Új hozzászólás Aktív témák

• janos666
    nagyúr

Mindnek megfelelek. Maga a HDR működik (azt külön kipróbáltam már).
    De egyelőre SDR-ban is ugyan úgy állt, mikor próbáltam (ha raktam át az asztalt és/vagy direkt olyan sorozatot néztem, amiből nincs HDR), hogy a lejátszás folyamatosságával volt gondom, de legalább is kétség (kadenciahelyesség és attól durvább szaggatások).

Amúgy az NVCP-t be lehet állítani 8 vagy 12 bit-re is, tök mindegy, azt már a GPU intézi (ki tudja ezt olvasni a program, de csak NVAPI-n át, és mindig csak tájékoztató jelleggel, Win10 API-n át pedig gőze sincs erről a proginak, hogy hova állítod, jó vagy rosszabb minőségben mindig működik).

A frekinek pedig ideális esetben egyeznie kell a tartalom fps számával, vagy egész számú többszöröse kell legyen, kölönben jön a 24fps @ 60Hz esetén a jó öreg 2:3 judder ugyan úgy, mint ha BD lemezt néznél PC-ről.

A gond, hogy nem árulja el nekem egyértelműen azonnal az fps értéket a debug overlay se, hogy egyszerűen hozzáigazítsam az NVCP-ben a frekit.
    Viszont közben már rájöttem, hogy ha körbesakkozom valahogy, hogy 24fps a videó és átrakom 24Hz-re, akkor jól működik. Annyi van, hogy mikor megjelenít mást is a videó képe felett, akkor mindig szaggat, ferekvenciáktól függetlenül, csak néha ez jobban látszik, máskor kevésbé. De ha már eltűnt a cím és tekerősáv, akkor simán megy.

---

Az a baj, hogy a TV-n tudok SDR-t és HDR10-et kalibrálni (CalMAN-es mérőműszerrel), de DolbyVision-t nem, a beépített Netflix app pedig automatikusan a DV módot preferálja és nincs olyan kapcsoló, hogy én HDR10-et akarok inkább. Win10-en meg DolbyVision nincs is, így marad neki automatikusan a HDR10.

Nem egy hatalmas dolog, de ettől függetlenül is szeretném bojkottálni a jogdíjvámpír Dolby-t, ha van ingyenes nyílt alternatíva HDR-re.

Új hozzászólás Aktív témák