- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
->Raizen<- #5385 üzenetére
dupla
-
válasz
->Raizen<- #5385 üzenetére
Köszi, este meló után én is tesztelek.
#5384: Bizony, a notebookcheck listája alapján alig van a kettő között különbség. Ha még ehhez hozzájön az igp, akkor egyértelműen az ATI nyert. Az 540m már mesze nem számít luxusgrafikának, amit az is jelez, hogy elég széles körben kapható nemcsakhogy európában de Mo.-gon is. (próbálna az ember a gtx 570m-mel meg HD6990m-mel szerelt cuccok között válogatni... -
válasz
->Raizen<- #5380 üzenetére
Szép eredmények, az én 540m-em 1000 pont körül hoz 3DMark 2011-ben (i7-2670QM a párja). A benchmarkok, amiket írtál, letölthetők/telepíthetők külön? Heaven-t teszteltél esetleg?
-
-
-
Köszi az infókat
Nekem Starcraft2 lesz a fő alkalmazás, azt jó eséllyel elbírja akár fullHD3D-ben is. Bár az Anno 2070-nel már valszleg lesznek gondok...
Nekem packard bell volt az előző, de elég hamar elérte a 90 fokot a GPU, ami ráadásul csak egy 520m volt, amit a sovány 64bites busza miatt muszáj volt húzni.
-
Á, kolléga, most látom, hogy neked is rc 530 van
A fórumokon 800MHz környéki mag és 1000MHz környéki memófrekvenciákat írnak, én biztiamibizti 750/980 környékén kezdem majd a húzást, de a VRAM-ból valszleg kifacsarok mindent, amit lehet, mert a DDR3 miatt az a szűk keresztmetszetMás kérdés: próbáltad már a 3DTV play-t vagy az iz3D drivert a géppel? 3D-ben szeretnék játszani (starcraft2, 3D projektoron) és több helyen írják, hogy az optimusos notikkal általában nem megy
-
ma mérges lettem a samsungra, de komolyan: az rc530-am dobozán ott díszeleg, hogy GDDR3 vram van a grafika mellé pakolva (ráadásul 2GB), beindítom a GPU-z-t és mit mutat az nvidia grakára: DDR3 900MHz. kellemetlen...
Eddig egy 520M-en tengődtem, ami 64bites DDR3 vram-mal volt ellátva, reménykedtem, hogy végre nem a vram lesz a szűk keresztmetszet és tessék. A héten nekiállok tuningolni, megnézem, mennyit hoz a konyhára a memória húzása.
Az eddigi eredmények:
Konfi: samsung rc530, i7-2670qm, GT 540m/2gb DDR3, 6GBDDR3@1333MHz,
minden alapon, driver: FW266.72 illetve 8.15.10.2266(intel)
Vantage: P4571 (GPU: 3717, CPU: 14696)
3DMark 2011: P1015 (Graphics: 901, Physics: 5246, Combined: 816)Az intel HD 3000 igp-re:
Vantage: P1305 (GPU: 999, CPU: 16523)Az intel igp egész jó, gyengébb (NV 520m, amd HD 43xx) grafikáknak már tleg nem sok értelme van...
-
-
-
Tudja valaki, hogy Nvidia Optimus esetén hogy lehetne teljesen kikapcsolni az intel grafikát? Az intel igp használja a proci L3 cache-ét, ergo visszafoghatja a CPU-teljesítményt - ezt nem akarom.
-
Nézegettem, hogy megjelent a GTX 570m kari, az 560m-hez képest jóval (35%!) alacsonyabb órajelekkel és kb 50%-kal több shader egységgel.
Kérdés: be lehetne érni egy 560m-mel az 570m teljesítményét? (tuninggal, tuningolt 570m-et - gondolom ezutóbbi már nem húzható sokkal tovább)
-
-
-
-
"Az lesz majd az igazi áttörés ha passzív 3D és hozzá egy nagyon erős mobil VGA megszületik."
Elvileg létezik már mind2, csak durva áron. Egy 580M vagy HD6990M már a legtöbb játékot elvinné 3D-ben, csakhát ez az absz. max, ami ma létezik, horror árakon. A 30fps még elmegy, az alá nem szivesen mennék. (elvileg egy mai csúcskarinak ennyit kéne tudnia Starcraft2-ben, 3DfullHD-n).
Szemüveg nélküli 3D-s képernyő is akad, a minőségéről sokat nem tudok...A szoftveres 3D támogatás is elég gáz sajnos
.
-
Pedig nagyon jó 5let, én azzal is megelégednék, ha manuálisan kapcsolhatná az ember. Játékra benyomnám az 580M-et (LOL), word/excel-re meg marad az intel grafika, a teljes MXM modul pihen.
Amit nagyon gyerekcipősnek tartok, az a rendes 3D-támogatás. Mind2 gyártónál extra fizetni kell a 3D kompatibilitásért (AMD-nél az iz3D driverek fizetősek, nvidiánál meg egy komplett 3D vision cuccot kell venni). Ráadásul egy csomó notiról lefelejtik a HDMI 1.4 csatit és csak 1.3-variánsokat tesznek rá
. Szval röviden: igen, kivárok egyelőre.
-
-
Az ár mellett ráadásul még nehezek, keveset bírja az akksijuk (sokban nem is implementálták az optimust/switchable graphics-megoldást)
és némelyik csúnyán tud melegedni, lévén a gyártó kispórolta a normális hűtést
.
Amúgy igen, teljesítményben nekem teljesen elég lenne egy 560M vagy HD6970M, 2720QM procival párosítva. A gond ezzel, hogy egyrészt európában a legolcsóbb ilyet 1400€-ért vesztegetik, másrészt a kombó 120+W-os TDP-vel és Optimus hiányában meglehetősen sovány akksiidővel rendelkezik.
Remélhetőleg az új generáció az árat is, fogyasztást is lejjebb viszi egy kategóriával (+kihasználják az optimus-t is rendesen). A köv. generációs 22nm-es CPU-król sok jót olvasni mindenesetre, szval procioldalról meglesz az előrelépés.
-
-
tudja esetleg valaki, mikor jönnek a 28nm-es grafikák? (nvidia Kepler, radeon HD 7000-sorozatok?)
-
válasz
LaptopSystem #5169 üzenetére
Gyorsabb bizony, elég sokkal: Vantage/5870: 7614.4 míg Vantage/9800MGTX: 4123. ráadásként jön, hogy az 5870 DirectX 11 kompatibilis és vmivel kevesebbet is fogyaszt az nvidia tesónál.
-
A 70 fok normális, kb 95ig bírnia kell a cuccnak. Tartósan 80 fok feletti hőfoknál pasztáznék, extra notihűtőt használnék, nehogy megártson a sok a jóból.
#4984 nem rossz kari az
. A hd 6k-s sorozatot meg hiszem, ha látom. (=kb jövő nyáron lesz belőlük kézzel fogható darab) - tény, halad a fejlődés, bár én leginkább az új és mégújabb procikat várom (22nm Ivy bridge kéne, 4maggal, sok GHz-el és kevés fogyasztással
)
#4986 Meredek kérdés, ha vista alá van driver, esetleg azt rá lehet erőszakolni win7-re.
-
-
válasz
selenge #4975 üzenetére
Ha szép gépet szeretnél, akkor ott a HP envy, USA-ban nem mérik drágáért, ráadásul ott konfigurálható is. (+érdemes neten rákeresni, van-e valami discount, rebate vagy egyéb kedvezményt adó kód, akár 100-200 dolcsit elenged a HP honlap a megfelelő akciós kód ellenében)
Nem vagyok alapban MAC ellen beoltva, de láttam, a főnököm mennyit szerencsétlenkedett a MACbookjával... Az emulált környezet meg sose olyan jó, mint az eredeti, még ha tökéletes is a hardverkihasználtság, párhuzamosan ott kell futnia az anyaOS-nek. talán a RedHat xen-je már nem ilyen, de az teljesen más dimenzió. -
válasz
selenge #4971 üzenetére
A MAC-kel nekem az a bajom, hogy bármennyire mondják is, sokminden nem fut jól rajta. A tervezőprogikat is elsődlegesen win-re optimalizálják. Nálunk van egy profi műhely, inventorral dolgoznak win alatt.
#4973: elmegy. A mai középkategória (HD5650, GT420M) 6000 pötty körül tud, attól függ mire kell a cuccos. Ja, és az 545v nem tud DX11-et sem, cask 10.1-et.
-
válasz
selenge #4969 üzenetére
Egyetemre fontos lehet a mobilitás, pláne, ha kolis a srác (kicsi hely+sok költözködés) - persze vigyázni kell, nehogy túlságosan mobil legyen a cucc, nem árt hozzáláncolni egy olyan bútordarabhoz, ami nem fér ki az ajtón
Egy mai noti sztem már mindent elvisz, ami kell. Ahhoz, autocad-ben kiakassz egy i7-640m + GT 435m +4-8GB RAM együttest, kb űrállomást kell tervezni, 2 rajta dokkoló űrsikóval
-
válasz
selenge #4966 üzenetére
Egy mai középkategóriás AMD vagy Nvidia kari (HD 5650-től, ill GT 420m-től felfelé) biztosan megteszi. Az Nvidia hagyományosan jobb támogatottsággal bír OpenGL-ben (a tervezőprogik ezt használják általában, nem a directX-et).
Procinak meg egy 2.5Ghz körüli i5-7. (ja, ha nem sürgős, várhatsz jövőév elejéig a sandy bridge procikra).
-
válasz
Szabikaa20 #4963 üzenetére
Ezekszerint nem több egy húzott 420m-nél...
-
-
igaz, kicsit benéztem, 5650: 6500 pötty 3Dmark 2k6, 420m=6000 pötty. (bár ez még nem 30%). Viszont a 420m a 96shaderes sorozat (420m, 425m, 430m, 435m) legkisebb tagja, valószínűleg nagyon jól húzható.
Az autocad-nek nézz utána, hogy melyik karin fut jobban (NV vagy ATI). HD filmeket tekintve teljesen mind1, egy ilyen noti akár izomból, CPU-ról lejátszik mindent - najó quadHD-t nem.
-
-
Gondolom a %-os tuningra gondoltál, mert alapteljesítményben 9600 nem hiszem, hogy elverné a HD5650-et. Ahhoz kb GT 435 kell - pláne, hogy tartsuk a DX11 kompatibilitást.
Amúgy a tuning erősen függ a hűtéstől, és hogy milyen lábbal kelt a TSMC, amikor legyártotta a chipet. Nekem szerencsém volt, az FX570M-em kb 50%-osan húzható
-
válasz
Bazsyoxford #4934 üzenetére
Az 1est javaslom. jobb proci, kb 15%-kal erősebb VGA (ráadásul az nvidia tud pl CUDA-t is). Az akksiidő viszont nem lesz túl hosszú, a 4magos proc miatt.
-
válasz
endru88 #4928 üzenetére
Nagyjából annyit fog tudni ez az AMD proci (P320) is, mint a T4400. A két vidkari kb ugyanazon a szinten van (modern játéknak nem érdemes közelébe menni, régieket viszi simán mind2) a HD 5470 modernebb - emiatt ezt választanám.
-
válasz
Gakocsis #4911 üzenetére
Az 5650-es kb a ma kapható legjobb középkategóriás notigrafika, az erősebbek jóval többer fogyasztanak és drágábbak (pl nvidia gtx 460m, hd 5870). Szóval szerintem a játékaiddal nem lesz gond
Az mxm modulon (=VGA) van 1 giga ram, a másik gigát szükség esetén a rendszermemóból eszi meg, kézzel nem kell semmit állítgatni, okosan csinálja. (akkor nyúl a rendszerramhoz, amikor a vram elfogyott)
-
-
-
-
Megérkezett az első Geforce GT 420M teszt. Az Optimus szépen működik
(~6 óra akksiidő terhelés nélkül)
-
-
-
-
Egy kicsit más, a topic alaptémájához: VGA teszt eredmények a felsőházból. Elfogadnék egy ilyen szépséget otthonra
-
válasz
baller777 #4879 üzenetére
Be lehet szerezni nyugatabb-európából, kb uennyiért pl AMD procival. vagy erősebb i5-tel. Érdemes rájuk kérdezni, szállítanak-e Mo.-ra, és mennyiért.
-
válasz
baller777 #4877 üzenetére
A geforce hangyányit jobb, bár az sem egy világbajnok. HD 5650-nel szerelt variánsra pályáznék, ha játék is a cél. Nem eszik sokat, viszont annak már használható a teljesítménye.
-
válasz
pumukli23 #4874 üzenetére
mindenképp a második, HD 4250-ről mobil verzióban mégcsak nem is hallottam (asztali alaplapoknál lapra integrált graf szokott lenni).
A HD 5470-es egy egész használható kis DX 11-es kari, játszani nemigen fogsz rajt', de pl computeshaderben, HD lejátszásban sokat segíthet a procinak (többet, mint a HD 4*** sorozat tagjai)
-
válasz
Hurkaleves #4866 üzenetére
Mivel a rendszer önmagában megeszik kb 1 gigát, a kettő kicsit kevés. A 3 meg kb uannyiba kerül, mint a 4, szóval inkább 4GB ramot javaslok - de ha a keretbe nem fér bele, akkor max 2GB-osan veszed, és ha szükség mutatja, bővíted. Gondolom ddr3 RAM van benne, azok még lesznek a környéken pár évig.
-
-
válasz
dudu5130 #4856 üzenetére
Új játékokra (Crysis, starcraft2 és tsai) tuningolva éppen elég lehet. Amúgy középkategóriás grafika, kb egyenértékű a HD 4650-nel.
Újabb játékokra én minimum HD 5650-et (elég gyakori mostanság, keveset eszik és DX 11 kompatibilis) vagy GTS 360M-et ajánlanék (ezt még nem láttam notiba szerelve) - esetleg megvárni a GT 425M-et - ez már tudni fog DX 11-et.
-
nincsmit
200€-s ár mellett azért elgondolkoznék énis, mert kb ez a harmada egy HD 4650-nel szerelt új noti árának. Ha a mostani alkatrészeit (RAM, CPU, memória, winyó) el tudod adni, akkor érdemesebb újat venni.
#4852: én HD 4650/5650 illetve Geforce 240/330 (=48 shader) alá nem adnám, ha játékról van szó. Amiket linkeltél, induló kategóriás grafikák, amik a régi játékokat elviszik ugyan, de pl egy Starcraft 2 már nem megy rajtuk. (a quadro FX570m-en, ami gyakorlatilag azonos a geforce 320m-mel 30%-os tuning mellett is akadozik közepes grafikán)
-
Nem akarlak kiábrándítani, de nem sok esély van értelmes áron hozzájutni egy passzoló MXM modulhoz
ITT nézz körül mindenesetre. Sajnos az MXM sem szabvány "eléggé", előfordulhat, hogy a drágán beszerzett modul adott noti hűtéséhez/elrendezéséhez nem passzol.
-
Krízis kb 18 fps. kb ott teljesít, mint egy 9700M GT, azaz új játékokhoz nemigen ajánlatos. Starcraft 2-t tesztelem most ~20%-kal húzott quadro 570M-mel, és high grafikán akadozik
Játékra minimum egy GT 330M-et, vagy méginkább egy HD 5650-et ajánlanék.
Én személyszerint kiváncsi leszek, mit hoz ki az nvidia DX 11-es középkategóriában. (GTX 480M felezésével, negyedelésével)
-
válasz
Bluelite #4836 üzenetére
nekem a kezdetektől külföldi bill.-es notijaim voltak, az első angol, most német. A legelső hónapban kicsit szokatlan volt, aztán teljesen megszoktam, mi hol van.
Hogy maradjunk a VGA témánál (és nyugatról importálható erőgépeknél
) kíváncsi leszek, mikor jönnek a GTX 460M-mel szerelt notik.
-
válasz
laci010777 #4731 üzenetére
Szia! Hát, notiban nem olyan 1xerű a hardverek cseréje, mint asztali gépben. Elvileg kapnál procit, VGA-t is, de a cserepéldány olyan drága, hogy inkább megéri az egész gépet cserélni. Ez igaz a CPU-ra, és sokszorosan igaz a VGA-ra, aminél még az is komplikáció, hogy nemigazán szabványosak a "szabvány" MXM karik (pl máshol vannak a hűtést igénylő VRAM chipek és egyebek, mint ahova a beépített hűtés "várná" őket, stb).
Szóval, ha már beruházás, akkorinkább cserét javaslok, olcsóbban +kevesebb macerával meg lehet úszni (ráadásul úgy adod el a gépet is, hogy nem volt még felbontva)
Tunerkérdésben nem vok járatos, itt keress rá valami jobbféle PCMCIA példányra.
-
válasz
(Darkwood) #4699 üzenetére
Köszi
az összes HSZ-om/írásom free+opensource+szabadon felhasználható
Jahh, csábítja a népeket, hogy egy régi vasból gamernotit lehetne varázsolni, csak sajna a realitás más
ha lenne egy szabvány, és a sarki PC-snél lehetne MXM karikat kapni a desktop VGA-k mellett, akkor menne. így nem
-
válasz
(Darkwood) #4697 üzenetére
Ad.5.
Egy mobil VGA, ha véletlenül talál is az ember (amcsi/német ebay), többe kerül, mint a noti cseréje - nálam itt vérzett el a dolog. Ha meg notit cserél az ember, akkor egy csomó egyéb HW is erősebb lesz benne (újabb winyó, proci, RAM, stb) -
válasz
(Darkwood) #4641 üzenetére
bizony, még anno nekemis tervben volt
szeretem a "népkártyákat": Ti 4800, radeon 9600, geforce 6600, radeon 1950pro, geforce 8800GT, radeon 5750
egyik sem égeti szét a házat, és nem került egy full konfi árába.
Hmm, a sorrendet nézve geforcenak kéne majd jönni 1-2év mulva. -
-
A 9.9-es mobil catalystból már van win7-es verzió. (újabbról nem tudok)
-
válasz
(Darkwood) #4623 üzenetére
Én tőlük kicsit nyugatabbra lakom, nálunk is hasonló az árfekvés
-
válasz
(Darkwood) #4621 üzenetére
Nekemis eltartott egy ideig a döntés, azért eléggé csábító a 3.5-4GHz-re húzott, négymagosított Phenomok + egy HD 5750 ár/teljesítmény aránya - de mivel nekem fontos a mobilitás + kicsi helyfoglalás, marad a noti.
-
válasz
(Darkwood) #4619 üzenetére
Mo.-gon kb 300kHUF Enyhe 50k-t még akkoris megspórolsz, ha az összes postaktg-et (vagy 1 bécsi kirándulást) is beleszámolunk.
-
válasz
ThorsHUN #4615 üzenetére
Ha a márkát nézzük, a HP-t ajánlom pl a sógoroktól importálva.
-
válasz
ThorsHUN #4615 üzenetére
Nagyjából teljesítményarányosan vannak árazva a gépek, ahogy látod is. A HD 4570 egy belépőszintű kari, régi játékokat elviszi, az igazán újak nem moccannak rajta. Ha erős gépet szeretnél, 200 alatt nem fogod megúszni (kivéve, ha haver hozza USA-ból, vagy UK-ből rendelsz)
#4616: Ha tuti akarsz lenni, mi van benne, akkor everest felrak, hardverkomponensek megnéz. Valami geb@sz lehet a driverekkel vagy az OS-sel, ha 2db 3200asnak látja.
-
-
válasz
Milan24 #4608 üzenetére
a 3850 valamennyivel (~10%?) jobb. noti, amiben ilyen van:
MSI GX623 - ez talán a legolcsóbb, van belőle P8600-zal szerelt is.
Dell studio XPS 16 (akár i7 procival, méregdrágáért)
ASUS N60DP-JX011V (vacak procival adják) -
válasz
Milan24 #4599 üzenetére
Én a másodikon (4670) is elgondolkodnék, annyira nincs messze a 9800M-től (3DMark 2k6 6800 vs 9400 = 38% előny, viszont a 9800M 2x annyit fogyaszt/melegszik és nem DX 10.1-es)
Az eredeti kérdésre visszatérve: ha épeszűen választották meg a GPU mellé rakott RAM típusát (gyors GDDR3 v GDDR5) akkor 128biten sem lesz gond a sávszélességgel. DDR3, GDDR2 és egyéb vackoknál viszont ez a szűk keresztmetszet.
-
-
válasz
utolsolevel #4590 üzenetére
nemigazán. A komoly quadrós és FireGL-es gépek sajna ennél drágábbak, az erősebb játékos grafikával szerelt notik szintén. Procira érdemes még odafigyelni, én a HD 4670 mellé minimum egy P8600-at tennék (2.4GHz).
-
válasz
utolsolevel #4587 üzenetére
A photoshop ezekre használja ki a GPU erejét a mostani verziójában, elvileg megy ATI grafikán is. (benchmarkot még nem láttam). A többi progihoz ha lehet, inkább a 4670-t ajánlom, biztosamibiztos alapon. (mivel DX 10.1-es, majd computeshaderes megoldásokban is be tud segíteni)
-
Nem túl sok a különbség. (a 120m-re nincs semmilyen játékeredmény, a 9600M GT-hez hasonlítottam, amiről a 120m át lett nevezve)
Más: nem tom, linkeltem-e már valaki az AMD új mobil VGA-terveit. Elvileg jövő tavasszal jönnek ki, remélhetőleg mielőbb piacra is kerülnek
-
válasz
spyduck #4582 üzenetére
A HD 4650 mellé pakolt memóriákról összevissza írnak, a notebookcheck tesztoldala is csinált már hibát. Én mindenesetre megvárom a mobil HD 5600-5700 szériát, és szigorúan olyan forrásból vásárlok, ahol megbízhatóan a gyorsabbik vram-félét (GDDR3-GDDR5) tették mellé.
#4581: ennél a karinál sztem befolyásolja a teljesítményt, mert a busz szélessége is csak 128bit, ha ezt még összeadjuk a lassabb (DDR3=667MHz, GDDR3=min 800MHz, ráadásul más tényezők miatt is jobb a GDDR).
-
válasz
zoltanz #4576 üzenetére
miért verné meg? 4670, 3DMark2005/2006: 12614/6842
3870, 3DMark2005/2006: 12885/8064Azaz a 3870 jobb, gondolom főleg a gyorsabb/szélesebb buszú VRAM-nak köszönhetően.
A játékteszteknek ezen az oldalon nem hiszek 100%-ban, mert annyiféle cpu-val vannak párosítva a karik a különböző notikban athlon x2 2GHz-től i7 820-ig, ami már nagyban befolyásolja az FPS-t, jobban, mint egy szintetikus tesztnél.
-
Jobb, bár többet is eszik, mint az ATI. És csak DX10.0
-
-
-
válasz
gyuluskám #4567 üzenetére
Háát, a legújabbak feladnák neki a leckét, de jó procival (pl intel P8700-9700, mobile i7) párosítva, visszafogott/közepes grafikán elmennek.
ITT egy táblázat, mit bírnak, NFS-re sajnos nincsenek tesztelve, GTA4 mediumon elballag HD4650-en.
-
-
válasz
Hawk984 #4557 üzenetére
A kérdés helyénvaló, éppenséggel lehet MXM karihoz jutni (leginkább ebayen). Itt van infó a kompatibilitásról, és 1-2 öregebb típus náluk is kapható. Viszont elég drága megoldás (HD 3650=200€) gazdaságosabb az egész notit cserélni.
-
-
válasz
buherka #4550 üzenetére
1600MHz-nél valószínű több értelme volna egy alacsony időzítésű 1333-as modulnak. Hirtelen gőzerővel nekiálltam keresni, mennyi az FSB egy i7-820QM-es rendszernél, de rájöttem, hogy a beépített memvezérlő miatt egy kicsit más a helyzet
.
Arra leszek kíváncsi, mikor hozzák be a HD 5k sorozatot radeonból notebook frontra. jól jönne belőle egy indulókategóriás (54**) darab
Sajnos a korábbi 40nm-es példányok rettenetesen sokat késtek a bejelentéshez képest: az elsőt (HD 4830) a HP envy 15-ben dobják majd piacra, pedig már fél éve bejelentették.
-
válasz
buherka #4548 üzenetére
Disznóság, pedig minőségi notebook-VGA oldalnak számítanak
Amúgy meg a 4770-es és 5750-es VGA is 128 bites és reggelire megeszi a 256 bites VGA-kat azonos kategóriában.
- Ez pontosan így van. a memósávszél a minimum FPS-re van komoly hatással (ha elfogy, masszív szaggatás a következménye). Viszont, ha a memória gyors (sok MHz), akkor a 128bit ellenére is megvan a kellő átviteli sebesség (~arányos a busz szélességével és a memó sebességével - ergo GDDR5 mellett még a 64bit se akkora katasztrófa)
5750
?? ilyet kérek a kövi notimba, 3GHz-es, 25W-ot fogyasztó i7 proci mellé
-
válasz
buherka #4545 üzenetére
debizony, sajnos pakolnak mellé "csupasz" DDR3-at is
Itt van rá egy példa (Toshiba A500-15h)
"ATI Mobility Radeon HD 4650 mit einem GByte DDR3-VRAM" - 700MHz VRAM sebesség a GDDR3-as 800MHz helyett. Végülis nem akkora óriási különbség, de hozzávéve azt, hogy alapban is csak 128bites a busz, ez lehet a szűk keresztmetszet az erős GPU mellett.
-
-
válasz
buherka #4534 üzenetére
Sztem a 90W-ba belefér. Az én notimban egy T9300-as proci (35W) és egy Quadro FX 570M grafika (35W!!) dolgozik, mégis elvan a standard 90W-os táppal, és a 8cellás akksin 4-4.5 órát bírja. (a súlya meg kb 3kiló)
Itt annyi a különbség, hogy a nagyfogyasztó nem a grafika (4570~15W), hanem a CPU. Szóval egyáltalán nem a Sager, Alienware meg Clevo féle kamionnal szállítható darabról van szó
#4535: Egyértelműen az MSI 4670-je! a DDR2 nagyonnagyon gáz egy ilyen VGA mellé. az MSI-t, ha tudod, valahol nézd meg élőben, hogy neked megfelel-e a billentyűzete, LCD-fényessége, stb, ha igen (sajnos nem a legjobb anyagból dolgoznak), akkor egyértelműen ott a pont.
-
válasz
buherka #4532 üzenetére
Jellemző ez nagyon kicsi országunkra. Míg a lajtától nyugatra minden második notit használható grafikával (Nvidia 130M, ATI 4650) árulnak, ~700€-s áron, addig Mo.-gon vedd az intel GMA-s meg max HD 3650-es régiségeket 2009 végén, drágábban
Ja, mennyi Mo.-gon egy mobil i7-nel szerelt dell studio 15? mert a németeknél ez 800€... (OK, itt a grafika hagy kívánnivalót maga után, a példa "csak" illusztráció
-
válasz
tengo24 #4530 üzenetére
A 4500-as széria sokminden, csak nem brutál széria, gyengébb az nidia 8600M GT-nél, ami pedig egy ideje a piacon van. Nekem a HP dv6-1247ez a kedvencem (nem tudom, Mo.-gon kapható-e)
Olcsóbb alternatíva a dv6-1220ez.
Ha ezeket nem lehetne otthon beszerezni, érdemes körülnézni pl itt, asszem ők szállítanak Mo.-ra is - csak érdemes +érdeklődni, hogy megy náluk a gari.
Lényeg, h 4650-nél, vagy nvidia 130M-nél ne add alább, ha el akarod egyáltalán indítani a GTA 4-et.
-
válasz
tengo24 #4527 üzenetére
A HD4650-es grafika még éppen-éppen elviszi. Inkább erősebbet néznék, pl HD4670-nel szerelt MSI EX625-öt vagy MSI GX623-at.
Az Nvidia hasonló/erősebb karijai: GT240M (Acer 5935G-654G50MN-ben található) 250M, stb.
direkt DX10.1-es karikat írtam csak, ahogy haladunk, a DX10 a múlté, ha kijön egy DX10.1/11-es patch (nemtom, esetleg nincs-e már?) akkor ezeken jobban fut.
CsúcsVGA-s gépet (HD4850/60/70, GTX 260/280M) nem javaslok, melegednek, nehezek, drágák - és fél év múlva ócskavasak lesznek, mert lesznek sokkal jobb DX11-es példányok.
-
-
válasz
buherka #4521 üzenetére
Attól függ, mivel játszik az ember
Heroes 5-re bőven elég ez is, Full HD külső monitor mellett is. Jó kis sorozat, nekem compaq 8510w-m van, minden téren elégedett vagyok vele: gyors a winyója, procija (T9300), VGA-ja (FX570M).
Több, mint 1 éves, és még mindig jobb az átlag-notikínálatnál (ami tipikusan 2GHz körüli proc+max egy HD3650 kategóriájú VGA) - szabin voltak a fejlesztők -
No, kijött az első DX11-es VGA, várjuk szeretettel a (sokkal) kisebb fogyasztású mobil tesókat.
-
válasz
spyduck #4509 üzenetére
A 770M kb másfélX annyit tud. (3DM2006 5200 vs 3500)
-
Sokkal jobb, kb ég és föld. Énis a 4650et néztem ki magamnak, bár most úgy döntöttem, megvárom az 5650-et.
Ha a paramétereket nézzük: (FPS értékek is vannak a n-csekken ám)
4650: 320db stream, @550MHz, 128bites busz , 3Dmark2006: 6436 -> használható játékos darab
4570: 80db strem @680MHz, 64bites memóriabusz, 3Dmark2006 3195 -> HD-lejátszáshoz, régi játékokhoz, "normális" office géphez, ahol nem a legvacakabb IGP akadozik az aeróval.
Sztem van alapja annak, hogy sokkal jobb. 4x annyi stream, 2x akkora memóriasávszél (mobil chipeknél ezis komoly limit). Ez kb annyit jelenthet, hogy ami a 4570-en képregény, az a 4650-en simán megy (dupla FPS)
-
Szép ez a Deviltech noti, én csak az eSATA csatit hiányolom róla. A honlapjukon 1000€ alatt sikerült bekonfigurálnom P9700-as procival, ami azért nem semmi. Ha kijönnek az új, 40nm-es VGA-k, illetve hajlandóak lesznek eSATA-val ellátni a modelljeiket, lehet, h rendelek tőlük
-
válasz
(Darkwood) #3722 üzenetére
Pedig mostanság az NV elég sokat szív a mobil grafikák terén, sok a hibás chip. Bár a linux támogatottság miatt én is melléjük teszem le a garast
-
válasz
(Darkwood) #3719 üzenetére
noigen, de hol lehet ilyennel szerelt notit kapni? mert még ebayen sem láttam, pedig ha vmi a piacon van, akkor ott jó valószínűséggel +található...
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged