Hirdetés
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Nekem is az a véleményem, hogy ha olyan alap szinten sem tudsz angolul, hogy a linuxos kliens nem túl bonyolult nyelvezetű telepítési utasításait megértsd, akkor reménytelen vállalkozás számodra a NWN.
De azért megpróbálok segíteni:
Szükség van először is legalább 1.29-es verziójú adatfile-okra. Ezt vagy egy Windows telepítésből másolod ki, vagy letöltöd a (rohadt nagy) v1.29 Linux Client resources nevű csomagot (találsz rá linket a Linux kliens telepítését magyarázó oldalon).
Szükség van másodszor egy (vagy több, ha a kiegészítőket is használod) érvényes CD kulcsra, tehát meg kell venned a játékot. (Persze vannak ''alternatív'' megoldások is, de ezeknek a tárgyalásába nem mehetek bele.)
Végül le kell töltened a linux kliens csomagot, kitömöríteni, és rámásolni a NWN könyvtárra, majd a fixinstall scripttel helyretenni a fileneveket.
Ha a windowsos telepítésből történő másolást választod, akkor nem kell mindent átmásolni, ez benne van a leírásban, de mivel gondot nem okoz, ha mindent átmásolsz, én nem kezdem el magyarázgatni.
Ha megvan a működő linuxos telepítés, akkor már közvetlenül ezt lehet update-elni (egyszerű: letöltöd az update csomagot, kitömöríted, rámásolod a NWN könyvtárra, és mindent felülírsz az újabbal), és mindenképpen ajánlom, hogy frissítsd az 1.61-es verzióra. Jelenleg ez a legfrissebb, és jópár hibát kijavítottak benne.
A natív linuxos kliens a Simple DirectMedia Layer (SDL) könyvtárat használja, amit mellékelnek is egyébként a kiens csomagban, de ha ez valamiért nem működik, akkor meg kell oldani, hogy menjen.
Szükség van továbbá egy OpenGL támogatással megáldott X-re. Nekem Radeon 8500LE kártyám van, amivel az XFree86 elvileg alapból támogatja a 3D gyorsítást, mégsem ment a normál X driverekkel a NWN. Felraktam a hivatalos ATi drivereket, és most már gond nélkül működik.
Sok sikert a játékhoz, és ha van még kérdésed, akkor csak bátran! :P
Aktív témák
- Futás, futópályák
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robot fűnyírók
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Metal Gear Solid
- Xbox tulajok OFF topicja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest