- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Beowulf_78 #12237 üzenetére
DX9 vagy 10?
-
válasz
Beowulf_78 #12213 üzenetére
Tedd fel valamelyik ultrahighqualitycfg_pakkot az alap crysisre és full hd-ben szerintem meg is gyullad a kártya....
Sziszifeca: 1680X1050-be mindenhez fullba a GTX280 is kevés....
(nem vicc)
-
Jóvan gyerekek, megint az nv vs ati téma. Nem unjátok már tízezredszerre?
-
válasz
Beowulf_78 #12022 üzenetére
Pont erről beszélek!
atom18: már most 81 ropi.
-
-
Azt tudjuk, hogy ezek hány sp-s kártyák?
Mondjuk érdekelt valakit valaha, hogy egy vga mennyit fogyaszt?
-
válasz
Szuperboci #11912 üzenetére
Nem is fog csalódni.....
Mondjuk full hd-ben 50-szeres AA-val nem fog menni fullon....
-
Nekem ez van a 280 óta.
(imageshack kampec)
Nem azért, mert Crysis b@zi vagyok, hanem mert olyan grafikát látok ebben a játékban, hogy az valami elképesztő. Ez csak álom volt a GTX nélkül. Brutál erő van ebben a kártyában. Sokszor csak kamillázok, hogy a rákba van itt-ott 45-50 fps ilyen állejtő gráf mellett.
Ja és köszi a képeket!
-
válasz
Beowulf_78 #11878 üzenetére
Limited Edition 260....
Akkor már 128-ra és kész a GT200 => G80 downgrade....
-
"eredetileg mindegyik GPU 240-esnek készül, azok selejtjeiből lesz a kisebb kari."
Ezt az infót honnan szedted?
Nem azért, hogy idegeljem magam, mert a 280-nál tökmindegy, csak érdekelne.
Ezek szerint csak GTX280-an készülne, ami selejt lesz, azt meg eladják 260-ba? Honnan tudják, hogy mennyi selejt lesz? Arról nem is beszélve, hogy több 260 fogy, mint 280, ezek szerint a termelés nagy részét a selejt teszi ki? Azért ez mindenképp abszurd, ne is haragudj..
-
Köszi! Inkább az a tipikus, hogy állandóan bizonygatás megy, hogy milyen gyó' az a kártya és ez mindig itt folyik. Érdekes a GTX-nél sosincs ez, mert azon nincs mit magyarázni, egyszerűen jó.
A pü-re sem válaszoltál múltkor, pedig tisztán látszott, hogy nincs igazad. Mondjuk ez is tipikus hozzállás.
Hagyjuk a fenébe, boldog karácsonyt!
-
válasz
Szuperboci #11737 üzenetére
Mindenki hasonlókat ír, aki váltott.
Ami még érdekesebb, hogy nincs váltás GTX-ről Ati-ra.
Használd egészséggel a kártyát, jól döntöttél!
A többiek meg vegyenek X2-t, mer az jó.
-
válasz
TazLeacher #11677 üzenetére
Full hd-ban maxon, szűrőkkel? Szerintem az összes új játék.
De persze ezt nem állíthatom biztosra.
Brenyo:Ha a tesztek alapján neked jobb, akkor vegyél azt.
-
-
válasz
TazLeacher #11585 üzenetére
Miért?
-
válasz
Sziszifeca #11513 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor a fánkkal kiteszteled, mekkora fordulat kell neki, hogy 80 fok alatt tartsa és beállítod úgy, hogy idle 40%, terhelve megy a kitesztelt %. Ha másképp szeretnéd, akkor állítsd be eszerint: [Ismét egy ventilátor vezérlés]
Sok sikert!
-
válasz
Sziszifeca #11505 üzenetére
Persze, hogy segítek(tünk), csak mond el mi a cél.
Ami nekem kellett, azt 2 perc alatt beállítottam, 60 fok felett 100% és kész. Neked a 260-hoz jó lesz a 60 felett 85%. Teljesen mindegy, hogy közbe esetleg miket állítasz be, mert terhelve úgyis fel fog melegedni arra a hőfokra, ahol már kell neki ez a fordulat. De próbálgasd és meglátod mi a jó neki.
Első körben próbáld meg, hogy auto-ra mész, majd a sorokat beállítod így:
40
100
48
2
a többit mondjuk 50-re (ez attól is függ, hogy mérnek a szenzorok)majd apply windows indulás, save, alkalmaz és indíts egy gamét, ettől fel kell, hogy pörögjön csontra.
-
válasz
SSJPeter #11495 üzenetére
Nem sok a 60 fok, de ha akkora a terhelés, úgyis felmelegszik 70-80 fok közé, csak eközben többször szabályoz a riva, nem egyszer. Ezért írtam, hogy szerintem felesleges, mert előbb-utóbb beáll arra a hőfokra, ahhoz meg kell a fordulat, hogy ne melegedjen tovább.
Ha megfigyeled két fordulaton megy a cucc. Egy alap és egy terhelt, a kettő köztinek sok értelme nincsen.
-
-
Akkor ezt itt zárjuk is le.
-
válasz
Sziszifeca #11347 üzenetére
-
válasz
Sziszifeca #11332 üzenetére
SSJPeter: De megy ám! Én is ebben játszom. Szebb, mint a vista dx10, viszont sokkal gyorsabb. Ezt a pakkot tedd fel: ultrahighqualitycfg_1.3.1.zip. Végülis csak pár file-t kell felülírni.
Ja és az 1.2-es patch fent legyen azért.
-
Jó választás volt, az tuti. Nem akarok senkit tukmálni a hüleségeimmel, de tegyétek fel kicsit a crysis-t, arra az ultra high pakkot és ámuljatok. Ezzel a karival már nem lesz gond. Olyan grafikát fogtok látni, amit eddig szerintem csak képeken csodálhattatok.
-
válasz
jokeman #11294 üzenetére
Nemtom milyen procid van, de a táp kevés lehet. Ha quad, akkor főleg, ha 2 magos és nem tuningolsz, akkor elég lehet. Onnan veszed észre, hogy sok lesz a reboot. Nekem volt a dobozban 2 átalakító, amihez 4 moleksz kellett. Inkább bekötöttem ezzel.
Tuninghoz és ventihez rivatuner.
-
válasz
Sziszifeca #11203 üzenetére
Sziszifeca és SSJPeter!
Grat az új kártyákhoz!
-
Próbálgattam ezt a venti témát. 720/1450/2500-ra felhúzva 80%-os ventivel egy pillanat alatt 86 fok lett és hibázott is, utána felnyomtam 100%-ra de nem nagyon tudta visszahűteni. Majd kipróbálom úgy is, hogy eleve 100% hűtéssel indítom. Alapon kb 80 fok körül tartja max ventivel. Meleg ez a kártya, kell neki hűtés rendesen.
-
válasz
Beowulf_78 #11088 üzenetére
-
válasz
TTomax #11079 üzenetére
Tudom, azért is írtam, hogy a 280 melegebb, 10 fokkal minimum.
Beowulf_78: pl. a Crysis-ra ha ráteszed az ultra high modot és a 16xQ-t már kampec is a kártyának 1280-ban
, ha felhúzom erre az órajelre akkor játszható, 30 feletti fps van, nincs röccenés se.
De megéri, mert olyan látványt kapsz, hogy berosál a manus.
Természetesen más játékhoz bőven sok még alapon is.
-
válasz
Beowulf_78 #11072 üzenetére
Nem is emlékszem, hogy beszéltünk volna erről
, lehet sok volt mostanában a teendő, kicsit szét vagyok esve néha.
Mondjuk a 260-as azért jóval hűvösebb, főleg megtépve k@rva meleget tud nyomni a kártya és a háta is égeti a kezem egy 20 perc cry után. Ki kéne tényleg tesztelni a fánkkal, hogy meddig érdemes pörgetni a ventit, bár szerintem nem lesz azzal gond így se.
-
Még Laraxior ajánlotta, hogy game alatt lehetőleg menjen 100%-on, azóta úgy megy.
Igaz először még manuálisan nyomtam fel, de aztán beállítottam a rivatunert és nem kell vele foglalkozni. Ha mondjuk fut a fánk, akkor tényleg hangos, de játék alatt nem veszed észre, mert a többi hang elnyomja. Mondjuk kell is neki. Épp most nyomom a crysis-t 720/1450/2500-on fullba 16xQval és okádja a meleget rendesen.
Viszont nincs is röccenés. Szerintetek így mehet 7/24-be 3 d-ben? Nen fog túl hamar szétmenni?
-
válasz
Cyberpunk #11017 üzenetére
Ebből a tesztből is az látszik, amit írtam. Teljesen felesleges húzni, mert nem érzékeled a plusz fps-t.
A kedvemért futtatnál Crysis benchet?
Mégpedig úgy, hogy a vga-t hagyod ahogy most van, a procit leveszed alapra és teszt, majd húzd meg és teszt. Kíváncsi vagyok nálad mennyi pluszt hoz.
TTomax: azért választottam a Crysis-t, mert ez terheli le legjobban a vga-t. A Grid-el pl felesleges tesztelni, mert amúgy is 100 fps van.
-
válasz
TazLeacher #11013 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Mint írtam a hsz-ben, azért teszteltem a Crysis-el, mert ennek a legnagyobb a hw igénye. A többi játékban meg teljesen mindegy mi van, mert amúgy is bőven elég az fps, így megint semmi értelme húzni a prockót.
Egyébként szívesen tesztelek bármelyik játékkal. Melyikhez nem elég az alapon járó Q6600?
-
válasz
Laraxior #11011 üzenetére
De hát pont ezt csináltam most:
Minden alapon:
min 22
max 39
average 30Proci és vga húzva:
min: 25
max: 44
average: 34Ennyi a gyorsulás, a tesztből pedig azt látni, hogy a proci órajelének emelése semmi gyorsulást nem hozott, csak akkor emelkedett az fps, mikor a vga-t húztam. Egyébként a Te teszted is csak azt mutatta meg, hogy a vga 16%-os húzása mekkora gyorsulást eredményez, de azt nem, hogy a processzor húzása mennyit, ha jól emlékszem.
-
Pont ez a lényeg, hogy nem akarom levenni, mert így játszom. Arra voltam kíváncsi, hogy van-e értelme húzni a procit, de ezek szerint nincs. A többi játékban meg amúgy is bőven sok az fps.
Laraxior: igaz, nem jól fogalmaztam. Viszont a proci húzásának a mai játékokban szinte semmi értelme.
-
A proci mindkét esetben 3240 mhz-en volt. Tesztelgettem 3420-on is, de ott még nem találtam meg a stabil feszt. A ramok pedig alapon 816mhz (kicsit túlhajtja az alaplap őket
), 3240mhz-nél pedig 900mhz-en futottak. Driver 180.48 whql, a felbontás pedig 1280X1024. Kimaradt az előbb.
-
Ha valaki hülyeséget fedez fel, azt ne értse félre, én csak segíteni szeretnék mindenkinek:
Tesztelgettem kicsit a cuccot és a következőkre jutottam:
Crysis tesztprogi, XP SP2. A játékban minden full beállítás és 16xQ, nemtom ez befolyásolja-e a tesztet.
VGA alapon:
min 22
max 39
average 30Proci 3240mhz-en:
min: 22
max: 38
average: 29Ez már egy kicsit megdöbbentett, de jött a folytatás:
A VGA mindkét esetben 720/1450/2500 órajeleken:
Proci alapon:
max: 43
average: 32Proci 3420mhz-en:
max: 44
average: 34Azért teszteltem a Crysis-el, mert az egyik leg-hardverigényesebb játék.
A tesztekből látszik, hogy egy Q6600 alapon bőven elég egy meghúzott GTX280 kihajtásához is.
Hogy őszinte legyek, nekem ebből egy valami szűrődött le. Egy mai quad (bocsika, az eredeti szöveget elfelejtettem
) processzor minden igényt kielégít. Ez a Q6600 istenkirály. Húzhatnám még feszeléssel, de tisztán látszik, hogy semmi értelme. Csak a markokban nőne a CPU-pontszám de ez engem nem érdekel. A lényeg, hogy játékban nem hoz + fps-t. Meg fáradt vagyok, hosszú volt ez a hét is, de most volt egy kis időm ezzel foglalkozni.
Lauda
-
válasz
Cyberpunk #10971 üzenetére
Próbálgattam én is tovább az alap crysist az ultra high moddal és AA nélkül no problem, 40 alá sosem ment, de 50-55-ös átlaggal dolgozik. 16xQ-val -15fps a max és min esetében is.
A kártya alapon volt. A hétvégén teszek fel egy új rendszert és megpróbálom kitesztelni a végét az egésznek. Legalábbis ez a terv, mert idő az k@rva kevés van.
-
válasz
TazLeacher #10959 üzenetére
Nem vistát használsz véletlen? Mert ilyet nekem is írt ki az a sz@r. Ha a lap nem ismerné fel, akkor kép se lenne.
-
Figyu, próbáltam a T220-on 1680X1050-ben is a kártyát és a 710T-n 1280X1024-ben. Már ott is sokkal nagyobb kompromisszumot kell kötnöd a minőséget illetően és én nem akarok ilyet.
Cyberpunk: havernak is van full hd tv-je, de az megint más tészta. Ha ilyen felbontásban gondolkodsz, akkor a GTX260 nagyon hamar el fog vérezni, de még a 280 is, szóval jól gondold meg. Ha nem natívban játszol, akkor megint sz@r az egész. Én azt mondom játékra max 1680X1050, de ilyen crysis féle gráfhoz már az is sok néha.
-
válasz
Cyberpunk #10861 üzenetére
Miért lenne gyér? Be volt kapcsolva a 16xQ, AA nélkül még nem néztem, ki is ment a fejemből.
A legnagyobb harcban volt 20, átlag 27-28 fps.
Mindjárt nézem AA nélkül, mondjuk én a vistára nem adok. A Clear Sky-t is mikor próbálgatom, Vista DX10 minden max 50 fps, visszatöltöm ugyanezt a mentést, 20 fps.
XP-nél nincs ilyen soha.
-
válasz
Cyberpunk #10855 üzenetére
Ebbe inkább ne menjünk bele.
Megnéztem amúgy frapsal, 20 és 32 fps között mozog az fps, de ez nem a kártyát minősíti, hanem a vistát. XP alatt sokkal brutálisabb grafika mellett dupla ennyi fps-t hoz a karesz. Arról nem is beszélve, hogy szerintem az alap crysis sokkal szebb, mint a warhead, de ez megint szubjektív.
-
válasz
Kolondrum #10852 üzenetére
A 3.5 van fent, ezért nem is értem mit pofázik.
Cyberpunk: Őszintén szólva a vistával nekem jó tapasztalatom még nem volt. Inkább nem részletezem, mert csúnya lenne és nem akarok vitát. Most is csak a próbálgatás miatt van fent, XP sokkal gyorsabb és stabilabb teljesítményt nyújt mindenhol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest