- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
California Highway Stage 3, clear környezet 10 ellenféllel, 1080p high grafika minden effekttel együtt:
2016-02-23 21:44:59 - pCARS64 (MSAA+MFAA)
Frames: 7348 - Time: 111266ms - Avg: 66.040 - Min: 54 - Max: 762016-02-23 21:48:27 - pCARS64 (DS4X)
Frames: 4108 - Time: 111031ms - Avg: 36.999 - Min: 31 - Max: 422016-02-23 21:51:28 - pCARS64 (DS4X + FXAA High)
Frames: 3891 - Time: 107640ms - Avg: 36.148 - Min: 31 - Max: 40 -
mcs
veterán
HD Sentinellel sikerült kikapcsolnom a parkolást, de firmware frissítés akkoriban nem volt rá például. Fura módon magára az ST1000DM03 típusra volt több is, csak az enyémnek volt olyan gyártási/széria száma, amire nem jött ki. Ha nálad nem akadnak a játékok rajta, akkor biztosan én fogtam ki gyérebbet.
-
mcs
veterán
Volt a mostani WD Blue-m előtt egy Seagate ST1000DM03, amiből elég volt bőven arra a 2-3 hónapra, ameddig üzemelt.
Lehet, hogy én fogtam ki selejtet az utóbbiból, de egyrészt a fejparkolása idegelt, másrészt játékokra alkalmatlan volt, pedig alapvetően gyorsabban írt, mint a Blue. Bármivel játszottam rajta, 5-10 percenként megakadt fél-egy másodpercre a kép. Ha veszek játékmeghajtónak ssd-t, akkor valószínűleg olyat, aminek nincs korlátozva megírt adatmennyiség alapján a garanciája.A topik témájára visszatérve pár napja beneveztem az Ipon MSI GTX 950 Gaming Facebook nyereményjátékára, aminek holnap lesz eredményhírdetése. Nem mintha nagy szükségem lenne rá, de a vicc kedvéért talán van esélyem megnyerni.
-
mcs
veterán
Úgy rémlik, néhányan panaszkodtak már itt, hogy rejtélyes micro lagok fordulnak elő bizonyos játékaiknál.
Mindenféleképpen megér egy próbát az ssdre való telepítés. Nekem az új UT alfa ment már az agyamra néha, hogy mennyit teker vele a hdd egy combosabb pálya betöltésekor, és meg is akad néhányszor egy meccs elején, ezért tettem egy próbát azzal, hogy átmásoltam az ssd-re. 18 helyett 3 másodpercig tart a map betöltése, és megakadás nuku. -
mcs
veterán
,,dsx4 en hagytam"
Itt van a gond. MSAA módra tedd a játékban a símítást, mert csak multisampling símítással hajlandó együttműködni. Bár lehet, hogy a dsxhez képest gyengébb lesz, mert az elvileg eléggé erős felskálázás, és azt még rá se eresztettem a GTX 960ra, mert talán megroggyanna tőle.
Nálam amúgy látszatra megy, mert nélküle sokkal recésebbek az élek msaa módban. -
mcs
veterán
válasz
Tomekk. #8919 üzenetére
Látványra nekem Project Carsban és Dirt Rallyban adott nagy löketet. Ezek olyan játékok, hogy az élesebb textúráik miatt jobban veszed észre a recésebb éleket, és kifejezetten napsütéses pályákon. A Project bár tartalmaz beállítható fxaa-t és smaa-t ennek kiküszöbölésére, de mindkettőnek vannak feltűnő ,,mellékhatásai" az mfaa-hoz képest.
-
mcs
veterán
válasz
Mika1227 #8915 üzenetére
Nézz meg egy játékot 4xmsaa és 4xmfaa módban is. Utóbbival az esetek 80%-ában gyorsabb, és ezt már külföldi tesztoldalak is kimérték. Nálam a Grid 2-n kívül a Project CARS se lett lassabb, és ráadásul sokkal szebb is. Még a Dirt Rallyt is megnéztem, ami csak két napig maradt a gépemen, mert számomra borzalmasan nehezen játszható kontrollerrel, és az is sokkal szebb lett.
-
mcs
veterán
válasz
Mika1227 #8912 üzenetére
NVidia Vezérlőpultban a multi frame sampled aa, és a játékban is mennie kell valamilyen msaa módnak, hogy aktiválódjon:
2x MSAA + MFAA = 4x MFAA
4x MSAA + MFAA = 8x MFAA
8x MSAA + MFAA = 16x MFAAAmúgy azóta Project Carssal is megnéztem, és magáért beszél az eredmény. Most már semmi értelme fxaa-t vagy smaa-t használni, mert az mfaa mindkettőt földbe döngöli minőségileg.
-
mcs
veterán
Valamelyikőtök próbálta már az NV féle MFAA élsímítási eljárást?
Nekem eddig egyelőre nagyon jó tapasztalataim vannak vele, mert egyrészt jó minőséget is nyújt, másrészt gyors. Példaként a Grid 2 benchmark 8x MSAA-val 76 fps, 8x MFAA-val (4x MSAA + driverben bekapcsolt MFAA) pedig 82, és hasonló, vagy talán jobb is a minőség az MFAA javára. -
mcs
veterán
válasz
vizcsap #8743 üzenetére
,,Tegnap egy párszor szétszedtem a gépet és most tudatosult bennem az, hogy az alaplapon van egy 8 pin-es ATX csatlakozó, viszont a tápomon csak 4 pin-es csatlakozó van, így az van beledugva."
Az csak a proci szempontjából lehet lényeges. mert a 8 pin akkor kell, ha a procival 120 wattnál magasabb fogyasztást érsz el. 4 pinnel bátran hajthatsz 100-110es fogyasztású procikat is alap órajelen.
-
-
mcs
veterán
válasz
Csupingo #8568 üzenetére
Na pont ezért nem akartam azt ajánlani én se, pedig látszatra igényesen összerakott darab.
Az olcsóbbik ráadásul csak referencia órajelen megy.
Amúgy előbb néztem a különféle hűtésekről videókat youtubeon, és az MSI Gaming lenyűgözően halk terheléskor is, ellenben a Strix szinte visnyog. -
mcs
veterán
válasz
Grafirka #8551 üzenetére
Nincs is jobb annál, mint időnként őskori játékokkal megizzasztani a vasat.
A 960at eléggé könnyen két vállra is lehet fektetni a 4K+élsímítás kombóval. Ha a kvékre 8x símítást teszek, akkor már 60-70 fpsre is hajlamos leköszönni.Az általad belinkelt epic konfig eléggé derék, hogy azon a felbontáson alig pár fpsel megy lassabban a Grid Autosport, mint nálam 1080p-ben ultrán 8x símítással.
-
mcs
veterán
Íme a következő ,,izzítsuk szénné a GTX 960at" projekt:
2016-02-02 13:53:55 - quake3
Frames: 93019 - Time: 367891ms - Avg: 252.844 - Min: 152 - Max: 4063840x2160 (DSR), 4x élsímítás, 16x anizó max grafikán
-
mcs
veterán
válasz
Mark023 #8537 üzenetére
Nálam még egyelőre nem művelt marhaságot.
Kíváncsiságból megnéztem amúgy, hogy mit bír tuning terén a kártyám az F2 Beta biosával. Egy pár mhz-et javult a gpu az F1hez képest, de így se váltja meg a világot a maga 1495 megaherz szalámijával.
A ramok változatlanul jól bírják a 8000et is. -
mcs
veterán
Köszi!
Tápból 600asat terveztem venni, de csak ez volt a helyi bolt készletén. Valószínű, hogy az előbbi is overkill lett volna, de így legalább biztosan elég évekig, ha esetleg cserélném a procit meg a vga-t is erősebbre. Hát ha még SLI-t is betervezek egyszer a vicc kedvéért.
A ramok párosítása pedig remek: a kékek 1600asok, a pirosak 1866osak, és 2133on járnak, bár gyengécske CL12 időzítéssel, mert a kékek nem bírják ennél szűkebben. Igaz, így is leginkább a szintetikus tesztek eredményeit befolyásolják, mint a proci gyakorlati teljesítményét. -
mcs
veterán
Raktam be a házamba kettő felső 12es ventit, és a Valley csak 65 fokra hevítette fel a gpu-t a tegnapi 70 helyett. Hát így az asztalba téve a gépet kicsit ügyeskednem kell, ha minél lentebb akarom gyúrni.
-
mcs
veterán
válasz
JimBeam007 #8129 üzenetére
Szerintem áldozz picit többet rá, és i5 4460 legyen. Ugyanebben a dilemmában voltam G3220 után, hogy elég lesz-e nekem az i3 4130 vagy inkább i5 4460at vállaljak be több pénzért, de utóbbival már csak az új UT miatt is jobban jártam, mert a topikjában panaszkodtak páran i3al, hogy karcsú a játékhoz. Amikor megvettem a 4460at, még GTX 750em volt, de most legalább a 960al se kell panaszkodnom amiatt, hogy bekorlátolna a proci.
Milyen lapod van amúgy?
-
mcs
veterán
Vajon meddig fog még menni a ,,fujj 128 bites GTX 960", és a ,,nem használja ki a 2nél több gigát" mizéria?
Nekem a relatíve kis igényű UT alpha is 2,5 giga körül emészt epic minőségű textúrákkal, és még így is tudja tartani a minimum 55-60 fps-t, ha a többi opció highon van. -
mcs
veterán
válasz
Czvik2.0 #8100 üzenetére
Szia!
Simán hozza. Nálam a GTX 960 1920x1080ban is sokkal jobban viszi a Grid 2-t ultrán, mint a korábbi GTX 750 1366x768ban. Ha fontos szempont a hang, akkor a Giga nem a legjobb választás, mert így a hőcsövek nélkül állítólag eléggé hangoskodik. Kisza majd megmondja a tutit, aki le is cserélte a hűtését.
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #8084 üzenetére
Szerintem a ramoknak az is elég lenne, ha egy házventit raknál a kártya mellé.
Nálam amúgy a fekete pacadobálást pont a gpu csinálja, és általában a Valley benchmark esős részén jön ki leghamarabb, ilyenkor pedig némelyik esőcsepp helyett fekete szurok hullik.
Legutóbb úgy kerestem ki a maximumot, hogy megállítottam ezen a részen, és addig csökkentettem az órajelet, amíg teljesen el nem tűnt a szurok. -
mcs
veterán
válasz
phoenix1989 #8095 üzenetére
Nagy szerencséd volt, hogy első alkalommal meg se próbálta ráflashelni a progi a helytelen biost, különben hatalmasat szívtál volna.
-
mcs
veterán
válasz
phoenix1989 #8089 üzenetére
Ha valóban stimmel a kártyád pontos típusával, akkor jó.
-
mcs
veterán
válasz
4264adam #8082 üzenetére
Nálam a korábbi Asrock lapban hetente négyszer-ötször, a mostani Gigában pedig egyszer pörgött fel.
Bár használtam OC Gurut, de csak azért is felraktam a kártyámra az F2 beta biost, ami teljesen elmúlasztotta.A tied amúgyis különleges darab, mert az 1560as gpu órajelet is bírja, meg kb. 101%os az asicja.
Enyémnek kb 1485-1490 lehet a max, bár korábban Win7 alatt régebbi driverrel elment 1510en is. -
-
mcs
veterán
Most nézem Iponon az árakat, és a 4 gigás WF2 960 ára valami mocskos módon felszaladt. Aki akart volna, és nem vett időben ilyet, az perpill bánhatja.
-
mcs
veterán
válasz
phoenix1989 #8075 üzenetére
A backuppal lényegében elmented a gyári biost, hogy később gáz esetén vissza tudd frissíteni.
-
mcs
veterán
Tesztelheted, de nem lesz ég és föld a különbség húzva. Tuning során a maximális boost értéket érdemes figyelni gpu-nál, amit egyik gyártó oldala se tüntet fel, mert kártyánként változó. Elindítod a gpu-zt, indítasz benne egy render tesztet a pci-e mód melletti kérdőjelre kattintva, majd a sensors fülben figyeled, hogy mennyin megy éppen a gpu. Szerintem nálad valahol 1350-1450 között lesz alapból. A gpu tuning maximuma 1470-1560 között van általában a 960asoknál, és ha sikerül túlhúznod akkor fagy, hibázik a kép vagy egyszerűen kilép a játék. Ramoknál 7600-8100 Mhz lehet a max, és hasonlóan hibázik túlhúzáskor, mint a gpu. Érdemes először az egyiknek kikeresni a maxot, utána pedig a másiknak.
-
mcs
veterán
válasz
phoenix1989 #8070 üzenetére
A Gigabyte saját @Bios progijával frissítheted le egyszerűen. Drivert uninstalláld, majd a progival először backupolj, végül flasheld az új biossal.
Ha van vírusírtód, még azt is érdemes letiltanod és bezárnod. -
mcs
veterán
válasz
Mark023 #8054 üzenetére
Alap biossal se állítja le, mert ezt csak a nagyobb Windforce 2X kártyák tudják. Az új bios 1300ra állítja be a minimum fordulatot, mert itt még rendesen érzékel a kártya szenzora, és gyanúm szerint pont abból adódhatott a felpörgési gond, hogy 1000 rpm alatt tévesen érzékel. Nálam 1000, 2000 és ritkán százezres nagyságrendű értékeket olvasott ki az Aida és a Gpu-z is.
-
mcs
veterán
Most már 41%nál lentebb nem engedi az OC Guru. Előbb amúgy rosszul írtam a minimumot, mert valójában 1300, de így is eléggé halk. Valleyt kétszer futtatva 1600 volt a max 67 fok mellett.
Amúgy nyugodtan használhatod majd a @Biost, nekem legalábbis stabilan működött, de a drivert először gyaluld le, amire figyelmeztetni is fog majd. -
mcs
veterán
Felraktam az F2 Beta biost a kártyámra. A minimum fordulat 1200on van most már auto-n, és nem is ír ki baromságokat a szenzor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Hálózati / IP kamera
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest