Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Microsoft Rewards
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel Watch 4 – Hé, Google, mennyi az idő?
Új hozzászólás Aktív témák
-
villamos
őstag
Az okostelefonokon operációs rendszer van, pl Symbian amely segítségével bármilyen az oprendszer alá írt alkalmazást rá lehet pakolni. A Nokiák esetében ezt S60 kóddal jelölik, tehát ha egy Nokia S60 -as szofttal rendelkezik, akkor Symbian van rajta. Az N sorozat ilyen például, de vannak más készülékek is. Ellentétben az S40 -nel (ez a kélszülék is ilyen), ami voltaképp egy java felület, erre nemigen lehet alkalmazásokat tenni, legfeljebb kisebb Java programokat. Nem tudom van e java -s táblázatkezelő.
A 6233 nem okostelefon, mivel S40 -es szofttal készül.
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
Mitől okostelefon egy ''okostelefon''?
Azért kérdem mert nem tudom ez a telefon képes e arra hogy pl. vmi tábláatkezelőt futassak rajta.
erre is lehet programokat rakni a k750i-re vagy magam rogramozni vmit rá?
Lehet hülyeséget beszéle,k de majd helyreigazítotok.
-
-
joshua7
veterán
Ez a teló tud fekve kamerázni?
-
villamos
őstag
Most 71900 -ért árúsítják... Közelít, közelít,
de még mindig nem az ideális...
De alakul! 
-
Gorgo24
tag
2 hete vettem egy ilyen telót. Én nagyon megvagyok elégedve vele. A photo hallba vettem 84.000 Huf-ért. Tegnap rendeltem meg hozzá az 1 Gigás memkarit. Asszem egy jó ideig elég lesz ez a telefon.

Egyébként a nokia n91 és nokia n80 telókra mentem rá, úgy volt azt veszem meg, de ennél tettem le a voksom szerintem nagyon jó kis teló.
-
SzalaiG
addikt
A mobil-szolgáltatóknál mikor jön?
-
SzalaiG
addikt
Ennél olcsóbban valahol?
-
mdk01
addikt
A szfvári Ósön-be van 79990Ft-ért a fekete színű.
Csak információnak írtam hátha vkinek jól jön. -
jani0625
aktív tag
sztem elég gáz ha nem megy rajta a voda live, ha a voda a 6234et preferálja is! én is vodás vagyok, amúgy is rühellem az egész céget, egyedül a jó percdíjak miatt vagyok náluk. de ez ultragáz.
-
psandor
csendes tag
Egy gondom lenne a készülékkel: sem a nokia.hu-ról elküldött konfig-gal, sem a Nokia ügyfélszolgálat által lediktált, többször ellenőrzött beállításokkal nem tudom letölteni a Pannonmail-es leveleimet.
Detto, csak en t-mobile-nal vagyok. Sem a t-email-t, sem mas, pop3-as email accountrol nem tudom leszedni a leveleket, csak annyit ir ki, hogy check connectivity settings...
Valaki tudja a megoldast? -
Rolf
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne. Van valaki akinek ilyen készüléke van és megy rajta wap-on a Vodafone Live? Nekem a wap rendesen működik de a Live nem jön be rajta. A Vodánál azt mondták lehet hogy a szoftver nem Live konpatibilis. Viszont így a 3G adta lehetőségek 70 százalékát nem tudom használni mivel az csak így érhető el.Ezt azért a Nokiánál elfelejtették közölni! Lehet hogy újabb szoftverrel már megy, azért érdekelne, hogy van-e valaki akinek ez bejön. -
SzalaiG
addikt
UP!
Aki használja írjon tesztet, véleményt. Milyen? Mennyit bír az aksi? stb. -
Jégkokó
veterán
Azért annyira nem új a telefon ,mivel a 6280 as belseje szinte tök ugyan ez mint ennek, mert abban is az uj Series40 van, egyébbként meg a nokás beállításoknak helyesnek kell lenni, biztos, hogy te rontottál el valamit.Szerintem nézzd meg egy másik telefonon a beállításokat.
-
ZP67
tag
Sziasztok,
megvettem a telefont, nagyon tetszik. Most először mondom azt, hogy jó dolog az a színes kijelző...;-)
Egy gondom lenne a készülékkel: sem a nokia.hu-ról elküldött konfig-gal, sem a Nokia ügyfélszolgálat által lediktált, többször ellenőrzött beállításokkal nem tudom letölteni a Pannonmail-es leveleimet. (Pannon hozzá sem tud szólni, túl új nekik a telefon...) Minden gondolkodás nélkül azt írja ki, hogy ellenőrizzem a beállításokat, úgy tűnik, hogy nem is próbál csatlakozni.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy miként lehetne ezen segíteni?
Köszi előre is
Üdv,
ZP -
Pompi
nagyúr
-
mdk01
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen, köszi a megerősítést.
-
-
mdk01
addikt
A számlás előfizu gondolom a szolgáltató függőt jelenti.
Igaz?
A részletfizetésnél is szolgáltató függő a telefon?
Mert ahogy kiszámoltam 18 és 12 hónapos részletfizetésre 30kval olcsóbbra jön ki mint ha listaáron veszem meg.
A listaáras meg ugye a független telefont jelenti. -
Pompi
nagyúr
''Ez mennyibe változott?''
www.pannon.hu . pl: 6280 esetén a kezőrészletek és a havi törlesztések: [link]
''Mi a különbség árba, ha megveszem függetlenül, vagy ha szolgáltatósba, előfizuval?''
Hát ez majd akkor fog kiderülni ha megjelenik a szolgáltatónál a 6233. Én pannon esetében sok jóra nem számítok, lásd az előzőleg felsorolt példáimat.
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
Tegnap kérdeztem a Pannonnál a csajszit és azt modnta hogy jelenleg nicns még a pannonnál a telefon de 1-2 hónap és kapható lesz a fekete színű mert nokiából azokat kapják.
Na a lényeg ,hogy még annyit mondott hogy max.60k lesz a 6233-as előfizuval.
Más:
Régen vettem telcsit(legutóbb 6210-et 5-6éve)és nem tudom mi változott azóta.
Akkor vhol 130k körül volt fogyasztói áron(független) a 6210 és én 64,9k ért vettem előfizuba(azért akkor jobban megérte előfizusat venni ahogy látom) és aláírtam 2évet. Törlesztetem havonta az 1500ft-ot plusz fizettem azt amit telefonáltam, így hónap végén volt 4-5k számlám.
Ez mennyibe változott?
Mi a különbség árba, ha megveszem függetlenül, vagy ha szolgáltatósba, előfizuval?
Árba csak azért ólcsóbb a szolgáltatós, mert megvan kötve a kezem és előfizuval gyak. mindkét esetbe ugyan annyit kell fizetnem?
Előre is köszi
[Szerkesztve] -
-
-
-
Pompi
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Pont ezaz! Pedig - általában - minél drágább egy telefon annál több szolgáltatást tudsz vele igénybe venni, ami a szolgáltatónak bevétel...
De ahogy hallom / olvasom ezt csak itt Magyarországon nem fogták fel a szolgáltatók, külföldön másképp mérik a készülék árakat előfizu vásárlásakor... -
-
Pompi
nagyúr
Szumma szummárum én nem vennék szolgáltató lockos telefont és írnék alá további 1-2 évet (még akkorse ha amúgy is ott maradnék), azért, hogy egy 60-80-100 ezer forintos tételnél adott esetben megtakarítsak maximum 5-10%-ot (de sok esetben még ennyit se, sőt!)
-
villamos
őstag
Ha valóban vásárolok egy ilyet, akkor az nem most lesz. Nekem semmilyen telefon nem ér meg 80k -t, legyen az akármilyen fantasztikus.
Inkább várok egy picit, egy pár hónapot, és jóval ólcsóbb lesz, meg a kezdeti gyermekbetegségit is kinövi majd. 
-
Tommer
tag
Ja Bocsi! Én nem állítom, hogy ők a legolcsóbbak, van biztos olcsóbb is, de én ott vettem csak azt akartam írni. ( Ja és nem is reklám akart lenni)! De nekem nem is kellett ÁFÁS számla! A szolgáltatóknál szerintetek olcsóbb lesz? Szerintem ez sem rossz ár! ( Nekem kártyafüggetlen kellett, he-he ! )
-
Tommer
tag
Én tegnap 17:00 -kor vettem az XXL GSM -nél 2 év Nokia garanciával, és beszámolták a 2 éves 6230 -am 20.000.Ft -al! Marhára megérte az a Nokia 6233 ég és föld! Nagyon de nagyon tetszik a teló. Meg is kaptam a nokia garanciapapírt is, 2év és független a teló természetesen!
Szóval nekem marhára megérte!
Marhára jó az MP3 lejátszás, tisztán és szépen szól stb. stb, de most nem írok tesztet! Csak nekem mintha alacsony lenne a hangerő a telefonálás alatt? Ezt lehet valahol állítani, mert maximumon is kishangerőnek tűnik! Valami speciális lehetőség??? -
Pompi
nagyúr
6233 nincs még a Pannonnál úgyhogy ehhez nem tudok még árat.
XXL GSM-nél (0% áfa) 79900
FortunaGSM-nél 66658 + ÁFA = 79990
Természetesen az előző hsz-em végén a számla nélkült úgy értettem, hogy ÁFÁ-s számla nélkül, mert XXL GSM-es árak 0% áfások, ha áfás számlát akar az ember akkor arra jön még rá a 20% ÁFA (mondjuk ennek fényében nem annyira olcsó a 6233 náluk). -
Pompi
nagyúr
Szerintem nem túlzás, hogy mi benne az üzelt azt a szolgáltatóktól kérdezd.
Néhány Nokiás Pannonos (erről volt szó) példa:
Nokia 6131
Pannon listaár: 80700
Pannon 1 év hűséggel: 59970
Pannon 2 év hűséggel: 49980
XXL GSM (0% áfa): 63900
Fortuna GSM 2 év garival 58.325+ÁFA = 69900
Nokia 6280
Pannon listaár: 111000
Pannon 1 év hűséggel: 84960
Pannon 2 év hűséggel: 74970
XXL GSM (0% áfa): 79900
Nokia E61
Pannon listaár: 124500
Pannon 1 év hűséggel: 99960
Pannon 2 év hűséggel: 89970
XXL GSM (0% áfa): 92900
Fortuna GSM 2 év garival 87492+ÁFA = 104990
Ha nem kell számla akkor akár olcsóbban is meg lehet venni 1-1 telefont függetlenül, mint a Pannonnál 1év hűséggel, vagy picit többért, mint 2 év hűséggel, de ha olcsóbb is a 2 év hűséges Pannon, mint a független telefon akkor is csak minimális különbség van. -
Original
csendes tag
válasz
villamos
üzenetére
nekem egy ismim használja a 6233-at és nagyon jónak tartja... oké hogy a fényképezöje nem valami jó de a videofelvevő minden más telonál jobb (kivéve a 6280-t) nameg állítólag nagyon jó anyagokból van és jól össze van rakva.... a kijelző nagyon szép, a mailja már nem 100kb-os korlátot enged hanem 300kb-ost, nameg azt is hallottam hogy nagyon szépen szól... kevés olyan emberrel találkoztam aki egyetértet volna ezzel a mobilarénás ''tesztel''... olvasd el a mobilportálost, nem ilyen Nokia ellenes...
-
villamos
őstag
Minkét tesztet elolvastam. A portálos cikkben egyszerűen leírják, hogy milyen a telefon. Nem győzött meg. Az itt előfordult hibákat nem említették, így azt kell feltételeznem, hogy nekik nem bontott el telefonálás közben. Viszont ők is panaszkodtak a mobilfény hiányára, ill a második kamera hiányát is említették. Az mp3 lejátszó részt éppen csak megemlítették, hogy van benne. A tesztekből ítélve ugyanolyan primitív, mint az elődé (lejátszási sorrend állításának hiánya), tehát ilyen célra továbbra is csak fenntartásokkal alkalmas.
Elárulok egy titkot. A 6230i -ben az tetszett legjobban, hogy egy teljes diashow-t be lehetett állítani háttérképnek! Beletettem egy csomó szép képet (természetesen megfelelően méretezve) majd az őket tartalmazó mappát adtam meg háttérnek. Így a háttérkép folyamatosan változott, és így képernyővédőt sem kellet használni. Merem remélni, hogy ez az új csoda is rendelkezik eme apró, ám látványos funkcióval.
Vagy esetleg más cég készülékei, is tudják ezt? Teszem azt SE, vagy Moto, Samsung... stb... -
jani0625
aktív tag
válasz
villamos
üzenetére
a teszt nagyon lehúzós, én már több helyen is leírtam hogy én mind a feketét mind az ezüstöt kipróbáltam, semmi gond nem volt a billentyűzettel, nagyon masszívak voltak, a kijelző nagyon szép, és nekem a sztereo hangzás is nagyon bejött és nem hogy halk lett volna inkább hangos.A fényképező meg szerintem bőven elég egy telbe, bár tudom hogy a SE fanoknak nagyon fontos a fényképező, sztem nem ez a leglényegesebb egy üzelti telben, de akkor meg ott a videó.Égy másik netes oldalon összehasonlították a k800ivel és a nokia győzött, ennyi hibával mint amit itt leírtak, tuti nem nyert volna, szvsz.
a softtal lehet még bug, de ha jól tévedek akkor ezeket a telókat gsm boltból hozták nem nokiától vagy más hivatalosabb helyről. Én MM-ben néztem.
nekem nagyon bejött, még szerencse hogy a teszt előtt magam is megnéztem mert akkor nagyon el lennék csüggedve. de egy SE fan írására sokat nem adok
ja és olvasd el a ph konkurens oldalnak is a tesztjét!
[Szerkesztve] -
Athos07
senior tag
-
villamos
őstag
Nem tudom, hogy mit gondoljak a tesztek elolvasása után... Ezekből ítélve semmivel sem jobb mint a 6230i. Csak rádobtak egy nagyobb kijelzőt (amely valamelyik lamúr telefon maradék alkatrésze), beledobtak egy vacak kamerát, meg még egy hangszórót, hogy fogyjon, mert már túl sok volt belőle a gyárban...

Valószínű, hogy a hibák ellenére is sikeres lesz (ezeket persze idővel ki lehet javítani, a legtöbb talán szoftveres eredetű lehet, az pedig javítható), mivel egy nagysikerű modell utódjaként meg fogják venni. Az is lehet, hogy esetleg fél év múlva kidobják az i verzióját.
Mindenesetre majd meg fogom taperolni valahol, ha lesz rá lehetőségem, mivel kiváncsi vagyok rá.
[Szerkesztve] -
Digital
addikt
Bakker a kamerája nagyon gáz,hogy rakhat ilyen lomot a nokia telefonba

-
Original
csendes tag
amugy ebben a mobilaréna tesztben nagyon leírták a 6233-at...azt hittem az lesz a végszó a tesztelőtől hogy: Szar! a mobilportálon azért ennél jobban megdícsérték..Most akkor vajon mi az igazság? Ha ténylég ennyi baja van akkor egyáltalán nem érdemes megvenni
-
-
Athos07
senior tag
Ne keverjük a szezont a fazonnal: a 6275/6275i CSAK Amerikának készül, itt nem fogják forgalmazni, mint ahogy a többi amerikai telót sem forgalmazzák.
És nem mellesleg AS mutatott egy oldalt, amelyik összehasonlította a k800i-t és a 6233-at és az utóbbi jött ki győztesen... [link]
És még jónéhány kép a kínaiaktól (ugyancsak AS-nek köszi): [link]
Szép teló..
-
EmThor
addikt
holnaptól 80k az ew-ben ha minden igaz.
videója szép, kép borzalmas. hát valóban nem SE szint, talán segít majd a szoft frissítés. -
Tommer
tag
Hát ha beírod a www.google.co.hu -ba, hogy NOKIA 6275i akkor rengeteg linket ad, de itt egy nokia oldal is, most csak úgy gyorsban:
[link]
Annyi a különbség a 6233 -hoz lépest hogy 21MB a belső memória, van mobilfény meg egy kicsit más a ''dizájn''. Nagyából ennyi! Ugyanúgy van egy rozsdamentes acél csik körbe a mobilon!
Nekem marhára nem tetszik, nagyon felcsúsztatták a kijelzőjét! Akkor inkább a 6233 -as, mégha nincs is mobilfény!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Tommer
tag
Igen! Én is a 6230i -hez hasonlítva állítom, hogy jobbak a képek! Mindenesetre lehetett volna többet is kihozni belőle, dehát ez van.
( Hátha kijön belőle egy 6233i verzió, de mivel már megjelent, vagyis meg fog jelenni a nokia 6275i ezért nem hiszem, hogy lenne 6233i -de azért reménykedni lehet. Mindenesetre a filléres előlapi VGA kamera a videohíváshoz azért jó lenne! Na persze meg a mobilfény, meg persze az autofokusz! Nem értem, túl drága lett volna így???? Én kifizettem volna az árát! Dehát sajna, sajna! ) -
Tommer
tag
Ja és tudom, hogy a vele készített képek viszonyítás kérdése, de egy mobilhoz képest igen is jók a képek! Szóval nem vitázni akarok azokkal akik azt mondják, hogy kicseszett szar képeket csinál! Mindenki nézze meg és döntse el maga.
Tudom, hogy nem SonyEricsson K800i/K790i stb. stb. képek de ebbe mint már mindenki tudja nincs autofokusz, és sajna mobilfény (flashlight) sem! Az utóbbit én sem értem mért hagyták ki.
( Bezzeg a Nokia 6275i -be meg belerakták! Mintha ész nélkül menne a mobiltervezés! ) Na pesze a VGA video a nagy előnye az SonyEricsson K800i/K790i stb. 176x144 -es egérmozijához képest ugyibár! Ennek is mint mindennek van előnye és hátránya!
Mindeki maga dönti el hogy mi a fontosabb neki és ez mekkora kompromisszummal jár!
Na talán jövő héten meg is lesz a teló!
[Szerkesztve] -
Tommer
tag
Utánanéztem teszteknek, találtam egy - azt hiszem cseh ?? - oldalt. Na mindenesetre van itt minden jó dolog, videó a telóról, 17 db vele készített kép, valalamint jó pár róla készített kép. Sokat szövegelek itt az oldal ( remélem jól linekeltem be ):
[link]
[link]
A második link a 8. oldala a tesztenek az első meg ugye az 1. oldala!
( És szerintem nagyon is elfogadható képeket készít, nme tudom, de lehet, hogy itt a már meglévő tulajdonosok nem találják rajta a kamera gombot?
He-He csak poén volt !)
Na mindenesetre ez lesz a következő mobilom!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8G I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP ProBook 445 G9 14" Ryzen 3 5425U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- i9-11900K / RTX 3080 / Z590i / 32GB 4000MHz / 1TB NVMe / 750w GOLD! BeszámítOK
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány szett 3 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo Yoga 13W - AMD Ryzen 3 5425U I 8GB I 128SSD I 13,3" WUXGA Touch I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De alakul! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)