- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Kis segítséget szeretnék kérni mert elakadtam.
MSI Z77A-G43 (bios v2.11)
Core i7 2600K
16 GB RAM
Kingston SHFS37A120G SSD, erről bootol.
4x 3TB WD RED
Radeon 7870
Win 10 az összes frissítéssel.Tünet: A gép csak CMOS clear után indul. Utána fut stabilan, hibák nélkül akár hetekig is, de ha újraindítás kell, akkor ahhoz CMOS clear is kell.
CMOS clear nélkül felpörögnek a ventik és vinyók, de a monitor már kikapcsolva marad, billentyűzet és egér (mindkettő USB) nem reagál, nem is világít.Teljesen mindegy, hogy változtatok valamit a BIOS-ban, vagy hagyok mindet ahogy van clear után az eredmény ugyanaz.
Kapcsolókat (reset + power) már ellenőriztem, mind jól működik, nem ragad be, stb.
Szóval, ez így mi?
-
jerry311
nagyúr
Tanácstalan vagyok e a laptopom ügyében.
Lenovo T410 gyárilag 2x 2GB RAM-mal.
Tegnap beletettem 2x 4 GB-ot (Micron PC3L-12800S-11-11-B2 ), ami gyorsabb is, mint a gyáriak.
A 2x 2 GB-vel működő USB live linux lehal boot közben. 2x és 1x 4 GB RAM-mal is. Néhány boot alkalmával zöldre vált a képernyő, mintha hibás lenne a RAM. Legalábbis utoljára akkor láttam ilyen képhibát, amikor a VGA-n gond volt a RAM-mal.Memtest futott egész éjjel, nem mutatott semmilyen hibát ma reggel. Valahol a 7-8. passnál járt.
Ha visszarakom a gyári 2x 2GB-t, akkor bootol és működik.
Amit még nem néztem, hogy a legfrissebb BIOS van-e rajta, de ettől függetlenül támogatnia kellene a az 1600 MHz-es RAM-ot is (még ha nem is hajtja annyin) és a 8 GB-ot is. BIOS-ban default beállítások vannak, be is töltettem vele újra az első bot hiba után.
Ötletek?
-
jerry311
nagyúr
válasz batman. #38479 üzenetére
Igy nemcsak eselyes, hogy kompatibilitasi problema volt, hanem biztos is. Mar csak azt nem ertem, hogy en miert nem talaltam meg a RAM kompatibilitasi oldalt. Ugy tunik a Google-fu ma gyenge volt.
Kozben kicsereltem a ceges laptop 2x 4GB moduljaval, most mindketto stabil.
Szerintem igy maradnak.Koszonom a segitseget!
-
jerry311
nagyúr
Aloha,
Segítségre van szükségem.
Hibaüzenet: "PCI resource allocation error. Out of Resources."
Alaplap: [link] Gigabyte GA-Z270X-Gaming 7. BIOS F9e
CPU i7 7700k
VGA CPU-ban.
RAM 64 GB
HP NC522SFP Dual Port NIC
Adaptec 5805 RAID kártyaAmit lehet, azt letiltottam a BIOSban. 10-ből mondjuk egyszer látja a RAID kártyát és rajta a lemezeket. A másik kilenc esetben már említett hibaüzenetet adja, vagy egyszerűen csak a RAID kártya nem látszódik az eszközkezelőben.
Mit lehet ezzel csinálni?
-
-
-
jerry311
nagyúr
BIOS reset?
Manual 11. oldal. -
jerry311
nagyúr
Aloha
A gép:
Ryzen 5 3600X ~1,5 éves
Gigabyte X570 Aorus Elite ~1,5 éves
Samsung 970 Pro ~2,5 évesA probléma:
Véletlenszerűen (fél óra - 4 nap) egyszer csak megakad a gép ha SSD-ről kellene olvasnia valamit. Pl. megy a böngészés, internetről zene, stb. Kattintok weblapon egy PDF-re, amit le kellene tölteni és onnantól kezdve az a böngésző meghalt. Nem lehet vele semmit csinálni.
Ha nyitnék egy Task Managert, hogy majd erőszakkal megoldom, akkor a Start menü még valószínűleg bejön cache-ből, de a Task Manager már nincs cache-ben, úgyhogy meg sem nyílik. Leállítás/újraindítás sem csinál semmit, mert ahhoz is a lemezhez kellene nyúlni.
Aztán előbb-utóbb az összes program megfagy és marad a reset gomb.Bootol, visszamegyek a weblapra, lementi a PDF-et, megnyitja, működik boldogan, míg egyszer csak megint úgy nem dönt, hogy nem tud írni/olvasni...
Hova nyúljak?
Mit nézzek? -
jerry311
nagyúr
válasz Essejó #45125 üzenetére
Samsung azt írja 5 years or 1,200 TB TBW.
2.5 éves (2018-07-18), nem írtam rá 1200 TB-ot. (Ha minden nap újraírtam volna az egész 1 TB-ot, akkor is még csak 912 TBW-nél járna.)
Szerda óta egy 5 éves SATA SanDisk van csak a gépben, egyelőre nem mutatja instabilitás jelét. A Windows nem változott, szerdán klónoztam a Samut erre a Sandiskre. Klónozás is elsőre sikerült, nem fagyott le.
Azt lenne jó kitalálni, hogy HW (alaplap/ssd) vagy SW (Samu/NVMe driver) baja van neki.
-
jerry311
nagyúr
válasz petiwr #45127 üzenetére
5. "One long and four short beeps" from speaker
An anomaly is detected on CPU Fan Error or CPU Over Temperature Error or CPU Over Voltage Error.Please ensure your CPU and CPU Fan is installed correctly. If it still fails, please enter BIOS to load default BIOS or clear CMOS to try again .
Minimum BIOS verzió a Ryzen 5 3600 rendes támogatásához: 2301
-
jerry311
nagyúr
válasz jerry311 #45126 üzenetére
DHL elvitte, Samsung talán csinált vele valamit*, DHL visszahozta.
Felment rá a rendszer (klón), pár napon belül kiderül, hogy van-e még freeze.*
- Device adjusted according to specification --> Szerviz BS.
- Software update --> Ugynaz a firmware van rajta (legfrissebb), mint ami volt. Van ezeknek valami máaosik (belső) firmware-je, amit csak a Samu tud frissíteni? -
jerry311
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #45211 üzenetére
Nagyobb feszültséget is kapott?
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Kupon kunyeráló
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
- ÚJ / MINI PC / HP EliteDesk 800 G6 - I5-10500T, 16 DDR4 / 256 NVMe SSD / INTELUHD +SZLA! +GAR!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I5 12400F / Aorus RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest