- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- A Telekom is beszáll a használtpiacba
Új hozzászólás Aktív témák
-
qad
senior tag
Frissítésekre tudok gondolni. Windows legyen a legfrissebb verziójú, mert az tud a legjobban bekavarni. Nvdia driver-ben nincs valami elállítva? Próbálj meg egy Visszalállítást nyomni vagy telepítsd újra a legfrissebb drivert. A segédprogramok is okozhatnak hibákat: pl. Msi afterburner vagy hozzá hasonló, pl nincs feltelepítve a direct x valamelyik verziója, pl vcredist frissítései. Ebben a sorrendben nézném végig.
-
qad
senior tag
válasz modflow #2830 üzenetére
A panasonic a saját oldalán a specifikációk között biztosan nem írja a 120Hz-et. Megnéztem a 65-ös méretűt is. A cikkből idézve a trükk ez lehet: "A mozgásmegjelenítés terén nagyon jól teljesít. Akadozásnak, elmosódottságnak nyomát sem lelni, és utánhúzást sem tapasztaltunk. Amennyiben mégis ilyen jellegű anomáliák lépnének fel, akkor még mindig ott állnak bevetésre készen az integrált interpolációs technológiák, amelyek fekete, illetve virtuális képkockákat szúrnak be a valódiak közé, így teremtve meg a folyamatosság illúzióját." Ez kb olyan mint a sony bravia tv-m a 300 Hz-es frissítésével.
-
qad
senior tag
válasz Create. #2812 üzenetére
"Amúgy nekem a fhd bőven elég, ilyen szempontból én nem vagyok igényes, inkább legyen itt ultra beállítás, mint nagyobb felbontáson kisebb fps és kisebb graf beállítás."
Így -így és a full hd felbontáshoz járó nagyopbb fps mellé már kell a jobb proci. Bár kinek mi a nagyobb fps. Játszok, de nem annyira komolyan mint a cs játékosok, azaz nem kell a 240 Hz-es monitor, megelégszem a 144 Hz-el. Viszont full hd-n felejtsük már el a 60-75 HZ-es monitorokat, azt hagyjuk meg az adminisztrátoroknak az irodai gépen. (értem én hogy vannak szegényebbek, keveset játszók, de a 60 Hz akkor is irodai szint már) Ha meg játszásról beszélünk akkor már ég és föld egy 120 Hz-es 100-120 fps-el futó játék és egy 60 Hz-60 fps-es játék között. A magasabb frissítésű monitorhoz és nagyobb fps-hez meg kell a jobb proci mert mikrolag lesz főleg ha minden online és nem offline(single player).
RDR2 piszkálja az én fantáziámat is, bár hallottam olyat is hogy rendkívül unalmas egy játék. Na mind1 majd a demót kipróbálom mielőtt fizetek érte.
-
qad
senior tag
válasz Create. #2810 üzenetére
Hát igen 1440p ultrához egy R3-I3 is elég tehát 2600-as is ovekill, mert a videokártyát terheli és amúgy sem kell félni a cpu limittől mivel még 2080 ti sem tud 144 fps-t, de még 120-at sem. Amúgy meg akinek van kidobni való pénze az ablakon az vegyen nyugodtan 4k-s monitort, a monitorhoz hogy smooth legyen a játék vegyen 2 db 2080 ti-t és akkor kelleni fog a 2600-as proci is hogy a a battlefield 64 játékos pályája is megfelelően fusson. Bár akkor már inkább 3600-t vennék.
-
qad
senior tag
Megnéztem a linken lévő összehasonlító videót. Csak szolnék hogy ez nem processzor összehasonlító teszt, hanem videokártya teszt. Abban az esetben ha a videokártyát maximumra terheled a legnagyobb felbontással akkor nem a processzor teljesítményét fogod megkapni. Ennyi erővel lehetett volna R5 2600 vs R3 1200 teszt is a 2080 mellett, a különbség kb ugyanennyi lett volna. Amúgy meg többségében amd-re optimalizált játékokat láttunk, ez is a vörös oldalra billenti az egyensúlyt, csak hogy pártatlan maradjak.
-
qad
senior tag
válasz Floyd80 #2792 üzenetére
Szerintem te már kevered a sima 2060 és és a 2060 super eredményeit. A sima 2060-nak (6 Gb-os) kb 4600-4700 az alap és 5000 körüli oc eredménye van a szintetikus testen. A 2060 super (8 Gb-os) meg 5300-tól indul és úgy 5700 pontszám körül van a vége a szintetikus tesztben. Ha félreértette valamit akkor bocsi és küldj képeket, linket a hsz-ről. i
-
qad
senior tag
Valamelyik Gigabyte-ra amelyik passziv hűtésű panaszkodtak hogy kattognak a ventilátorok a sok elindulás és leállástól.
-
qad
senior tag
válasz Floyd80 #2762 üzenetére
Hát igen, nálam is alapon megy lusta vagyok és el is szoktam felejteni azt a + 1 kattintást hogy gyári oc-n menjen ha már oc-s változatú videokártyát vettem. Amúgy 1980 full alap és 2050 között kb 2-3 fps különbség van és nem éri meg vele fáradni. Ha viszont alapon menne azaz 1680 és tuningolni lehetne 2100-ig akkor már oc lenne egyfolytában. Így hogy viszont 1680 Mhz helyett szinte mindegyik 2000 Mhz környékére boostol magától/alapból így már csak a farok méregetés vagy az esetleges finomhangolási határok megállapítása miatt érdemes csak játszani a beállítások csúszkáival. A régi szép idők elmúltak amikor minden Mhz számított GTX 970-en még bios módosítás is befigyelt hogy a tdp keretet ki lehessen tolni maximumra.
-
qad
senior tag
válasz holden72 #2758 üzenetére
Semmilyen varázslat nincs amit tanítani kellene. Vízhűtéssel van rá barkácsolva, az is a jobbik fajtából ami épített, a memóriákra meg 2 db 120 mm-es venti tolja a levegőt. MX-2-es hőátadó pasztával van megkenve.
(#2759) Floyd80
Feszültséghez nem nyúlok, mert lusta vagyok utánaolvasni hogy mennyi a biztonságos annak ellenére hogy vízhűtés van rajta. A memóriának nem néztem meg a végét, csak annyit tudok hogy a 8000-et simán viszi de 8200-nál már dobja a színes pixel hibákat, de még nem fagy. Micron a memória pedig nálam is. A Tdp kertet nálam gyárilag 160W, gyári oc-val 170W. Az általad elért pontszámot szerintem ki tudnám sajtolni az én gpu-ból feszültség emelés nélkül is. Te tuningolva használod a videokártyádat vagy csak a teszt erejéig turbóztad fel ?
Amúgy és meg alapon használom mert általában online fps-t játszok ott meg alap beállítás az hogy minden csúszkát a grafikai beállításoknál low-ra kell tenni. Így meg átlag 200 fps-em megvan, de valamit elbactam, mert most már csak 255 a max fps-em a 400-500 megszokott helyett és nem tudom hogy már mit állítottam át/el.
-
-
qad
senior tag
Ha van egy 8 Gb-os pendrive-od legközelebb használj MediaCreationTool eszközt. Microsoft oldaláról lehet letölteni és mindig az aktuális agyon frissített windiowst telepíti. Azaz ha csak direkt nem akarsz régebbi verziót használni akkor csak ezt érdemes win telepítéshez elővenni, mert a legfrissebb verziót tartalmazza mindig.
-
-
qad
senior tag
Éppenséggel hallottam már egyszer ilyen esetről. Akkor az volt a ludas hogy van az nvidia driverből:
-standard
-DCH
A két kiválasztotton belül meg:
-Game Ready Driver
-Studio DriverNem mind1 melyiket választod, mert utána másikat nem tudsz telepíteni, csak az ugyanolyan típusú drivert.
Megoldás: DDU-val (direct driver uninstaller) töröltesd az előző drivert/vezérlőt és töltsd le a standard-game ready driverből a legfrissebbet. Olyan program mint az MSI afterburner, EVGA precision stb legyen letörölve vagy kikapcsolva amíg telepíted a drivert. Remélem hasznodra lesz ez az info.
-
qad
senior tag
válasz mihellers56 #2255 üzenetére
Szia, ez egy alap számítást végez, kiindulási pontnak jó. Van egy komolyabb is ami a cpu-gpu oc-t is figyelembe veszi, de szerintem neked az felesleges. Az alap bottleneck calculator is több mint megfelelően megmondja hogy nagyságrendileg megfelel-e az cpu és gpu párosításod.
-
qad
senior tag
Jujj de király, hogy nem elég ha a megjelenéskor drágábban veszed meg a kártyát amivel pénzt buksz az 1-2 hónappal későbbi vásárláshoz képest, már maga a gyártó is olcsósítja a kártyádat nehogy érjen még valamit. Így cseréld a géped alkatrészeit, hogy ilyen ez az IT ipar.
-
qad
senior tag
Tudnak csak már túl le van egyszerűsítve/olcsósítva minden. Valamelyik videokártya(megint emlékezetből!) gyártó matricával figyelmeztette a vevőket hogy ne a ventilátor szélét/közepét csippentve fogdossa a kártyát mert a ventilátort/kat tönkrevágja egy mozdulattal.Még emlékezetből olyanra is emléxek(direkt) hogy ha minden igaz az Msi-nél figyelmezették egymást a felhasználók hogy valami matricát is óvatosan szedjenek le mert azzal a mozdulattal is okozhatnak kárt a ventilátorokban. Egészítsétek ki ha valaki emléxik hogy milyen márka és típus lehetett.
-
qad
senior tag
válasz envagyok #2095 üzenetére
Első körben én kikapcsolnám itt a g-syncet.
Ha megszűnik a villogás akkor a g-sync opciót vagy a magas képernyő frissítést nem viseli el az adott játék. Two worlds nevű játéknál semmi problémám nem volt, a Twow worlds II-nél jött elő hogy villan a képernyő és az elindított játék hibaüzenet nélkül leáll. Vissza vettem a képernyő frissítést 60 Hz-re és indult a játék. Ezek után lépcsőnként emeltem a frissítést és így már futott a játék. A g-syncet rákapcsolva jött a villogás ha a képernyőn töltés vagy tálcára tevés történt. Nálam a megoldás(bár több dolgot is átállítgattam) emlékeim szerint a g-sync beállításokon belül az Engedélyezze ablakos és teljes képernyős módhoz bepipálása lett. Remélem segítségedre lesz.
-
qad
senior tag
válasz kingpython #2082 üzenetére
Full hd 60 Hz-es monitorhoz 60 fps-re tökéletes választás 2 évre legnagyobb részletességgel. Full hd 144 Hz-es monitorhoz 144 fps-re már most is kompromisszumos egyes játékokban és vissza kell venni a maximum részletességből.
-
qad
senior tag
válasz snecy20 #2077 üzenetére
A hűtésnek semmi baja, sőt a meleg levegő felét kitolja a házból is, a többi hűtéssel ellentétben.Alapon nekem is 64-66 körül van a Far cry new dawn benchmarknál. Visszatérve az átlagos játékokhoz ha vsync off, azaz 120 fps felé engedem akkor 70-71 fokos lesz. Metro Exodusban vsync off, high+dx12+ rtx+dlss+tesselation on lett 75 fok és 66-85 fps(átlag 75 körül). Próbáljátok ki ti is, szépen el fog melegedni a kártyátok.
[ Szerkesztve ]
-
qad
senior tag
Új rekordot állítok be a Manli Gallardoval. Metro Exodus tajga pályán(erdős rész) elértem a csúcsot 75 fok(alig van hangja a videokártyának) és itt már ha kicsivel is de beesett 2000 Mhz alá az órajel(egy fps-el sem lett kevesebb). High beállítások dx12, rtx on, dlss on , testellation on.
Mi lesz nyáron? XD Hát rtx off az biztos...
[ Szerkesztve ]
-
qad
senior tag
válasz AAAgold #2059 üzenetére
Az hogy másik memóriát kell venned mert fagy, lassul és elhalálozik(kék és fekete) az erős inkompatibilitás, szerintem. Már vagy fél éve olvastam de emlékeim szerint zen és zen+ is érintett volt. Remélem a zen 2 -nél ezt a problémát száműzik már, ez elődök példájából tanulva. Jó lenne ha (reményeim szerint teljesít a zen2) megjelenéskor hibátlanul összerakható lenne egy konfig és ne kelljen már mások által leírt tapasztalatokat olvasni hetekkel később, hogy milyen ramokat vegyek hozzá
-
qad
senior tag
Nem hallottam és sehol, én is arról beszélek amiről te, a már kiadott olcsóbb "jobb" prociról, nem a még meg sem jelentről.
A meg sem jelentről csak ennyit mondtam: "A játékra való csúcs procit akarom, de persze nem minden áron. Arról nem beszélve ha a két csúcs proci között(amd vs intel) ~5% különbség lesz árazásban akkor megint intelt veszek." , de ott van a HA és a LESZ."Erre az esély 2022-ig nulla." Oszd meg ha tudsz valamit, hogy időben kezdjek hozzászokni az amd hajtotta 2060-hoz, meg utána kell olvasni mit érdemes venni alaplapban(a megjelenés és a tesztek után hátha bevállalom-e a legújabb chipsetet).
-
qad
senior tag
Olcsóbb jobb proci nem érdekel. A játékra való csúcs procit akarom, de persze nem minden áron. Arról nem beszélve ha a két csúcs proci között(amd vs intel) ~5% különbség lesz árazásban akkor megint intelt veszek. Videokártyánál már eljátszották az esélyüket nálam és amint hallom az új amd prociknál is erős inkompatibilitási problémák is vannak. Legalábbis a 3000 MHz-es memóriáknál biztos.
[ Szerkesztve ]
-
qad
senior tag
Az igaz hogy az FX-es amd procikat hiába húztad csak melegedtek és teljesítményük meg nem nőtt arányosan az energia felvételükkel. Abból indultam ki hogy a pletykák arról szóltak hogy IPC növekedés lesz 15% körül és a jobb példányok 5 GHz körüli sebességet érnek el, és ezt a kettőt infót együtt kezeltem. Tudom szép álmok hogy még olcsó is legyen, de hátha az amd úgy dönt hogy a piaci részesedé növelése a későbbi áremeléssel hasznosabb lesz mint most épphogy az intel alá árazva adja a procikat. Na és az új videokártyákról ne is beszéljünk, ha úgy árazzák és készletezik mint a radeon VII-et akkor megint felejtős. Pedig kb 10 év után(mikor volt kiadva a 2900 XT? ) adtam volna neki még egy esélyt. Ja és álmodni is lehet de várjuk meg a teszteket. A 2060-at is hogy lehúzták mert csak az RTX nézték, de teljesítményben 40% körüli űrt hagyna hátra ha nem lenne. Amúgy még nem is játszottam olyan játékkal mai RTX használatot engedélyez, ennyire érdekel. Lehet letöltöm az új metro virgábolti változatát egy teszt erejéig, hacsak nincs valakinek tapasztalata és azt mondja hogy élvezhetetlen ezen a kártyán az RTX on.
-
qad
senior tag
Tesztelgettem egy kicsit, 4790K oc nélkül 90-105 fps, oc 4700 all core 139-144 fps de egyszer beesett 126-ra. Sajnos ez csak egy próba erejéig jó mert ez az oc a + 30-35 C fok miatt nem tartható már csak azért sem mert jön a nyár. Remélem az következő amd jól tuningolható lesz min 5 GHz-ig, ha nem akkor gyűjteni kell intelre .
-
qad
senior tag
144Hz-es monitorhoz használom, 1080p-n és hidd el nem elég az I7-4790K proci sem minden esetben. 60 fps-hez persze hogy hibátlan, de az 1080p 60 fps az office szint vagy magasabb felbontásra válts vagy tényleg élvezd a 120+ fps előnyét 1080p-n(ez az igazi és az olcsóbb).Már csak abból a szempontból sem hogy nem csak nem hajtja ki 100% környékére hanem itt már nem kicsit el is melegszik. Tehát inkább teszek egy sokmagos procit teljesítmény centrikusra, hogy maximális órajel közelében működjön, minthogy kisebb procival 70-90%-os terhelés mellett túlmelegedjen és még a videokártyát sem hajtja ki. Pedig nem játszok olyan játékot amit más 200 fps felett használ, pl. Counter Strike.
-
qad
senior tag
válasz PeTeR_33 #1920 üzenetére
Írd csak le nyugodtan a véleményed, mert szerintem többeket érdekel egy olyan ember véleménye akinek ugyanazon gépében több kártya is volt már. Ez az igazi viszonyítás. Attól függetlenül én pl. inkább csak olvasni szeretem a véleményeket és baromi ritkán írok hsz-t. Amúgy meg mindenki azt az egy kártyát dícséri amit megvett, ritka az hogy egy embernek több kártya is járt a kezében. Ezért is számít többnek a te véleményed.
Amúgy meg ha hangról van szó akkor a Manli galardo amit lehúztok, rettenetesen csendes, de viszont 70 fok körül tanyázik a hőmérséklet ha hajtva van. Ja nálam a hajtás az amikor 120-144 vagy magasabb fps-t préselek ki belőle. Ha fixálnám én is office gép szintre az fps-t(azaz 60 Hz~60 fps) akkor a Manli is 56 körül tanyázna.
A Dying Light pl. 64 fok körüli hőmérsékletre állt be, ott állítgattam is a grafikán hogy 140-170 fps körül száguldjon, azaz tartani tudja a minimum 144 fps-t. -
qad
senior tag
Nem találkoztam ilyennel. Mostanában elég sok nvidia vezérlőpult, programbeállításon belüli változás eszközöltem a játékokhoz és sokszor játék közben is. Megnyomom a mentés/alkalmazás gombot és működik. Mindig elmenti az állítgatásaimat. Volt már pár videokártyám, de ezzel a hibával még egyszer sem futottam össze.
-
qad
senior tag
Találtam egy jobb beállítást, próbáljátok ki.
Nvidia vezérlőpult
1). - globális beállítások - energiagazdálkodás - adaptív
2). - programbeállítások - itt az éppen állítani kívánt játékot választod ki - energiagazdálkodás - maximális teljesítménySajnos, ha új nvdia drivert telepítesz akkor a tiszta telepítést ne felejtsd el bepipálni, mert különben összeakadhat ez-az. Új driver telepítés után a fenti lépéseket meg kell ismételni.
-
qad
senior tag
válasz gyantaszuz #1795 üzenetére
Lépcsőzetes a throttling is. Legalábbis nálam 40-50-60-70 foknál vannak a lépcsők és 15 Mhz-el veszi vissza az órajelet.
[ Szerkesztve ]
-
qad
senior tag
válasz gyantaszuz #1793 üzenetére
Első körben próbáld ki azt hogy az energiagazdálkodást állítsd át teljesítmény centrikusra. Nálam régebben ki volt téve az ikonja és egy kattintás volt. Most már annyira kevés a procim hogy mindig maximumon teker. Második körben ugyanezt a videokártyával csak még a monitortechnológiát állítsd át rögzített frissítésre. Energiagazdálkodási mód: Maximális teljesítmény előnyben részesítése. Annyi a különbség hogy itt játékonként állítsd be. Azaz ne a globális beállításokban állítgassad, hanem a program beállításaiban amikor fut a játék. A játékot indítsd újra. Monitorozd az értékeket és nézd meg hogy 100% közeli terhelésen van-e a kártya, de persze nem minden játék van magas fps-re optimalizálva(utána kellene olvasni). Nála ez segített mert állandóan visszavette magát 1300-1400 Mhz-re, azaz alapon ment.
Írd majd meg a tapasztalataidat. Ha minden igaz akkor maxon fog menni és búcsút inthetsz a 62 C foknak.
-
qad
senior tag
Van valakinek ezzel kapcsolatban információja, netalán tapasztalat?
-
qad
senior tag
Nálam is volt ilyen, amikor a 970-et cseréltem egy 2060-ra. A videkártya tuning program(MSI Afterburner, EVGA Precision) vagy az nvidia driver telepítésénél érdemes még a tiszta telepítést is bepipálni(nálad ez nem számít).
Neked 2 dolgot tudok javasolni:
- vedd le a korlátozást, mert ilyenkor próbálja magát szabályozni és ez is okozhatja a gondokat. Amúgy itt még tudsz variálni az energiagazdálkodáson. Remélem nem akarod downclocklolni a 2060-t... Ez nem amd, ide pakolni lehet nem elvenni az energiából. Visszatérve a globális beállítások mellett van a programbeállítások. A programbeállításokban válassz ki egy játékot és energia gazdálkodásnál az optimálisról állítsd át valamire. Én az adaptivot szoktam használni de ideiglenesen mehet a maximális teljesítmény is, persze az fps korlátot old fel előbb. Lövöldözős játékban amúgy is minél több az fps annál jobban reagál a játék és nő a k/d ratinged.
- operációs rendszer újratelepítése -
qad
senior tag
Köszönöm szépen a kiigazítást: tipuka és mert_csokis
-
qad
senior tag
Sziasztok, a kérdésem az lenne hogy a kártyátokról megadott hőfokokat hogyan adjátok meg? Gondolok itt a terhelés vagy fps összefüggésre. Pl.: 97%-os terhelésen 50 C fokos a gpu. A másik hogy full hd 60 fps-es a monitorod és az nvdia vezérlőpult beállításait és a játékban lévő beállításokat sem bántva 50 C fokos a gpu.
Azért próbálok pontosítani, meg kérdezek ennyit mert alacsony értéknek tartom a 50-54 C fokot egyeseknél.
-
qad
senior tag
A játék csak olyan videokártyákhoz jár amelyeket az nvidia hivatalos kereskedői boltjaiban vásárolsz meg.. Ha a kereskedők boltjában nézed a videokártyákat ott fel van tüntetve mellé a játék. Ilyen boltok pl az Ipon, az Aqua stb...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Milyen széket vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit
- ASUS STRIX GAMING OC EDITION / GTX 1080 TI 11G
- MSI Gaming Z Trio 3080 10G (fém hátlapos modell)
- ASUS GeForce RTX 4080 TUF GAMING (TUF-RTX4080-16G-GAMING) videokártya 16GB
- NVidia Quadro 600-1GB DDR3 128bit PCI.E videokártya