- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
válasz
biggamer #12348 üzenetére
Na én is feldobtam egy Extreme graphic módot a Warheadre. Azért így már mindjárt más
sokkal szebbek lettek a textúrák meg a fények és az árnyékok
És az a jó benne hogy még a teljesítmény sem csökkent annyira mint amennyire vártam, AA nélkül így is f@szán megy 30 fölött de 8xQ AA az már kinyírja 20 fps
16xQ-ra meg már nem is merem rakni
Viszont létezik hozzá egy felturbózott textúra pack na azzal is megnézném csak 1,9 GB cakompack annyit meg lusta vagyok letölteni ezzel a dög lassú nettel -
Cyberpunk
félisten
Én is kíváncsi vagyok erre az új drivere de inkább megvárom a WHQL-est. Amúgy stabil ez a béta? Kékhalál, fagyások? Power play működik e benne rendesen?
Crysisról meg annyit hogy nálam is ez viszi a pálmát grafikában már több mint egy éve megjelent de még mindig nem tudták űberelni se PC-n se konzolon
Tényleg lesz e Crysis konzolra? Mert azt beszélték hogy lesz, de én ezt erősen kétlem
elég erősen le kellene butítani ahhoz a grafikát
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #12241 üzenetére
Hát én annyira nem sorolnám az elitek közé a Viewsonic-ot de kétségtelen hogy a középmezőnyben elég jó. Nálam az elit: Eizo, Nec, Dell (kivéve a 2408WFP-t az iszonyatosan magas inputlagja miatt) Samsung, Lacie, és még a HP főleg az LP2475W miatt remek egy monitor csak kár hogy 150 ezer körül mérik de itt a bazárosoknál már lehet kapni 130 ért is
Ja és a Hazromonitorokat se felejtsük el a legjobbak játékra minden szempontból csak kár hogy hazánkban nem forgalmazzák őket pedig tuti hogy ilyet vennék
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Buldozer99 #12223 üzenetére
Nem jobb az semmivel ha egy erős géped van akkor semmi akadálya a játéknak rajta.
Én próbáltam mind a kettőt volt is fenn egyszerre de én úgy vettem észre hogy deto ugyan az legfeljebb 2-3 fps lehet ide vagy oda (nem pedig kétszer annyi mint hogy vannak akik ezt állítják) -
Cyberpunk
félisten
válasz
Beowulf_78 #12224 üzenetére
Na igen ez elég nagy szívás az EA meg az Ubi szopatta a jó népet az ilyen szemét másolás védelmekkel. Volt is belőle jó nagy botrány hogy többek dobhatták el a játékot ha a meg engedettnél többször volt telepítve még az adott gépre is. Rohadt szemét cégek ezek ezzel nem b@sznak ki a warezolokkal, de aki megveszi azzal nagyon
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Sziszifeca #12214 üzenetére
Hát nem tudom de nekem is ilyen procim van és nálam a Warhead szaggatás mentesen megy max grafon 3,6GHz-re húzva 1280x1024-ben de elég szépen gyorsul ha húzom a kártyát. De mondjuk ez a játék elég rossz teszt program mert szinte mindig VGA limit-be ütközz az ember
A lényeg hogy ezt a procit semmiképp nem éri meg lecserélni E8400-ra azzal mondjuk nagyobb óra jeleket is el lehet érni, de a kis E6750-el sem lehetetlen a 4GHz. Persze erős hűtés kell már ide mert kell neki feszt emelni rendesen. Jelenleg nálam sem megy 500-as FSB-vel de már várom a tuning ram-okat mert elsősorban szerintem a ramjaim miatt nem megy. (nem bírják az 1000 MHz-et a Kingmax-aim ennél jobban már nem tudom őket vissza osztani 450-es FSB mellet).
Ha meg úgy érzed hogy mindenképp csere akkor már érdemes szerintem valamilyen 4 magosra váltani. -
Cyberpunk
félisten
Bőven elég mert jelenleg én is arra vagyok kényszerítve
De elég erős vagy komolyan meghúzott proci kell hozzá hogy ekkora felbontáson kifussa magát. A GTX280 az teljesen felesleges ilyen alacsony felbontáshoz, de erről Lauda tudna mesélni hogy milyen a GTX280 1280x1024-ben
Még szerintem nekem is 3,6 GHz-en van ahol CPU limitem van, ezért szeretném meg nézni hogy mit produkál 4 GHz-en amit egyenlőre nem tudok meg tenni a gyenge ramjaim miatt. De majd kb. 2 hét múlva meglátjuk ha megjönnek a ramok
Akkor kezdetét veszi a 4GHz-es projekt
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Beowulf_78 #12117 üzenetére
Szerintem a CC-ben kell valamit bűvészkedni de passz talán itt tedd fel a kérdésedet tán tudnak segíteni [link]
Amúgy grat a monitorhoz nem rossz az a Viewsonic
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #12089 üzenetére
A valós kontrasztot ne hasonlítsuk a dinamikushoz teljesen más a kettő.
Lényegében a dinamikus kontraszt nem más mint hogy a monitor az adott hátérhez mérten váltogatja a fényerejét ha sötét a jelenet akkor növeli ha világos akkor csökkenti. És ez elég sz@r főleg hogy látni hogy vibrál a monitor bár az Acer G24 az nem rossz e téren sem ott már nem annyira venni észre hogy vibrál de 50.000:1-hez az értékeami nem rossz.
Szóval a lényeg hogy a dinamikus kontraszt csak parasztvakítás nem több.
A lényeg hogy olyat kell venni aminek legalább 1000:1-hez a valós kontraszt értéke és a max fényereje sem túl nagy olyan 300-350 kandela/négyzetméter az ideális. És akkor többnyire szép kontrasztos képe lesz. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Beowulf_78 #12062 üzenetére
Hát igen pont ezt mondtam hogy mindig van valami bibi
De azért vannak jó nem TN-paneles monitorok is amik kifejezetten jók játékra is például HP LP2475W aminek LG féle H-IPS panelja van vagy amit én akarok venni egy LG L2600HP-BF
és még tudnák sorolni egypárat aminek egész alacsony az inputlagja.
De ezek a monitorok már prémium kategóriások és hát többe kerülnek mint 100 ezerezért az átlag user-nek felejtős. De az is igaz hogy mint minden monitort ezeket is kalibráltatni kell e nélkül nem sokban jobbak a TN-nél legfeljebb csak a betekintési szögekben. Na pont ez az egyik ok amiért nem veszek TN-est meg én szoktam fotókkal babrálni és oda már nem árt a színhelyesség sem. Ha azt vesszük hogy a jelenlegi monitorom egy Samu 931BF 90 ezer Ft volt anno akkor nem is annyira gáz az a 130 ezer
-
Cyberpunk
félisten
Igen ez a Benq sem rossz pláne hogy MVA paneles
Csak van egy bibi hogy most már elég nehéz beszerezni mivel kifutóban van
De ezt el lehet mondani az általam kiszemelt LG L2600W HP-BF-röl is az mondjuk új de valamiért nem akarnak behozni ebbe a nyamvadt országba belőlena majd talán januárban remélem akkor le is csapok rá rögvest
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Beowulf_78 #12053 üzenetére
Hát igen ez az LCD monitorok átka hogy a natív felbontástól eltérve homályos lesz a kép de az előbb említett Dell nem rossz e téren sem. Itt meg ragadnám az alkalmat és helyesbítek a pontos típusa E248WFP bocs az elírásért
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Beowulf_78 #12045 üzenetére
Hát a 245B+al lehetnek még gondok volt akinek búgót a monitor tápja de lehet hogy ez csak bizonyos szériáknál volt hiba de mondjuk még elviselhető ha netán ilyet fog ki az ember de azért megfontolandó nem mindenhol gariztatják ez miatt
De amúgy ez meg a Hazro monitorok a legjobbak játékra csak kár hogy a Hazro-t nem forgalmazzák ide haza.
A T240 az sem rossz kicsit nagyobb a dinamikus kontrasztja meg dizájnosabb valószínűleg ezért kerül többe de nem valami jó teszt eredmény született róla itt a PH-n elégé lehúzták (érdemes megnézni). A T240 HD az jobb szebb a képe de az meg drágább a beépített tuner miatt. De legfőképp újabb típus és ezt is meg kell fizetni
A 2493HM sem rossz de vannak dolgai amiért nem kellene. Bevilágítás mondjuk ezt csak teljesen fekete képnél lehet tetten érni a válasz ideje sem annyi valójában mint amennyit rá írnak inkább 8 ms körül van, de ez legfeljebb csak a profikat érdekli meg az inputlagja is csak átlagos de azzal még simán játszható.
Esetleg még ajánlhatom a Dell E241WFP-t ami szintén egy jó monitor és játékra is tökéletes alacsony inputlagja miatt, és a szép homogén világításának (bizony még nála drágább monitorok is megirigyelhetnék
). Hátrányai viszonylag kevés csatlakozó meg a pivott mód hiánya és a nem túl sötét feketéje, de ez jellemző az összes TN-es monitorra.
Szóval nem egyszerű választani én már átnyálaztam kismillió tesztet de még mindig tanácstalan vagyok
ami biztos hogy tökéletes monitor nincs ami majdnem az meg drága 200 ezer fölött pl: Eizo
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Beowulf_78 #12040 üzenetére
Játékra szerintem az egyik legjobb monitor a 24"-osok között a Samsung 245B+ a nagyon alacsony inputlagja miatt aszem 5-6 ms körül van.
Én is gondolkozok monitor vételen csak nekem túl nagyok az igényeim eddig LCD TV-t akartam venni de aztán meggondoltam magam túl sok a mizéria vele
Na meg hát oda kevés lesz a GTX260-asom de én már nem cserélem le a GT300-ig majd csak kibírom valahogy addig is -
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #12013 üzenetére
Hát igen már rég óta tudni hogy 2009 Q4-ben jön. Ráadásul az ATI a nyáron dobja piacra a HD5xxx-es kártyáit az nV meg honapókkal később. Pláne akkor lesz szarban az nV ha az ATI a Master chipes megoldással jelentkezik, bár kérdés hogy driver ügyileg hogy állnak majd vele (nem rossz az ATI de seggbe rugdoshatnák a szoftveres részlegüket is és akkor jó lenne)
-
Cyberpunk
félisten
válasz
SSJPeter #12005 üzenetére
Hát igen azok a szép idők kár hogy akkor tájt nem volt pénzem VGA-ra és most másfél hónapja vettem a jelenlegit 70 ezer ért
de én olyan vagyok hogy nem nézzek vissza. Néha csinál az ember kifejezetten rossz vételt is.
De engem most jobban érdekelnek a procik az a fránya Core2Quad Q9550 az jó lenne ha lemenne 50 alá de arra meg nem nagyon van esélyCorei7 ide vagy oda.
-
Cyberpunk
félisten
Igen ezen már én is elgondolkoztam
A videóban mutatják hogy belemártják a virágot a nitroba és szétfagy aztán meg ráütnek egy kalapáccsal és össze törik mintha üvegből lenne.
Na már most ha a virág így jár akkor mi lehet a kondikkal stb, bár azokat nem mártják bele
De azért kapnak azok is az elején lehet miután kiolvad annak a lapnak vége -
Cyberpunk
félisten
Gyerekek milyen frankón megy a kártyám Grid-ben max graf 16xQXCSAA átlag 70 fps
nem semmi. Na persze nem ennek van a legnagyobb gépigénye de azért egy NFS elbújhat mellette
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Bluegene #11836 üzenetére
Hát általában nem tüntetik fel a gyártók a csomagoláson. Megveszed belerakod a gépbe és megnézed mondjuk GPU-Z-vel. Más lehetőség nem nagyon van
Vagy az előttem szóló által említett megoldás de az meg csak azt árulja el hogy 55 nm-es, az SP számát még nem lehet így megmondani
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Sziszifeca #11754 üzenetére
Egyáltalán nem. Nekem is ilyen procim van és teljesen jó, de egy kis tuning nem árt neki az biztos az enyém stabilan megy 3,6GHz-en ezen is járatom állandóan alap fesz-el. Menne gyorsabban is de oda már komolyabb ramok kellenének így is örülök hogy a sima mezei Kingmax ramok mennek stabilan 900-on
ennél jobban meg már nem tudom őket vissza osztani.
Persze a 6600-ast is meglehetne húzni nem is kicsit de az ereje csak azokban a játékokban jönne ki amik ki is használják a négy magot. Szóval az E6750 szerintem simán kibírja még a következő évet Alan Wake és társai meg hát nem tudom hogy mikor jelennek meg már végreSzóval én a helyedben valami sokkal komolyabb procira várnák - gyűjtögetnék Mondjuk egy Deneb-re vagy Corei7-re.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Brenyo #11707 üzenetére
Hát igen ez esetben nem ártana egy normális monitor a TV mellé például egy Samsung 2443BW ez az egyik legolcsóbb 24"-os monitor 70 ezer forint környékén vesztegetik. Bár TN-es de játékra tökéletesen megfelel. Vagy esetleg egy Samsung T240 HD amiben van beépített TV tuner de az már 100 ezer
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Brenyo #11689 üzenetére
85-ért 4870X2
én a helyedben nem gondolkoznék azon hogy melyiket vegyem egyértelmű
Jó a GTX280 de ha ugyan olyan árban van X2-es akkor én azt venném jóval erősebb meg szerencse hogy mostanában elég jól állnak driver téren az ATI-ék is.
Physx miatt meg pláne nem vennék GTX280-at jó ez a technológia de mivel csak egy fajta kártyák támogatják ezért halálra van ítélve ha meg még is elterjedne akkor veszel az x2-es mellé mondjuk egy 8800GT-t aztán meg van oldvaInkább a dx10.1 lesz a problémás mert egyre több játék fogja azt használni a jövőben és hát ott már olyan eljárások vannak amit egy GTX280-as nem túd a dx10.1 hiánya miatt. Szóval a lényeg ha nem akarsz "low" grafikán játszani a közeljövőben egyes játékokkal akkor mindenképp 4870X2.
És ezt most elfogulatlanul mondom hiszen mindenki láthatja hogy jelenleg is milyen kártyám van.
És persze az is számít hogy mekkora monitorod van ilyen kártyához már vétek 24"-os monitornál kisebbet választani. -
Cyberpunk
félisten
Szerintem a 4870-esed gyári hibás volt mért nem gariztatad?
Én úgy vagyok vele ha ha lenne egy 4870-esem semmi kép nem cserélném le pláne GT200-ra, bár én is azt vettem és megvagyok vele elégedve de nem hiszem hogy túl sokáiga nem soká megjelenő dx10.1-es játékok miatt de most már kibírom a GT300-ig valahogy és remélem hogy nem fogy el egyhamar az erő a kártyámból.
A Physx meg nem hiszem hogy nagyon életképes lesz jó meg minden csak az a gáz hogy az nVidia támogatja egyedül éppen ezért nem fog elterjedni.
Hát igen aki külön utakon jár az nem biztos hogy végül célba is ér -
Cyberpunk
félisten
Hali.
Emberek kitört a harmadik világ háború az ipononA sok gyökér hogy oltotta egymást a GTX295-ös hírnél
Ha ezek össze lettek volna zárva egy helyre akkor simán kinyírták volna egymást egy nyamvadt kártya miatt.
Én mindig szeretek ilyen iponos híreket olvasni mert mindig jót röhögök a sok gyökér hozzá szólásain -
Cyberpunk
félisten
válasz
VinoRosso #11394 üzenetére
Nem feltétlenül mert aki megvette a kártyáját a válság előtt az jobban járt. Akkor már lehetett kapni X2-est 100 ezer alatt is most meg 140-150 ezer.
Tényleg tudni már hogy menyibe fog ez kerülni nagyjából? Szerintem biztos többe mint egy X2-es és hát ennyi pénzért én már nem vennék olyan kártyát amiből hiányzik a DX10.1 elég nagy fájó pont lesz ez jövőre még a sima GTX260/280 tulajoknak is hát még annak aki egy halom pénzt kiad erre. Szóval én mindenképp megvárnám a GT300-at a nagyobb anyagi ráfordítással de ez szubjektív vélemény -
Cyberpunk
félisten
válasz
schwartz #11311 üzenetére
Jó persze nem egy XFX de különben is nem sok különbség van köztük max a matrica szebb az XFX-eken
Jó persze magasabb alapórajelek de egy kis tuningal a referencia Giga is tud alanyit menni sőt
Az a gyárilag plusz 50-60 Mhz az meg szerintem nem éri meg azt a plusz jó néhány ezrest.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
SSJPeter #11306 üzenetére
Az én Giga OC-m 700/1400/2500-on minden gond nélkül megy
szerintem a tiéd is bírni fogja 750-nél már behal az biztos de nálam a 730 sem volt túl jó egy darabig minden gond nélkül megy semmi hiba aztán kb 5 perc múlva drasztikusan vissza esik az fps de nem melegedés miatt.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
laragirl83 #11137 üzenetére
Hát én is 2x1 GB ramot használtam először Vistához és eladtam a régieket és vettem 2x2 GB-ot mivel ha már Vista x64-esem van
akkor használjuk is ki azt. Bár ma még kevés program van ami több memóriát igényel kettőnél de azért eljön hamarosan az az idő is.
De például a Crysis-nak ha nagy felbontásban max graff 16xQ AA melett már több kel neki mint kető.
64 bites Vistát meg nyugodtan telepíthetsz nincs azzal gond én már egy éve használom de eddig nem volt vele nagy gond persze kisebb bibik előfordulnak de az az esetek többségében ez azért van mert hülye vagyok hozzá
És még egy érv a 64 bit mellett hogy itt nincs 2 GB-os korlát (tehát ennél több memóriát is ki tud osztani egy programnak) tehát csak ajánlani tudom.
Ja és vissza térve a memóriákhoz ha szerencséd van akkor még az olcsóbb memok is jól húzhatok pl: nekem van 2 db Kingmax aszem Mars na mindegy és a gyári 800 helyett simán mennek minden gond nélkül 900-on is (persze azért mert tuningnál már nem tudtam őket jobban vissza osztani) szóval ezzel azt akartam mondani hogy ha nem cél az 1200 MHz akkor nem feltétlen rosszabbak ezek a ramok sem.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #11117 üzenetére
Ezt én már rég mondogatom hogy nem lassabb a Vista játékokban legfeljebb 2-3 fps különbség van ide vagy oda. De hát az elvakult XP fanok mindig lehurrognak
Felkel tenni az SP1-et meg a többi frissítést és jó atom stabil legfeljebb a régi játékokkal lehet gond de azokkal meg egy szűk rétegen kívül nem sokan játszanak.
Ráadásul én 64-bitest használok ami köztudottan a "legszarabb" és lám még is megy minden ami meg nem az többnyire nem a Vista hibája hanem a saját lámaságom é -
Cyberpunk
félisten
Hát benchet azt nem tudok futtatni Crysis-al mert nem indul el a teszt ugyan ez van a Warhead-el is. Amúgy amikor megrántottam a procimat 3,2-re az alap 2,66-ról érezhetően gyorsult a Warhead alapon volt max 31-32 fps most meg simán megy átlag 35-el de 40 fölé is merészkedik
De szerintem se a Crysis-al tesztelj hanem mondjuk egy jó kis UT3-al tegyél be vagy 30 bot-ot és majd meglátod
hogy menyit számít az erősebb proci.
Meg azt is nézd hogy ebben a tesztben nagy felbontásban teszteltek főleg 1920x1200-ban amihez már elég a 3 GHz-is többnyire de neked meg nekem egy 1280x1024-es felbontású monitor van itt viszont egy értelmű hogy kell a kraft. Szóval olyan játékban kell tesztelni ami CPU éhesebb nem mint a Crysis mert annak legfőképp a VGA számít elég ha van egy két magos 2 GHz-en járó procod és már nem vagy VGA limites annyira -
Cyberpunk
félisten
Hát én is pont az ellenkezőjét vettem észre nekem a CPU tuning legalább 15 + fps-t hozott a konyhára és nagyon jól látszik hogy egy 2,6-on járó proci elég kevés ezen kártyák kihajtásához főleg 1280x1024-ben
kel a kakaó rendesen. 3,6 min de szerintem még 4 GHz-nél is gyorsulna de az nekem ezzel a hűtéssel már felejtős
És akkor nekem még csak egy GTX260 van.
-
Cyberpunk
félisten
-
Cyberpunk
félisten
Hát igen időm az nekem sem van
Meg nekem is újra kellene dobnom a Vistát mert mostanában sokat szarakodik úgy vettem észre hogy nem nagyon tetszik neki a VGA csere.
Hát a procit meg majd még meglátom de szerintem 4 GHz-hez már kéne vízhűtés léggel nem tudom hogy bírná mert oda már drasztikusan kellene feszt is emelnem bár így most 3,6-on sem melegszik nagyon 56 fokot mértem max egy Asus Silent SquarEvo van rajta az sem a legjobb -
Cyberpunk
félisten
válasz
pszihó #10970 üzenetére
Na hali én meg tovább fojtattam a tuning mániámat csak most a VGA-t is megrángattam jobban. Pontosan 730/1570/2500 3,6GHz-es CPU mellett
És a Warheadben teszteltem.
Az eredmények a következőek minden csúcs graf. no AA 1280x1024-es felbontás átlag 42 - 44 fpsde 40 alá nem nagyon mászik le egyszer volt 35. Ugyan ezek a beállítások csak 16xQ AA mellett átlag 30 - 32 fps
a min. az meg 25 - 26.
Nem semmi ez a kártyarengetek tuning potenciál van még benne és még gyönyörű szépen látszik hogy menyit is jelent neki egy gyorsabb proc. Szerintetek gyorsulna még a kártya ha mondjuk sikerülne stabil 4 GHz-et elérnem a procival
vagy már a 3,6 sem annyira CPU limites?
Viszont felfigyeltem egy érdekes jelenségre játék közben egyszer csak kb. felére vissza esik az fps-em (de csak tuningnál lehet hogy ez már a vége) Riva Tunerel monitoroztam és vissza váltott játék közben egyszer csak 2D-s órajelekre pedig nem hinném hogy túl melegedett mivel 52 fokos volt a GPU amikor ez történt valakinek esetleg öltette hogy ezt miért csinálja -
Cyberpunk
félisten
Hali.
Én meg frissítettem a biosom F13-ra és így már sikerült elérnem a stabil 3,6GHz-et feszültség emelés nélkülÉs a memóriák meg stabilan mennek 900 Mhz-en pedig alap szutyok DDR2 800-asok (Kingmax)
Most már látom hogy menyit jelent egy új bios
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Sziszifeca #10885 üzenetére
Hát nem tüntetik fel külön hogy melyik 216sp-s de ami biztos a Giga GTX260 OC, az XFX GTX260 AMP2, BFG GTX260 Maxcore.
Például [link] itt van Giga OC 67.000 ért. -
Cyberpunk
félisten
Hát igen teljesen igazad van én is ezt mondom hogy a legtöbb játékhoz még simán elég a GTX260-is Full HD-ben akár max grafal is. Na persze Crysis-hoz nem de hát azzal én sem nagyon játszok (single-ben elég volt egyszer is végig vinni bár a Warhead az egész jóra sikerült de azért abban is van amibe bele lehet kötni)
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Sziszifeca #10879 üzenetére
Hát elvileg már csökkentette az nV a kártyák árát. Én szerintem ha GTX260 akkor az új 216sp-et érdemes venni mondjuk Gigabyte GTX260OC (én nagyon megvagyok vele elégedve hasit mint állat és tuningra is elég jó) vagy XFX GTX260 AMP2 ami szintén 216 sp-s. Szerintem ezeket érdemes venni Már olyan 67.000 Ft-tól van AMP2 azt érdemes venni
-
Cyberpunk
félisten
Hát az igaz hogy ott már kevés a GTX260 de ha lemondasz a vonalsimításról meg egy két plusz csilibili effektről pl motion blur (bár azt én ha lehet mindig kikapcsolom főleg autós játékban mert elégé zavar) akkor már szépen elmegy a graf meg nem minden sajna ma már ez a trend hogy csinálunk egy fasza grafikájú játékot de a többi az meg csapni való tisztelet a kivételnek. Bár ebbe nekem nem tartozik bele a crysis sem a FarCry2 ezek számomra amolyan egyszeri játékok voltak. De azért nálam is számít a grafika mert különben minek is vettem volna GTX260-at
Ja és egy év múlva csere GT300-ra vagy HD5xxx-re azokra már érdemes lesz komolyabban beruházni (legalább is én komolyabb teljesítményt várok tőlük legalább 50% meg persze dx11 stb, stb..... ) éppen ezért nem vettem most csúcs VGA-t
DeSanto: Nem fogyaszt ám az annyira többet én egy 32"-ost veszek annak megáll a fogyasztása 150W-nál attól függően hogy mekkora fényerőt használsz. Szemben egy 24"-os (nem energia takarékos új hullámos) is elfogyaszt 130W-ot. És mellesleg megtartom a jelenlegi Samu 931BF-em mint elsődleges monitor mellé gondoltam a TV-t mint másodlagos megjelenítőt játékra meg film-re.
-
Cyberpunk
félisten
Hát ez igaz de én nekem volt szerencsém élőben látni egyet ami persze Full HD-s volt és szerintem 1 méterről már elég fasza képe van annál közelebbről meg a jelenlegit sem nézzem
de azért persze a monitor vétel sincs lefutva ha netán valami csoda fojtán hoznak az országba LG W2600HP-BF monitort akkor anak valszeg én sem tudnák ellen állni
de gondolkoztam még a HannsG 28"-os "kicsikéjén" is de az meg TN-es és hát ezért inkább TV. -
Cyberpunk
félisten
Na én meg egy kicsit tovább merészkedtem 750/1620/2600 és itt meghalt nem kicsit
a Fraps kijelzett 20 fps-t de olyan szintem megakadt hogy volt szerintem 1 fps-em kb 5-6 másodpercenként és szépen beszemcsésedett na ez már a vége az biztos talán még 730-on elmenne majd megnézem azt is de a lényeg hogy 700-on megy szépen
-
Cyberpunk
félisten
-
Cyberpunk
félisten
Na hali én is leteszteltem most komolyabban a kártyámat.
Alapban ment 1280-ban csúcs graf 16xQ max 15-23 fps között de 18- 20 átlaggal.
Na akkor megtuningoltam egy kicsit méghozzá erre 700/1400/2500 és minimum lett 20 fps max 32-33 (ha nem nézzem az eget) az átlag meg 26-28 fps. azt hiszem elkaptam a GTX280-asodat
Ja és atom stabilan ment amit korában írtam hogy hibázik arról kiderült hogy csak grafikai búg bár meg kellene néznem hogy hogy bírja 24/7-ben(viszont érdekes hogy csak vonal simításnál jelentkezik egy kis átlátszó kockás fal ami talán 10 méter széles a játékban és amikor átmegyek rajta simán jó sehol egy hiba viszont állandóan fixen ugyan ott van). Na megint bebizonyosodott számomra hogy ha tuning akkor nVidia
Most már csak az a kérdés hogy hol a vége
Ja és mellesleg még szép nagy CPU limitem is van mi lenne ha lenne egy erősebb procim -
Cyberpunk
félisten
Hát ha felraksz hozzá egy ultra graf módot akkor tényleg szebb.
Hát amúgy szerintem ez az eredmény elég gyér tuningolva van a procid?
Jó nem tudom hogy kapcsoltál e AA-t de az én eredményeim Vista x64-esen a következőek.
Én is csak Fraps-al tudtam nézni a következő: 1280x1024 csúcs grafika no AA min 28 max 50-55 fps de 30 alá nem nagyon merészkedik csak elvétve de az átlag úgy 32-és 38 körül mozog. Ugyan ezek a beállítások csak 16xQ bekapcsolva min 15 max 28 az átlag olyan 23 fps. A lényeg hogy AA nélkül simán játszható nincs semmi féle mikróakadás nem ugrál össze vissza az fps. Az alap Crysis-t meg sajna most nem tudom tesztelni mert az ép nincs nálam -
Cyberpunk
félisten
Hát én nem tudom nekem meg pont a Vista jön be jobban mint az XP de tény hogy vannak hülyeségei de hát melyik OS-nek nincs
Nekem például múltkor lan-partyn nem engedélyezte hogy bekapcsoljam a file megosztást pedig rendszergazda ként jelentkeztem be na mindegy most meg simán betudom kapcsolni erről ennyit
Tudod mit megnézhetnéd XP-n hátha azon megy a benchmark, -
Cyberpunk
félisten
Akkor megnézhetnéd esetleg Fraps-al
Apropó nekem van egy kis gondom a Vistával az a gond hogy ha elindítom a gépet és egy játékot akkor baromi kevés az fps-em még szagat is pedig a VGA felkapcsolja az órajeleit 3D-be. Ha újra indítom akkor meg megy frankon. Új drivert is raktam fel szakszerűen eltávolítottam a régit a legfrissebb dx9-es frisités is fen van és mégis
Lehet hogy megviselte a VGA csere? Pedig akkor elvileg nem kellene újra telepíteni. Ja és a régi kártyámmal nem voltak ilyen gondjaim. -
Cyberpunk
félisten
Hát ahhoz a kártyához már illő lenne venni egy legalább 24"-os monitort a legtöbb játékot faszán vinné ott natívban is (kivéve a a Crysis-t de nem csak az létezik a világon grafikán kívül nem igazán tud felmutatni mást amiért értelme lenne vele játszani).
A játék élményhez meg szerintem igen is hozzá tartozik a minél nagyobb képernyő méret és felbontás (AA-t meg nem nagyon muszáj 1920x1200-ban kapcsolni esetleg 2 vagy 4xes max aminek még van értelme) én nem hiába veszek 32"-os Full HD-s LCD TV-t amihez már nem biztos hogy a legjobb választás a GTX260-om de nekem a méret az jobban számít ami megér némi kompromisszumot. GTX280-at vagy 4870X2-est meg azért nem vettem (bár lett volna rá keret) mert nekem még azoknak a teljesítménye nem elégé meggyőző + egy év múlva jön a váltás GT300 vagy HD5xxx-es ami már dx11-es lesz és persze gyorsabb (talán nem is kicsit)
Na mindegy a lényeg hogy szerintem mindenképp megéri a nagyobb monitor mégha nem is csavarhat fel az ember mindent max-ra, de te tudod azért persze egy kicsit ciki ilyen kártyával 17"-os monitoron játszani + a nagyobb felbontás még szebb is.Apropó dobhatnál egy Warhead eredményt 1280-ban minden max 16xQ és no AA-mellett is kíváncsi lennék rá (persze csak ha megvan a játék). Mert össze szeretném hasonlítani az én GTX260-as eredményeimmel
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #10723 üzenetére
Miért, váltasz X2-esre?
Na látom megy a harc keményen
tisztára mintha XP vs. Vista topikot olvasnák
Jó ám az a kártya az maga a "nyers" erő csak az a baj hogy nyerscsak ne lennének driver gondok akkor már nekem is olyan lenne. Már bánom hogy nem vettem még a válság előtt. De végűl is nem bántam meg tartogatom a lovét valami űtös kis fenevadra, ezért inkább a következő generáciokból válogatok malyd
Mert ez a kártya nem lesz túl hosszú életű (bár nálam egy sem volt) Az a gond hogy a közeljövőben elfognak terjedni olyan technológiák amihez már gyér lesz ez a kártya mint pl.: tesszellator ami egy kicsit gáz lesz mert ha Xbox-on elterjed és az ezt használo PC-s portokon akkor e technológiát nem tudó kártyákkal lásd példáúl GT200 ritka szar lesz a karakterek kinézette (de adigra már biztos új kártyátok lesz). Szóval félre értés ne essen én nem szidni akarok semmit de ami gáz hogy az nV az elmúlt jó 2-3 éve csak űl a babérjain és nem nagyon fejleszt erre szokták mondani aki lemarad az kimarad
De malyd talán a Gt300 az nagyot fog szólni (remélem). Ja és mielőtt rám förmednétek ezt mind mondom úgy hogy jelenleg is egy elégedett nV túlaj vagyok csak hát agodva figyelem a játék ipar mozgolodásait (szarban leszűnk hamarosan az biztos
)
-
Cyberpunk
félisten
Jön még kutyára kamion
Jó a GT200-as de egy fél év múlva már kevés lehet mivel DX10-ben nincs AA. De addig örüljünk amig lehet, aztán lehet gyüjtögetni a GT300-ra (én már elkeztem
)
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Beowulf_78 #10506 üzenetére
Na akkor lehet hogy én is beszívom a Full HD-s TV-vel
Na mindegy de tesztekben egész jól teljesít a 260-as (216sp) csak 2-3 fps lemaradás az alap 280-astól épp ezért vettem ezt mivel az a plusz egy néhány fps már nem nagyon éri meg azt az ár különbözetet, de majd meglátom karácsonyra lehet hogy jön a TV de az is lehet hogy várok januárig mivel azt rebesgetik hogy jó kis akciókat lehet majd akkor kifogni
-
Cyberpunk
félisten
Üdv a clubban
Igen elég jó érzés az hogy ha van az embernek egy brutál kártyája amiben eddig kompromisszumra kényszerült az már a múltéÉn is 8800GTS-röl (G80) váltottam GTX260-ra és nem bántam meg nagyon hasit ez a kártya és elég jó érzés például Crysis-t nyomni minden max-on (persze AA-nélkül
) ami eddig épp hogy játszható volt médiumon. Csak egy gond van a csúcs kártyákkal hogy hamar elmúlik az érzés ha ki jön az újabb még gyorsabb kártya. Én például már most szívesen látnák a gépemben egy GT300-ast de arra még várni kell legalább egy évet. De addig is élvezem a jelenlegit.
A következő nagy ugrás a TV megvétele lesz na az áll leejtős lesz az biztos hogy O.M.G-t sűrűn fogom mondogatni -
Cyberpunk
félisten
válasz
tome.jr #10453 üzenetére
Nah megnéztem nagyobb venti fordulattal így már barátibb hőfokokat kaptam de viszont figyelmes lettem egy dologra ha be van kapcsolva a vonal simítás pl.: 8x-os akkor hibázik a VGA de ha nincs bekapcsolva akkor jó minden. Ez viszont lehet attól mint amit fentebb írtak hogy így jobban erőlködik a GPU és ezért hibázik nem tom
-
Cyberpunk
félisten
válasz
tome.jr #10449 üzenetére
Hát meg húztam 700/1400/2500-ra ment is stabilan igaz hogy csak Warhead alatt néztem, de viszont elő jöttek grafikai hibák kicsit kockázottak a textúrák
úgy látszik itt már nem stabil. A hőmérséklet sem ment fel vészesen 75 foknál nem volt melegebb. Viszont nagyon jól beigazolódott a CPU limit nem nagyon lett gyorsabb (persze lehet hogy nem Crysis alatt kellene nézni) de azért sűrűbben ment a számláló 40 fölé. Szőrös fánkot meg még nem néztem oda egy kicsit több idő kellene.
-
Cyberpunk
félisten
Szerintem is nézzd meg játékban mert 3D Mark az nem mérvadó szerintem
Én jelenleg 3,2GHz-en hajtom a GTX260-asom 1280x1024-ben és szerintem még igen csak CPU limitem van biztos kellene még néhány száz MHz de sajan ennél többett nem akar menni ez az anti tuningos E6750De nem sokára érkezik a Full HD-s LCD TV és hát a felbontás növelésével úgy is a VGA lesz a szűk keresztmetszet.
Most hogy írjátok megnézzem menyit megy a Giga GTX260 OC-m eddig úgy voltam vele minek tuningoljak úgy is CPU limitem van de most már felkeltettétek az érdeklödésem
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Casanova* #10400 üzenetére
Hát elég érdekes lenne
Amúgy én is a gagyi írányitás miatt nem veszek konzolt no meg hát a grafika sem valami eget verő szép szép de csak bizonyos távolságon belűl.
De egyszer talán beruházok egyre mindenesetre az alap meg lesz egy 32"-os Full HD-s LCD TV személyébenAmit persze PC-ről hajtok majd mint másodlagos monitor
-
-
Cyberpunk
félisten
Azért vannak jó új játékok is mint például a Cod5 nekem az nagyon bejön WW2 ide vagy oda kellemes csalódás volt számomra. Vagy a Fallout3, BIA3, Grid stb... ezért mondom hogy nem kell még temetni a PC-t de ez a te véleményed szíved joga azon játszani amin akarsz, de én a helyedben nem válnék meg egy GTX280-tól de te tudod
-
Cyberpunk
félisten
Szerintem sem kell temetni a PC-t mint játékplatformot sokszor volt már szarban az évek folyamán de mindig talpra állt. Az meg hogy most ki jött egy két szar játék az még nem minősít semmit. Én nekem meg csak az irányítással van bajom konzol téren (hogy én kontrollerel vesződjek az ki van zárva) de ez csak szubjektív vélemény sokaknak bejön de nekem felejtős. Ja a PS3 támogatja a bill+egér combot hát ja de mondjatok egy játékot az UT3-at kivéve ami támogatja is.
-
Cyberpunk
félisten
Hát ha tényleg ilyen szarul megy a GTA4 akkor a Rockstar finoman fogalmazva be veheti
Hát még a haver milyen ideges lesz mert ő 1 megával tölti és neki egy 3850ese van
de ami fájóbb pont hogy a Alien Colonial Marines-nek bizonytalan ideig befagyasztották a fejlesztését most már tényleg kezdek pipa lenni
-
Cyberpunk
félisten
Érdekes hogy pont a Vista vs. XP csata megy most az Iponon is
a sók gyökér osztja az észt még hogy nem lehet 64-bites Vistát telepitenni 4 GB DDR2 800 cl4-es memóriára meg ilyenek. Meg persze a mostani Catalys + multi GPU + Vista64= kékhalál témában ott is mindjárt a vistát gyanúsitják pedig az egyértelműen driver hiba mostanában mi nV-sek is sűrűn találkoztúnk ilyen képernyővel
-
Cyberpunk
félisten
Én is Vistát használok Home Premium x64 és én is azt vettem észre hogy nem lassabb szinte semivel mint az XP. Volt nekem fen XP meg Vista is és azt kell hogy mondjam még talán gyorsabb is alapból a Vista mint az XP, elég gyorsan bootol a gép1 perc alatt, amikór elindúl az OP akkor gyorsabban magához tér az asztal mint XP-n sőt még a programok is gyorsabban indúlnak. Szóval én az ég világért se váltanák visza XP-re
Ja már vagy egy éve használok Vistát de még nem volt virús fertőzésem (pedig nézzek ám elég cifra oldalakat is) A játékok fútásával is megvagyok elégedve talán + 2-3 fps van ide vagy oda ez meg nem nagyon hat meg. Viszont az alap Crysis gyorsabban fút Vista 64-biten ez tény az persze igaz hogy nem nagyon venni észre
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Casanova* #9992 üzenetére
Szerintem vedd meg most nyugodtan nem lesz gond. Az új karik nem nagyon lesznek gyorssabbak legfejlebb a kisebb csikszélesség miat lehet értelme megvenni öket de engem nem zavar hogy egy Góliát gpu van a kártyámon
Meg persze lehet bizni abban hogy olcsobb lesz de én ebben sem vagyok biztos elég bizonytalan most a piac. -
Cyberpunk
félisten
válasz
gr.bence #9959 üzenetére
Hát ez tényleg fake. Én mindig elcsodálkozom hogy megyire hűlye emberek vannak
Persze 2 + 5000 fps a Crysis egy az hogy ha ez tényleg igaz lenne akkor az a nem létező kártya hányszór is lenne gyorsabb egy mai (hát mivel még nincs ilyen kártyája az NV-nek csak a GX2-eshez lehetne viszonyitani azt meg mindenki túdja hogy az menyivel képpes fútattni a Crysis-t) . Azért ekkora fejlődés nem várható el majd talán 10 év múlva
Arról meg ne is beszéljűnk hogy szerintettek látnátok valamit is abból a 2000 fps-ből nem hiszem olyan gyors lenne hogy nem látna az ember belőle semmit. -
Cyberpunk
félisten
válasz
Beowulf_78 #9948 üzenetére
Hát azért vagyúnk egypáran "Full HD-sok" itt van mindjárt Laraxior gondolom ő is abban nyomja ha már egyszer 24"-os a monitór. Én meg malyd LCD TV-t újitok remélem már 10-edike felé meg lesz mert akkór kapok fizút
igaz hogy az nem 1920x1200 hanem "csak" 1920x1080 de az legalább 16:9-es is, itt nincs az a probléma mint a monitóroknál hogy jó-jó ez a 16:9 de csak túl keskeny.
-
Cyberpunk
félisten
Persze az fps szám az csökkeni fog nem kicsit
Ezért én a hejedben cserélnék VGA-t is jó a kártyád nekem is ilyen volt de oda már kevés lesz persze ha nem akarsz csúcs grafikát akkor jó az is de én mindenképp cserélnék min. egy GTX260-ra (216sp) vagy ha nem vagy elvakúlt NV fan
akkor egy ATI HD4850/70 erősen ajánlott.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
tome.jr #9891 üzenetére
Hát én is osztom a többiek véleményét szerintem is rossz vétel volt a 3 way SLI nem kötekedésből mondom. Meg tudom hogy ez NV fan topik
de egy HD4870X2-vel szerintem jobban jártál volna mint 3 db GTX260-al ott is vannak gondók főleg hogy nem nagyon akkar egy jó driver ki jönni ehez a brutál karihoz. Ja és nem melesleg simán elveri a 3-waySLI GTX260-at sőt néhól még a 280-ast is
ehhez persze közre játszik az is hogy ATI-ék rágyúrtak a múlti GPU-s fejlesztésekre.
Én meg Corei7 rendszert nem vennék nem elég meggyöző játékokban a teljesitménye bár lehet hogy egy két vérfrisités útán már nyerő lesz.
No meg ott van a Deneb is nagy eséj van rá hogy elég jók lesznek és hát olcsobbak mint a Corei7.
Szóval lehet hogy búnkon hangzik de el lehet költeni a pénzt kicsit okosabban is nekem mindenesetre szerintem ilyen lesz a következő rendszerem nagyából egy év múlva tervezek cserét: Deneb megrángatva 4GHz-ig, valami jó kis AM3-as alaplap, természetesen jó fajta DDR3 memó 2x2GB, és persze egy GT300-ra is beújittok talán egy GTX380-ra ha ezen a néven jönnÉs remélem egy gyors SSD-t is űdvözölhetek a gépemben.
-
Cyberpunk
félisten
Hát igen egy kicsit útánna olvasva már villágos
Azért nem anyira gáz a hejzett ha valaki nem akar AA-t használni bár e hiány egy "csúcs" kategoriás kártyától elég gázNo meg hát tegye fel a kezét akki használ és legfőképp lát is különbséget be és ki kapcsolt AA-val 1920x1200-ban bár biztos vannak ilyenek én megelégednék mondjúk max. 2 vagy 4x-esel is többnek nincs értelme. Aki meg ilyen kártyát vesz az úgy sem 1024x768-ban fogja használni. Persze ezek csak enyhitik a hiányosságokat de remélem az NV össze szedi magát a GT300-al malyd jövőre.
Addig is remélem egyre több játék fogja használni a Physx-et mert az hozhat még nagyobb játék élményt nem mint a DX10-és társai. -
Cyberpunk
félisten
Apropó ha még nem lett volna itt a GTX260 GX2-ről bár nem sok újdonságot írnak [link]
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Laraxior #9723 üzenetére
Hát ja ATI-s
Én meg mondom neki hogy te meg a hajadra kenheted malyd a HD4850-esedet mert az nem rossz kártya, de hát 1640x-től már felejtős nem is beszélve a mikroakadásokról meg egyébről.
Az egyik havernak HD3850-ese van és sokat szitkozodik a miat hogy gyakran leesik az fps-e 20-alá még akkor is ha az adott game megy 40-50 fps-el Pont ez volt az egyik ok amiért NV melett döntöttem.
Az RTS-eket meg amúgy sem szeretem -
Cyberpunk
félisten
Nah az egyik tag azt magyarázza az egyik forumban hogy nincs DX10-re AA csak DX10.1-ben. meg hogy a komolyabb DX10-es gammákban elfognak vérezni a GTX260/280-as VGA-k. Mint amilyen pl. a Stormrise hogy ott állitolag minimumnak van megadva a GT200-asok ATI oldalon meg a 2900XT.
Milyen érdekes
-
Cyberpunk
félisten
válasz
MONITORCENTR #9679 üzenetére
Hát igen egy másik alaplap el kél minimum egy nForce 780i vagy egy 790i ha már telik két GTX260-ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest