Új hozzászólás Aktív témák
-
katsi
tag
Sziasztok!
Utazashoz szeretnek olyan szefet vasarolni, amibe belefer egy 17"-es laptop, egy fenykepezogep 2 objektivvel, penztarcak, telefonok. Lehessen a szefet hozzakotni valamihez, pl egy gazcsohoz apartmanban.
Mit ajanlotok? -
icp1970
senior tag
válasz
kornyiktamas #44 üzenetére
Igen ez a téma engem is érdekel,és jó lenne valami bios beállítás is.
-
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok. Most kaptam az új laptopomat és szeretnék segítséget kérni, hogyan is védhetném le. Nos a bejelentkezéshez a jelszó a minimum. Mivel vonaton esetleg utazásnál későbbiekben kollégiumban is nálam lesz, ezért szeretnék valami komolyabbat is. Gondolok én itt olyanra, hogy valamiféle programot telepíteni rá, esetleg a gps adatokat küldi
vagy sok tolvajkergetőket nézek?
na valamilyen porgramot gondoltam, hogyha mégis megtörténne a lopás akkor visszakerüljön. Köszönöm! -
TwentyFour
tag
válasz
TwentyFour #42 üzenetére
Látom nem túl nagy az érdeklődés, de hátha esetleg valakinek jól jön: bár lopás ellen nem véd, de a megtalálásban segíthet: prey.
-
TwentyFour
tag
Egy ilyen szoftver engem is érdekelne. (Bár látom, hogy kissé kihalt a topic
)
-
NosFeraTus
csendes tag
Hello, látom eléggé kihalt ez a forum, de megprobalkozok ide irni, mert hát ebbe a topicba vág a témám. Szal, ki tud ajánlani valami olyan szoftvert, amivel ha ellopták a notebookom, akkor megtudnám keresni, hogy hol van?
-
yash
senior tag
Na, megjött a biztonsági zár. 18960 ft volt a végösszeg megközelitöleg 4 hét alatt hozták meg. Nagyon masszis a kébel, kb 8 mm vastag, fémes köpeny, felette müanyag átlátszó burkolattal. Elég nehéz kábel, nem túl hosszú. A kulcsok viszonylag nagyok, 7 centi hosszuak, a müanyag résznél majdnem két centi szélesek, és nagyon könnyűek. Két kulccsal szálltották, közös karikával. A kábelen van feltekerést könnyitö krokodilfoghoz hasonló müanyag, ami nem engedi a felcsévélt kábelt széttekerődni, stabilan fogja. A bumszli vég elég súlyos és nagy, nagyon sok benne az anyag, de ez a termék egészéről elmondható. A zár csak bezárt állapotban tárolható, nyitott állapotban nem lehet kivenni belőlük a kulcsot (sztem nehogy a kedves felhasználó véletlenül ''nyitva'' zárja be). Hát kb ennyi végülis ennél a puding próbája az evés, ha egyátalán lesz rá lopáski kisérlet, de kinézetre, fogásra, érzésre nagyon massziv, szerintem elöbb törik szét a notebook, mint a zár maga. Akit érdekel, hogy néz ki élőben, szóljon, és küldök képet, gondolom ilyen még nem sok mindenkinek van.
-
yash
senior tag
Na, megjött a nem hengeres kulcsú Kensingtonom. Leírjam majd milyen? Már csak be kell ugrnaom érte a boltba
VÉÉGRE! Azt hittem már ide sem ér. Kiváncsi vagyok milyen lesz!
-
yash
senior tag
válasz
macilaci78 #35 üzenetére
Ezt a biztosítós dolgot nem értem... tárgyi biztosításra gondolsz? NEked van iylen? MEnnyibe kerül kb? Mert ha egyszeri díjas meggondolandó, de ha folyamatos az már nem oylan izgi!
-
yash
senior tag
kb 12ezer lenne a kinti, áfa mentes ár. ezt mire behozzák, áfát raknak rá, meg két lépcsőnyi haszon, kijön az az összeg, amit mondtam. nem akarok webshopokkal szórakozni, legalábbis nem külföldiekkel, én az előre átutalástól nagyon félek ;-)
-
yash
senior tag
Hát, azt csakis a HRP-től kérhetsz (ő a nagyker), ők adják meg azokat a címeket a környékeden, ahol esetelg lehet kapni (nekem az összesen 7 cég közül egyetlenegy mondta, hogy oké hoznak, biztosan sok a macera vele), szóval ha a HRP-től kérsz a környékeden cmiet, akkor neked is még a piramis alsó két lépcsőfokát végig kell járnod
De ha ennek ellenére érdekel, Náluk érdeklődhetsz: www.hrp.hu (Akinek irhatsz, hogy a környékeden hol találsz oylan boltot, ahol esetleg kérdezősködhetsz: baranyosi@hrp.hu)
-
yash
senior tag
Na, nekem sikerült találni egy magyar céget, ahol meg is rendeltem a Kensington Microsaver DS zárat, a nem hagyományos henger alakú kulcslyukast. Székesfehérváron a Vigvári Rendszerháznál lehet kapni (átmentem e-mailokkal a kensingtonon, hrp-n át mindenfelé, kemény munka volt), azaz rendelni ilyet, 18960 ft az ára, és 4 hetes szállitási idővel hozzák be külföldről (mivel nálunk persze az ujdonság nincs raktáron).
Tehát nem kell félni többé a WC papir hengerrel noti zárakat kinyitogató bácsiktól (vagy néniktől)
Akit bővebben érdekel a termék, itt megtalálja: [link] -
yash
senior tag
Jó hírem van mindenkinek, úgy néz ki nálunk is kapható a boltokban a Kensington Microsaver DS biztonsági zár, ezt magától a Kensington Magyarország kereskedelmi igazgatójától tudom... írtam levelet a kapcsolatainak, hogy kinél, hol és mennyiért lehet beszerezni a Microsaver DS-t. Most várom a válaszokat, ha tudok valami, leírom ide!
Aki nem tudná mi az a Mirosaver DS, ez a Kensington legújabb biztonsági zárja, és nem lehet kinyitni egy WC papir gurigávalLink: [link]
[Szerkesztve] -
cornail
csendes tag
válasz
parandroid #23 üzenetére
Valóban. A Kensington MicroSaver DS-nek valóban nem ilyen a zárja, de ha vki ezt megtalálja magyarországi cég kínálatában.... nekem eddig nem sikerült.
[link] -
parandroid
félisten
A Kensington jó ideje tud a problémáról, évek óta olyan változatot gyártanak már, amivel ez a módszer nem működik.
Persze itt is igaz, hogy amit el akarnak lopni, azt úgyis ellopják, de ha te teszel erőfeszítést ennek elkerülése érdekében, akkor jó eséllyel keresnek mást, amit könynebb vinni - autónál ugyanez a legbiztosabb módszer.
p -
yash
senior tag
válasz
#18379748 #21 üzenetére
Sztem írj eg levelet a notebook.hu-nak, hogy na akkor hogyisvanez a zár doog, engem is érdekelne... Amúgy nem látom, hogy hova lehetne rákötni a fémkábelt is... mert az oké, hogy visít, de azért ne csak visítson, jó lenne lezárva is tartani egyben! Én is inkább a mozgatásérékelő alternativára tippelek... semmi értelme nem lenne a mozgásérzékelésnek, hiszen akkor már a notebook-tól való eltávolodáskor is beriasztana, meg mikor mész, hogy kioldjad... szerintem mozgatásérzékelő akart az lenni, de a tapasztalatokat szivesen várjuk tőled!
-
törölt tag
Latom nincs nagy tolongas a temaban...
Valami olyanra gondoltam, hogy egy visito szirena szeru amit radugok/rakotok a laptopra (esetleg a taskara) es ha megmozditjak akkor nyivakol hangosan. Valami szamkoddal meg le tudom allitani. Esetleg olyan opcioval hogy hozza is kothetem valamihez es ha azt elvagjak vagy piszkaljak akkor is sivakol.
Azert lenne jo egy ilyen megoldas hogy en halljam (mert mast ugy sem fog zavarni) de altalaban ha elmegyek valahova ugyfelekhez akkor ott lerakom a cuccot es dolgozom, de persze nem mindig viszem magammal (at kell szaladni egy masik irodaba, klotyora vagy ilyesmi, alpvetoen nem messzire) akkor azert jelent nemi biztonsagot.
Egy ismerosnek epp most loptak el a cuccatigy kicsit parazok de nagyon nem akarom tullihegni, szoval karnyi vastag vaslanc biztos nem lesz (mondjuk nála az is eleg gáz volt, hogy fel eve nem csinalt mentest a munkairol, igy most az ugyfelektol probalja meg visszaszedni a felig-meddig felkesz otthagyott vackait...
).
Szoval van e ilyesmi szerkentyu? Biciklisben lattam mar de az eleg bazi meretu lenne egy laptophoz. -
törölt tag
Na ma lattam egy fura zarat. Jo vastag kanoca es nagy fem blokk volt rajta meg egy nagy lakat. Nem is ertettem hogy mukodik, aztan alaposabban szemugyre vettem.
A dolog lenyege, hogy nem a szokasos lukba megy be hanem az egyik menku femtombot kell a gepre rogziteni es ebbe lehet akasztani a kanoczot es a lakatot. De a femtombot a hozzaadott kis tubus szupereros ragaccsal kell felpassztitani a laptopra
Csodasan nezhet ki utana, raadasul leszedhetetlen, meg olyan ergonomikusan is nez ki utana -
yash
senior tag
úgy sem tudják tőled elkötni, ha nem veszed meg
-
Levi123
senior tag
jaja el is rágják a drótot ha kell
-
törölt tag
Nem kell erovago egy sima kombinaltfogo (fontos hogy kombinalt nem csipo) csiporeszevel gyorsan el lehet nyisszantani az acelsodronyokat (csak ismerni kell a technikajat). Eccer lattam a teveben, hogy, hogy kell, ki is probaltuk melohelyen es par mp-volt (gyorsabb mint a zarral xarakodni).
-
Levi123
senior tag
Egyébként szerintem a zár is annyit ér hogy pár pillanat...
Hiszen ennyi idő elég ahhoz hogy elvágják azt a vékony kis acélhuzalt... vagy mittudomén mit
Tudjátok a jo kis zsebbenhordhatós erővágó fogó csodákra képes
Üdv: Levi -
Angyal07
tag
A kensington arra jó, hogyha valami illetéktelen jut be az irodádba, szobádba, bárhova, akkor ne tudja felkapni hirtelen és elfutni vele. Ennyire jó és nem többre.
Ha körülötted megbízhatatlan személyek vannak, akkor egy kensigton sajnos nem fogja megvédeni a gépet. Max egy széf, amit le tudsz rögzíteni és abba rakod.
[Szerkesztve] -
cornail
csendes tag
Kapásból csak a Kensington MicroSaver DS-et láttam, aminek nem kör alakú a zárja... neten nem találtam magyar boltot, ahol lenne eddig.
Van esetleg öteleted, h ilyen nem kör alakú kulcsosat hol kapni Pesten?
Persze, mindent ki lehet nyitni, ha van elég időd rá. De azért az mégiscsak csúfos, ha pár másodperc (!) alatt lekapnak egy ilyen zárat tök egyszerű eszközökkel...
Itt [link] áradoznak a számzáras megoldásokról is, de hát ez már régi lemez, minden biciklitolvaj ezen nevelkedett -
törölt tag
Egyebkent meg az ussr-ben kell elni, ott nincs a klotyopapirnak kemeny gurigaja
-
cornail
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkozom vmilyen Kensington-slotos biztonsági kábel vételéről, mert a kollégiumban, ahol használom a notebookom, sajnos az ördög nem alszik.
Írjatok kinek milyen tapasztalatai vannak az ilyen berendezésekkel? Milyen márkát, típust ajánlotok?
Ha akarjátok látni, hogy lehet egy Kensington-zárat némi wc-papír-kartonnal és szigszalaggal kinyitni, nézzétek meg ezt a cikket (és az ott belinkelt rövid bejátszást):
[link]
Ezek után kicsit megrendült a bizalmam ebben a cuccban... tud vki vmi alternatívát?
Cornail
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest