- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
capulet75 #5996 üzenetére
Pontosan, én pl Starcraft2-re használom a 840m-et, arra tökéletesen megfelel. Az AMD prociktól mostanában ódzkodom, néha kell az embernek a CPU-erő, ami ezekből eléggé kimaradt (=egy alap i5 akármelyik APU-t megeszi reggelire tömörítésben, fotófeldolgozásban és hasonlókban).
-
MurdR
veterán
válasz
capulet75 #5994 üzenetére
Ha a laposoddal nem boldogulsz, akkor ezt a topicot célozd majd meg:
Gamer Notebook topic
Itt van pl Muerte, vagy KillHates is, akik nem gyengén vágják a témát, KillHates BGA-zik is, többmilliós felszerelés, stb. Ott a helyed a Clevoddal
És grat hozzá, jól összerakott gépezetek. -
válasz
capulet75 #5994 üzenetére
Alulfesz, jó paszta (nekem az asztaliban Gelid GC-extreme teszi a dolgot) sokat tud lendíteni a dolgon. CPU-Alulfeszhez érdemes kipróbálni a Throttlestop-ot, én VGA-alulfeszelésen is gondolkozom, lévén a notimban (nem gémer, üzleti) egy bordán ül a CPU és a kis 840m - csak nem tudom, megoldható-e ez vBIOS-flashelés nélkül. Nagyon nem akarok barbárkodni a melós gépemen, csak a csúcs-hőfokokat szeretném 80 alatt tudni 40 fokos kánikulában is.
Hja, úgy könnyű kihasználni az upgrade-et, ha az előző tulaj csinálta meg, úgy tleg tuti
.
Az van, hogy nem csak a vasak teljesítmény/fogyasztás hányadosa fejlődik (főleg a VGA-ké), hanem a játékok is egyre többet kérnek, ráadásul beszivárognak a nagyobb kijelzők (QHD, 4k...) is. Az új játékok jellemzően csúcs asztali grafikát+jóféle (=i5, i7) procit igényelnek fullHD és afölött. Persze ez idővel finomodik (pl a Skyrim is így indított, ma már egy 840m-es grafika elviszi akár fHD-ben is.)
-
válasz
capulet75 #5992 üzenetére
Igen, én új gépeket nézegettem egy időben a német Schenkernél és Deviltechnél (náluk úgy tudom odapostázós gari van) - 1500EUR alatt nemigen van használható vasuk. Nagyon kíváncsi leszek az új szerzeményed valós prociteljesítményére, leginkább, h GTAV-öt vagy Starcraft2-t nyomatva hosszútávon (2-3 óra) hány GHz-re áll be a throttling, esetleg notihűtővel alápörgetve. Leginkább azt olvasom, hogy a mobil 4magosokat kb lehetetlen tisztességesen behűteni (személyszerint 18"-os Clevo házat ajánlanék alá), főleg, ha a VGA is pörköl rendesen. Másik kérdés, hogy hány játék használ 2-nél több magot? Tudom, van pár, de sajnos elég sok max 2 magot pörget.
Az évi 50k teljesen értelmes költésnek hangzik
Upgrade-elt noti: nem tudom csináltál-e már MXM-cserét - őszintén egy ideje nem követem a piacot, de amikor legutoljára néztem, elég sovány ebayes kínálatból lehetett csak modulhoz járni, olyan árak mellett, amiből simán kifutotta egy teljes noticsere - ahol nem csak a vga, hanem kb az összes többi komponens erősebb. Ráadásul anno elég jellemző volt, h a modulok gyártóspecifikusak voltak, ergo egy HP modult ha be is imádkoztál egy DELL gépbe, simán előfordulhatott egyéb szívás (vmelyik VRAM-ra nem jut hűtés, esetleg a BIOS fel se ismeri a vasat). A 2-magos erősebb i5-i7-ek sztem is az értelmes optimumot képviselik proci téren, valszleg egydb GTX 970m-ig akármit teljesen kihajtanak - mindenesetre sokkal jobban, mint egy 1.5GHz-en throttlingoló/fűtő 4magos. (tisztelet a jól behűtött megoldásoknak)
-
válasz
capulet75 #5990 üzenetére
Másfél éves high-end=mai közép-felsőkategória (gtx 780m=gtx 970m), ráadásul ahogy mostanság loholnak a ditectx és egyéb szoftverkörítéssel, buktás lehet az előző verziót venni.
Amortizáció: szvsz a te modelled szerint is (használt csúcsgép+gari) az első két év elröppent kb 200eFt-nyi értéket. Idővel egyszerűen eladhatatlanokká válnak ezek a téglák, akkor is, ha teljesen működőképesek.Amúgy nem tudom, árul-e vki mostanság Mo-gon gtx 970m vagy legalább 965m kaliberű, nem szétesős notit 400k alatt. - Ennél alacsonyabb teljesítménnyel ( gtx 760m) már nem beszélhetünk értelmes gamernotiról, hiába volt csúcsszupergémer a delikvens 2éve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Apple asztali gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Autós topik
- RAM topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged