- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Nincs ebben semmi érdekes, akinek visszaveszi 144Hzen idleben annak FHD monitora van,2560X1440-es felbontáson,és a felett (több monitor / 4K-n már 60Hzen sem ) nem veszi vissza egyik gyártó kártyája sem az órajelet,hanem low3D-re vált.A stabilitás miatt van szükség az emelt órajelre.
-
TTomax
félisten
-
-
TTomax
félisten
válasz
Devid_81 #7313 üzenetére
Amúgy a winben semmit nem kell bekapcsolni,csak az nV control panelban kell megjelennie az SLInek... lehet újra kell raknod a drivert,illetve az MSI afterburnert ki kell lőni az SLI aktiválása előtt,(már ha használod,és fut) aztán ha már aktiválva van akkor visszakapcsolni.
(#7314) daveoff
Igen,már az előző dev driver is igen jó minőségű lett...Bugmentesebbnek találom,nálam 4K-ban ráadásul érezhetően simábban futnak vele a játékok 60Hz-en,viszont nem gyorsabb mint a game ready driverek,de nem is lassabb... A G-sync fix ebben is már benne van.
-
TTomax
félisten
Egyébként van új dev. driver,ezt használjátok mostanában ennek a legjobb a "minösége". 358.70 (released 10-19-15) (csak 64bites OSre van.)
-
TTomax
félisten
válasz
Devid_81 #7307 üzenetére
Csak és kizárólag a két piros slotba rakd a kártyákat,SLI hidat kaptál az alaplaphoz az pontosan olyan hosszú amilyen kell.A felső kártya sajnos nagyon be lesz szorítva,lehet nem ártana egy kompaktok rádobni,de majd meglátod.A lényeg,hogy ne rakd egyik kártyát se fekete slotba,ugyanis az csak PCI-E 2.0 4X-es az SLI nem fog menni benne,mert az nVidia nem engedi,szerencsére.Mert az a sávszél nem elég egy ilyen kártyáknak,és csak anomáliákat okoz.Nekem ennek a lapnak a kistestvére van a Ranger.
-
TTomax
félisten
válasz
hszilard666 #7123 üzenetére
Teljesen jó megoldás,gyakorlatilag az hybrid megoldások sem mások.Nálam fix 40%-on van a mókuskerék,és a VRM jóval hűvösebb mint előtte a normal referencia megoldással...mérni nem mértem,de előtte nem kellett ott megfogdosni,most meg alig langyos,mindezt úgy,hogy rendesen meg van húzva...Az igazi hőtermelés a GPU nem pedig a VRM,ha azt elviszed a PCB-röl akkor a gyári borda (mert nem is akármekkora van a ref hűtés alatt) bőven elég kb mindenre. (extrém dolgokra nem).Nagyon komolya a referencia hűtés a Ti/TX-en,én bontottam le kettő TitanX-röl,nem semmi súlya volt a gpu blokknak meg a burkolatnak,merthogy az mind fém....
Itt nagyon szépen látszik hogy mekkora borda is van a VRM-en... és úgy az aktív is marad ha leveszed a gpu blokkot... -
TTomax
félisten
válasz
Montesantos #6600 üzenetére
Az egy nagyon jó cucc,nem tudom 50Cfok fölé küldeni és még halk is marad.
-
TTomax
félisten
válasz
ingalls #6410 üzenetére
Perf Cap reason "Util" mindent elmond.
A gpu malmozik,mert adatra vár,hiába is húzod nem fogsz jobb eredményt kapni.Vagy nagyon sok processz fut a háttérben,és fogja a procit,vagy esetleg melege van, esetleg túl sok a nyitott processz magasabb prioritással,vagy a túl sok processz túl sok ramot foglal és abból futsz ki...ezt neked kell kideríteni... amíg ez a "reason" azaz a magyarázat addig nem fogsz jobb eredményt kapni,mert a rendszer valahol le van fulladva és nem tudja idöben kiszolgálni a gpu kérését.A VGA egyébként
látszólag hibátlanul ment...(#6411) Joshi
Igen még ez is benne van a pakliban,hogy túlhúzta a VGA memóriát,de ebben a tesztben azt nehéz megfogni,nem túl memória terhelő. -
TTomax
félisten
válasz
ingalls #6405 üzenetére
Ablakban ne futtasd,MSI Afterburtner meg csinál az eredményről képet...A monitororzást meg csak megnyitod a háttérben,bepipálod,hogy fusson,akár logolhatod is,az bizony futni fog.. nézd csak meg teljes képernyőn,gyanítom jobb eredményt fogsz kapni.
Amúgy ehhez a teszthez nem ár a 2400MHz-es RAM lehetőleg CAS 11...nekem is 2133as van ,nem is remekelek annyira benne... -
TTomax
félisten
A valley elég háklis még a memória órajelre,nem a vgara,hanem a rendszere memória órajelére,és időzítésére is... Az az igazság,hogy egy jól húzott 980Ti,könnyen platform limitet kaphat ebben a tesztben,ez lehet cpu,memória,vagy bármi... már nem nagyon alkalmas ez a statikus teszt kb semmire...
-
TTomax
félisten
Ott a teszt az elsö DX12-es ott a 20% a vak is látja,és az jelentős... ne a 100fpsröl meg a 30fpsröl beszélj hanem mondjuk az egyik 50 a másik 60... Hát persze,hogy az árával van baj,de ha 20%-al gyorsabb lenne mint a TI akkor már az ára is jó lenne ugye???
(#5599) daveoff
NV driverba nincs beépitve az async compute támogatás,szóval az még gyorsul, nem kicsit. -
TTomax
félisten
Általánosan 5-15%-al gyengébb a Fury mint a Ti, ez nekem felzárkózás.
Tehát akkor a 20% lemaradás az felzárkózás...
De az AMD driverei jobbak lesznek ahogy múlik az idő, szóval ez még kevesebb is lehet.
Gondolom az elkerülte a figyelmed,hogy viszont az nV driverei már csak jobbak lehetnek,tekintve,hogy
DX11ben jobban szerepeltek,igy én a felzárkózást kizárnám.Érdekes egy konklúziókat vonsz le az biztos.
-
TTomax
félisten
válasz
Montesantos #5577 üzenetére
Fel, persze.
-
-
TTomax
félisten
válasz
spanglee001 #5530 üzenetére
144Hz-en nem is fogja,vedd le 120Hzre és akkor levált... radeonnal ugyanez.
-
TTomax
félisten
Mad Max 4K minden max,motion blur off 110-120fps (Titan X SLI) egy 980Tivel simán ki lehet maxolni 4Kban 60fpsre... nem is rossz.
-
TTomax
félisten
válasz
ingalls #5440 üzenetére
2 heted van rá,ha a kártya rendben van akkor én nem vacakolnék vele,nincs jelentősége...nézd körbe jól a kártyát,nincs-e rajta karc,játsz vele keményen,bikázd meg mindennel... ha birja a két hétben akkor ki tudja miért vitték vissza,lehet anyagiak miatt ... garid ugyanannyi van rá igy is ugy is...
-
TTomax
félisten
Ezek a matricák rajta vannak a dobozon is...
-
TTomax
félisten
válasz
MiklosSaS #5380 üzenetére
Ne dőlj be mindennek... pont ez volt a cél...
Conclusion / TL;DR
Maxwell is capable of Async compute (and Async Shaders), and is actually faster when it can stay within its work order limit (1+31 queues). Though, it evens out with GCN parts toward 96-128 simultaneous command lists (3-4 work order loads). Additionally, it exposes how differently Async Shaders can perform on either architecture due to how they're compiled.
These preliminary benchmarks are NOT the end-all-be-all of GPU performance in DX12, and are interesting data points in an emerging DX12 landscape.
(#5373) KAMELOT
Sehol nem irtak ilyet,max a pletykalapok...2016Q3-2017Q1 -
TTomax
félisten
Ezekre tökéletes lesz,az MGS meg az NFS szerintem megint kap egy fps lockot... (MGS biztosan).A pascal még egy év vagy még több,és ha kijön se kell érte rögtön szaladnod.Ráérsz majd kedvezőbb áron vásárolni.A BF boritékolható hogy jól fog menni,az ACröl nem tudok nyilatkozni,sajnos az ubisoft nem áll a helyzet magaslatán...
Gigából ne építs SLI-t addig halk amíg van neki elég levegő (SLIbe nem lesz),én vagy az evga hybridböl építenék,vagy vizezném mindkettőt.
1440p-n elég sokáig el leszel két Tivel... -
TTomax
félisten
Vannak játékok ahol nem volt,és nem lesz MultiGPU support,mert az engine nem támogatja.Kevés ilyen van,van olyan is ahol nem az igazi a skálázódás cpu limit,vagy platform limit,ebböl se sok van...illetve van ahol annyira mindegy hogy van-e vagy nincs mert egy is elég fpst ad...régóta hajtok SLI-t,lehet hogy már irtad,de elsiklottam felette milyen felbontásra akarod,illetve milyen játékokkal játszol?
(#5364) KAMELOT
Nagyon jól skálázódik a 980SLI is...nálam hibátlan volt 1440pben...
UI: Az SLI SOHA nem éri meg,de megelözi korát,olyan teljesitményt kaphatsz amit majd csak évek múlva egy gputól.
Most nézegetem a 32"-os monitoromat,mert ez a 28" kicsi... 4K természetesen,én már nem szeretnék lejjebb adni a felbontásból.
-
TTomax
félisten
Nekem a 49%-os 780Ti kingpinem ugy ment 1300MHz-en mint a szél...
még feszt se nagyon kért hozzá.
-
TTomax
félisten
válasz
Gilthanas #4820 üzenetére
Ez egy 900D/Cosmos méretü ház,előtte egy HAF X-em volt,annál picit nagyobb.Nekem kb 55K-ba volt a ház (140font) akciós volt éppen amikor vettem.
[link]
Nem egy Lian-Li,azért csak vaslemez ez.Cserébe szerintem az egyik legjobban szerelhető ház példás kábel elrendezhetőséggel.A fejemtől kb egy méterre van a gép,semmi pumpa zaj nem jön ki,még ha nyitva van éppen akkor sem.
-
TTomax
félisten
válasz
Montesantos #4805 üzenetére
Szia!
Én sem voltam 100% elégedett a referencia hűtővel,el lehet viselni de csodák nincsenek.Ezek a kártyák SLIben be tudnak kajálni 700W-ot amit csendesen hűteni elég nehéz ekkora helyen.4K-ban játszok,brutális teljesítménye van egy 980TI SLInek.Elötte 1440p-s 144Hz-es monitorom volt,ott gyakorlatilag szinte mindent be lehetett kapcsolni,ráadni.SLIben a két ref még hangosabb lett,illetve még több venti kellett köré.Aztán osztottam szoroztam,és mivel a procimon már volt egy corsair H100GT,amivel meg voltam elégedve,így vettem egy pár ilyet a két kártyához.[link]
Az eredmény halk leszabályzott ventikkel (push/pull) a felsö kártya amin a monitor van nem megy 50Cfok fölé,mindezt 1500-ra huzva...a mokuskerék ugye megmaradt,az fix 40%-on jár,és a két kártya mögé a vrmre raktam egy 800on pörgő noctuát,csak a békesség kedvéért,a lelkivilágom megnyugtatására.Valahogy igy néz most ki a Két TitanX-em (felirat ne zavarjon meg nem volt Titan X burkolatos AIO,hiánycikk) -
-
TTomax
félisten
válasz
Sebestyen01 #4537 üzenetére
Meg 3D vision,ULMB, 10bites panel, 1440p...meg olyan asus gari hogy három napon belül házhoz hozták az új monitort... (meg egy hónap pixelgari).
-
TTomax
félisten
válasz
Sebestyen01 #4534 üzenetére
Mert nem csak csicsa ide meg oda... van vagy 4 a topicban...
-
TTomax
félisten
válasz
spanglee001 #4461 üzenetére
Nem a talpa váltja a szint,én amugy azt ki is kapcsoltam. A jobb alsó sarkában van egy led ami az asztal felé néz,az az indicator..
-
TTomax
félisten
válasz
spanglee001 #4450 üzenetére
Nekem egy Asus Rog Swift van itthon azon van egy kontroll led ami funkcióként más szinnel világit,ULMB sárga,G-sync piros,normal fehér...
Menj be a 3D beállitások/globális beállitásokba ,és ott a függöleges szinkronizálást rakd G-syncre ha nincs ott.Vagy bemehetsz ugyanitt a programbeállitásokba és egyenként adhatod meg játékonként,ez akkor jöhet jól ha pl egy 3dmarkot akarsz futattni,de nem akarod G-syncel,és nem akarod mindig kapcsolgatni.Ilyenkor belövöd a profiljára,hogy függöleges szinkronizálás ki,és akkor nem lesz több gondod vele.
Ha nincs a monitorodon G-sync control led,akkor onnan tudod hogy megy-e,hogy bizony az nem engedi 144fps fölé,ha ki van kapcsolvba a játékban a V-sync(ha 120Hz-re rakod a játékban akkor meg 120fps ,60Hzen meg 60fps fölé ).BF4ben egy ég felé nézéskor pl rögtön kiderül.UI: Ugye Chrome-ot használsz a 144Hzes monitorhoz?Mert a firefox csapnivalóan lagos és bugos hozzá.
-
TTomax
félisten
válasz
spanglee001 #4448 üzenetére
Játékban Vsync off,nvpanelon függöleges szinkronizálás gsync... a monitor led pirosra fog válltani,onnan látod aktiválva van-e.
-
TTomax
félisten
A procim nekem is 4.6Ghz-en ment a kártyák 1481/1900on,de néha ledobálta az órajelet a beállitásaiddal.... eredmény...
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<!-- ================================================================================= -->
<!-- Benchmark Mode Results -->
<!-- ================================================================================= -->
<benchmark directx11_feature_level="11.0" instruction_set="SSE2" author="TTomax" date="18:10:38 on 31/07/2015" machine="TT">
<totals races="1" total_time="00:03:08" total_race_time="00:03:08" race_time="00:03:08" />
<fps_race min_fps="114.527359" max_fps="170.023849" av_fps="154.277313" min_fps_ms="8.731538" max_fps_ms="5.881528" av_fps_ms="6.481834" />
<fps_total min_fps="114.527359" max_fps="170.023849" av_fps="154.277313" min_fps_ms="8.731538" max_fps_ms="5.881528" av_fps_ms="6.481834" />
<track index="1" numInRotation="1" totalProfiled="1">
<results samples="29039" min_fps="114.527359" max_fps="170.023849" av_fps="154.277313" min_fps_ms="8.731538" max_fps_ms="5.881528" av_fps_ms="6.481834" battery_percentage_used="0" />
<settings name="hafren_rally_01" route="route_2">
<car name="555" livery="17" />
</settings>
</track>
<hardware_settings_config version="8" deviceId="0x17C2">
<cpu>
<threadStrategy workerMapFile="system/workerMap8Core.xml" forceFeedbackProcessor="6" dvdStorageProcessor="7" dataSetMonitorProcessor="4" renderProcessor="0" updateProcessor="2" fileStreamProcessor="5" />
</cpu>
<audio_card>
<dynamic_range value="high" />
<eq value="headphones" />
</audio_card>
<graphics_card rating="3" firstBoot="true">
<directx forcedx10="false" />
<eyefinity force="" osd="" />
<stereo enabled="false" separation="0.015" convergence="0.5" />
<resolution width="3840" height="2160" aspect="auto" fullscreen="true" vsync="0" multisampling="2xmsaa">
<refreshRate rate="59" />
</resolution>
<gamma level="0.8" />
</graphics_card>
<shadows enabled="true" size="2048" maskQuality="1" particles="true" />
<advanced_fog enabled="true" />
<particles enabled="true" wind="true" dynamicRes="false" lowResScalar="2" nearFadeBias="0" />
<weather quality="1" />
<crowd enabled="true" detail="4" />
<cloth enabled="true" tessellation="true" />
<groundcover mode="ultra" clutter="true" />
<objects lod="1.02" maxlod="0" stones="true" />
<trees lod="1.2" maxlod="0" meshes="true" meshes_in_all_passes="false" />
<vehicles characterQuality="4" lodQuality="3" />
<track lod="1.0" />
<envmap faces="6" size="1024" drawallobjects="true" scaleminsize="0.75" mindistance="150.0" />
<water update="true" detail="2" scale="4" drawallobjects="false" tessellation="true" />
<mirrors enabled="true" width="768" height="256" car_maxlod="2" car_culldist="300.0" />
<skidmarks enabled="false" />
<dynamic_ambient_occ enabled="true" quality="4" />
<dynamic_ambient_occ_soft enabled="false" />
<night_lighting volumes="true" lights="0" shadows="true" onlyHeadlights="false" shadowSize="2048" />
<textures resolution="3" />
<shaders quality="2" low_quality="false" />
<anisotropic min="4" max="16" />
<physics environmentalDamage="true" vehicleDamage="true" />
<input device_type="auto" />
<motion enabled="true" ip="dbox" port="20777" delay="1" extradata="0" />
<screenshotMode enabled="false" />
<aoit enabled="false" />
<avsm enabled="false" />
<oculus enabled="true" headMovement="true" chromatic="true" timeWarp="true" vignette="true" overdrive="true" convergence="1.0" verticalOrientation="0.66" />
</hardware_settings_config>
</benchmark> -
TTomax
félisten
Köszönöm,hogy idöt szakitottál a hozzászólásra.
A benchmark nem az ahol játszok is,henem egy teszt inkább hogy mit bir egy ilyen SLI konfig 4Kban.
Egyébként játszhatnák itt is,mert ha bekapcsolok egy Vsyncet akkor szerintem még az órajelböl is visszavenne.A 8X msaa szerintem nagyban függ a képernyö felbontásától,nekem valóban nincs rá szükségem,de egy 55"-os kijelzön lehet valakinek zavarja a szemét,a többi beállitást igazából sosem néztem meg,nem tudok érdemben nyilatkozni róla.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
Majd ha rakok fel egy sallangoktól mentes uj OSt talán,de nem most lesz az biztos...
(#4218) h1mpi
Akkor lenne ez fair ha ezt ugyanakkor tehetted volna meg mint a Titan X tulajok... 6 hónap mulva valaki más teszi meg ezt egy uj vgaval 100Kval olcsóbban ugyanezt,ezért kár ebbe belemenni.Most teljesen kár ebbe belemenni részint a Tita X ára azért ilyen magas hogy a Ti felé csalják a vásárlóklat,részint pedigmost egyáltalán nem az a helyzet van mint az elsö Titan után,mert akkor a 780Ti bizony jelentösen gyorsabb is volt mint a Titan,és az is marad. -
TTomax
félisten
A custom nyáktól továbbra sem lesz gyorsabb a vágott gpu... magasabb órajelen esetleg,csak az meg lutri...customnál is...
(#4214) players111
A ref pcb is képes 400W felett ellátni a feladatát a custom Ti-k nem ezért lehetnek közelebb,sokkal nagyobb jelentösége van a memória idözitésnek a biosban... -
TTomax
félisten
válasz
#35434496 #4207 üzenetére
Kutyát nem érdekli....itt meg nem volt... [link]
(#4208) Joshi
Ne haragudj,de pont a Ti tulajok méregetnek péniszt böszen önigazolást keresve hogy milyen jó vétel volt 100Kval olcsóbban a Ti...Javits ki ha tévednék...Mostanában egyébként nem is látsz kb senkit TitanX-et venni,mert 4K SLI-n meg több montiron kivül nem sok értelme.Abba a hibába meg ne essünk már bele,hogy milyen jó vétel volt mert ha hat hónap mulva a közép Pascal hozza a Ti-t 100Kval olcsóbban akkor ismét ott vagyunk ahol most...
-
TTomax
félisten
válasz
spanglee001 #4100 üzenetére
Jó!100%.
-
TTomax
félisten
Tomb Raider 4K minden max,4xSSAA,TressFX
Beállitások...
Eredmény
-
TTomax
félisten
Fiuk!
Ne vigyük le a topicot olcsó f@rok méregetésbe.Kicsit több tolerancia kellene mindenkitől.Tudom,hogy a Ti tulajok szeretnék bizonyítani,hogy megverik a TX-et,azt is tudom sokan lenézik Rambustibit,mert FX mellett hajtja a TitanX-et... ne tegyétek,neki jó így és meg van vele elégedve,ez a legfontosabb mert ezért fizetett a kasszánál.
Alig vagyunk ebben a topicban tulajok,de mégsem férünk meg egymás mellett békében,én örülök ha van versenyszellem de a tisztelet fontosabb,mások véleménye iránt is....Nem fontos mindenben egyetérteni,és nem fontos mindenkinek ugyanazt szeretni,pont ettől színes a világ! -
TTomax
félisten
Titan X SLI 1455/1900 Heaven 4K max.
-
TTomax
félisten
Ez 0,023V lényegtelen,kb ha egy lépcsőt tudsz vele ráadni... 23 ezred... szinte semmi,persze ha odaér.Egyébként mitől is menne jobban a Titan X?Miért is kérne kevesebb feszt több feldolgozó egységgel?
Nem feszelem,nincs értelme.
Ui: Neked nem mérvadó,de ha valaki esetleg idetéved talán érdekelheti hogy mi van SLIben... Soha nem lesz két egyforma kártyád,de eddig soha nem volt ilyen mértékű difi...
-
TTomax
félisten
A 980 is SLI-be volt....ott nem droppolt az órajel ekkorát a singléhez képest...söt egy multiGPU-s rendszerem se eddig...az egyik 75,1 a másik 67% a magasabbat vettem először... az a Palit... az még az első szállítmányból való TiatnXek közül való.
Az elsőt teszteltem a másodikat nem... az elsőre írtam ,hogy tudja az 1500at,a másodikat most tettem felülre ... 1494Mhz-et már most tud biztosan és már az is magasabb órajel mint az SLI 1454Mhz... szóval az sem foghatja vissza.A kártyák ugyanazzal az MSI afterburner beállítással maguktól magasabbra boostolnak mint SLIben! Semmit nem változtatok csak ki/be kapcsolom az SLI-t,és jobban megy az egy szem kártya,magasabbra boostol vagy 50MHz-el...
-
TTomax
félisten
SLI-ben teljesen más minden,single kártyával nem sokáig teszteltem,ott valahol 1500+ felett elfogyott,sosem teszteltem ki...amúgy nem igazán skálázódik a maxwell jól ilyen pici feszemelésre...meg ki kéne mérni,mert éna gpu-zben annyira ilyen téren nem bizok,föleg tweakelt biossal...
Amire inkább furcsa és nekem szokatlan,hogy bizony a 980SLIm tudta az 1580at single is meg SLIben is... a nagy maxwellnél valami máshogyan működik,mert jóval alacsonyabb a gpu órajelem két kártya esetén..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest