- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
NoObSzajBoT #8142 üzenetére
Lehet, valami miatt pl. a dvi-n adja ki a képet. Ha tudod, nézd meg, hogy más kimeneten van-e kép.
Vagy molex átalakítóval is adhatsz neki tápot, hátha az a kevés. -
Csupingo
veterán
válasz
phoenix1989 #8087 üzenetére
Igen. Akkor neked ez kéne.
-
Csupingo
veterán
válasz
phoenix1989 #8085 üzenetére
Milyen bios-van a kártyán? Pl. a gpu-z kiírja. Mert ez az fa0-hoz jó, ha jól látom.
Mi a kártyád pontos típusa? -
Csupingo
veterán
válasz
phoenix1989 #8075 üzenetére
Itt egy 970-nél egész részletesen magyarázzák.
-
Csupingo
veterán
válasz
radgyulaba #8041 üzenetére
Gondolom az energiagazdaságos funkciók be vannak kapcsolva, ezért ha nincs terhelve visszaveszi az órajelet. Nézd meg terhelés közben is, ha emelkedik, akkor nincs gond.
-
Csupingo
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #7964 üzenetére
Jó így is, ahogy most bekötötted.
-
Csupingo
veterán
Valami ilyesmire gondoltam én is, hogy ezért hűvösebb. Muszáj volt bekapcsolni, mert törte a képet.
Bezzeg a gts 450-el az soha életbe nem kapcsoltam be.
Csak akkor veszi vissza, ha jóval többet tudna 60 fps-nél nem? Ha épp 60-at tud kipréselni magából, akkor nem veszi vissza. -
Csupingo
veterán
válasz
Mika1227 #7931 üzenetére
Neked kell eldönteni, hogy zavar-e a nagyobb kártyaméret, a 4e Ft-os árkülönbség, és álló házban azért jobban feszíti az alaplapot is. Mindez minusz 4-5 fokért cserébe.
A 280x gyorsabb mint a 960, viszont régebbi, és gondolom jóval melegedősebb kártya is. (AMD driverekre többet panaszkodna szerintem) -
Csupingo
veterán
-
-
Csupingo
veterán
válasz
radgyulaba #7859 üzenetére
Nem kevés a proci. Egész jól összevállogatott géped van. Valami más gond lesz, talán más beállításokkal teszteltél.
-
Csupingo
veterán
válasz
Mark023 #7818 üzenetére
Talán a 960 ti-t szánják erre a célra, ha lesz egyszer. Már mint az nvidia, azt nem kell tuningolniuk a gyártóknak.
Háát, 950-nél ellenállóbb pcb, világít, leáll a venti, 200MHz gyári tuning, válogatott alkatrészek.
Bármelyiket meg lehet ennyire tuningolni, nem biztos hogy plussz 10 ezret megér. -
Csupingo
veterán
válasz
benvolio #7505 üzenetére
A procitól függ. Utánna kell olvasni, hogy melyikhez milyen feszültségüt ajánl a gyártó. Pl. haswell-hez ha jól tudom már az 1.5 V-ot se javasolják, még sincs gond. Skylake procihoz asszem 1.2 V-ost, de az 1.35 V-os is jó. Én a kisebb feszültségüt venném, nehogy tönkrevágja a procit.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
robertosz91 #7466 üzenetére
Talán karácsony után lejjebb mennek az árak. Ez annyira nem drága. Szerintem a procid 75-80 százalékban hajtana ki egy 950-et.
-
Csupingo
veterán
Nahh. Addig méricskéltem a gépházban, míg elértem, hogy 15 percig nem bírtam bekapcsolni. Aztán 10-szer megcseréltem a sata csatlakozókat, és végre feléledt. (Utálom a sata csatikat, bezzeg az IDE-t kitépni se lehetett)
-
Csupingo
veterán
válasz
Thunderzolee #7450 üzenetére
Érdekes. Valamelyik képen nincs, valamelyiken van. A hivatalos oldalon van hátlap.
-
Csupingo
veterán
Itt a fórumozók jókat írnak a kis két ventis gigáról.
-
Csupingo
veterán
válasz
Thunderzolee #7446 üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz
WRooney10 #7425 üzenetére
3 mm-rel szélesebbnek írják, mint a wf2-est. Persze a hátulja ugyan ott van, de ez is csak hátlap nélkül férne be. Nem nagy ördöngösség levenni, de ha tartasz tőle, akkor inkább olyat keress, amin nincs hátlap.
Jasonpapa: nekem pont az a giga van. Nem cicereg, rajt sincs a gép oldala, hallanám ha igen.
Viszont ez a jelenség tényleg nem márka függő, inkább lutri. -
Csupingo
veterán
válasz
WRooney10 #7421 üzenetére
Amik egész jók: msi gaming, asus strix, gigabyte wf2 oc
Thunderzolee: a második az egy elég kicsi kártya (17cm), szerintem jó 5 fokkal melegebb
mint a wf2-es. Én a nagyobbat venném, ha befér a házba.WRooney10: most nézem az alaplapod. Hasonló az elrendezése, mint az enyémnek. Sajnos a PCI Express sin majdnem egy vonalba van a memóriák végével. Nekem kapásból le kellett vennem a hátlapot a vga-ról, így fért csak be pont, 2mm maradt.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
rocketry23 #7300 üzenetére
Passz. Talán kisza25 tud segíteni. Szerintem kár vizezni ezeket a két ventillátoros modelleket.
Nekem játékból kilépve 52 foknál még nem volt melegebb a kártya, és halktalan is. Igaz csak 1600x900-ba játszom. -
Csupingo
veterán
válasz
birorichard #7288 üzenetére
A sima msi-nél nem látom az oldalán, hogy leállítaná a ventiket, ha ez szempont, vagy ti látjátok?
Akkor már az le. A nagyobb 960-ak nagyon hasonlók, inkább csak az ár számít. -
Csupingo
veterán
válasz
birorichard #7280 üzenetére
Szerintem egyik se rossz. A sima msi és az le között csak egy kis frekvenciabeli eltérés van. Nem éri meg a felárat. Nekem az a giga van amit írtál, nagyon hűvös és halk.
-
Csupingo
veterán
Erről valaki, mert akkor kár csengetni: "Nagyon kívántam tőletek ezt a 0RPM-et a mini Gigámon, úgyhogy utána nézetm egy kicsit. Maxwell Bios Tweakerrel 3 értéket kellett átírni. Most már Ez is 0 RPM-es.
-
Csupingo
veterán
Hőcsöves, két ventis, félpasszív. Nem jó? msi gaming
-
Csupingo
veterán
válasz
nandi17 #7146 üzenetére
Ennek nem kapcsol le a ventije, ha jól láttam. Szlovákiában vetted, ott lehet kicsit drágábbak?
Ezen a fórumon írta egy egyventis 960 tulaj, hogy a kártya bios-át átírva le tudta kapcsoltatni a ventit.Gyurex17 oldotta meg: "Nagyon kívántam tőletek ezt a 0RPM-et a mini Gigámon, úgyhogy utána nézetm egy kicsit. Maxwell Bios Tweakerrel 3 értéket kellett átírni. Most már Ez is 0RPM-es.
Bár lehet visszateszem, mert így alapjáraton 47fokos. Mondjuk most a szobában sincs hideg."
-
Csupingo
veterán
válasz
tudatL@N #7131 üzenetére
És ha molex átalakítóval adsz neki tápot? Nekem a tápom nem bírta egy ágról a két hatos csatlakozót és az egyiket molexről kellett bekötnöm. Persze neked 1 van, de ki tudja. Olyat is írt valaki, hogy bios frissítés után működött nála csak egy 950-es.
Vagy bios-ba kapcsold ki a multi vga módot. -
Csupingo
veterán
válasz
oszkarfincs #7119 üzenetére
Gratula! Reméljük, tetszeni fog.
-
Csupingo
veterán
válasz
oszkarfincs #7114 üzenetére
Palit GeForce GTX 950 StormX Dual OC valami elland.cz (nem ismerem) oldalról.
http://hu.elland.cz/palit-gf-gtx950-2048mb-ddr5-128b-ne5x950s1041f
Aqua-n olcsóbbak is vannak: https://www.aqua.hu/kereses.html?q_kat=Mindenhol&q=gtx+950 -
Csupingo
veterán
válasz
oszkarfincs #7110 üzenetére
A 960 passzív kb. 61 e-től kezdődik ahogy néztem, a 950 passzív pedig 55 e-től.
Noby: tesztek alapján a 380-al van majdnem párban.
Pl. a giga wf2 jó, és egész olcsó. -
Csupingo
veterán
válasz
oszkarfincs #7106 üzenetére
Pl.: Asus STRIX GeForce GTX 950
MSI GeForce GTX 950 GAMING 2G
De lehet, hogy már a legtöbb ilyen. -
Csupingo
veterán
válasz
BigBlackDog #7074 üzenetére
3d beállítások kezelése, függőleges szinkronizálás Nálam egy régi driver-nél (353.06) még létezik.
-
Csupingo
veterán
válasz
oszkarfincs #7055 üzenetére
A 950 pl. egy 1600x900-as monitorhoz szerintem ideális 1-2 évig. Viszont a 960 full hd-n akár 10 fps-el
is többet mehet. Azt még nem tudni, mi lesz velük dx12 alatt. -
Csupingo
veterán
Tényleg nincs a 950-es gigán hőcső. Első blikkre fel se tűnt, de a venti nagyon halk.
És ahogy nézegettem, az lehet nem is félpasszív. Itt van teszt, az msi nem lehet rossz:
http://prohardver.hu/teszt/geforce_gtx_950_a_legujabb_kozepkategorias/asus_strix_geforce_gtx_950.html
Sok emberkének van a fórumon 950 ők tapasztalatból tudnak válaszolni. -
Csupingo
veterán
válasz
oszkarfincs #7037 üzenetére
Szinte, vagy teljesen ugyan ez a wf2 hűtés van nálam a 960-on. Netezés és filmnézés közben be se kapcsol
(tehát halktalan), csak játéknál, de ott is nagyon halk. Szerintem ez egy jól eltalált hűtés. -
Csupingo
veterán
válasz
nandi17 #7031 üzenetére
Vannak cikkek ilyen kártyákról itt is:
http://prohardver.hu/hir/club_3d_geforce_gt_610_pci_express_x1.html
http://prohardver.hu/hir/zotac_geforce_gt_520_pci_express_x1_csatolo.htmlA fórum hozzászólások alapján nem nagyon hasíthat egy ilyen kártya.
Szerintem egy gtx 950-et csúnyán visszafogna.A szabványokról: http://prohardver.hu/tudastar/pci_express_szabvanyok_aljzatok.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- EAFC 25
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest