Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
odorgg #22592 üzenetére
Látom terjed a lefelé feszelés.
Mondjuk nálad a hang már nem téma de pl. nálam a venti a csökkentett fesszel már nem pörög mint állat hanem elviselhető hanggal megy játékok alatt.
Én is tettem még egy picurkát a feszre mert mintha pár hiba lett volna BC2 alatt de lehet csak az árnyékok jelentek meg hirtelen. Tulajdonképpen nem akarom kicentizni ezért most 1,0625V a 3D fesz. Sajnos biosba turkálás nélkül ezt a feszt csak állandóra tudja adagolni az AB. (evga voltage tuner ébresztés után valamiért automatikusan nem kezeli le és én lusta vagyok belépni és manuálisan elindítani) így most mindenféle órajel ezen a feszkón megy.
Ha neked is AMP! kártyád van küldj már nekem légyszi egy olyan biost amiben a low3D át van írva 2D órajelre és 0,9V körül kap a 3D pedig mondjuk 1,0625V a gyári órajelen.GPU-z szerinti biosszámom: 62.00.OE.00.01
-
bim
veterán
Valaki tudna arra megoldást hogyan lehetne kiszőrni azt a hibát hogy a DVI-HDMI kábelen ne jöjjön át semmilyen hang?
Letiltottam driverben de néha pattog. Egyáltalán átjönne a hang? És ha igen milyen drivert kell telepítenem?
De én örökre le akarom tiltani!! Esetleg a DVI csatlakozó valamelyik pin-jét kitörve.
Remélem érthetően írtam le a hibát. -
bim
veterán
Van valakinek tapasztalata arról hogy a BC2-ben lévő robbanások rombolások (PhysX) hogy jelenik meg az ati kártyákon? Gondolom azért benne vannak ezek az effektek ott is
-
bim
veterán
válasz
odorgg #22573 üzenetére
Nem hinném hogy feszt fogok emelni mert nekem a gyári feszen ment 730-on a gpu és bevallom nagyon zavart a venti 100%-os süvítése. 750 felett feszt kellett volna már emelnem és a gyári 1,18V-ot se nagyon komálja az alap hűtéssel.
Igazából arra törekedek hogy nagyvonalakban halkan tudjak játszani miközben azért az erő megvan.
Úgy gondolom az alap 700 nincs olyan messze a 730-tól még a 750-től sem hogy azon a 5-8% teljesítménytöbbleten görcsöljek.Lara:
Ezzel a progival egészen azt elértem hogy belövöm vele a 3D 1,05V-ot és ő automatikusan a 2D profilhoz levesz 0,1V feszt. Az AB-hez képest ahol a minimum fesz 1V most 0,95V-nál járok. Nem értem miért nem lehet 2D/3D profilt készíteni mert akkor mehetne még lejjebb is.
Most ez marad. Még azt is ki kell próbálnom hogy viselkedik egy-két boot után a progi. Ab is néha megkergült.
-
bim
veterán
-
bim
veterán
válasz
odorgg #22542 üzenetére
A vrm miatt nem merem feszelni a kártyát. Pont az ellenkező irányba haladok a fesszel.
Alapórajel és 1,05V így már nagyon baráti minden hőfok úgy hogy a gyári venti is 65% körül jár játékok alatt ami még pont elviselhető.
Ha lett volna pénzem megvettem volna Larától a vizesblokkot is rá de nálam jönnek mennek a vga-k. Lehet 1 hét múlva már egy 7300Gs-el nyomulok majd. Nálam soha nem tudni mit hoz a sors. -
bim
veterán
Nem vagyok egy nagyfurmark hivő de készítettem neked egy gyors 10 perces tesztet. Látszik minden a képen. 85°körül stagnál a gpu és a vrm-ek is 100 alatt maradnak. persze mindez játékok alatt sokkal kevesebben megállnak. Gyári feszen 120+ fokok ugrottak 1 perc furmark után a vrm-nél.
-
bim
veterán
Nem instabil és minden hűvösebb lett tőle.
Szerintem érdemes kipróbálni lefelé venni a feszt. 1V-on már egy idő után hibázik 3D.-ben.
Azért nem mindegy hogy ha játszok akkor 100%-on teker a venti vagy csak 65%-on és ugyanazok a hőfokok megvannak.Lara: most egyelőre ennyit foglalkoztam vele. Talán majd jövő héten folytatom az ismerkedést.
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #22481 üzenetére
rivában lehet feszt állítani?
Az a baj hogy csak a 3D performance órajel növelésre reagál amit rivában beállítok semmi másra.
Most azt próbálgatom hogy MSI ab.-el levettem a 3D feszt 1,18V-ról 1,05V-ra és így is megy a 700/1400/2300. Mivel 2D órajelet nem tudok állítani ezért az beragadt 400/800/300-on de rendeltem hozzá egy 1V-ot amin simán megy viszont nem tudok kevesebbet adni ab.-el. És még így is trükközni kell vele mert nem készíthettem 2D profilt amiatt hogy 525Mhz a minimum beállítható csak egy 1V-os fesszel mentett default órajelmentésem van és 3D-re pedig van egy 1,05V-os 700/1400/2300-as profilom.
Érthetőbben. Ha játszok felkapcsol az ab. 3D-be de csak 1,05V-ot ad a gpu-nak amitől nem melegszik és nyertem kb.15W-ot fogyasztásban. Viszont ha kilépek játékból mivel csak fesz van beállítva és az sincs a 2D-hez rendelve driverből kiolvassa a 400/800/300-at és ahhoz hozzá csapja az 1V-ot.
Na ezt hogyan tudom beállítani rivában?
Mond meg hogy tudok feszt állítani a többit pedig megpróbálom össze játszani. -
bim
veterán
Van valami okosság az MSI afterhez hogy lejebb lehessen benne vinni az órajeleket? A csúszka minimuma 525Mhz a gpu-nál és mivel jól kezeli a kártyát megpróbálnám azzal levinni akár 200-ra csak éppen nem tudom.
Valahol itt olvastam hogy át kell írni valamit a cfg.-ben 0-ról 1-re de nekem az nem vált be. Vagy csak elbénáztam valamit. -
bim
veterán
Sajnos nem az. Már nem is érdekel. Tuningban araszolgatok felfelé 730-nál járok a GPU-ban és ahogy emeli a shader-t hozzá úgy belőttem. Sajna furmárk alatt a vrm.-ek elérik a 110 fokot ezért ezt a stabilitás tesztet kihagyom de játék alatt max 90 körül mozognak a legmelegebb dolgok a vga.-n. Persze addigra már 100%-on teker a venti ami finoman szólva sem épp halk.
-
bim
veterán
válasz
Laraxior #22472 üzenetére
Már én is feltettem a felső foglalatba és minden rendben ott is vele. Szerintem elsőre valami lábak összeérhettek..
Qru és mindenki: háttérben futó progik...
Azt nem értem hogy bármit állítgatok pl. rivában nem változik az órajel pedig alkalmazom.riva. Na erre varjatok gombot.
-
-
bim
veterán
Valaki ki tudja mérni fogyasztásban mennyi a különbség a low 3D és a 2D órajel között? Nekem valahogy nem akar össze jönni ez a 2D dolog pedig belenéztem a biosába és van ilyen profil benne...
Ha csak pár wattal eszik többet nem görcsölök rajta... -
bim
veterán
Beléptem a klubba Lara 280-as AMP kártyájával.
IsmerekedésünkFeltettem a legújabb WHQL-t hozzá. Az lenne a kérdésem hogy 2D-ben 400Mhz a GPU órajele? Nem kevesebb?
Mondjuk lényegtelen... A ventiszabályozása szerintem jól megy. Nagyon hamar feltolja porszívóba. -
bim
veterán
válasz
TTomax #14499 üzenetére
És mit kezdesz a vrm-el? 2 pillanat alatt 100+ fokos lenne és feketeség...
az a baj hogy a 280-on szétszórták rendesen és nem egy vonalban vannak hogy lehessen rá valamit tenni ami normálisan hűti.nézd meg larát a fullcover blokkal 70 fok környékén van a vrm. szerinted neked mennyi lenne? -
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #13983 üzenetére
nem is értem minek kell ezeket a hsz.-kat beirni. Csak félre vezetnek mindenkit.
Nem ismerem a 4850 képességeit de a 70-es is 820 felett kezd el normális teljesitményt nyújtani. Azzal már el lehet játszogatni minden játékot 1600x1200-on. Igaz hogy a cry-ban le kell mondani az AA-ról hogy az átlagom 40fps felett legyen. -
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #13892 üzenetére
Esetleg egy latolgatás még az 55nm-es okfejtésedhez hogy jobban jön nekik ha már nem tudnak teljes értékű 240-es SP.-s chipet gyártani de a 216-ra még jó akkor ezt sem kell a kukába vágniuk. Szerintem ez a legvalószinübb.....
Abban igazad van teljesen hogy most jobbak a 260-ak. Kár hogy nyáron jóval drágábban adták mint a 4870-et.
Most meg teljesen értelmetlen ezen a deviza árfolyamon ugrálni innen oda. -
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #13565 üzenetére
Nem értem miért nem tudnak minden játékot megírni úgy hogy vga vásárlásnál tudd azt hogy ezen a csúcs vga-n igenis maxon fog menni minden.
ezért nem is játszom DX10-ben. Jó nekem aDX9. 1600x1200 minden maxn a clear skyban és szépen fut. Mindezt vista alatt katasztrófa..Igaz hogy szebb de nagyon a sebesség rovására megy. Jó nekem a cry is egy natural mod-al feljavitva az XP. alatt. Átlag 42 min. 31.
Én XP-ről tartósan szerintem majd egyből a win7-re ugrok. -
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #13562 üzenetére
Ha a minimum fps-t nézem akkor mindkét kártyán játszhatatlan ezen a felbontáson és szűrésen. nv.10-12 ati 13-16?
És az átlag is egy harmatos lof@sz.Ez így szerintem játszhatatlan.
-
bim
veterán
az összefoglaló tesztben milyen jól szerepelt a 216SP-s 260-as.
ha garizásnál lehet választani akkor jó volna ha valamit be tudnék újitani. vagy esetleg egy nagyon olcsó 280-as is jöhetne. -
bim
veterán
válasz
VinoRosso #13021 üzenetére
igazából magam sem tudom mi történt mert készitettem rá egy vrm blokkot és volt egy sima gpu blokkom.
elinditottam és minden ment faszán.szőrös fánk alatt 31fokos gpu és 70 fokos vrm. majd leállitottam és soha többet nem indult el.
visszaszereltem rá a gyári hütőt és közben átnéztem a kártyát semmi külsérelmi nyom.a bootban addig eljutok vele hogy a venti felpörög majd visszalassul és amikor csippantania kellene az alaplapnak és képet adni a monitorra megáll a mutatvány.ez a hsz minden érdeklődőnek szólt. ha cserélik lehet gtx lesz belőle.feltéve ha nem kell sokat ráfizetnem és van rá lehetőségem....
-
bim
veterán
Jujj de kirlyságos ára lett a gtx280-nak
Ezt már csippantom. -
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #12896 üzenetére
A gamer beállitás felett nincs még egy csúcs beállitási lehetőség?
Amugy szépen muzsikál a kártya ami elvárható a leggyorsabb egymagostól. -
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #12639 üzenetére
legalább kiprobálod azt is.
majd jól elmondod miben jobb/rosszabb mint a gtx... -
bim
veterán
persze.
a nyákot megfogva azon a részen ahol egy vonalban vannak a vrm ic.-k szabájosan izzott a kicsike.
természetesen nem így használom üzemszerűen.némi adat:hogy le van véve a kártya órajele 2D-ben 100/218-ra így everest/gpu-z 9,5A ír áramfelvételre. 820/1125mhz-szőrös fánk 83A.teccikérteni?!
-
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #12512 üzenetére
Sztem Oszi Sherpa cuccban ott ül a gép előtt, és a kabátja alól veszi a levegőt, nehogy károsodjon a tüdeje.
D@n: nagyon jól megy ez a 216-os 260-as.
Lauda: 100fok alatt nem gáz a vrm szerintem.nálam 130fokon kapcsol le a monitor. Direkt kiprobáltam.
-
bim
veterán
válasz
Buldozer99 #12463 üzenetére
ez a hiba nálam is jelentkezett.gondolom a csomag miatt van mivel előtte nekem sem jelentkezett.
ettől kicsit olyan GTA feelingje lett neki.
érdekes hogy sima cry alatt nincs ilyen gond.amint irtam is fentebb ez a csomag valahogy a warheadra nem sikerült olyan jól. nem tudom nálad hogy megy a játék de nálam nem egyenletes az fps hanem hullámzik. amugy az eredetiben nincs fpsingadozás csak a szokásos mértékben. -
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #12431 üzenetére
hasonló a nyomvájú a warheadban is..
érdekes hogy a cry-ban jobban megy de a warheadot megfogja kicsit ez a csomag.
cryban natural fel van téve plusz ez a csomag..
1
2 -
bim
veterán
válasz
Laraxior #12379 üzenetére
de hová engednék még le a 280 árát?akkor elméletileg a 260-nak is lejebb kellene mennie.
szerintem marad ott ahol van és 1xcsak eltünik a boltok polcairól.persze addig is mindenki aki ilyet akar venni az az ujabb 55nanosat fogja keresni.
az a baj ezzel a 285-el hogy aki eddig 280-at akart venni az vett már magának. nem hinném hogy mondjuk te vagy Tthomas lecserélné a saját jó tuningos kártyáját erre a plusz 10%-ra amit te is simán ráhuztál. -
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #12316 üzenetére
Érdekes hogy az extrém mod csomagban is van egy lite verzió ami ugyanolyan szép mint a többi és jobban megy.
Igazából az én szememre már nem lehet hagyatkozni mert szinte alig veszek észre különbséget a modok között. Csak akkor látom meg ha két azonos screen van egymás mellett.Ez a játék iszonyat szép ez nem is kérdéses.Nálam magasan veri a FC2-t.A linkelt képek pedig nagyon ott vannak a szeren.
-
-
bim
veterán
válasz
Beowulf_78 #12235 üzenetére
az a baj hogy a kártya nem az enyém.
a magamét átirtam de azért a másik ember kártyájával nem játszanék..
ha megvan a ventivezérléses dolog akkor be kellene tenni az első hsz-ba hogy minden kezdő meg tudja csinálni mert egy botrány amit mindkét gyártó művel ezen a téren. egyszerűen nem hiszem el hogy nem az lenne az érdekük hogy 2D-ben halk legyen 3D-ben pedig kielégitő a hűtése...az ATi is lazán hagyja hogy szétizzon a kártya csak azért hogy halkabb legyen picivel.
-
bim
veterán
válasz
TTomax #12230 üzenetére
ird már meg légyszives hogyan...
ha visszaolvasol erre kértem miindenkit hogy segitsen már tegnap mielőtt a gép itt volt nálam csak mindenki nagy ívben leszarta!!!!!
egyedül te mondtad meg azt hogy tegyem fel a 180.48-as drivert ami meg is történt....
ennyit a segitségről!!!!
szerinted nem a maximumot akartam kihozni neki a kártyájából??? -
bim
veterán
Nem tudom mit képzelt az Nv. azzal a 40% ventifordulattal de az szarra sem elég...
Az hogy a riva is csak egy ilyen gyengécske féligműködő ventimegoldással szolgál az sem valami szívderitő dolog.
De mindezek ellenére a kártya tetszett. Azt nem mondom hogy hanyatt estem tőle de nagyon tetszett.
A teszten a mindkét kártya 24/7-es beállitásai mentek.
Tesztek képekben:
A crysis DX9 XP ultra high mod...
cry HD4870
cry gtx260GTA4 beépitett bench:
Statistics
Average FPS: 50.42
Duration: 37.23 sec
CPU Usage: 56%
System memory usage: 45%
Video memory usage: 100%Graphics Settings
Video Mode: 1600 x 1200 (90 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Very High
View Distance: 43
Detail Distance: 100Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Szervizcsomag 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6891
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHzFile ID: benchmark.cli
vs.
Statistics
Average FPS: 47.21
Duration: 37.11 sec
CPU Usage: 77%
System memory usage: 55%
Video memory usage: 97%Graphics Settings
Video Mode: 1600 x 1200 (90 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Very High
View Distance: 43
Detail Distance: 100Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Szervizcsomag 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 260
Video Driver version: 180.48
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel Pentium III Xeon processzorFile ID: benchmark.cli
Nagyjából ennyi.Csak erre a 2 játékra jutott időm és bevallom ezek érdekeltek a legjobban.A cry picit jobban ment a gtx-en de a GTA ugyanolyan gyengécskén megy mindkét kártyán ugyanott és ugyanugy villognak a texturák és az árnyékok.
Ez természetesen nem reprezentativ teszt.Inkább csak magamnak készitettem hogy el tudjam teljesitményben helyezni a 2 kártyát egymáshoz képest.Nyilván nem azonos procik vannak .Itt a 2 gép összteljesitménye az ami érdekelt... -
bim
veterán
NA ugy néz ki be tudtam nagyvonalakban a gtx260-at.
Max órajelek amit el tudtam érni 24/7-ben 660/1425/1150 ez felett gyakorlatilag percek alatt hibázott a szőrös fánk.Ehhez is 70%-os venti szükséges ami nem éppen halk. Kiváncsiságból beprobálkoztam a 700-al de még 100 venti mellett sem ment.
Képek hamarosan csak jöttek a gépért.. -
bim
veterán
válasz
Firestormhun #12147 üzenetére
nem fulscreanben nyomom.
közben eléggé megugrottak a hőfokok.
650/1370/1100-nál a gpu 90 fokot simán elérte 65% venti mellett a szőrösfánk alatt.azt nem lehet rivában szétválasztani hogy 2D-ben alap 40% venti legyen 3D-ben pedig mehetne akár 80%-on is..De a fülemre hagyatkozva a 65% elviselhető még neccesenn 2D-ben is. Viszont a szőrös fánk szétfőzi a kártyát még ezen a gyermeteg órajelen is. -
bim
veterán
válasz
Buldozer99 #12145 üzenetére
nincs harag.
mindenkit támogatok minden döntésében.a lényeg az hogy jol fusson a játék. -
bim
veterán
válasz
TTomax #12137 üzenetére
Na a gép nálam van és már 680/1300/1050-nél 5 perc szőrös fánk után visszadobja az órajelet 2D-be. látszólag semmi nem hibázik és nem is melegszik tul mert a hőfokok rendben vannak viszont a venti fordulatát fel kellett nyomnom 65%-ra mert az alap 40%-al nem tudom mit akart az nv.
Mi lehet a gond?
ennyivel gyengébben menne mint az átlag?Buldozer: ha abba az elenyésző százalékba tartozol aki nem képes rendesen feltelepiteni egy vga meghajtót akkor ne rám haragudj.Lehet hogy köze nem volt a kékhalálozásnak a kártyához csak hirtelen mondanod kellett valamit.De bevallom nem érdekel hogy váltottál. Csak ez nem a driver miatt volt hanem másért...
-
bim
veterán
válasz
TTomax #12130 üzenetére
lehet hogy nemsokára itt lesz Dodi72 gépe az enyémre állitva amiben egy galaxy gtx260 van egy E840 társaságában ami 3,9 ghz körül fog menni 2x2giga 1066mhz-es corsair társaságában.
A gép komplett tuningoláson fog átesni.
Melyik meghajtót tegyem fel? Olyan kell ami minden játékkal a legtökéletesebb mert szerintem mostanában nem lesz cserélve másikra.
Pontos órajelek kellenének ahonnét el lehet indulni.
Rivában hogyan lehet állitani hogy 3D alatt nagyobb venti mig 2D-ben alacsonyabb ventifordulat legyen..
Mikor belőtem neki mindent installálok egy-két játékot és kiprobálom élőben mit megy 1600x1200-on a 4870-hez képest.
Aki ugy gondolja hogy szépiteni fogok az eredményeken és a benyomásaimon bármelyik részre hajlóan az nagyon téved....Az árpolitikájával csalja át valszeg az atisokat.. Ennek nagyon örülök.
Már az elején le kellett volna nyomni az árait az ati szintjére.
Megjegyzem: leszarom hogy valakinek atija vagy nv-je van.Nekem az a lényeg hogy mindenkinél jol fussanak a játékok és ne legyen bosszankodás driverek és szarul megirt játékok miatt.. -
bim
veterán
válasz
schwartz #12127 üzenetére
na nehogy azt hidd hogy a catalyst bonyolultabb.azért nem is értem ezeket a kiakadásokat.
nem vagyok egy nagy számtekguru de nem csinálok semmi extrát ha feltelepitek egy uj drivert. vezérlőpult-progik eltávolitása-ati meghajtó uninstalja és amikor ez megvolt akkor törlöm az ATI mappát a C. meghajtórol.Majd törlöm regedit-ből a két maradék ati bejegyzést.
De ugyanezeket végigvittem az nv meghajtónál is.
Ezek után reboot és uj driver fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e - Black - Használt, újszerű, Alza 3 év garancia!
- Keresünk dokkolókat
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest