Új hozzászólás Aktív témák
-
gr89
csendes tag
Az biztos, hogy nagyban függ a szerelőtől is. Én olyan típus vagyok, aki bármit megcsinál(amit tudok és van hozzá felszerelésem), szétszedek bármit, ami elromlik. Legyen az laptop, telefon, tv, autó, fűnyíró, bármi.
Az előző kérdésre rátérve jó kérdés, hogy egy olyan ember, akinek nincsen felszerelése hogy tesztelje le a csövet és az invertert. Én a csövet egy szkennerből bontott inverterrel teszteltem le(a szkenner nem ment, a csövet és invertert kivettem és az az "éjjelilámpám").Itt kiderült egyből, hogy mi a gond, mert ez az inverter nem tilt le, mint ag yári a gépben, ezért szép pirosan világította a cső, majd kb 1 perc alatt fehéredett ki. Ebből tudtam, hogy a cső a rossz és már vettem is megfelé a csövet bele. Esetleg az inverter kimenetét ha egy pillanatra óvatosan megpróbálnánk egy csavarhúzóval rövidrezárni, vagyis előbb a csavarhúzót hozzáérinteni az egyik érintkezőhöz(persze szigetelt csavarhúzót) majd tolni a másik érintkező felé, akkor egyszer látni kell egy kis szikrát, ami jelzi az inverter működését. ELVILEG!!!! Ha akár csak egy pillanatra is lehet látni szikrát, akkor nagy valószínűséggel az inverter jó és a cső halott.
A kijelző csíkozásáról meg annyit, hogy ott a kijelzőbe menő szalagkábel(nem javítható, nem cserélhető) vált fel a kijelzőt vezérlő nyákról, vagy maga a kijelző panel üvegjéről. Sajnos csak kijelzőcserével orvosolható a dolog. Ha még nem nagyon zavaró, akkor nem muszáj még kicserélni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kutya topik
- Hálózati / IP kamera
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Filmgyűjtés
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- További aktív témák...
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Apple MacBook Air M2 8/256 (GARANCIÁS!!! 2026.09.18.)
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest