- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
182.50-es driver-el nem tud Ambient Occlusion-t a GTX ugye?
-
rup1u5
nagyúr
szasztok!
én még mindíg a 182.50-es drivert és az 1.6-os precision-t használom.
van értelme újabb precision-t föltenni? miben tudnak többet az újabb verziók?
oc profilok megmaradnak egy uninstal-instal után is? -
rup1u5
nagyúr
válasz
intuicio #17150 üzenetére
Valahol 120-130 foknál kezdenek el károsodni a GPU-k odáig meg úgysem jut el a hővédelem miatt. Meg azért sem mert 85 fok felett nálam megugrik a venti fordulatszáma ami visszanyomja a 70-es tartományba. Másrészről meg gyártói élettartam garanciám van és ha ők így gyártották le akkor én így használom. Ha bedöglik cserélik. Ugyis előbb váltok egy éven belül valami ütős dx11-es ATI-ra.
-
rup1u5
nagyúr
Próbáltátok már ezt a Unigine Tropics bench-et?
Nálam nagyon dúrván befűt. Jobban mint bármelyik szőrös fánk.
87fok, 100% -
rup1u5
nagyúr
válasz
Sziszifeca #16935 üzenetére
285
-
rup1u5
nagyúr
....ha vetted volna a fáradtásgot, hogy rendesen elolvasod a hozzászólásaimat ha már ilyen szépen rájuk kerestél akkor azt is látnád, hogy semmi bajom nincs a hőmérsékletekkel a 260-amon! Ami volt az is driver probléma miatt volt, mert folyamatosan 3D módban ment, még akkor is ha csak a desktopot néztem. Hosszas keresgélés után jöttem rá hogy a GTA 4 okozza ezt. De ennek ismét semmi köze a kártyához.
Most már értem miért "szeretnek" téged olyan sokat itt ph-n. A hülyeséged hihetetlen erős meggyöződéssel párosul! Inkább ismerd be hogy nincs tapasztalatod ezekkel a kártyákkal, és hogy semmiféle statisztikát nem tudsz mutatni arról, hogy tömegével döglenének meg, ahelyett hogy nyomod a hülyeséget tovább.Az elöző hsz-ből már nem sikerült kiszerkesztenem a "szerencsétlen"-t, mert lejárt a limit.
Nem volt szándékomban személyeskedni de ekkora maszatolás láttán amit itt művelsz ez bukott ki elsőre. Szóval azért az egy szóért bocs!De a többi véleményem továbbra is áll.
-
rup1u5
nagyúr
Hogy jön ez ide?
Azt se tudod mit beszélsz te szerencsétlen!Nem a tuningolhatóság/nem tuningolhatóság a téma, hanem az hogy riogatod az embereket, hogy szarok az olcsó nyákos 260-ak. Ezzel azt a téves elképzelést táplálod, hogy elromlanak, nem működnek megfelelően, tömegével mondják föl a szolgálatot.
Erről szó sincs! Tökéletesen működnek és ellátják a gyári specifikációban megadott feladatukat!
Fejezd be a csusztatást és ismételten mondom, hogy csak olyan hardverről mondj kritikát amit legalább egyszer birtokoltál és teszteltél is! -
rup1u5
nagyúr
erről beszéltem.
addig szajkózta a hülyeségeit míg sikerült kimosni vele néhány agyat.
nem értem miért kell hülye hoaxokat terjeszteni.
nyugodtan vehetsz "olcsósított, szar, fos" 260-at!
az enyém is ilyen olcsó tákolmány az evga-tól és csak vacak 10 év garancia van rá, az arcátlan mindenit nekik! -
rup1u5
nagyúr
Komolyan ennyire nehéz a Magyar nyelv?
Azt írtam, hogy egyféle 55nm GPU létezik a 260-asakon ami 216sp-s. Sehol nem beszéltem nyákokról!X@b3e: Nem vagyok alulinformált! Tisztában vagyok vele hónapok óta, hogy 3 féle PCB-vel szerelik a 260-asokat. De mint fönt is írtam nem PCB-ről volt szó hanem a GPU-ról. Látom neked is le kell vezetnem mert gondjaid vannak a magyar nyelvel és nem sikerült értelmezni amit írtam.
-
rup1u5
nagyúr
Evga nem igazán az a "tesco gazdaságos" kategória. Nyilván nem lenne rá 10év cseregari ha annyira rövid lenne az élettartama.
Fölösleges riogatnod az embereket ilyen rémhírekkel. Azelött is láttunk már ilye "olcsósítást" és nem kezdtek el tömegesen hullani a kártyák.
Akárhányszor valaki itt azt kérdezi, hogy milyen 260-ast vegyen te megjelensz és linkelgeted ezt a hírt mint valami vészmadár. Szépen kérlek, hogy fejezd be!
Annak tudatában, hogy neked 192-es figyel a gépedben, inkább úgy hat amit csinálsz mintha savanyú lenne a szölő! Nem vet rád tul jó fényt.Inkább ne nyilatkozz arról amiről nincs tapasztalatod. Vagy vegyél egy 216-os 55nm-es kártyát, szedd szét és nézd meg hogy mennyire undorítóan olcsó tákolmány az egész.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Zoli1222 #16509 üzenetére
Ugy érted 192sp vs 216sp?
Mert mindkettöből van 65nm-es, viszont az 55nm-esek mind 216-osak.
Szerintem nem számottevő a különbség. A 192-esek nagyon jól húzhatóak és ezért könnyen behozzák a lemaradást. Az én 55-ösöm 700-nál véget ér. De az is lehet, hogy ez a tápom hibája. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Sziszifeca #16498 üzenetére
Akkor már inkább ezt.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Szuperboci #16431 üzenetére
Hát speciel nálam 64bites vistán a 185.85 egy rakás szar. Minden fagyott vele. Tettem is vissza a 182.6-ot asszem.
-
rup1u5
nagyúr
Na majd ha megint csinálja akkor készítek screenshot-ot róla és az összes futó alkalmazás listájáról. Hátha te megmondod mi okozza.
Én ngyon elégedett vagyok az enermaxommal! 4-5 éves és egyáltalán nem hangosodott be, mindíg tökéletesen működött és röhögve viszi a mostani konfigomat is. Kiváncsi vagyok hány évig fog még szolgálni. Ha bővitek a jövőben akkor mindenképpen úgy fogom csinálni, hogy a mostani összfogyasztás alatt maradjak. Azt hiszem talán egy DX11-es ATI lesz a következő és ha már kevés lesz a 2 mag akkor befigyel egy Yorkfield is mellé.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Henker2 #16312 üzenetére
Memória nekem is kevésnek tűnik de ha 2200-ra teszem már fagy.
Átpasztázás attól függ, hogyan van rögzítve a matrica a kártyád hátulján és hogy mennyi garancia van még rá.
Nem tettem rá olyan sok MX-2-t. Eloszlattam egyenletesen az egész felületen. A gyári pasztából sokkal több volt rajta. A fölösleget meg úgyis kinyomja a hűtő.Nálam egy 420W-os Enermax Noisetaker viszi az egész konfigomat ami szép teljesítmény így tuningal együtt. Azért is gondoltam arra, hogy talán a táp miatt nem megy a további tuning a vga-val. Lehet, hogy itt már elfogynak a stabil feszek.
Az a Corsair VX450 nálad bőven elég!
Kiváncsi lennék, jobban menne-e a tuning nálam egy ilyen táppal.
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Sikerült garivesztés nélkül leszednem a hűtőt!
Kapott MX-2 pasztát a GPU és megigazítottam a csálé hővezető párnákat is.
Nagyon elégedett vagyok az EVGA-val!
Ez már a második kártyám tőlük amivel megcsináltam ezt a műveletet.
Az első egy 8800GTS volt amit később garanciában cseréltettem is.
Arról nem is beszélve, hogy alap GTX 260-at vettem és Superclocked példányt kaptam.Szóval karácsony van mindíg ha EVGA-t vásárolok!
Remélem hamarosan elkezdenek ATI kártyákat is forgalmazni, mert nem szeretnék elpártolni tőlük.
Az új pasztázással most már megvan stabilan a 700/1509/2160 ami egyáltalán nem nagy szám de nekem megfelel. 710-es GPU-nál már fagy és kékhalálozik. Lehet hogy a tápom kevés neki komolyabb tuninghoz? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #16237 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy jpeg formátumban nem is érdemes hasonlítgatni. Erre a célra tessék png-t használni!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
banderasz77 #16227 üzenetére
4870 512-es vagy gigás?
ha gigás akkor én azt választanám. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Sziszifeca #16206 üzenetére
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Barney™ #15923 üzenetére
hmmm.
én ezt az üzenetet kapom miután leáll a mirror's edge és csak ctrl+alt+del-el tudom kilőni a játékot.
ugyan igy leáll a far cry 2 és fagy a gta 4 is. crysis-t meg a többit ami fönt van már nem is próbálom. uninstall és megy vissza a 182.5.
ez a driver nálam nem vált be sajnosnem tudom mi okozhatja.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Black-core #15921 üzenetére
Most csináltam összehasonlító szkrínsotokat far cry 2-ben is és ott még észrevehetetlenebb a különbség.
Ráadásúl valamiért ez a 185.85 nem akar nálam normálisan működni.
Leáll a működése és kilépkednek a játékok. Ha húzom a kártyát akkor meg végképp meghülyül. Ugyhogy ezzel a driverrel most nálam tuning sincs a vga-n. -
rup1u5
nagyúr
hú micsoda dolgok történtek itt kéremszépen!
arra a 4890 CF tesztre én is kiváncsi vagyok.
ha ilyen helyzetben lennék tuti hogy a 4890-et választanám! -
rup1u5
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #15812 üzenetére
ez whql?
nem látom a leírásban. -
rup1u5
nagyúr
véletlenül fix 30%-os ventivel gta-ztam most egy kicsit.
83 fokon állt meg és nem fagyott. -
rup1u5
nagyúr
válasz
rup1u5 #15782 üzenetére
én nem értem ezt.
most megint nem veszi vissza az órajeleket.
már mindent letakarítottam. csak ezért nem fogom újrarakni a vistát.
fogalmam sincs mi lehet az oka. arra gyanakszom, hogy a rivatunerből maradhatott vissza valami a registryben. de regcleaner sem talál már semmit. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #15784 üzenetére
kedvencem!
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
AirBooms #15763 üzenetére
kezdésnek meg kéne nézni az alaplapod könyvébe hogy milyen hibára utal az 1 hosszú 3 rövid.
Qru: nem tudom mi a fene okozza de most megint nem akarja lejebbvenni a frekiket meg a feszt. újra is indítottam de így sem akar működni rendesen. fogalmam sincs mi okozhatja. lehet föl kéne raknom egy új forceware-t.
-
rup1u5
nagyúr
Fogalmam sincs mi történt de minden helyreállt.
Elindítottam a farcry2-t, játszogattam kicsit a beállításokkal, nézegettem az fps-t és miután kiléptem visszavette az órajeleket és a feszt is ahogy azt kell!
(vista alatt dx9 módban majdnem 10fps-el lassabb mint dx10 módban!)
Íme:
ugyan azzal a 30%-os ventivel amivel 80-90közé ment idle, most 56 fok. -
rup1u5
nagyúr
nem-nem-nem-nem.
elfelejtetek valamit!
a tegnapi 80-90 fokos idle hőfok 25-30%-ra levett ventivel volt.
defaultból 40%-on áll a venti idle-ben és perpill így 53 fok.
full load alatt szépen viszi fel a ventit és 70-80 fok körül szokott lenni.
jól mér a precision, mert ha megfogom a ház hátulján a kártya takarólemezét akkor érződik, hogy nem hülyeségeket mér.
itt van egy szkrinsot mester!
mit hámozol ki belőle?mégegyszer összefoglalva, a problémám az, hogy idle módban 30%-os ventivel a 80+ fokok arra utalnak, hogy nem veszi vissza a gpu feszt.
most megnéztem gpu-z-vel is. érdekes mert azt írja, hogy nem veszi vissza most még a frekiket sem amit multkor még megcsinált.
azt hiszem körül kéne néznem a driver beállításaiban. -
rup1u5
nagyúr
megnézem.
TTomax: fapados 55nm-esnél nem mutat semmi feszt a gpu-z.
....bár ahogy a képen elnézem amikor ezt a szkrinsotot csináltam akkor éppen 300/100 on ment a kártya, tehát elméletileg az órajelet visszaveszi. de akkor viszont a precision miért mutat változatlanul 3d órajeleket és miért megy fel 80-90 fokra idle ? -
rup1u5
nagyúr
válasz
Black-core #15713 üzenetére
Akkor örülj neki mert az baromi jó!
Nálam most néhány óra netezés és filmnézés után 89 fokon áll az elöbb linkelt beállításokkal. Valószínüleg az lehet, hogy a fesz fix, független az üzemmódtól.Hol lehetne megnézni a feszeket?
Nagyon nem izgat mert van rá 10 év gari de azért jó lenne ha levenné a feszt 2d-ben.
Be lehet ezt valahogy kapcsolni 55nm-es kariknál? Miért nem megy alapból? Hogy lehetne megnézni azt hogy valóban nem veszi le a feszt 2d-ben? -
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #15684 üzenetére
ez tény.
nagyon ritkán marad bekapcsolva nálam éjszakára. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #15263 üzenetére
a dupla memós nem ref, ezért arra nem lehet cserélni. gta4 miatt gondolkodtam el rajta de csak kósza gondolat szintjén. ha forróbb a 280-nál az valóban gáz.
1680*1050
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #15261 üzenetére
Ha veszel egy EVGA karit és beregisztrálod az evga.com-on akkor 90napig becserélheted egy nagyobbra ha akarod és ők beszámítják a tiédet annyiért amennyiért vetted. Észak Amerikában ezek mennek. Lenne rá lehetőségem. Igazából nincs rá szükségem de egy 1792 megás már elgondolkoztatna.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #15255 üzenetére
Igazad van. Egy 1792 megás 275-re már le is cserélném de sajnos csak referencia módellre lehet cserélni az evga step-up programjában. Vagy éppen szerencsére!
Épp ez véd meg attól, hogy elköltsek 20 ezer forintot.
-
rup1u5
nagyúr
Nem egy hete vetted kb a 260-at?
Egyébként gondolkodóba estem én is, hogy lecserélném az 55nm-es 260-at egy szintén evga csak 65nm-es 216-os-ra. Jobb tuningolhatóság miatt. Csak tartok tőle, hogy akkor már kénytelen lennék tápot is cserélni. Kb mennyivel eszik többet egy 65-ös? -
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax #15193 üzenetére
Ez nekem is eszembe juthatott volna.
Így már föltelepült, viszont ez a következő meglepi:
Hiába megyek a riva mappájának tulajdonság lapjára és hiába szedem ki az írásvédettséget, alkalmazásra klikkelés után ha újra megnézem megint írásvédett a mappa.
Sehol sem engedi megszüntetni az írásvédettséget ez a mocsok vista pedig rendszergazda vagyok. Maga a rivatuner64.sys nem írásvédett. -
rup1u5
nagyúr
Nem vagyok benne biztos, hogy a kártya volt de egyszer hallottam valami furcsa sípolást GTA indítása után. Másodszorra nem. Viszont még mindíg kifagy a Mirrors Edge és a Crysis is. Közben cseréltem drivert és az sem segített. Nem értem. GTA hibátlanúl megy, pedig annál háklisabb programot én még nem láttam. Lehet, hogy újra kéne húznom s Vistát? Még a Radeonos Vista van fent. Valamikor átvinném hozzád a kártyát, hogy megnézzük mit megy a te tápoddal tuningban. Nálam 700-on csak a GTA szemetel, így most 690-en hajtom. Az is furcsa, hogy a gyári spec 576Mhz-et ír, miközben alapból 626.
-
rup1u5
nagyúr
Aki GTX 295-öt vesz annak valószínüleg nem tétel a 20 dolláros grillrács a hátuljára.
És egyáltalán nem kötelező megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Fujifilm X
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest