Aktív témák
-
-
morfondőr
addikt
válasz
Rover623 #222 üzenetére
Hát...nem tudom! Akkor mivel lehet baj? Az eredeti memója tökéletesen működik mind a két slotban. A kingmax is tökéletesen ment benne, csak akkor fagyott, amikor silentbe akartam rakni, ami ugye fontos a melegedés és akkuidő miatt, ezért vittem vissza.
Lehet, hogy bios-os probléma, de bioszt nem tudok szerezni újabbat, mint a honlapon ami van. -
morfondőr
addikt
válasz
Rover623 #220 üzenetére
Két típust próbáltam:
Kingmaxot: többet is próbáltunk ugyanaz a hiba jött elő: silent gombra lefagyott a gép.
TwinMOS: egyet próbáltam, nagyobb terhelésre (játék, prime95, memtest86) lefagyott.
Kingstont nem tudtam kipróbálni, mert nem volt az üzletben. Az a baj, hogy amikor először vettem Kingmaxot, nem volt gond, bár nagyon ritkán lefagyott. Azután pár hónapra rá minden alkalommal lefagyott a silent gombra. Újratelepítés, bios frissítés megvolt, és mégis. A bolt elküldte szervízbe és azt mondták semmi baja.
Azért gondoltam, hogy keresek egy ugyanolyan típust, ami benne volt, hogy azzal valószínűleg nem lesz gond. Ha nem találok, akkor kipróbálom a Kingstont valahol, csak attól félek, hogy a boltba nem jön elő hiba (ez volt a kingmaxal és a twinmos-al is), aztám meg sírhatok nekik, hogy vegyék vissza! Különben is az inkompatibilitás nem garis probléma, ezért lehet, hogy el is hajtanak. Másik boltban is szerencsém volt, hogy egy rendes srác intézte a dolgot és visszafizette a pénzem, mert nem tudtak másmilyen ramot hozni.
De köszi a segítséget! -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
A notimba keresek memóriát, csak kissé válogatós a kicsike! Íme, ilyen kellene: [link]
Azért írtam ide is, hátha erre megfordul egy-két hozzáértő vagy céges emberke, aki tud segíteni. Fontos lenne nekem a dolog!
Előre is köszi! -
morfondőr
addikt
UP!
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Egy régi problémámra megtaláltam a megoldást, de kellene még egy kis segítség! A helyzet a következő: Decemberben vettem egy FuSi Amilo M1437G notit 512mb ddr2-es (533Mhz) rammal. Rögtön vettem bele egy másikat, kingmaxot tudtak adni (ugyanúgy ddr2-es, 533Mhz). Miután beraktam néha lefagyott a gép, amikor silent módba raktam. De ez ritkábban fordult elő, és csak akkor, ha egy kicsit terhelve volt, miközben silentbe akartam tenni. Programhibára gyanakodtam. De mostanában ez a fagyás súlyosabb lett (10 alkalomból 9-szer lefagyott). Akkor is, ha semmi progi nem ment. Szétszedtem a gépet, kipróbáltam az eredeti ramot, minden jól megy, kipróbáltam a kingmax-al, tuti fagyás. Tehát az új ram a hibás!Ja és fontos! Normál módban még soha nem fagyott le a gép, játkok közben sem, csak ha a silent gombot megnyomom! Még memtestet és prime95-öt is futtattam! Kérdésem az lenne, hogy a ram hibás-e és garis csere játszik, vagy semmi gondja nincs, csak esetleg nem támogatja azt a funkciót, hogy 20 mhz-et visszavesz a valódi órajelből win közben a gép. Csak nem szeretném, hogy hülyére vegyenek a boltban, hogy semmi baja nincs a ramnak!
A segítséget előre is köszönöm!! -
morfondőr
addikt
válasz
DiXoN008 #179 üzenetére
Köszi szépen a választ! Most már biztos, hogy én is visszaváltok a gyári driverre, mert nekem sem működik a powerplay. Azután majd meglátom, hogy akad-e megint. Félek, hogy a két ram nem működik teljesen együtt, mert nem egyformák. Vagy a Kingmaxot nem szereti a gépem? Majd kiderül! Még egyszer köszi!
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Van egy kis problémám a notimmal, amit szerintem a ramok okoznak, de kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Szóval az a helyzet, hogy vettem nemrég egy FuSi Amilo M1437G típusú notit. Egy 512Mb-os Samsung DDR-2-es 533mhz-es memória volt benne, amihez vettem még egyet, de csak Kingmaxot tudtak adni, úgyanúgy 512Mb DDR-2-es 533mhz-es modult. Azóta, hogy beleraktam az a problémám, hogy ha megnyomom a silent gombot (leveszi a proci, ram és vga órajeleit), akkor gyakran lefagy a gép, de nem mindig. Próbáltam, hogy csak a Kingmaxot hagytam benne, hátha az a ludas, de akkor ment minden, de ha a kettő együtt van, akkor nem. Egyébként egyátalán nem szokott fagyni, Far Cry-ozok, NFS-MW-zek stb. és semmi gond. Csak a silent módra reagál így. Sőt még Memtesztet, és Prime95-öt is járattam rajta, de nem csinált semmi hibát. A két modul időzítése nem teljesen egyforma.
A kérdésem az lenne, hogy egyátalán a memória okozza-e a hibát, vagy esetleg egyéb program (mondjuk vga-driver, amit frissítettem, vagy a Win)? És ha igen, akkor ha kicserélném a Samsungot egy Kingmaxra, akkor az megoldaná-e a gondomat?
A válaszokat előre is köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged