Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz idioty #1783 üzenetére

Én azt a hipotézist állítottam fel, hogy:

1: minél hamarabb képet kezdjen látni a paraszt (ne zsörtölődjön senki a "buffering" karikát bámulva, már a második másodpercnél körömrágásba kezdve), ami egy viszonylag védhető érvnek tűnik (biztos sokaknak sokszor fel sem tűnik, illetve elképzelhető, hogy a többséget jobban zavarja a várakozás, mint a rögös átmenet minőségben + ha minden videó logo/intro dolgokkal kezdne, azokért kár is a sávszél, csak ugye divat lett a közepébe csapni és percekkel később letolni az intro-t).

2: ebből az irányból nézve figyelmen kívül hagyja a manuális Auto,Low,Mid,High beállítást, és mindig elkezdi élesben kimérni a sávszélt. Abból dönti el, hogy lépjen-e egyáltalán magasabb minőségre, hogy mi volt az átlagos sávszél, amivel sikerült megölteni a buffer elejét. A beállítás csak maximumként él (High-al is Min-ről indul, de ha pl. Mid-et állítasz be, akkor sohasem lép fel High-ra).

A "lassú a TV processzora" elmélet szerintem nem állja meg a helyét. Maga a dekóder szinte biztos fix funkciós hardware elem a SoC-ban, nem általános célú CPU mag szenved a HEVC-el, de a letöltésért felelős CPU is ugyan annyi adatot tud mozgatni az első másodpercben is, mint a harmincadikban (illetve mindig van némi bufferelési várakozás). Másrészt pedig ha helyi hálózati meghajtóról indítok el magas sávszélességű videót a TV lejátszójával, azzal nincs ilyen, csak Netflix-el (és az SMB protokoll talán CPU igényesebb is, mint amit a Netflix app használ stream-elésre).

Új hozzászólás Aktív témák