- Milyen okostelefont vegyek?
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
"Vajon nem azért fele árú az IPC-1L az IPC-1-hez képest, mert rosszabb, vagy csak az alacsonyabb töltőáram miatt ??
"
Igen, nyilván van egy jó töltő, az IPC-1 személyében, és gyártanak mellé direkt egy fost, IPC-1L néven, hogy a népek szívjanak vele. Szerinted ez mennyire reális?
"Mindenki másnak rendben működik az IPC-1L-je ??"
Az volt már, hogy sz@rból (mármint vacak vagy túltöltött cellából) nem lehet várat építeni?
"Másik probléma, hogy az 1700-es akkuim közül a leggyengébbet betettem frissíteni, már 2 szer és utána tesztre [..]"
Azzal ugye tisztában vagy, hogy a teszt-mód töltéssel indít, a refresh (minden más móddal egyetemben) pedig feltöltéssel végez? Tehát ha egy refresh-elt akkura tesztet indítasz, akkor gyakorlatilag kétszer próbálod meg tölteni a cellát, vagyis simán túltöltöd.
"Ma reggel megmértem a 2100-as akkukat, gondoltam, hogy hiába jött vissza a kapacításuk, de a belső ellenállásuk már magas és azon nem tudott javítani a töltő, ezért kapcsolt hamar ki a gép, mert túl nagy a feszültségesés, de valójában még nincsenek kimerülve az akkuk ! Az üresjárati feszültségek alapján egy töltött (1,34V), kettő merülőben (1,28-1,26V) és egy kimerült (1,18V), tehát nem elsősorban a belső ellenállás növekedése miatt nem viszi a gépet, henem, valóban elvesztette a kapacitását, csak nem tudom, hogy hol, mivel a kimerültre írta a töltő a legmagasabb kapacitást 2040mAh-át !"
Tipikus példája annak, mikor nem hiszel a saját szemednek: az IPC kiméri a kapacitást, de csalóka módon, állandó árammal és 0,9V-os alsó határig. Erre kapsz egy hihető értéket, majd a fényképezőgép viselkedéséből levezetve következtetsz arra (de miért?), hogy valóban elvesztették a cellák a kapacitásukat, és nem a belső ellenállásuk nőtt meg.
Erre egy roppant egyszerű tesz választ adhat: amint a gép merültnek ítéli az akkukat, berakod azokat az IPC-be, és megnézed, hogy valójában mennyi töltés maradt bennük. Erre a refresh is megfelel (csak az ugye soká tart), vagy kis odafigyeléssel a kisütés is (mert az meg a töltésre váltással kinullázza a kapacitás-számlálót).
"Ami furcsa nekem a töltőben, hogy nem egy akkunál felment a töltés közbeni feszültség 1,52V-ig is, és jó melegek voltak"
Nekem meg 1,48-ig szoktak menni az eneloop-ok, bár ez kissé töltőáram-függő is. Most akkor hol a határ? 1,5V-nál, vagy máshol? Ki húzza meg és mi alapján jelenti ki, hogy a 'határérték' felett "gyanúsak" az akkuk? Ha az adatlap szerint 1,7V környékére is mehet nagy töltőáram és alacsony környezeti hőmérséklet mellett, akkor megint csak kérdés, hogy mi számít normálisnak és mi nem??
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Filmvilág
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- Asus TUF Gaming A15 (Ryzen7 7435HS + RTX 4060 8GB) gaming latop eladó (bontatlan+garancia)
- Palit Infinity RTX 5070 12GB GDDR7
- MacBook Air 13 M3 Retina Midnight - 16GB/256GB eladó (bontatlan+garancia)
- Switch OLED - 2027-ig garis - makulátlan, tokkal és minden tartozékával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged