Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BBoy

tag

Mivel korábban senki sem reagált a problémámra megpróbálom egy kicsit felhozni... Hátha valaki tud mondani rá valamit?!

Előre is köszönöm!

• BBoy

tag

Sziasztok!

Adott ez a notebook gyakorlatilag változatlan configgal. Azóta egyetlen dolog változott, hogy egy OCZ 128GB-os SSD a "winyó" a gépben.

A következő problémám van a géppel, amit az utóbbi időben vettem észre és nem tudom mire vélni?!

Windows 7 64bit a standard rendszer a gépen, azonban szoktam használni VMware Player-el vagy VirtualBox-szal Ubuntu Linux -ot is a gépen. Ezzel alapesetben nem is lenne semmi gond, csak most az utóbbi időben fura jelenségre lettem figyelmes.

Normál esetben ugye a SpeedStep szabályozza a CPU órajelét és feszültségét az igényeknek megfelelően. Azonban azt vettem észre, hogy a VM-ek futtatása során néha ez a szabályozás egyszerűen kiakad és beáll az alap órajelre, ami itt ~800MHz és stabilan ott is marad. Ami azt eredményezi, hogy a gép egyből 100%-os terheltséget produkál, bár nem melegszik, mert a feszültség és órajel is alacsonyan van, viszont használhatatlanul lassú lesz.

Egyszerűen nem értem, hogy mi okozhatja ezt a problémát!?
    A SpeedStep engedélyezve van a BIOS-ban, Windows-ban pedig be van állítva az Energia lehetőségeknél, hogy hálózatról használat esetén a min. teljesítmény 95% a max. 100%. Szóval ennyire nem szabadna lemennie hálózati feszültségről. Tudom a tápról való használat teljesen más dolog.

Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Mi lehet ez? Egyszerűen olyan, mintha "túlmelegedne" és nem engedné visszakapcsolni nagyobb sebességre a gépet?! Pedig a CPU hőmérséklet nincsen elszállva, tehát ez nem lehet probléma szerintem?!

Válaszokat ötleteket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák