Új hozzászólás Aktív témák
-
roPHka
senior tag
válasz
NEMO1968 #3354 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Google-val közben én is informálódtam, és arra jutottam hogy mindenképp szervízbe kell vinnem, hogy kicseréljék azt a csatit, mondjuk ha tényleg nem halt be pl az alaplap, de sajna szétszedni nem volt még időm a gépet, hogy megnézzem egy kicsit alaposabban, hátha van szemmellátható nyoma is annak az égett szagnak
Egy másik feltöltött akkumulátoron kívül nincs más lehetőségem, hogy itthon leteszteljem, ugye? Vagy magát valahogy az alaplapot lehetne tesztelni, hogy működik-e?R
-
roPHka
senior tag
válasz
Játékos #3359 üzenetére
Szerintem alapból használni kellene a monitort, ha már rádugtad, bár ez lehet monitortól is függ, nem tudom konkrétan.
Én egy régebbi 17-es lcd-t dugtam rá a laptopra, azonnal képet adott rajta, értem itt a biostól kezdődően, igaz hozzáteszem, hogy a kijelzője törött volt. Ha nem lett volna hibás a kijelzője akkor nem tudom mi a helyzetde pl. ez egy FS Amilo Pa2510-es noti volt.
Az Xi2528-as típus ha jól rémlik kicsit komolyabb, vga téren mindenképp, úgyhogy ott lehet át kell állítani valamit a biosban.
Amúgy dsub vagy dvi csatiról van szó? -
roPHka
senior tag
Sziasztok!
Adott egy FS Amilo noti.
Nem tölt, és nem is sikerült bekapcsolnom még.
Feltételezem hogy az akksi teljesen merült, vagy már nem is jó egyáltalán, illetve ha töltőt dugok rá akkor annak a bemeneti része amit a notiba helyezek, sajna egy kissé lötyög, úgyhogy az hagyján hogy nem érintkezik rendesen, de még sercegő hangot is ad néha, illetve éreztem már egy kis égett szagot isNem az enyém, hanem ismerősé csak szólt, hogy mi a hibajelenség, dehát szerintem már késő, mert valami nagyon zárlatos lehet.
Másik FS noti van itthon de nem jó egyik akksija sem ebbe, úgyhogy nem sikerült kipróbálni másik akksival, hogy úgy mit csinálna, de jelenleg egyáltalán nem tudom bekapcsolni.
A kérdés, mi lehet zárlatos? Akár a töltő is, illetve maga a gép is, alaplapi részre kihathatott a dolog, hogy próbálgatva volt?
Azt a bemenetet valahogy lehet külön javítani, vagy ha az rossz akkor maga az egész alaplap is sikeresen elhalálozott?
Alapvetően egy régebbi notiról van szó (Cerka 1.4, 512 ddr, 40gb hdd, dvd-rw...), úgyhogy sokat nem szeretnének rákölteni. Ha megéri javíttatni tehát ha van rá olcsó megoldás azt szívesen veszem, ha nincs akkor többnyire "kuka".Köszönöm.
üdv, R
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Macbook White 13" unibody
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest