- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11716 üzenetére
Sajnálom szegényt.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11699 üzenetére
Szép.
Nekem sajnos úgy néz ki nekem a shader csak 1458-on stabil. . .tehát valószínű van abba valami,hogy több sp kisebb shader tuning de annyi baj legyen.Be-be villanó szürke mozaikokat láttam néha Crysis-ban pedig minden teszt lefutott,de mikor visszavetem 1512-ről, 1458-ra megszűntek.
Arra vagyok majd kíváncsi,hogy nekem is fel fog-e menni a GPU annyira.
-
SSJPeter
őstag
válasz
TazLeacher #11679 üzenetére
OK végül is az nem árthat ha lenyomatom még1X-er a tesztet.
Berakom max.-ra én is. -
SSJPeter
őstag
Na itt már sokkal jobb árat írnak az 55nm-es GTX260-ra.
jer1cho:lement a teszt de az MSAA-t nem raktam rá,lényeg az?
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11664 üzenetére
Nem lehet mhz-nként belőni. . .szorzók vannak. . .pl.1404mhz felett a következő ugrás 1458mhz a shader-nél . . .az azt következő meg 1512mhz amire most pl. én is belőttem.
Ha beállítottad 750-re még az is lehet,hogy több a valós mhz de az is lehet,hogy kevesebb. -
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11658 üzenetére
Rivatuner --> Customize --> hardware monitoring
Nekem nem tér el semmivel, mert pontosan belőttem azokra az mhz-kre, amiket ott kiír. Mert az a mérvadó.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11656 üzenetére
Megnézted már pontosan milyen értékeken megy a tuningod?
Nyisdd meg a hardware monitoring ablakot és ott kiírja a pontos mhz-ket(ha megterheled 3D-ben),mert amit csak úgy beállítasz,hogy pl. 750mhz,ez kerekített érték. . .
Mellesleg én is kicsit feljebb húztam. . .702/1512/2484-re egyenlőre. . . -
SSJPeter
őstag
válasz
zsolt1129 #11633 üzenetére
Mondom egyrészt driver gondok+kevés proci. . .ez még nem végleges érték,átmeneti.
Ennek a karinak már min. 1 wolfdale kellene amúgy is.
A procim már a g92-es GTS-t sem tudta kihajtani nem,hogy ezt.Mellesleg a 30-40 nem egy eget verő különbség a 25-40 hez képest,én is beírhattam volna ennyit mert van amikor meg 50-el megy.
-
SSJPeter
őstag
Az lehet de én csak stabil tuning-ot szoktam csinálni amin használom is 24/7-be. . .pl 3DMark toplista kedvéért sosem húznám fel. . .vagy megy vele minden hiba nélkül vagy ha nem akkor lejjebb veszem.
Pl. a procimat is tudnám még sokkal feljebb is húzni ha adnék neki 1 kis +feszt de nem teszem.
-
SSJPeter
őstag
válasz
zsolt1129 #11630 üzenetére
1680x1050,DX9,Ultra High-on minden. . .az FPS most csalóka lehet,mert a win.-em majdnem másfél éves. . .és kb.1000Xer raktam fel a drivereket.
25-40FPS-el szokott menni nyílt térben,de tartok tőle "kicsit" visszafogja a régi rendszerem.
Pl. egy érdekesség
3DMark06-ban mindössze 14000pontot hoz össze,de úgy,hogy az SM2.0 pontok belőtték magukat 6200-ra már vagy fél éve nem emelkednek hiába csinálok bármit. . .a régi GTS-emmel is annyi volt ezzel is annyi. . .
Az SM3.0 pontokból ki lehet következtetni mennyi lenne reálisan az SM2.0,mert azok most úgy 7400körül voltak ha jól emléxem a proci pontjai meg 2800.
Tehát reálisan mondjuk 7800 lenne az SM2.0 pontjai.
Nagy gebasz van a driverekkel,de ha raknék rendszert az már Vista lenne és arra most nincs időm,hogy 1 új rendszerrel ismerkedjem. -
SSJPeter
őstag
Azért a túl magas órajellel is tönkre lehet ám tenni a karit.
Nem is úgy szoktam kezdeni,hogy na akkor most +150mhz kapásból.
Kicentizgetni meg most se időm se "házam" nincs.De mondom már így 666mhz-n is 76fok Crysis alatt ami nálam épp határeset.
80%-on meg már viszonylag hangos a ventije.
CPU limit is van már. . .De ne kísértsetek mert mindjárt én is jól meghúzom.
DeepDish: ventit azt rivatunerben.Szerintetek van abban valami,hogy több SP = nagyobb hőmérséklet?
-
SSJPeter
őstag
válasz
#00809728 #11623 üzenetére
Passz.
Linkeld össze a core clockot a shaderrel(bár a shader hamarabb ki szokott fingani). . .a memót meg próbáld ki 2300mhz körül. . .de most csak a hasmara ütöttem.
Én még nem tuningoltam az enyémet,egyenlőre de az is igaz,hogy az enyém alapból
666/1404/2300. . .mondjuk próbáld ki ezeket először. -
SSJPeter
őstag
válasz
DeepDish #11618 üzenetére
Nemtom mondjuk itt.
Szerk. Megelőztél.
Mellesleg ezek kerekített értékek,majd nézd meg rivatuner-ben pontosan az mhz-ket terhelés alatt kiírja. . .
Húzva Órajel: 750 Mhz
Húzva Shader: 1525 Mhz
Húzva Memory: 1300 MHZSzerk2: Nekem sajnos már "alapon" is felmegy 81fokra,ezért nem is húzom . . .
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11616 üzenetére
Akkor zsír.
És a melegedés terén,hogy állsz?
Mármint hány fokos így terhelés alatt? -
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11610 üzenetére
És ez szőrös fánk stabil és artifact mentes?
Én is ki fogom próbálni mit bír de ahhoz először szeretnék 1 jobban szellőző házat.Egyébiránt ez már elég brutál tuningnak tűnik.
-
SSJPeter
őstag
válasz
DeepDish #11607 üzenetére
Tényleg mindenkinek a mániája lett,hogy 216sp-s GTX260 karija legyen.
Már csak a presztízs miatt is gondolom.Mellesleg pontosan én sem néztem meg ,hogy milyen átalakítót adtak hozzá. . .így szemre HDMI-DVI de még ki se csomagoltam. . .a dobozra is csak annyi van rá írva,hogy free HDMI adapter included. . de az,hogy pontosan milyen az nincs.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Laraxior #11563 üzenetére
Ez igaz,valóban rajta van a dobozon is a feature-ok között(most néztem meg). . .de internetes rendelésnél nem megy olyan egyszerűen a visszacsere. . .még azt persze megteheti az ember,hogy nem veszi át de azzal meg a saját idejét rabolja,hogy nem megfelelő cuccot rendelt és kezdheti előről a keresgélést.
Boltban tényleg egyszerű,meg kell nézni a dobozt.
-
SSJPeter
őstag
Nem tudja valaki véletlenül mire való az a gomb a power bementek mellett a GTX200-as karikon?
-
SSJPeter
őstag
Lehet de én mindenesetre így szeretem beállítani.
Mellesleg így amikor kilépsz 3D-ből már egyből nem teker annyira mint az állat mert egyből csökken 5 fokot és lejjebb veszi a ventisebességet. . .máskülönben még akár fél percig is tekerne mint az állat amíg le nem hűlne mondjuk 60fok-ra. . .sztem jobb így. -
SSJPeter
őstag
Az a kérdés,hogy honnan rendelted.
Na akkor leírom pontosan.Az Európai Únió területéről rendelt áruk 1000 euró értékig vámmentesek!(hogy jön-e rá Áfa azt nem tudom,(valószínű igen)de hogy ha te mondod akkor ezek szerint az sem.
)
Viszont az USA-ból rendelt áruk 22 euró érték felett vámkötelesek!!!
Amennyiben a vám értéke nem ér el 1 bizonyos összeget akkor a vám beszedésétől eltekintenek de az Áfá-t azt rárakják.Van viszont olyan amikor nem vámkezelik a csomagot és valahogy átcsúszik,ilyenkor a posta vagy a futár kiszállítja a megrendelőnek.
Amennyiben te az USA-ból rendeltél csomagot 22 euró felett és behívtak,átnézték és 1 fillért sem fizettél se Áfá-t se Vámot (ráadásul többször is) akkor ez valami csoda a te esetedben.
De kötve hiszem. -
SSJPeter
őstag
55fok alatt 35%
55-59 40%
60-65 45%
66-70 55%
71-75 65%
76-80 70%
Ezekre még nem volt szükség.
81-84 80%
85felett 100%
100fok és felette--->system shutdownSzerintem így jó.
Nem is melegszik mint az atom de nem is hangos.
Szerintem felesleges ,hogy 60foknál már hangos legyen. . .nem olyan sok az. -
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11486 üzenetére
Az automata ventivezérlést viszonylag bonyolult belőni.
De erről itt olvashatsz bővebben.
Nekem pl. most úgy van belőve,hogy 75fok felett 70%. . .ha eléri a 80 fokot(amit még soha nem ért el) 80%. -
SSJPeter
őstag
válasz
engusz #11459 üzenetére
A legjobb az lenne ha úgy tudnál beszerelni 1 ventit ami előről fújná a levegőt a kártyára és kereszthuzatot csinálna a házban.
Tehát a kártya elé kellene berakni egy 12centis ventit,ha odafér persze. . .hidd el az a leghatásosabb pláne a GTX-hez hasonló kártyáknál aminek a hűtése is pont abba az irányba fújja a levegőt(a házból kifelé).A +venti erre rásegítene. -
SSJPeter
őstag
-
SSJPeter
őstag
Vámot magasabb tételre raknak és 1 felső kategóriás VGA-ra már raknánnak. . .a +20% áfa viszont mindíg rájön a 22eurót meghaladó termékekre. . .mert ezek már csomagnak minősülnek és nem levélnek. . .de nekem is volt olyan mákom,hogy a 250dolláros tételt is simán kihozta a futár és nem kellett vámkezelnem. . .szerencse kérdése.
-
SSJPeter
őstag
válasz
tzsolesz #11432 üzenetére
Jó igazából én ezt a véleményemet elsősorban a PH-s tesztekből szűrtem le és az arra reagáló kommentekből.
Mármint nem a user, hanem a tesztelő kommentekből. . .nem a userek véleményére értettem az elfogultságot. . .és végképp nem a fórumra dehogy is!
A hivatalos PH-s teszteknél éreztem némi elfogultságot és 1 kicsiny 2ős mércét.
Fless,Rudi ilyenek.de itt be is fejezem mert még moderálnak.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Beowulf_78 #11430 üzenetére
Köszi!
-
SSJPeter
őstag
válasz
Beowulf_78 #11421 üzenetére
"Nekem a PH!-s tesztek túlságosan "vörös" pártiak."
Én is kicsit ezt érzem.
Akkor nagyon siránkoztak a PH-s tesztelők amikor tavaly bejött a 88gt és az Ati-k még csak a közelébe se tudtak szagolni teljesítményben. . .és már szinte az látszott,hogy az Ati-nak befellegzett. (a "kis kanadai cégnek" szó szerint ezt írták.)Azzal indokolták nehogy el tűnjön az árverseny ami egyfelől jogos. . .de mostanáig mikor ugye az Ati volt előnyben én nem láttam azt a nagy siránkozást.
Sőt sokszor lefikázták az NV termékeit. . .9800GTX=áprilisi tréfa.
9800GTX+=ez most nem jött be az nvidiának.Persze király oldal a PH,nehogy valaki félre értsen!
De talán 1 icipicit elfogult az Ati irányába. . .ez magánvélemény nem kell érte megkövezni de gondoltam NV topicba leírhatom. -
SSJPeter
őstag
válasz
tzsolesz #11423 üzenetére
Ez szinte minden külföldi de főleg amcsi termékre igaz. . .a hasznot elsősorban nem a USA-ban hanem a világ többi részén akarják megkeresni az amcsi cégek.
És ez most nem is csak az NV-re igaz hanem úgy általában minden amerikai cégre.
A saját állampolgáraik 5x-ör annyit keresnek mint mi és 2/3 áron veszik a cuccokat. . .így lehet jól élni kérem szépen.Nagyon nem tartozik ide de én pl. a teniszhúrokat is az USA-ból rendeltem amikor erős volt a forint, nagyon megérte.
Ha nem raknának rá vámot megérné egyenesen az USA-ból rendelni VGA-t. . .sőt ha visszajönne a 150ft-os dollár talán még így is megérné,egyedüli gond talán a gari lenne,de pl. EVGA-nál az sem gond. . .
-
SSJPeter
őstag
válasz
Apophis #11373 üzenetére
Ezt,hogy érted,hogy a 896MB változatok?
Tudtommal mindegyik olyan.Az xfx amit belinkeltél az valószínű 216-os mert ők már 216-al szerelik a kártyáikat.
De ahhoz,hogy biztos legyél benne ahhoz konkrét típusszám is kéne,az meg nincs.
Ha oda van írva csak tudják mit beszélnek. -
SSJPeter
őstag
válasz
Beowulf_78 #11361 üzenetére
Jó persze semmi gond, nehogy azt hidd,hogy berágtam vagy ilyesmi.
Szerintem sincs eget verő különbség csak azt hittem ezt a tuning dolgot tapasztalatból írod azért kérdeztem csak. -
SSJPeter
őstag
válasz
Beowulf_78 #11351 üzenetére
De mondjuk az is igaz,hogy a 216sp-s változatok nem drágábbak mint a 192Sp-sek és legalább az garantált +5% és nem kell hozzá semmit csinálni,míg ugye tudjuk jól a tuning nem garantált.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Beowulf_78 #11351 üzenetére
"A dilemma ott kezdődik hogy jobban húzhatóak a 192SP-s változatok."
Meg szabad kérdeznem,hogy ezt hol olvastad vagy esetleg ez a userek tapsztalata?
-
SSJPeter
őstag
Hmm.
Ez érdekes a rivatuner szerint (és maga a "szentírás") a karimon a shader clock csak 1404mhz-n megy és nem 1440-en amin elvileg kéne. . .most vettem észre.
Írok is az XFX-nek. . .bár mondjuk könnyű elírni ezt a számot kétségtelen. . .Na nem mintha ez olyan hatalmas probléma lenne.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11330 üzenetére
Hát igen,mert nagy is.
De muszály volt ilyet venni,így hát megoldottam.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11328 üzenetére
Láttam a hírdetést,még Up-oltam is és talán engem is érdekelt volna a kari ha nem vettem volna már meg azt a giga GTX-et. . .
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11326 üzenetére
Jó választás volt mert elég jó áron is vetted,láttam.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Sziszifeca #11322 üzenetére
Nézd meg már plz. rivatunerben hány sp-t ír ki.
Probléma 1 szál se
,de a feltevésem igazolódott.
Az XXX verzióba nem raknak 216sp-t. . .na nem mintha annyit számítana tényleg. . .de sztem ezt azért csinálták,hogy azért mégis legyen valami értelme Black Edition-t venni. . .mert a +26mhz-ért tényleg nem lenne sok de így,hogy +24sp is így az ember talán gondolkodóba esik.
-
SSJPeter
őstag
Az az érdekes,hogy ezek szerint pont az XXX verzióból hagyták ki a +24sp-t. . . ez nem túl szerencsés húzás az XFX-től.
De erről Sziszifeca többet tudna mondani mert a rivatuner ugye kiírja. . .
-
SSJPeter
őstag
válasz
DeepDish #11308 üzenetére
Bundles: Far Cry 2
Bus Type: PCI-E 2.0
GPU Clock: 666 Mhz
Memory Bus: 448
Memory Type: DDR3
Memory Size: 896 MB
Memory Speed: 2300 Mhz
Thermal Solution: FANSINK
Minimum Power Supply Requirement: 500 Watt
Outputs: HDTV, Dual-Link DVI
Card Dimensions: 10.5" x 4.376" x 1.5"
Feature: 216SP
Warranty:
Package Contents: DVI Adapter, HDTV Component Adapter, 6 Pin Y Power Cable, SPDIF CableHmm egyedül ennél a típusnál nem írja,akkor úgy látszik a többi mind olyan.
GeForce® 260 GTX 896MB DDR3 XXX (GX-260N-ADD9) -
SSJPeter
őstag
válasz
Cyberpunk #11307 üzenetére
Jó biztos az enyém is menne annyit de mivel nem vagyok 1 3dmark-bolond és tényleg nincs olyan játék amit ne vinne 1680x1050-ben amin játszok és a beállt a CPU limit is nem látom értelmét a további tuningnak de persze egyszer majd ki fogom próbálni.
Főleg sztem a shader lenne kérdéses, nálam mindig az kezdett el először szemetelni. . .
-
SSJPeter
őstag
válasz
joshua7 #11305 üzenetére
Az bizony fos volt.
A 70K nem volt kevés tényleg de mivel ez a leg OC-sebb kari a GTX260-ak közül érthető
,hogy megkérik az árát.
Jó, van akinek nem szempont de pl. én örülök a Far Cry 2 -nek is.Meg az is igaz,hogy kiskerben vettem végül is. . .tehát nem valami havertól szinte nagyker áron és ahhoz képest sztem olcsó volt,hogy új, és megbízható a garija.
Na meg 2 választási lehetőségem volt:
Vagy veszek 1 sima alapot 64.5K-ért játék nélkül
vagy a max. OC-sat játékkal 70K-ért,sztem racionális döntést hoztam. . .nem is beszélve a kinézetről mert nekem nagyon bejön ez a fekete dizájn.Mellesleg semmi garancia nem lett volna,hogy 1 sima alapórajeles karit fel lehet húzni
666/1440/2300-ra. . .sőt még azt sem próbáltam ki meddig megy de amíg nem veszek új procit nem is fogom. -
SSJPeter
őstag
válasz
joshua7 #11302 üzenetére
70K kereken és így legalább a Far Cry 2-tőt sem kell alternatív úton beszereznem.
+ járt hozzá 1 origi Vantage serial number is.
Sztem simán megérte a +23K-t azon felül amit arra a szutyok giga9800GTX+ ra költöttem.
Hála az égnek,hogy ki engedték cserélni erre.Jó persze azt azért nem mondom,hogy ingyen volt. . .
-
SSJPeter
őstag
Na én is GTX tulaj lettem, tényleg nagyon király ez a széria.
Bocs ezt most le kellett írnom. -
SSJPeter
őstag
Sziasztok!
Össze tudná foglalni valami GTX tulaj a kariról szerzett tapasztalatait?
Gondolok itt arra mennyire melegszik?
Van-e driver-probléma?
Mennyire hangos a venti?
Meg hasonlók.
Most néztem ki magam egy XFX GTX260 XXX-et.
Drága úgy,hogy nem akarok zsákbamacskát venni. . .nyugtassatok meg,hogy ez 1 jó széria.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- ASUS routerek
- Fotók, videók mobillal
- Autós kamerák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest