Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
bimbiri
tag
Táskává csukható laptopot én csak az IBM-től láttam. Illetve volt a kezemben, de már akkor sem működött. Most rákerestem és találtam róla fotókat. [L]http://www.sprengmeister.org/computer/ibm-laptop/[/L] De már ebben sem CRT megjelenítő volt.
Most már beszereznék egy ilyet, jól mutatna az XT-m mellett.
Ennél korábbi ''Laptopot'' filmen láttam, annak kijelzője sem volt, nyomtató volt helyette. A modem még a kézibeszélő ráhelyezésével üzemelt. Ritka rusnya jószág volt.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
kijelző: a tft kijelzőnél az a gáz, hogy ilyen mittoménmilyen a felülete és ahogy elkened, szépen belerakódik a kosz, én spec. még soha nem tisztogattam néha egy puha ronggyal leszedem a port oszt kész, de szerintem sima víz lehet a legjobb
akku: nyugodtan használhatod úgy, hogy folyamatosan rajta van a töltőn, én is így használom 1,5éve és még mindig tökéletes az akku -
karib
addikt
Szerintem ma már a notebook kifejezés a bevett. A laptop is még közkézen forog, de hivatalos megnevezésben sehol sem szerepel - igazi jelentősége nincs, adott esetben lehet ilyen disztinkciót tenni. Inkább a notebookon belül vannak kategóriák, de ez sem kőbe vésett:
- desknote: többnyire asztali alkatrészekből épülő, akku nélküli notebooknak látszó tárgy
- desktop replacement (DTR): desktop procis nagydarab batár, néha egyéb desktop alkatrészekkel
- full size/3 spindle: 3 kg körüli gépek, ma már egyre inkább mobiltechnológiára épülnek
- thin and light: az IBM T kategóriája, jellemzően erősen mobiltechnológiára épül
- subnotebook: 2 kg alatti kategória
- aztán vannak egész mini gépek is, az már nem is tudom, mi :)
OFF: mázlista, egy T41p-et én is elfogadnlék :) -
Elrood
őstag
Igazából nincs pontos def. a notebook/laptop megkülönböztetésre.
Amit az első pontban írtál, az inkább a desknote-ra hasonlít, de a CRT szerintem hülyeség.
Notebook/Laptop spéci notebook alkatrészekből állnak, szerintem a különbség méretbeli, laptopba erősebb procit raknak ami jobban melegszik és nagyobb hűtő kell a hűtésére stb. Notebook kisebb, mint a laptop. (Persze mint írtam nincs pontos def. ezek az én elképzeléseim.)
Subnote meg az ulta vékony, ulta könnyű gépekre értik.
Van még egy a Tablet PC, azt most nem részletezem.
Aktív témák
Hirdetés
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe SSD magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Fury 15 G8 - i7-32GB-1TB
- HP Elitebook 845 G8 - Ryzen5/16GB/500GB
- Katana HX B14WFK 15.6" QHD IPS i7-14650HX RTX 5060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest