Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
A topic zárva, a Notebook RAM-os kérdésekkel Rover623 fórumtársunk által linkelt topicok valamelyikébe fáradjatok.
-
Chaser
legenda
Üdv!
Lehet nem itt kellene kérdeznem, de sürge lenne és erre alkalmasabb totyikot nem találtam. Van egy gericom webshox per4mance notim, abból szeretném kioperálni az egyik memóriát. 256+512 van benne..proci,vinyó az meglett egyből, de memót nem találom. Szét kell szedni teljesen hogy hozzáférjek?
-
szesz
tag
Hello,
IBM R50e-be szeretnek memoria upgrade-et. Jelenleg a gyari 256M van benne. Ha jol olvastam 2 slot van a gepben, tehat elvileg lehet bele 2X1G-t tenni. Kerdesem , hogy milyen tipusu ram jo bele, es hol tudnak ilyet venni?
Google-t mar neztem, de nem egyseges infokat talaltam ezert egy hozzaerto valasza jobban meggyozne.
Koszi
Sz. -
Scytha
tag
Köszi a válaszokat. Az árhoz csak annyit, hogy a legfrissebb árlista alapján néztem. A Red Towernél meg vannak néha ilyen meglepően alacsony árak. Na mind1 ha nem igaz, akkor 11 körül úgyis kapok 512-t olcsóbb helyen.
-
Scytha
tag
Red Towernél: Memória NOTEBOOK DDR2 667Mhz 512MB Samsung /BGA/ - 9000 Ft. Ez vmi kamuár vagy miért ilyen olcsó? A másik kérdésem az, hogy memória cserélni magamtól is tudok anélkül, hogy szétszedném a gépet vagy ezt inkább bízzam szakemberre? (nem értek egyáltalán a notikhoz). A harmadik kérdésem elég láma: lehet 256 és 512 ramot dualba használni?
-
heltay
csendes tag
Hali!
Hol lehet pesten/vagy budán (jó áron venni noti memóriát?
köszi! -
Antibazsi
aktív tag
A +30K szerintem nem volt olyan drága.A legolcsobb 512/533 11k és a legolcsóbb 1024/667 22k. A kettőnél 22k a különbség + munkadíj.Szóval nem volt drága! Nekem fél éve egy másik notiban 512-ról 1024-re 40k-ért akarták megcsinálni boltban!
Ugyhogy inkább vettem egy 1g RAM-ot 24k-ért és igy lett benne 1536. Ha meg baja lett volna kivetem volna belőle az 1g-s modult és ugy vittem volna vissza.A kutya sem vette volna észre hogy én raktam bele még 1 gigát. -
Antibazsi
aktív tag
Addig ok,hogy a gari miatt a boltban kell upgradelni,de vajon úgy is működik, hogy én viszem a RAMot??
És ha nem áll be arra az órajelre, BIOS frissitéssel nem lehet megoldani?
Az a szar,hogy FuSi BIOS-a elég kaki.Semmit nem lehet beállítan.Arra gondolom meg semmi esély,hogy másik BIOSt rakjanak rá.
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
Antibazsi #242 üzenetére
A márkás RAM-nak mindig van értelme...a 667MHz már kérdéses...
A FuSi szerint 945PM lapka van a notiban, ami elvileg tud 667MHz-es memcsit kezelni. Ennek ellenére 533-as memóval szállítják és nem csak a Kingston által ajánlott memók, de a gyári upgrade modulok is 533MHz-esek.
A kérdés: elég okos-e a noti BIOS-a hogy magától beálljon a 667MHz-re (ez lehetséges), vagy van-e olyan opció a SETUP-ban, ahol ezt kézzel el lehet végezni (kicsi az esélye)?
Ki kell prószálni egy (vagy két) akármekkora 667-es modullal, és megnézni hogy beáll-e a memcsi erre az órajelre...
Ha igen, akkor nyert ügyed van. A plusz sávszélesség mindig jól jön. -
Antibazsi
aktív tag
Hy!
Úgy látom itt Rover623 a ''nagyúr''ugyhogy valszínű most neki szól a kérdés.
Van egy Amilo xi1546 notim amiben alapban van 2*512Mb 533-as gagyi ram.Szeretném lecserélni 2*1Gb-ra.Kérdés: Van e értelme márkás ramot venni és van e értelme 667MHz-eset venni?Mennyire érezhető a különbség? A proci T2300E.
Kingstonék honlapján ebbe gépbe csak 533-at ajánlottak. -
Novics
senior tag
Üdv!
Lehet hogy csak álmodtam, de minta valahol azt olvastam volna, hogy ha a gép vásárlásakor kérek bele több ramot akkor többe kerül, mintha később egy szervízben rakatnék bele. ez igaz, vagy tényleg csak rémálom volt? -
Beko27
csendes tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy egy Compaq evo n1020asba mekkora memóriát lehet max belepakolni? Nem találolom sehol.
Előre is köszi! -
ficsmix
tag
Hello. Tudtok segíteni, hogy ECS D320 tipusu (nagyongagyi) VIA C3-1000MHz-es laptopban 256/333DDR teker, de ez az 1db mem.foglalata van. Vajon kezelné ez helyett az 512/400DDR-t? Amúgy, valami VIA® CLE266 + 8235 chipset van benne...
http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/ProductsDetail.aspx?MenuID=57&LanID=0&DetailID=314&DetailName=Specification -
nortol
senior tag
persze jó lenne, ha ugyan ilyen lenne, mert a dualchanelt ki kellene használni ...
-
nortol
senior tag
sziasztok
a következő típusú ram van a gépemben, amit az everest dobott ki rá:
Infineon 64T64020HDL3.7A 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM (5-4-4-12 @ 266 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
még egy ugyan ilyent hol tudnék kapni?
van rá ötletetek? egy dell inspiron 6400-ról lenne szó amúgy.
a válaszokat előre is köszönöm -
Rover623
félisten
Be.
Ha van benne hely...
Sajnos még mindig előfordul hogy két darabból raknak beléjük ilyen kevés memcsit is.
Nem fontos 333MHz-es memcsit keresned, nyugodtan tegyél bele 400-asat. A notik BIOS-ában nem lehet állítgatni semmit a memcsivel kapcsolatban, teljesen automaták, vagyis a memók a gyengébbik memcsi paramétereivel fognak menni.
Egyre figyelj: lehetőleg olyan szervezésű legyen az új memó mint a régi, tehát ha a régi egyoldalas, az új is olyan legyen.
A legjobb ha olyan helyen veszed, ahol egyből bele lehet tenni és kipróbálni...sok bosszúságtól kíméled meg magad!
Ha nem akarsz keresgélni, esetleg bizonytalan vagy, ezt a memcsit keresd: Kingston M3264B250, ezt kifejezetten a te masinádhoz gyártották.
Kb. 9-9.5K HUF + ÁFA. -
vamossi
tag
hi, acer travelmate 2304lmi notebook 256os ddr 333mhzes ramja mellé betudok rakni egy infineon 256os szintén ddr ramot? több infót nem tudok, köszi.
-
-
bnss
veterán
Üdv!
Egy kérdésem lenne NB RAM-mal kapcsolatban! Ha adott egy NB gyárilag x Mb DDRII 533MHz-es memóriával, akkor az bővíthető - és működtethető - lenne egy 667Mhz-es RAM-am?
Előre is köszi a váalszt! -
markovacs
csendes tag
Hali meg tudna mondani valaki, hogy egy 4-5 eves portocom 5800P laptopba, milyen memoria kell, most asszem ket 256os van benne, de engem inkabb a fajtaja erdekel, mert ugy nez ki betojtak.
Koszi -
Rover623
félisten
Valószínűleg jó...vagy nem...de ez biztos...ki kell próbálni...
Soha nem értettem az ilyet...
A kérdésből látszik, hogy vmennyire tisztában vagy vele: a paraméterek ''összepasszolása'' fontos lehet...
Akkor minek kínozni a nyomorult vasat?
Nem elég az eltérő méret (lehet hogy eltérő szervezés is), még a késleltetés is más...?
Okos masina a PC, de minek próbára tenni a BIOS-t?
Az autóra is lehet tenni más méretű kereket a különböző tengelyekre, mégsem teszik általában az emberek...vajh miért?
Sőt, eltérő gyártójú gumikat sem tesznek fel, pedig akár az összes keréken lehetne eltérő a szabályok szerint (csak a szerkezetüknek kell egyeznie)... -
Sigee
csendes tag
Sziasztok!
A notimba szeretnék RAm-ot venni. Jelenleg ilyen található benne:
Infineon SO-DIMM 256MB DDR (333Mhz PC2700 CL2,5)
Kérdésem a következő: Az alábbi RAM jó-e mellé? (minden paraméter azonos, ''csak'' ez nem CL 2,5-es, hanem CL3-as)
KingMax SO-DIMM 512MB DDR (333Mhz PC2700 CL3) -
morfondőr
addikt
válasz
Rover623 #222 üzenetére
Hát...nem tudom! Akkor mivel lehet baj? Az eredeti memója tökéletesen működik mind a két slotban. A kingmax is tökéletesen ment benne, csak akkor fagyott, amikor silentbe akartam rakni, ami ugye fontos a melegedés és akkuidő miatt, ezért vittem vissza.
Lehet, hogy bios-os probléma, de bioszt nem tudok szerezni újabbat, mint a honlapon ami van. -
morfondőr
addikt
válasz
Rover623 #220 üzenetére
Két típust próbáltam:
Kingmaxot: többet is próbáltunk ugyanaz a hiba jött elő: silent gombra lefagyott a gép.
TwinMOS: egyet próbáltam, nagyobb terhelésre (játék, prime95, memtest86) lefagyott.
Kingstont nem tudtam kipróbálni, mert nem volt az üzletben. Az a baj, hogy amikor először vettem Kingmaxot, nem volt gond, bár nagyon ritkán lefagyott. Azután pár hónapra rá minden alkalommal lefagyott a silent gombra. Újratelepítés, bios frissítés megvolt, és mégis. A bolt elküldte szervízbe és azt mondták semmi baja.
Azért gondoltam, hogy keresek egy ugyanolyan típust, ami benne volt, hogy azzal valószínűleg nem lesz gond. Ha nem találok, akkor kipróbálom a Kingstont valahol, csak attól félek, hogy a boltba nem jön elő hiba (ez volt a kingmaxal és a twinmos-al is), aztám meg sírhatok nekik, hogy vegyék vissza! Különben is az inkompatibilitás nem garis probléma, ezért lehet, hogy el is hajtanak. Másik boltban is szerencsém volt, hogy egy rendes srác intézte a dolgot és visszafizette a pénzem, mert nem tudtak másmilyen ramot hozni.
De köszi a segítséget! -
Rover623
félisten
válasz
morfondőr #219 üzenetére
Szerintem csak egyszerűen nem volt szerencséd...
Semmi különleges nincs abban a RAM-ban...és a notid-ban sem...
Bármelyik Kingston KVR (KVR533D2S4/512 ~ 12e+ÁFA), Kingmax (KSBC2 ~ 9e+ÁFA)
), A-Data/V-Data (ADT533D2U8S/512 ill. VDT533D2U8S/512 ~ 10e+ÁFA) ''utcai'' modul megteszi, csak próbálgatni kell a bótba'...
Ami biztosan műxik benne, az a Kingston KFJ-FPC165/512 modul. Aztat direkte ehhez a notihoz fejlesztették...sajna kicsit borsos az árája: cca. 18-19e+ÁFA. -
morfondőr
addikt
Sziasztok!
A notimba keresek memóriát, csak kissé válogatós a kicsike! Íme, ilyen kellene: [link]
Azért írtam ide is, hátha erre megfordul egy-két hozzáértő vagy céges emberke, aki tud segíteni. Fontos lenne nekem a dolog!
Előre is köszi! -
enemy76
tag
Halihó.Az a kérdésem,ha a notimban egyébként 266.-os memcsi van,attól még műxik benne 333,v.400 as memó? Persze 266.-on.
-
PLacc
senior tag
Szeva Laci!
Tesztelgettem az Apachert, ami Tőled van, és érdekes dolgokra lettem figyelmes Everesttel...
Emlékszel, mikor nyomtunk egy benchmark-ot, és a Dell D610-em lenyomta az X2-es A64-et meg úgy mindent.Most itton kipróbáltam max. órajelen (1866MHz), és ezen a frekin a negyedét nyomta a RAM, míg 800MHz-en tényleg verte az A64-eket 5-6000-es pontszámmal (mem. írás).
Hogy lehet ez? -
Cs_Laci
senior tag
válasz
phanfantom #207 üzenetére
A DDR meg a DDR2 érdekes móka. Sok chipset támogatja mindkettőt, de nem kompatibilis a foglalat, és más az üzemi fesz, tehát ha gyárilag DDR van benne, abba soha nem fogsz tudni DDR2-t tenni, még ha a chipset támogatná is. Ha meg beleerőszakolod a DDR-2t elfüstöl
-
Rover623
félisten
válasz
phanfantom #207 üzenetére
Nem lehetséges.
''Asztali'' alaplapok között vannak ''combo'' kivitelek, de notebook-nál még nem hallotam olyat hogy mindkét memcsit kezelné.
Általában 2 modulnak van bennük hely (de van hogy csak egynek...a memcsi egy része fixen a lapra van építve), egyszerűen nincs elég tér bennük egy ilyen luxus szolgáltatásra.
Ha pedig AMD processzoros, akkor pláne nem lehetséges... -
phanfantom
senior tag
Srácok!
Ha egy sima ddr-t használó notiba kicserélném és bővíteném a memóriát, azt ddr2-es ramokkal megtehetem? Vagy ez nem lehetséges? -
evo87
őstag
válasz
Rover623 #203 üzenetére
Köszi a választ.
Valami olyasmit akartam kihozni a dologból ha lesz időm akkor fel tudok menni végülis pestre is....de végülis annnyira nem oszt nem szoroz, mert a közelben felleltem egy boltot, ami lehetsées hogy minimálisan drágább mint a pestiek, de ez nem lényeges.
Szal akkor azt mondod hogy nincs érezhető különbség a 400mhz és 333mhz ramok között. Tehát akkor nem érdemes emiatt 400mhz-es ramot venni bele. Akkor valszeg egy 333-ast tetetek bele, még meglátjuk hogy hol. -
Rover623
félisten
Kezdjük ezzel:
Ugye mivel vidéki vagyok, valszeg itt Tatabányán drágábban adják a noti ramot, mint Pesten. Rendelni nem szeretnék, mert bár nincs lematricázva a noti, nem nagyon akarom szétkapni magam (legfeljebb a könnyebben elérhető slotnál mernék turkálni), meg állítólag a HP nem minden ramot eszik meg, tehát lehet hogy lutri lenne. Nem tudom mi lehet az arany középút, de most utazgatni Pestre nincs nagyon időm, többet fizetni pedig nincs nagyon kedvem.
Tehát Pestről legyen a RAM, ne Tatabányáról mert Pesten olcsóbb...és a bolt tegye bele mert te nem akarod szétkapni...és a bolt utazzon le hozzád mert te nem akarsz Pestre utazni (se kedved, se pénzed)...és a bolt keressen meg téged az ajánlatával mert rendelni sem akarsz...
Van a közeledben hideg bili? Na, abba lógasd bele a kezed, hátha felébredsz...
Más...
Szakma:
Abban a notiban gyárilag 333MHz-es memcsi van...slussz-passz...
Hiába teszel bele 400MHz-est, egy fikarcnyival nem lesz gyorsabb...de a te dolgod, kipróbálhatod...
Lehetőségek (pont mint minden más esetben...csak vissza kellett volna olvasni...):
Gyári (HP/Compaq):
DC890B vagy EK693AA modul: cca. 35e+ÁFA (akcióban, 1 év szervízgari)
Kingston ''típusazonos'' modul:
KTH-ZD7000/1G modul: cca. 39e+ÁFA (mindig, élettartamgari)
Kingston általános modul:
KVR333X64SC25/1G modul: cca. 29e+ÁFA (mindig, élettartamgari)
vagy
KVR400X64SC3A/1G modul: cca. 30e+ÁFA (ha kísérletezni akarsz)
Egyéb:
Akármilyen 333 vagy 400MHz-es 1GB-os SODIMM modul: akármennyiért... -
evo87
őstag
Egy HP notival rendelkezem. Szeretnék a közeljövőben bele venni 1 giga DDR ramot, lehetőleg egyben, és ha lehet akkor ne 333mhz-est, hanem gyorsabbat, minimum 400mhz-est szeretnék bele tetetni. Ugye mivel vidéki vagyok, valszeg itt Tatabányán drágábban adják a noti ramot, mint Pesten. Rendelni nem szeretnék, mert bár nincs lematricázva a noti, nem nagyon akarom szétkapni magam (legfeljebb a könnyebben elérhető slotnál mernék turkálni), meg állítólag a HP nem minden ramot eszik meg, tehát lehet hogy lutri lenne. Nem tudom mi lehet az arany középút, de most utazgatni Pestre nincs nagyon időm, többet fizetni pedig nincs nagyon kedvem.
Először is milyen márkájú és típusú ramot ajánlanátok? (Mindenképp min. 400mhz-es legyen, és a minősége se hagyjon kívánnivalót maga után, tehát 1hét alatt ne dögöljön be, de nem is a legdrágább kell)
Előre is köszi
[Szerkesztve] -
morfondőr
addikt
UP!
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest