- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Gitros
aktív tag
Szia Mario!
''De nekem ugye a memória órajele csak 200 Mhz-et mutat, akkor ez most így jó vagy én étrek félre valamit????????''
Valóban félreérted. A 200MHz a fizikai órajele a memóriának (tehát ua. mint egy 200MMX procinak... höhö de jól hangzik :DD ), viszont miután ez DDR ram ezért 2x200MHz (csak ez elméleti 400 tekintve, hogy 2 adattal dolgozik órajelenként). Tehát nagyon jó, hogy kiírja neked, hogy 200! :D
A 10.5-es szorzónak fa...nak kéne lennie, úgyhogy hagyd úgy... bár. tudod mit... próbáld ki alapbeállításon a gépet, hogy egyáltalán hajlandó-e az a szerencsétlen alaplap átállítani a szorzót. Azaz állítsd default-ra a cuccost és mondjuk vedd lejjebb a szorzódat. Ha változik, akkor konstatálhatod, hogy a szorzó műxik.
A következő dolgokat próbáld meg:
(legalább is én így tennék)
CPU External Freq. (MHZ) 200
CPU Frequency Multiple Settings USER
CPU Frequency Multiple 10.5
System performance OPTIMAL,AGRESSIVE (ebben a sorrendben próbáld!)
CPU Interface OPTIMAL,AGRESSIVE (szintén zenész!)
Memory Frequency 100% (ellenőrizzetek asszem így lesz 400MHz)
Resulting Frequency A százalék alapján úgyis kihozod a 400-at.
Memory Timings OPTIMAL, AGRESSIVE (Ebben a sorrendben)
Sdram Active Precharge delay (ehhez nem merek hozzászólni... hagyd ahogy van.)
Sdram RAS to CAS delay (itt a kisebb a jobb! legnagyobbal kezd, majd lépkedj visszafelé!)
Sdram RAS precharge delay (itt a kisebb a jobb! legnagyobbal kezd, majd lépkedj visszafelé!)
Sdram CAS Latency 2T, 2.5T, 3T (itt a kisebb a jobb! legnagyobbal kezd, majd lépkedj visszafelé!)
FSB Spread Spectrum Disabled
AGP Spread Spectrum Disabled
CPU Vcore Settings USER
CPU Vcore 1.8V
AGP Frequency 66MHz
DDR Reference Voltage 2.7V
AGP Fast Write Capability Enable
Na szóval én így tennék... akkor gondolom ma este jön a csapó #2 :t
Uff Gitros voltam... -
erdoke
titán
1. RAM úgy jó. 400=200x2 a DDR miatt.
2. Azt mondom. Öcsémnek nagyon bevált, meg nekem is a P4-nél.
3. 2600+-os gyárilag 2200 MHz, ha jól emlékszem. 200*11 az pont annyi, szerintem majd kipróbálhatod a 11,5-12 is, legföljebb CMOS kisütés lesz. 11-es szorzóval elvileg nem lehet gond. -
erdoke
titán
Asus N78X? Az a memória órajelét mutatja, tehát 200 MHz-et. DDR az 400. Mi a gobdod? Öcsémnek most konfigoltunk egy ilyen rendszert, szólj, ha kérdésed van.
Az alábbi beállításokat javaslom:
CPU External Freq. (MHZ) 200
CPU Frequency Multiple Settings: USER defined
CPU Frequency Multiple: annyira, hogy gyári frekvencia körüli érték legyen az eredmény (pl. 2100+ Tbred-B esetében 8,5-10 a 200-as FSB mellett, mert 1700-2000 MHz-en mindig stabil)
System performance: USER defined
CPU Interface: AGRESSIVE
Memory Frequency: 100%
Resulting Frequency Itt írja ki a mem sebességét
Memory Timings: USER defined
Sdram Active Precharge delay 15-ig
Sdram RAS to CAS delay: még ne bántsd
Sdram RAS precharge delay: dettó
Sdram CAS Latency 2T, 2.5T, 3T a RAM-od szerint. Mit bír 400-on?
FSB Spread Spectrum: Disabled
AGP Spread Spectrum: dettó
CPU Vcore Settings: AUTO
CPU Vcore: AUTO
AGP Frequency: 66
DDR Reference Voltage 2.6V
AGP Fast Write Capability: Enable
Oprendszert mindig alapbeállításokkal tedd fel, főleg ha XP-ről van szó! -
Gitros
aktív tag
Azt mondom, hogy valami ilyesmikkel kellene próbálkoznod:
(eredetileg a procidnak asszem 13-as a szorzója - javítsatok, ha tvedek)
tehát...
FSB: 200
RAM: 400
szorzó: 10.5
így ha minden jól megy és isten is úgy akarja 2100 (FIZIKAI!) MHz-en fog ketyegni a cuccos. A RAM időzítéseit állítsd auto-ra mert ha jól emléxem 400-asok a moduljaid, tehát majd az alaplap beállítgatja, ahogy jó neki. Ha mégsem indulna a masina megpróbálhatod az időzítéseket nagyobbra állítani, de ebben a felállásban elméletileg minden gond nélkül kéne mennie a stuffnak.
Na sok sikert! Aztán ha megy... akkor örülj! :DD
Uff Gitros voltam... -
Gitros
aktív tag
Azt mondom, hogy úgy jársz a legjobban, ha az FSB-t 200-ra állítod ÉS a RAM-ot 400-ra ÉS a szorzódat állítsd vissza addig, amíg az eredeti prociórajeled körülire nem áll be a cucc (így nem húzod a procidat, mert ugye tök mindegy az eredmény szempontjából, hogy 3x5=15 vagy 1.5x10=15 :)
Uff Gitros voltam... -
Gitros
aktív tag
Figyi Márió srác!
A kutya ott van elásva, hogy az FSB és a RAM sebesség szinkronban legyen, mert különben a sebesség elvész a rengeteg szinkronizálás közben. Tehát a Te esetedben (ugye a procid 166-ról megy) kvázi a RAM is 166-on kell, hogy menjen. Ezért van az, hogy a 166/400 párosítás nem megfelelő.
Vagy húzd a procidat is (vagy ne húzd -> szorzót állítsd vissza) és 200/400-ra állítsd, vagy hagyd 166-on és akkor 166/333.
Válassz!
Uff Gitros voltam... -
Turmoil
senior tag
A proci sebességnövekedését a szorzó csökkentésével lehet megakadályozni.
A Sandra által mért memória-sávszélességet korlátozza jelentősen az FSB szűkössége. Két előnye lehet a DUAL-CHANNEL-nek:
1. az SPP önhatalmú előreolvasása, azaz megtippeli, hogy milyen adat kell legközelebb a procinak és azt bekészíti, így szerencsés esetben azonnal adhatja a procinak.
2. AGP texturing és vagy IGP: itt a maradék sévszélességből is gazdálkodhat a video, kevésbé viseli meg a rendszert.
Önmagában nem fog jelentősen növekedni a mért sávszélesség DUAL módban, hiszen a teszt során a processzor olvas a memóriából, vagy ír bele.
Aszinkron memóriasebességgel sem lesz jobb a helyzet, hiszen hiába rohan a memória, az FSB itt is szűk keresztmetszet, és még szinkronizálnia is kell az SPP-nek, ami néha sok időt vesz el, ezért a gyengébb teljesítmény.
Ha már elhangzottak itt számok, nekem az eredetileg 2400+-os procim megy 200*10,5-ön (133*15 helyett), 1 db 256 MB-os PC3200-as Samsung RAM-mal, a Sandra 3050 körüli memóriasebességet mér, ami közelít az elméleti 3200-hoz. Mindezt egy 7NJS lapon.
Ami hátrány a 200-as memóriáknál, az a viszonylag gyenge időzítés, ez enyém CL2.5, 3-3-8 vagy valami hasonlóval megy, ami nem a legjobb.
Amit még mindig nem láttam tesztben, az a következő:
200-as FSB, DUAL CL2, 2-2-2-4 körüli időzítéssel PC1600-as DDR ramok. Az elméleti sávszélesség pont elegendő, viszont időzítésben verhetetlen lehet. Vagy nem, hiszen a CL2 100-on időben annyi, mint a CL4 lenne 200-on. Ki kellene már próbálni!!! :)
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- RAM topik
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nintendo Switch
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest