Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Trebor0522

csendes tag

válasz st3v3np3t3r #18128 üzenetére

Későn olvastam ezeket. :))
    De kibírta, legalábbis 17 percet. Nem gondoltam, hogy ettől kevesebb bármire is jó, és azt sem hogy ettől sokkal tovább kéne erőltetni. Kérdezem, hogy adjak-e neki egy 1-2 órás tesztet?
    Következő lépésben rákérdezek thinkpad szervizeknél, aztán elválik, hogy érvényesítem-e a garanciát a hardverapros sporttársnál vagy nem.

Az eredmények illetve a fánk beállításai: [kép] [kép]
    Kérdezem, hogy ezek mennyire elfogadható értékek úgy hogy egy külső képernyő is csatlakoztatva volt: BenQ PD2500Q 25" QHD IPS LED.
    Egyáltalán lehet-e az a baja, hogy ilyen képernyőt használok az alapképernyővel együtt kiterjesztve. :R

• Trebor0522

csendes tag

válasz gregory91 #18091 üzenetére

Meg és ,megnéztem nvidia honlapján is ugyan ezt a drivert ajánlja, amire frissít a windows.
    Nyomok most egy nagyobb GPU terhelést furmarkkal ( 15-20 perc) illetve egy lenovo support oldalon elérhető diagnosztikát. Jelentkezem az eredménnyel, ha lesz.
    Köszönöm a válaszokat!

• Trebor0522

csendes tag

válasz Trebor0522 #18088 üzenetére

2 óra telt el kb és újra produkálta nagyjából a korábban leírtakat. Annyi különbséggel, hogy csak az alsó, a laptop képernyőjén és újraindítás után magához tért :D. Mellékelek egy képet amin látszik, hogy milyen is az a sáv.
    Köszi!
    [kép]

• Trebor0522

csendes tag

Sziasztok!
    Vettem egy használt Thinkpad P50-et Nvidia Quadro M1000-es vidikártyával. De mostanában nincs a toppon. Két képernyővel használom alul a laptop, felül a képernyő.
    Volt korábban is pár kékhalál a vásárlás óta nagyságrendileg 5 db. Volt hogy felismerte a hiba okát ( nem írtam fel) volt hogy nem.
    Az utolsó kékhalál után ( amit felismert, hogy mi volt a baja) nem sokkal a következőt csinálta: Sok PDF, word doksi, 2 böngésző megnyitva mindkét képernyőn a felső ~5 centis sáv használhatatlanná vált. Látni lehetett a funkciókat ( bezár lekicsinyít, böngésző, és word funkciók) és váltani is lehetett az ablakok között, de azokat bezárni, illetve a funkciókat használni a felső sávban nem tudtam. Egy idő után az ablakok váltogatása után azok össze is mosódottak, de csak az 5 centis sávban. Nem csak a laptop, de a külön monitorom felső 5 centis sávja is ezt produkálta. A tálcáról lekicsinytve az ablakokat a sávból kihúzva gond nélkül lehett használni. De ha átraktam másik monitorra, teljes képernyős módban, ott is ugyan úgy használhatatlan volt, az ablak ugyan abban a felső sávban, mint a többi, vagy mint a másik képernyőn.
    Újra indítás után a második monitoromon már nem jelent meg kép. Eszközök menüben a Nvidia Quadro M1000 videókártyára 43- számú hibakódot írt. Az illesztő program újratelepítése után működött és nem produkálta a hibát kemény fél napig ( tegnap estétől mostanáig).
    Most megint probléma mentesen működik az illesztőprogram újratelepítése után.

Furmark tesztet végeztem amikor nem ment a második monitorom 20 fps-t adott és működött az M1000-es GPU, 2 képernyővel most 13 fps-t tudott és most is a quadrot izzasztotta.

A kérdésem: Mi lehet a probléma a leírtak alapján.
    Ha valaki végigolvasta azért hálás vagyok :R és előre is köszönöm a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés