifalo #3688 üzenetére
"Az én esetemet nézve sztem marhaság lett volna nem ráfizetni."
Kb. 16%-ot fizettél pluszban 10% teljesítményért. Közel van és hát nyilván a te döntésed, 80k helyett ezt kb. az is megoldotta volna, hogy az árnyékot eggyel lejjebb veszed ultráról. 10% teljesítmény ha ultrához nézzük, az tényleg általában 1-2 beállítás, amit észre sem veszel játék közben, de talán még állóképen sem zoomolva sokszor. Az ultra az lassan már-már totális scam sok játékban (CoD-okat nem vágom). (multikban ráadásul sokszor az ultra kifejezetten hátráltat, van ahol pályaelemek többet takarnak, nehezebb észrevenni az ellenfeleket, stb., de megint csak nem tudom, hogy a CoD-oknál mi a helyzet)[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz blupatrik #3665 üzenetére
Valahol bámulatos, hogy sokkal jobb ár-érték arányú (majdnem megközelítő teljesítménynél ráadásul) alternatívák boltbéli megléte mellett is egyáltalán létezik olyan ember, aki szembemenve mindennel, amit a legelemibb, általános iskola alsó tagozat szintű logika diktálna, megveszi ezeket. Még hogy nem jó a multi frame gen, mikor van, aki hajlandó 200k-t fizetni érte pluszban.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
A mai középárfolyammal és a magyar áfával számolva az MSRP Ft-ban az RTX 5080-hoz kb. 495.000 Ft.
Abszolút mesterséges készlethiánynál, amit gyakorlatilag semmi nem indokol, egy ilyen csalódást okozó kártyát scalpertől 7-900k-ért venni... Miközben még mindig lehet 3 év garanciával boltból alig rosszabb RTX 4080 Supert venni 470k-ért. Az már talán nem is egyszerűen csak IQ teszt.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz Csokifalo #1092 üzenetére
Az 520k-nak az MSRP-ből adódóan egyáltalán nem kellene "víziónak" és lázálomnak lenni, pont ez a lényeg. 520-550k induló lenne a teljesen normális (mármint ez is vicc, de az MSRP-hez mérten normális), alzánál elő is szokott fordulni, hogy az MSRP+áfának megfelelő kiinduló ár van. Esetleg még az újdonság prémiuma, legyen 580k. Ha viszont tényleg a fenti árakon indul, az egyszerűen vicc.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
Ilyen áraknál annyi az előny, hogy a vásárlás rögtön egyben IQ-teszt is.
-
kwzatz
addikt
válasz DeathAdder #1081 üzenetére
Ilyen alapon vicces, hogy ment egyfajta "ugyeénmegmondtam" néhányaktól, hogy "hah, ugye hogy nem 1500$ az MSRP, hanem csak 1000$", aztán visszaszámolod ezt a 27% áfa nélkül, és a legolcsóbb 1450$-ra jön ki. Egy ventusért, lol. Ha így maradna, az érdekes, kíváncsi leszek az "okokra".
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
"hanem hogy most minimális a különbség az eur - usd között ezért is írtam, hogy 1-1 lehet számolni nyugodtan"
Persze, ha egyből azzal kezdesz, hogy dobod is rá a 27% magyar áfát, akkor mehet az euró árból is, majdnem ugyanott vagy. Sokan viszont úgy számolnak -lehet, hogy félreértettem a mondatod-, hogy amennyi dollárban, annyi lesz kb. nálunk euróban, ami csak akkor működött teljesen véletlenül, amikor a dollár 15-25%-kal kevesebbet ért, erre gondoltam.
Azt viszont te írtad, hogy a Suprim 5080 AIO kb. 900-925k lesz, és én arra írtam, hogy akármilyen változat, egy 510k-s MSRP mellett ez extrém, és a 4000-esnél sem volt ennyire durván túlárazva. Összehasonlításként ahogy nézem a 4080 Super Suprim ugyanilyen MSRP-nél 600k környékén nyitott 370 Ft-os $ árfolyamnál, szóval mindenféleképpen erős túlzásnak tűnik. Ha a 690k bruttó lenne, akkor még "hihető" kategória. Így vicc, ha tényleg ennyi lesz.
Celithrandi: Nem én spekuláltam, én már csak a spekulációra reagáltam."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
addikt
válasz Celithrandi #847 üzenetére
A csúcskategóriát meg lehet ezzel indokolni, de az 1 milliós vásárlást egy 16GB VRAM-os, 1000$ MSRP-s 5080-ért 2025-ben bányászláz és minden nélkül érdekes lenne. Kíváncsi lennék az érvekre, már csak azért is, mert logikus egészen biztosan nincs a piac jelen állása szerint, akármire is kell.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
De itt 510k-s MSRP melletti 900k-s nyitóárról beszéltek, ami köszönőviszonyban sincs a korábbiakkal, mint ahogy a 4000-es szériánál látottakkal sem. Az 1000$-os amerikai MSRP-ből 1270$ körüli magyar ár (+valamennyi, mert újdonság) lenne a várt, nem 2230$ (900k HUF). Azt nem értem, hogy nem érted, hogy ezen hüledeznek (nevetnek ) mások. Ami ilyen szélsőségesen eltér, annál már tényleg érdemes elgondolkozni a bohócorron, már csak azért is, mert ott vannak a 4000-es kártyák a boltokban töredékéért, ekkora előrelépés meg nem lesz.
A bányászkorszak egy más kérdés.
Az 5090-nél az amerikai 2000$-os MSRP-re kb. 2540$-os (és némi extra) magyar ár környékét kellene, hogy várjon az ember, tiszta sor.Ezt a "$ ár egyenlő € ár" dolgot meg ideje lenne elfelejteni, csak azért, mert valamikor régen pont 15-25%-kal ért kevesebbet a dollár és véletlenül nagyjából kijött, főleg olyankor, amikor 1 dollár megint lassan 1 euróval egyenértékű.
Továbbra is MSRP($)*1,27 (magyar áfa)*újdonság varázsa, kisker extra haszna, extra bohócadó, bolygók állása a helyes számítási mód.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
-
kwzatz
addikt
válasz VincentVG #611 üzenetére
Nem raktam össze így tegnapról, hogy ugyanaz a kommentelő vagy, bár abból is főleg az OLED, Cyberpunk, RDR2 maradt meg, ez a sim setup dolog annyira távol áll tőlem. De én is értem az álláspontodat.
Shkiz0: Ez akkor logikus stratégia, ha amúgy relatíve alacsony a kereslet. Láttam is ilyen cikket, hogy a nagybetűs cím azt mondja "hűha a 9800X3D eladásai megdöntötték a teljes 9000-es széria eddigi eladását" a Mindfactory-nál, aztán a végén megemlítve, hogy így a 7800X3D-nek valahol a tizedénél jár.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz VincentVG #606 üzenetére
Az ilyen speciális igények, és ezek az autó áráért összerakható otthoni szimulátoros setupok, gyakorlatilag egy viszonylag niche játékkategórián belül is rétegigény, amik 100-ból talán 1 vásárlót ha érintenek, megint teljesen más kérdés. De hogy és mi jönne át, ha az előző kommentedben ebből pl. semmi nem volt említve?
-
kwzatz
addikt
válasz VincentVG #596 üzenetére
"amugy is szarok az uj AAA game-k"
Én örülnék, ha valaki rácáfolna, de csak azt látom, hogy itt 2025-ben is stúdiók lesznek beszántva, sőt, egy-egy nagyobb cég már-már meglepő felvásárlását sem zárnám ki.
Senki nem sietett megnevezni azt a legalább 5 jövőbe tekintő, lenyűgöző AAA címet sem, ami 2025-ben érkezik, és indokolna mondjuk egy 5090 vásárlást. Nvidia már 5 éve Cyberpunkkal prezentál. De biztosan csak véletlen. (elvétve persze vannak jó AAA-k, csak egyre ritkább, és ezek sem feltétlenül technikai csodák, mondjuk nem is szükséges)[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
A Far Cry 3-nál még egyet is értek, de aztán megnézed a 10 éves UE3-as Arkham Knightot, mellérakod a 2 éves Gotham Knightsot vagy ugyanannak a Rocksteady-nek az 1 éves Suicide Squadját, összehasonlítod a gépigényeket, és felteszed a kérdést, hogy mi történt/mi történik. Ez talán a legjobb példa (bár nem egy 8-10 éves játékot lehetne még felhozni), mert az Arkham Knight és a Suicide Squad esetén - legalábbis névben, de már valószínűleg csak abban - még a fejlesztőcsapat is ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz gabor0928 #544 üzenetére
Persze, főleg hogy kevés kivételtől eltekintve egyértelmű a hanyatlás AAA vonalon.
Jövőre tud valaki pl. akár 5 játékot mondani, ami látszólag indokolna egy 5090-et és megérné miatta megvenni? Vagy még mindig az 5 éves Cyberpunkhoz veszi mindenki?"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
addikt
válasz gabor0928 #539 üzenetére
"Másrészt már mondtam aki ezen nem tud túllépni bizony szenvedni fog, mondhatnám ha nem tetszik akkor lehet menni AMD-hez és Intelhez, ja csak hogy azok fényévekkel vannak lemaradva."
Vagy AAA mass consumer trágya/techdemók helyet jó játékokkal játszani, az is egy opció. A számok azt mutatják minden téren, hogy egyre többen döntenek így.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
Az ML/LLM-et nehezebb eladni, mint az AI-t (mármint magát a szót). Ez nem csak az "újságírók" sara, ha Jensen is 100-200-zor mondja ki a szót egy prezentáció alatt.
Ami korábban AI volt és amit te AI-nak hívsz, annál meg ugrottunk egyet, és az most már AGI meg ASI.
Egyébként az, hogy milyen messze vagyunk, az vitatható. Talán azt jelentheted ki, hogy amihez hozzáfér a publikum, az még messze van."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
addikt
De ettől a raszter teljesítmény része miért ne érdekelhetne bárkit? Miért nem kapott ez legalább egyetlen adatot a slide-on? Már nem azért, de a játékok nagy részét még mindig így játszod, just sayin. Csak hogy újabbakat említsek, a PS-exkluzívok nagy része, Space Marine 2, emellett vannak játékok, amik RT-vel kb. használhatatlanba mennek át, miközben meg sem éri, lehet hogy valakit már a high refresh rate érdekelne 4k-n stb.
Nekem ez is vad, hogy ilyen fél-1 milliós kártyánál azzal kell takarózni, hogy "de felskálázással mindenre elég".
Azért ennyire csak nem lehet brutális az agymosás, hogy eljutottunk oda, hogy "há' NV, mit érdekel a raszter, menj innen", ugye?
A reakcióból kicsit az is az érzésem, hogy ez a mentalitás az, ami szinte könyörgött ezért a tengernyi szar UE5-ös, felskálázós, elmosódott moslékért, ami mostanában ömlik a népre. WP![ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
Persze, tudom, hogy miért mondtad, csak érdekesnek találtam a kontrasztot, hogy most az az össz "értékelhetőnek" nevezhető, amire korábban sokan úgy gondolták, hogy értékelhetetlen.
Amúgy nem említi senki, de még a legszélső Flux adatnál is "trükközés" van, mert FP4-et hasonlít össze FP8-cal. (természetesen kisbetűvel ez is ott van a graf alatt)
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
Az mondjuk komoly, hogy ami most "értékelhető" adatnak számít, az az, ami pár éve még sokak szerint az "értékelhetetlen" volt. Gondolok itt arra, hogy ez a kb. 35% teljesítménynövekedés is... RT-vel jön ki. Szóval ha ennek lehet hinni, akkor raszterben még valószínűleg ennyi sincs.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz bobalazs #429 üzenetére
Ennél sokkal csúnyább a helyzet, ha az Arkham Knightot, Doomot, Battlefield 1-et, Mirrors Edge Catalystot, Rise of the Tomb Raidert, Quantum Breaket, The Divisiont, Alien Isolationt stb. dobod be, pedig ezek is 8-10 éves játékok...
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz Celithrandi #394 üzenetére
Nem mondom, hogy rosszul néz ki, csak ha összehasonlítom egy RE2-3-4 remake-kel és azzal, hogy azok hogy futnak, már nem vet túl jó fényt a Silent Hillre... De tudom, nem ugyanannyi pénzből készültek, a Bloober Team egy kisebb csapat. De aztán meg ott van az, hogy vásárlóként ezt nekem figyelembe kell-e venni, amikor az árukra nézek (mármint, hogy megjelenéskor kb. ugyanott vannak árban, nyilván az RE már sokkal olcsóbb az akcióknak hála).
Ez az Unreal Engine 5 érdekes, mert kisebb/kevésbé penge teamek is csinálhatnak vele kevesebb erőforrással "látványosabb" játékokat, ami pozitívum, csak hát az optimalizáció kb. tuti gané lesz. A Witcher 4-re vagyok kíváncsi, hogy vajon az mekkora katasztrófa lesz az UE5-tel ilyen szempontból, mert ott már nincs meg a "kis team, kevés pénz" mentség sem. (mondjuk a Cyberpunknál sem volt, aztán az egy emlékezetes release )[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz Celithrandi #381 üzenetére
"mivel ki kell fizetned a szarul optimalizált játékokat"
Megvárom míg helyre rakják, vagy egyszerűen kihagyom. Nagy szerencse, hogy kevés kivételtől eltekintve a szarul optimalizált játékok nem csak szarul optimalizáltak, hanem szar játékok is. Ez az azért egyszerűsíti a döntést.
Ez a Silent Hill is egy vicc gépigény szempontjából ehhez a látványhoz. Én a Marvel Rivals-t próbáltam ki, az is UE5, ott is ugyanez a helyzet. Multiplayer játék, és upscalingelj meg használj framegent (mert hát ha valahol, multiplayerben azért nem ártana a magas fps), és hát közel sem olyan meggyőző a látvány. Gratulálok, köszönöm, de nem.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz VincentVG #365 üzenetére
Nem frusztráció, szerintem abszolút cinema az egész. Én kifejezetten élvezem az Nvidia marketinget, és ezeket a folyamatokat végignézni, mert zseniális. A magas ár is relatív, ha 1 hónap alatt visszahozza az árát, akkor nem magas.
A "hónapokig gyűjtött rá", meg amikor olvastam a bányászkorszak tetején, ahogy hitelre veszik az abszolút túlárazott (megint csak "gamer" szempontból, mert akkor meg a bányászok termelték simán vissza azokat az árakat is) cuccot, meg mindig keltett bennem egyfajta "sajnálatot". Beírtam akkor is, hogy figy, várj inkább fél-1 évet, le fognak menni az árak erősen, mert a crypto ciklikus, de hát utána láttam később panaszkodni 1-2 ilyen arcot, hogy "miért nem vártam kicsit?"
Ez a gondolkodás tőlem teljesen idegen. Egyrészt a látvány elért egy pontot, aminél már nem igazán érdekel a "különbség" (főleg hogy nem is nagyon van ). Másrészt a tech "innovációk", mindig vastagon túlárazottak, az early adopter mindig ki van zsigerelve. Emellett tudom, hogy ha valakinek 1 milliós kártyára "gyűjteni kell", akkor valószínűleg nem fog vele pénzt keresni és nincs neki már legalább 10-20 millió befektetve sem, tehát kb. önmagát szívatja. Ha valaki munkára veszi, pénzt keres vele, vagy van 50-100 misi elfekvőben, ez a hobby, persze vesz egy kártyát, OLED-et, stb. nem oszt nem szoroz. De aki gyűjt rá? Ejj... Persze még mindig jobb valamivel, mint hitelre venni. Az RTX 5090 szvsz csak gamingre, a játékpiac mai állása mellett, főleg ha valakinek gyűjtögetni kell... minimum érdekes, de nem ítélkezek.
Én is C64-től néztem végig a fejlődést, és szeretem a szép játékokat (nyers erő helyett mondjuk inkább az art style legyen szuper) de nálam még mindig valahol huszadrangúként jön a grafika - és mióta már bőven elfogadható szinten van, ráadásul meg is rekedt, már még inkább - a játékmenet, játékélmény, atmoszféra, történet, zene, kreativitás után valahol."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
addikt
Persze a bal oldali képet kell nézni, a jobb oldali már az érkező RTX mod. És talán az évek alatt némi tuningot kapott az eredeti is.
Én nemrég játszottam végig újra a Black Mesa után (1. rész remake-je), és még ma is simán jó játék amúgy, a fény, árnyékok, víz, fizika meg a korához képest egész durva.
Amúgy jah, én is nézem ezeket az 5-10 éves játékokat az utóbbi időben, amiket most már könnyedén lehet 1440p/4k high-on futtatni és tűélesek, gyönyörűek.
A mostani játékoknál a rossz TAA, a tengernyi post process, a kötelező felskálázás stb. szerintem rohadt sokat ront az összképen.
És a Digital Foundry-nál az a Dragons Dogma 2 Top 10 grafika volt 2024-re.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
"Nem tudom mi ez"
Tényleg? Half-Life 2. A 10 éve is ciki amúgy jól jelzi, mennyire szuper, mert már 21 éves.
(a víz, árnyékok mondjuk durva, hogy még ma is pöpecek, főleg néhány mai játék mellett... van néhány olyan hely benne, amiből képet lopva el lehet hitetni az emberekkel, hogy mai játék)fatal': Nem száz százalék ez még, meg csak egy játék alapján, de gondolom ekörül a 30% körül fog mozogni.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
válasz VoltanIgor #318 üzenetére
Ja, ez már majdnem az RTX mémek szintjén mozog, pont a Half-Life 2 RTX-szel mutogatni. Steamen is ott van, hogy "remastered assets" és "new hand-crafted, physically based textures, enhanced high-poly models", nem véletlenül.
"Á, nem gyerekek, ez az RTX hatalma."[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
Ott a Far Cry 6 adat a grafon. Az mind. (abból kiindulva kb. olyan 25-30% raszterben, 25-30%-kal drágábban, mint a 4090)
Amúgy visszagondolva rohadt vicces, ahogy a framegen után sokan azzal hülyéskedtek, trollkodtak, hogy a DLSS4 arról fog szólni, hogy több "fake frame", aztán... tényleg.
Fentebb volt arról beszélgetés, hogy 16 pixelből lesz 15 AI által generált vagy 4-ből 1 kép, stb.
Ha jól értem, úgy kell értelmezni, hogy a DLSS-nél (a felskálázás részénél) a pixelek kb. háromnegyede akár már AI által generált (pl. 1080p-ről felskálázás 4k-ra), majd a multi framegennek hála kb. a frame-ek háromnegyede (4-ből 3 kép, és ezeknél a frame-eknél ugye az összes pixel), így amit látsz bizonyos idő alatt pixeleket összesen, azoknak már a 15/16-a AI által generált lesz. De javítsatok ki, ha tévedek."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
addikt
válasz VincentVG #299 üzenetére
"az pontosan tudja miert kolt ennyit top graf kartyara"
Persze, mert a marketing működik. Én is tudom. RDR2 azon felül, hogy látványos, én annyira untam a meh játékmenetet, hogy nekem a befektetett időt sem éri meg, nemhogy a felvázolt kb. 1,5-2 milliós konfigot (4090+OLED), hogy még durvább látvány mellett unjam magam halálra.De én az vagyok, akinél érdemben már az 1080p-ről 1440p és a 60-ról 165 fps sem változtatott (vagy tévén a 4k), pedig ezekre is mindenki azt tolta, hogy "össze sem hasonlítható, vissza sem lehet már menni, ki sem bírnám a 60 fps-t", most az OLED az új bullshit. (a 60-165-nek annyi értelme van, hogy kompetitívben egyértelmű előny, és ennyi, azon felül kb. annyi, hogy "valamivel jobb az élmény", single-player játékoknál meg majdnem tökmindegy) Ezért működik ez, vesz valaki valami új szart elképesztően túlárazva, mert hát még új, aztán önmagát kell győzködni, hogy miért éri meg, az a nüansznyi előrelépés és borzasztó ár-érték arány. Ez évről évre egyre inkább így van, sőt, szerintem már-már visszalépés kezd lenni a játékoknál látványban (ha a szükséges konfigot nézzük a hasonló látványhoz, akkor meg már egyértelműen). Te sem véletlenül 4-5 éves játékokat említettél.
Jó, hogy kiemelted, hogy "ultrán", az a másik parasztvakítás, hogy a high-hoz képest vegyél egy kategóriával jobb kártyát, hogy aztán ugyanúgy nézzen ki a játék, csak most már "ulthránh". (még jobb, hogy a sok moslék prost processing eljárásnak hála az ultra az esetek nagy részében még szarabbul is néz ki, mint ha kicsit finomhangolod és kikapcsolod a retek chromatic aberrationt, motion blurt, film graint és egyéb szirszart)
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
addikt
Szerintem ennek a "látványos új, érkező játékokhoz veszek kártyát" dolognak már rég vége van, kb. csak a vergődés megy évek óta. Jönnek ki az UE5-ös szarok, upscalingre építve, bugosan, középszerű játékmenettel, amit gyakorlatilag izzadva lehet csak védeni, zéró újítással, miközben látványban 5 éves játékok verik őket 3-szor annyi fps-sel felskálázás nélkül, kreativitásban meg az indie-k szégyenítik meg őket gyakorlatilag napi szinten, és a "gamer" ehhez a fostengerhez vesz 1 millió feletti kártyát, ami a smokescreen ellenére azoknak készül, akik dolgoznak vele és visszatermelik az árának a többszörösét. De legalább ezeknek az embereknek még egy ideig valamivel alacsonyabban lehet tartani (köszönik szépen) az árat a lelkes "gamerek" áldozatának hála. ROFL. (a marketinggel is ezért a "gamer" van megcélozva, aki munkára, képgenerálásra stb. veszi, annak "nem kell eladni", veszi magától is, több VRAM, magasabb teljesítmény, "yes pls")
Valaki írta korábban, hogy "ahogy emelkednek az árak egyre kevésbé árérzékenyek az emberek". Hát... inkább úgy fogalmaznék, hogy akik még maradtak és "gamerként" veszik (mert munkára/jövedelemszerzésre teljesen más kérdés) ezeket, az az egyre kevésbé árérzékeny réteg, aki már csak azért vesz, mert kell az új még akkor is, ha nem tudna felsorolni 5 játékot, amihez a 4090 indokolt volt látvány, játékélmény stb. szempontból.
Ja igen, multi frame gen... LMFAO, szánalmas.
(legjobb komment redditről, hogy miért nem megy a 4xxx-es szérián:
"Of course, 40 series lacks the magical space fairy units to allow MFG." )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nők, nőügyek (18+)
- Micro Four Thirds
- iPhone topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jövedelem
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest