- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
A Smoothwall-t konkrétan nem ismerem, én Debiant használok tűzfalnak. Debiannál le kell tölteni a Grsecurity kernel patch-et, majd ebben aktiválni pár dolgot:
Grescurity-> Network protections
Itt ikszelj be mindent a ''Socket restrictions''-ön kívül.
Ha már úgyis felraktad a Grsecurityt, érdemes még néhány a hálózatkezeléstől független opciót is bekapcsolni, de ezek részletezésébe nem megyek most bele.
A Grsecurity patch egyébként benne van az alap Gentoo kernelben.
Az emailek fejlécében egyébként normális esetben nem kellene hogy benne legyen a belső gépek IP címe, de a biztonság kedvéért próbáld ki: küldj magadnak egy emailt, aztán nézd meg, milyen fejlécei vannak. -
_Petya_
őstag
A smoothwall manual-ban nem találtam az e-mailekről semmit...
Ez is működik a tűzfal mögül? (az e-mail headerben a belső IP-cím lesz benne, ebből a szolgáltató láthatja, hogy osztom a netet, nem???)
Valahol olvastam, hogy a NAT-os tűzfal a kéréseket a 61000-es port környékén küldi, normál gép pedig 8000 körül... ebből megláthatják a megosztást, állítólag a kernelfordításnál ezt is meg lehet adni..
Polesz, szerinted ez benne van a smoothwall kernelben? -
_Petya_
őstag
Polesz!
Kösz az infot, letöltöttem a smoothwall-t!
_Petya_ -
LionTm
aktív tag
Ezzel az a baj hogy az ilyen beállításokal az emberek nagyon sok pénzt keresnek... :D Tehát ha valaki elmondja neked az sem tudja mibe vág mert csak általánoságban lehet róla beszélni viszint a szakmai részét nem feltétlenül fogják elárulni = Értsd: ha ugy nem megy ne ilyedj meg mert van másik... :D Csak te nem tudod mi az... Szal nem szomorítalak el hátha van valami mazohista :D
-
_Petya_
őstag
Üdv. mindenkinek!
A probléma a következő:
Egy kábelnet kapcsolatot szeretnék LAN-on megosztani, egy Linuxos tűzfal/proxy/NAT géppel.
A belső gépek lássák a netet(WWW,e-mail,ftp)
Erre a feladatra milyen gép kell?
Milyen Linuxot tegyek rá? (80 megás winyó, vagy 1 floppy méretben)
Hogy állítsam be, hogy a fenti feladatokat ellássa? (ne lehessen látni, hogy megosztom a netet)
Több fórumon láttam már ilyen témákat, de egyis sem írta le átfogóan az egész témát....
Hol találok teljes leírást erről?
Köszönettel:
_Petya_
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest