- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
morfondőr
addikt
válasz
Rover623 #222 üzenetére
Hát...nem tudom! Akkor mivel lehet baj? Az eredeti memója tökéletesen működik mind a két slotban. A kingmax is tökéletesen ment benne, csak akkor fagyott, amikor silentbe akartam rakni, ami ugye fontos a melegedés és akkuidő miatt, ezért vittem vissza.
Lehet, hogy bios-os probléma, de bioszt nem tudok szerezni újabbat, mint a honlapon ami van. -
morfondőr
addikt
válasz
Rover623 #220 üzenetére
Két típust próbáltam:
Kingmaxot: többet is próbáltunk ugyanaz a hiba jött elő: silent gombra lefagyott a gép.
TwinMOS: egyet próbáltam, nagyobb terhelésre (játék, prime95, memtest86) lefagyott.
Kingstont nem tudtam kipróbálni, mert nem volt az üzletben. Az a baj, hogy amikor először vettem Kingmaxot, nem volt gond, bár nagyon ritkán lefagyott. Azután pár hónapra rá minden alkalommal lefagyott a silent gombra. Újratelepítés, bios frissítés megvolt, és mégis. A bolt elküldte szervízbe és azt mondták semmi baja.
Azért gondoltam, hogy keresek egy ugyanolyan típust, ami benne volt, hogy azzal valószínűleg nem lesz gond. Ha nem találok, akkor kipróbálom a Kingstont valahol, csak attól félek, hogy a boltba nem jön elő hiba (ez volt a kingmaxal és a twinmos-al is), aztám meg sírhatok nekik, hogy vegyék vissza! Különben is az inkompatibilitás nem garis probléma, ezért lehet, hogy el is hajtanak. Másik boltban is szerencsém volt, hogy egy rendes srác intézte a dolgot és visszafizette a pénzem, mert nem tudtak másmilyen ramot hozni.
De köszi a segítséget! -
evo87
őstag
válasz
Rover623 #203 üzenetére
Köszi a választ.
Valami olyasmit akartam kihozni a dologból ha lesz időm akkor fel tudok menni végülis pestre is....de végülis annnyira nem oszt nem szoroz, mert a közelben felleltem egy boltot, ami lehetsées hogy minimálisan drágább mint a pestiek, de ez nem lényeges.
Szal akkor azt mondod hogy nincs érezhető különbség a 400mhz és 333mhz ramok között. Tehát akkor nem érdemes emiatt 400mhz-es ramot venni bele. Akkor valszeg egy 333-ast tetetek bele, még meglátjuk hogy hol. -
Zola_
tag
válasz
Rover623 #190 üzenetére
Köszi szépen! Amúgy azért DDR2 mert, alapban is pc4200/533 van a gépben, így gondolom, hogy az új modul is 533Mhz-en megy. Persze ebből én nem sokat fogok érezni.
Amit nem tudok, hogy a márka mennyire számít, de mostmár megelégedtem a Kingmaxra adott 3 év bolti garival, és majdnem 5ezerrel olcsóbban azt vettem.
[Szerkesztve] -
attka
aktív tag
válasz
Rover623 #176 üzenetére
Szia!
Kösz az infókat. Tudtam, hogy jó az oldal csak angolul nem tudok sajna. A laptopinfonál vettem, így a 400 pénz nagyon messze áll az igazságtól. Igazából a hétköznapi használatban ha tapasztalnék feltünő gyorsaságot csak akkor venném meg. (Pl. több program futtatása háttérben is (HT hiányzik megszoktam a desktop gépen hátha memória bővítéssel kompenzálható), filmezés, csomagolgatás, internetezés, )
Csumi:Attka
[Szerkesztve] -
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Rover623 #150 üzenetére
Szerintem tök mindegy milyen jellegű fórum, azért próbáljunk meg helyesen írni.
Amúgy két hete pont erről a muszáj-muszály dologról vitatkoztunk egyik barátommal, és én állítottam, hogy ''j''-vel kell írni. Ezért szégyellem, hogy leírtam ''ly''-nal.
Ja, és google-ben 90300:524000 találat a ''j''-s változat javára. -
SilverStone
csendes tag
válasz
Rover623 #142 üzenetére
Hy Rover!Megrendeltem a ramokat majd írok a fejleményekről hogy miképp produkál.Kiváncsi vagyok mennyit lök a gépemben.Kinnt vagyok külföldön és innen rendeltem egy computer-online shopon keresztül.202euro a 2db Kingston ValueRAM SO-DIMM 1024MB PC2-533 DDR2 CL4 (KVR533D2S4/1G) notebook memory kiszállítással együtt!
-
SilverStone
csendes tag
válasz
Rover623 #138 üzenetére
Ahha!Mindent értek!Köszönöm a segítséged Rover
A mostani ramom 533mhz-em mükszik tehát rendelek 2db:1GB PC2-4200 DDR2-533 SO-DIMM Notebook Memory, Kingston nevezetü ramot a régit pedig kiugrasztom és happy end!Azaz még meg nem jön a ram mivel utána még vissza van a beszerelés(hújajj),azt még nem tudom,hogy kell.Talán ugyanaz lehet a folyamata mint asztali pc-nél?Nah meglátjuk...esetleg valami jótanács a beszereléssel kapcsolatban?Még1-szer köszi
-
Sirpi
senior tag
válasz
Rover623 #137 üzenetére
Köszi, tudom, hogy a 2x512 kevésbé macerás, de a laptop még csak 2 hónapos, van rá 10 hónap gari, és ha ''megszabadulok'' a 256-os memóktól, esetleg probléma lehet, ha gariztatni kell a cuccot. Másrészt a 2x512-nél az lesz, hogy ha esetleg megint úgy döntök, hogy bővíteni kell, akkor már egy 512-est kell lecserélni. Szóval szerintem az 1024+256 nem olyan rossz ötlet, mint ahogy Te látod... De minden attól függ, hogy milyen ramot sikerül szereznem. A 2 giga egyelőre felejtős, de pl. néhány játék úgy swappel, hogy rendesen akadozik közben minden, azért is próbálok az 512-höz képest felfelé elmozdulni.
-
OliApa
aktív tag
Sziasztok!!
Az új AMILO 1645-ös notebookba több RAM-ot szeretnék. Ezért eladnám a benne lévő (4 napos) 2x256-os modult és vennék 2x512-est. A RAM PC2700 DDR 333 MHz SODIMM. Minden megoldás érdekelne. Van egy hibátlan Hitachi 30 GB notebook HDD-m és egy vadi új USBx2 PCMCIA kártyám is -
Tomix23
csendes tag
Most még nem gázos a gép(tényleg a játékok miatt kell az erőtöbblet).
De Inkább a jövő nézve.
Amire már most gondolok.(Mivel meg szeretném tartani a laptopot legalább 3 évig).És ezért keresem a bővithetőségeit(sima asztali géppel jobban jártam volna a bővithetőség szempontjából,de a hordozhatóság is fontos nagyon).Bár nem ide tartozik,,,,de a processzorát ki lehet cserélni?(mobil amd Sempron 2800+)-Ez is csak a ''jövőre'' nézve.Bár 754-es az alaaplap foglalata,nemtom a proci mobil mérete ezt mennyiben befolyásolja(teszem azt bemegyek egy számtek boltba
és megveszem a legerössebb 754-es foglalatú procit(mobilt muszály,vagy csak a foglalatot nézzem?Kicseréli ezt egyálltalán valaki?Ezek a kérdések is motoszkálnak bennem. -
Aktív témák
Hirdetés
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest